Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 158
schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 7:49   Citovat  

David.306 napsal:
ja mam tohle:
Sekvenční vstřikování LPG -STAG 300 plus a premium

Je systém sekvenčního vstřikování ,který naše firma nejvíce používá pro přestavby vozidel na LPG. Jedná se o výběr komponentů od značkových výrobců LPG zařízení.Například reduktor LANDIRENZO ,vstřikovače Valtek, řídící jednotka STAG atd.Tento výběr byl záměrně zvolen proto,že každý výrobce má své dobré a své nepodařené(poruchové) komponenty.Zařízení je určeno pro vozy s nejmodernějšími motory. Zvládá motory i s turbem a do výkonu ,až 300kW.Systém je schválen pro hromadnou přestavbu do drtivé většiny vozů.

Z našich zkušeností můžeme potvrdit , že tento systém má minimální poruchovost.Je snadno opravitelný , náhradní díly jsou dobře dostupné a za přijatelnou cenu.

tudy odkaz

No já jsem volil český Magic3 pro jeho cenu náhradních dílů (např. vstřikovač kolem 400kč/ks).Mám ho rok a pul a spokojenost.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 12:31   Citovat  

schweiger napsal:
No já jsem volil český Magic3 pro jeho cenu náhradních dílů (např. vstřikovač kolem 400kč/ks).Mám ho rok a pul a spokojenost.

ono kdyby sis to poradne precetl Velmi šťastný tak pisou,ze je to sestaveno z nejspolehlivejsich komponentu od ruznych vyrobcu a treba vstrikovace mam VALTEK a cena jednoho je 400kč/kus Cool

jinak nekdo tu psal,ze je to velka investice a kdyz to do me nekdo napali tak je hotovo,ale asi nevi,ze se system da premontovat do jineho vozidla.nebo i pri koupi jineho vozidla.STAG 300 ma sirokou moznost nastaveni a je az do vykonu 300kw.Pán mi rikal ze to montovali i do audi 4,2 V8 nebo neco takoveho a bez problemu.

Tata ma starsi verzi STAG 300 v NISSANU a jezdi s nim asi rok a pul a zatim zadny problem,moc si to chvali a investici ma zpatky.

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2010 , 21:48   Citovat  

sosed napsal:
LPG jsem měl 3 a půl roku v daewoo. Systém do sání. Za tu dobu (60 000km) investice cca 3000,- (svíčky, membrány, prasklý plastový kolínko u reduktoru a zkorodovanej drátek u přepínače). Letos v srpnu jsem si pořídil Accorda 2,4 VTEC. Po pár dnech šel mazlík na plyn. Po pročtení diskuzí, jiných blábolů a s přihlédnutím na fakt že dávají celoživotní záruku jsem si to nechal udělat u pana Čadka v Brně (http://www.autolpg.cz/). Po republice je tuším cca 5 dílen, kde jsou na to opravdu machři a ví co dělají. A že se na tom dá zku**** celkem dost. Pokud někoho zajímají detajly, p. Čadek vám o tom řekne od A po Z.
Od vyjetí z dílny jsem se tam vracet nemusel. Najeto zatím 8 000km bez problému. Přepíná se to automaticky po zahřátí (teď když byla ráno nula tak to trvalo cca kilometr). Při jízdě to nepoznáte, výkon stejný. Vyšlo mě to na 25 500,-Kč (500 byl příplatek za vyústění plnícího ventilu pod víko benzinové nádrže). Nádrž toroid (místo rezervy) tuším 60 litrů. Natankuju max 54 litrů. Já na plyn nedám dopustit. V ČR plničky na každým rohu, ve zbytku Evropy ucházející. Otec chce letos brát CRV a jako tehdejší odpůrce plynu ho tam chce taky Velmi šťastný Ono jezdit za polovinu a neplatit silniční daň není špatný Úsměv Kdybyste měli zájem, hodím sem nějaký fota.

Fota sem hoď je to dobrý Uvidíme jak který systém vypadá a kdo jak montuje Nápad je tu!

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 10:52   Citovat  

Tak už týden jezdím na STAG300 ( Rom.e díky za doporučení Úsměv ) montíváno ve strakonicích. Puvodní spotřeba na benál 11,5 ted na plyn 12,5-13 plynu ( vyjety teprve tři nádrže ) a max spokojenost Úsměv

( 3.3i V6, stará US OHC Úsměv ).

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 12:30   Citovat  

Idaho napsal:
Tak už týden jezdím na STAG300 ( Rom.e díky za doporučení Úsměv ) montíváno ve strakonicích. Puvodní spotřeba na benál 11,5 ted na plyn 12,5-13 plynu ( vyjety teprve tři nádrže ) a max spokojenost Úsměv

( 3.3i V6, stará US OHC Úsměv ).

OK mám zkušenost, že spotřeba jde po 1. garančním seřízení (2500-3000 km) ještě dolů Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 16:27   Citovat  

Rom. napsal:
OK mám zkušenost, že spotřeba jde po 1. garančním seřízení (2500-3000 km) ještě dolů Úsměv

OK Můžu také potvrdit

BlueDream je teď offline  BlueDream
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 20:43   Citovat  

ja mam shutlle 2,2 1995.je tam lpg us 10rokou a ziadny problem nemam a mam najazdene 270000km.trosku zral olej ale odkedy je tam motul lpg/cng odstranil aj spotrebu oleja.namontoval som aj do preluda 3g.tie to iste

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 10:06   Citovat  

Je bohužel smutná pravda, že starší Honda motory měly sedla ventilů odolnější na zaklepání než ty nové. Tudíš jezdily na LPG bez nutnosti přimazávání a častějšího seřízování ventilů.

Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 13:55   Citovat  

FastAndFurious napsal:
Návratnost nákladů za LPG je nějakých cca 20tis km. V rodině jsme měli již 4 auta na LPG a když spočítám ušetřené peníze za palivo jsou to desítky tisíc Mrk Zvláštní je, že neznám člověka který na LPG jezdí že by si stěžoval, naopak ti kteří ho neměli budou stále hledat důvody proč ho nemít aniž by tušili jak moc jsou sami proti sobě. Ale je to každého věc, nikoho tu přemlouvat nehlodám, asi zde všichni máte spoustu peněz na rozhazování přátele

Tak tak. Já měl LPG v autě 2 roky a za tu dobu jsem ušetřil rovnejch 110.000,- Kč. Je to málo ?? je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 16:36   Citovat  

Střelec napsal:
Tak tak. Já měl LPG v autě 2 roky a za tu dobu jsem ušetřil rovnejch 110.000,- Kč. Je to málo ?? je to dobrý

Kdyby to bylo v autě za 80 000,tak to by už zaplatilo celé auto i s montáží LPG OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 17:54   Citovat  

schweiger napsal:
Kdyby to bylo v autě za 80 000,tak to by už zaplatilo celé auto i s montáží LPG OK

Bylo to tehdá v autě za 40.000 a LPG už tam bylo když jsem kupoval Velmi šťastný OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 9:14   Citovat  

Auta na plyn už budou moci do podzemních garáží Úsměv tudy odkaz

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 9:23   Citovat  

hopit napsal:
Auta na plyn už budou moci do podzemních garáží Úsměv tudy odkaz

Možná... Velmi šťastný

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 14:13   Citovat  

Rom. napsal:
Je bohužel smutná pravda, že starší Honda motory měly sedla ventilů odolnější na zaklepání než ty nové. Tudíš jezdily na LPG bez nutnosti přimazávání a častějšího seřízování ventilů.

co myslis tim starsi motory_???od jakeho roku?

civiccoupe je teď offline  civiccoupe
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 16:23   Citovat  

hodne ľudí sa bojí dávať LPG do hond, ako tomu bolo aj so mnou. otec mal CR-V rok 98 a 3 krát bola robená hlava (údajne kôli plynu)...ja som dal do mojej H plyn a jazdím už pomali 2 roky a zatiaľ žiaden problém nebol (cca 40 tis. km mám na plyne)...takže myslím, že nie je dôvod sa obávať. mimochodom mám tam LOVATO komplet systém aj s papiermi za nie malé peniaze...Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 19:47   Citovat  

David.306 napsal:
co myslis tim starsi motory_???od jakeho roku?

třeba u Accordů do r.v. 1998, Civiců do r.v. 2000, Legendů do r.v. 1995 vůbec žádný problém i bez domazávání
pak bylo takové meziobdobí
a do cca r.v. 2001 prostě i-Vtec, se doporučuje jen s domazáváním a o polovinu zkrátit seřízení ventilů (tzn. po 20t km)

samozřejmě, že špatnou instalací, neodborným seřízením a neservizováním nastávaly problémi i před tím ... zničit jde všechno snadněji než to pak opravovat KO

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 20:03   Citovat  

ještě se s vámi podělím o zkušenost s cestami po ČR a D, tady je můj příběh:
Jel jsem cestu Plzeň - Praha - Drážďany - Hamburg a zpět
Doma jsem nabral plnou u LPG pumpy Tomegas ve Chválenicích a vyrazil, cestou na Drážďany jsem dotankoval u Vitogas na sjezdu D8 u Ústí n/L ... ale najednou se při zátěži motor přepínal na benzín, nechtěl se "sbírat" z nízkých otáček, okolo 2600 ot./min. byla jakási "díra" to mi hlava nebere ... tak už mě napadali černé myšlenky, ale čelo se mi rozjasnilo okamžitě po natankování u německého Esso a pak Shell, sice za 0,719 Eura/litr, ale to byla najednou jízda OK Hihi pětka zrychlovala i s naloženým vlekem od 1400 ot./min. žádné přepínání na benzín a i "díra" ve 2600 ot. byla pryč. Prostě auto jelo s plným vlekem líp než předtím s prázdným.
Do ČR jsem přijel přez Aš a v Chebu dotankovával u PapOilu (nebo RobinOilu) v Pražské ulici ... a problémy i když v menší míře tu byly znovu naštvanej
Proto tankujte u prověřených, a když to nejde, tak raději u frekventovaných LPG pump, předejdete tím starostem a možnému poškození plynové soustavy a možná i motoru.

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 22:20   Citovat  

Rom. napsal:
ještě se s vámi podělím o zkušenost s cestami po ČR a D, tady je můj příběh:
Jel jsem cestu Plzeň - Praha - Drážďany - Hamburg a zpět
Doma jsem nabral plnou u LPG pumpy Tomegas ve Chválenicích a vyrazil, cestou na Drážďany jsem dotankoval u Vitogas na sjezdu D8 u Ústí n/L ... ale najednou se při zátěži motor přepínal na benzín, nechtěl se "sbírat" z nízkých otáček, okolo 2600 ot./min. byla jakási "díra" to mi hlava nebere ... tak už mě napadali černé myšlenky, ale čelo se mi rozjasnilo okamžitě po natankování u německého Esso a pak Shell, sice za 0,719 Eura/litr, ale to byla najednou jízda OK Hihi pětka zrychlovala i s naloženým vlekem od 1400 ot./min. žádné přepínání na benzín a i "díra" ve 2600 ot. byla pryč. Prostě auto jelo s plným vlekem líp než předtím s prázdným.
Do ČR jsem přijel přez Aš a v Chebu dotankovával u PapOilu (nebo RobinOilu) v Pražské ulici ... a problémy i když v menší míře tu byly znovu naštvanej
Proto tankujte u prověřených, a když to nejde, tak raději u frekventovaných LPG pump, předejdete tím starostem a možnému poškození plynové soustavy a možná i motoru.

Musím souhlasit, tankuju střídave u noname čerpaček v PB a cca 1-3x týdně Dobříšká u dálnice a po nejaké dobe sem si všiml že mi neubývá tolik benzínu , nepřepíná se to tak často do benálu jako když mámnatankováno v PB a vrchol byl když jsem jel minulý týden 2x brusel zpet ( tam s vlekem prázdným, zpet naloženým )a za celou dobu se mi jedinkrát nepřepnul na benzín ani v tahu ( cca 110-130km/h na dálnici s nákladem i bez ) a to dokonce ani když jsem akceleroval na 3/4plynu až když sem dal plnej kotela převodovka to skopala o dva kvalty tak mi začala blikat konktrolka že jede na benál... Úsměv

SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 22:42   Citovat  

ja tankuju vetsinou co nejlevneji...ale spise lukoil...obcas se mi stane,ze natankuju (auto zahrate) prepnu na benal a do 2tis nemam vykon,pak uz jo...vypnu motor,znovu nastartuju a vse ok...vi nekdo? jinak system mam ten stary,nejaky poland ci co Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.12.2010 , 10:57   Citovat  

tudy odkaz

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 18:59   Citovat  

Možná kacířská myšlenka...co by jste řekli na LPG v ATR??? to mi hlava nebere Pokud možno bez offtopic

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 19:10   Citovat  

Dopis napsal:
Možná kacířská myšlenka...co by jste řekli na LPG v ATR??? to mi hlava nebere Pokud možno bez offtopic

ja bych to tak taky resil Úsměv pri cenach benzinu a poklesu mzdy je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 19:11   Citovat  

Dopis napsal:

Není důvod proč by to nemělo fungovat. je to dobrý

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 19:54   Citovat  

Dopis napsal:

Výsledkem bude výkonný auto se suprovou spotřebou OK Honda

gekonuss je teď offline  gekonuss
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 20:42   Citovat  

Zdravim, v kvetnu letosniho roku holka koupila Jazze 1,2. Jazz bude nejakou dobu zastupovat funkci hlavního rodinneho auta a protoze podle dosavadniho najezdu to vypada, ze bude jezdit min. 25 000km ročně, chceme jej překopat na LPG. Vím, že už sama spotřeba do 5l v létě a cca 5,5 v zimě je moc pěkná, ale při dnešních cenách benzínu, ročním nájezdu a spotřebě jsem zpočítal, že ročně projedeme cca 40000-45000kč v benzínu. Při použití sekvenčního vstřikování (minimální zvýšení spotřeby a nesnížený výkon), se pořizovací cena kolem 30 000kč vrátí za cca 1,5roku. Při téměř 50% snížení nákladů se tak dostane spotřeba na cca 3l benzínu - 100kč/100km - 1kč/1km. Chtěl bych ale napřed zjistit, jestli má někdo zkušenosti s LPG v této motorizaci, kde jej nechat předělat a prostě jakékoliv jiné postřehy...děkuju za odpověď OK

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 20:50   Citovat  

Dopis napsal:
do atr lpg nepatri, je to zbytecna vaha v kufru Úsměv Jinak do atr se nemuze nalit nic krom 98ky ne? jak je to s lpg to ma asi vyssi oktanovy cislo ze?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 20:54   Citovat  

gekonuss napsal:
Zdravim, v kvetnu letosniho roku holka koupila Jazze 1,2. Jazz bude nejakou dobu zastupovat funkci hlavního rodinneho auta a protoze podle dosavadniho najezdu to vypada, ze bude jezdit min. 25 000km ročně, chceme jej překopat na LPG. Vím, že už sama spotřeba do 5l v létě a cca 5,5 v zimě je moc pěkná, ale při dnešních cenách benzínu, ročním nájezdu a spotřebě jsem zpočítal, že ročně projedeme cca 40000-45000kč v benzínu. Při použití sekvenčního vstřikování (minimální zvýšení spotřeby a nesnížený výkon), se pořizovací cena kolem 30 000kč vrátí za cca 1,5roku. Při téměř 50% snížení nákladů se tak dostane spotřeba na cca 3l benzínu - 100kč/100km - 1kč/1km. Chtěl bych ale napřed zjistit, jestli má někdo zkušenosti s LPG v této motorizaci, kde jej nechat předělat a prostě jakékoliv jiné postřehy...děkuju za odpověď OK

tudy odkaz
tudy odkaz

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 21:39   Citovat  

LPG má oktanové číslo 105, takže bez problémů i do motorů s velkou kompresí nebo turbem

Při přestavbě motoru na LPG dochází k snížení výkonu a podle mé i jiných zkušeností, čím menší obsah, tím hůř. Např. u mé 3.2 V6 už to nepoznám, ve 2.0i to poznat bylo a u 1.6ky ještě víc. Menší obsah už jsem nezkoušel. Tak bych doporučoval raději Jazz 1,4 ale s tím už asi nepůjde nic dělat. Úsměv
Další možností je vstřikování tekutého LPG, které se u nás ještě moc nepoužívá, zástavba je sice dražší, ale údajně jde výkon nahoru a spotřeba je stejná jako na benzín.
Pravda je ta, že i s používáním LPG jsou další náklady navíc, jako spotřeba benzínu, projevující se na kratších trasách, zvlášť teď když mrzne, celkem dost, dražší STK, revize a hlavně pořizovací náklady na zařízení.

Suma sumárum, z mého osobního pohledu, sice příznivce LPG, ale do Jazze 1.2 a nájezdu 25t km/rok, bych plyn nedal.

gekonuss je teď offline  gekonuss
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 21:57   Citovat  

Ve všech servisech zabívajících se přestavbami LPG uvádějí, že s novými typy LPG vestaveb již nedochází ke snížení výkonu, pokud, tak maximálně 5%. "Divočárny" na silnicích už mám za sebou, takže výkon mě až tak netankuje, holku (majitelka vozu) už vůbec ne. Spotřeba benzínu po startu je údajně zanedbatelná (ze zkušeností několika lidí na fórech) a 250kč za roční revizi taky není nic rozhodujícího. Při 25tkm za rok projedu 45tis kč v benzínu, při nákladech snížených na polovinu mi jasně vychází, že i při tak nízké spotřebě při pohonu na benzín se mi přestavba vyplatí, po cca 1,5roce je zaplacena 30tis investice do přestavby...určitě bych to nedělal, kdyby benzín dál stál 25kč, jako ještě nedávno, neřeším to...

Slivka je teď offline  Slivka
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.12.2010 , 22:07   Citovat  

Dopis napsal:

Mal som možnosť osobne šoférovať takto upravené ATR a bola to paráda je to dobrý . Chlapík v tom mal LPG systém Prins, ale starší model. Používal LPG len do 5.000 ot/min. Nad to vždy prepínal na benzín. Osobne som rozdiel nepoznal a ani okamih prepnutia.

Podľa mňa je to skvelý nápad OK

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď