Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání 17" kol do TP-zapsáno v TP a celkem v klidu:o)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 11:58   Citovat  

nevim tak jsem to koupil ale tet tam mam 15 a snad nebudu mit s tim problemi.ale dnes se zaptam v honda ...pokud negdo ma to napsani ot honda a sehnam razitko Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 18:18  Naposledy upravil Bully dne 8.10.2010 , 18:47, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Dany napsal:
Proto mám přece certifikát a jedu to zrovna (zítra, v pondělí) zapsat do TP, pokud to cheš takto řešit do detailů, ale pokud ta pnenu nejsou sjetá, nevím, jak by to pojišťovna dokázala schodit, pokud budeš alespoň trošku tvrdej...

To je sice fajn ze vozis certifikat, ale pokud te nekdo bude chtit potopit tak ti rekne, ze bez zapsani do TP je ti tenhle papir k nicemu a ze si driv kola na auto dat proste nesmis (model CR). A mluvil jsem taky jenom o zapisu do TP, ne ze mas sebou TP i vozit. Pri pripadne kontrole/pojistne udalosti atd. potom muzes vzdycky zpetne dokazat ze jsi uz kola v TP zapsana v danou chvili mel.
   Návrat  
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 18:24   Citovat  

Dotz na Targu žádnou homologační vyjímku nedává.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 23:54   Citovat  

Bully napsal:
To je sice fajn ze vozis certifikat, ale pokud te nekdo bude chtit potopit tak ti rekne, ze bez zapsani do TP je ti tenhle papir k nicemu a ze si driv kola na auto dat proste nesmis (model CR). A mluvil jsem taky jenom o zapisu do TP, ne ze mas sebou TP i vozit. Pri pripadne kontrole/pojistne udalosti atd. potom muzes vzdycky zpetne dokazat ze jsi uz kola v TP zapsana v danou chvili mel.

Nemáš pravdu.
Pokud se zapisujou alternativní kola pomocí typového listu, je podmínka, že musíš s kolama na autě jet na STK kde ti zkontrolují, že se jedná o udávaná kola a dají ti razítko do typového listu. Až potom jdeš na úřad žádat o zapsání alternativních kol do TP. Mrk
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 0:27   Citovat  

Petr 78 napsal:
Nemáš pravdu.
Pokud se zapisujou alternativní kola pomocí typového listu, je podmínka, že musíš s kolama na autě jet na STK kde ti zkontrolují, že se jedná o udávaná kola a dají ti razítko do typového listu. Až potom jdeš na úřad žádat o zapsání alternativních kol do TP. Mrk

Jiste ze jsou potreba zkontrolovat, ale nehadejme se prosim o slovicka. Ja reaguju na prispevek nekoho jineho kdo tvrdi, ze pojede nekam zitra, v pondeli, .. tezko vysvetlis v patek vecer nebo o vikendu policistovi kdyz se treba ne vlastni vinou pripletes do nehody ze prave v tuhle chvili jedes na STK. Jinymi slovy- pokud prokazatelne na tu STK nejedes a nekdo te bude chtit potopit, pochopitelne na tebe ma metr, protoze vychazi ze zneni daneho zakona (pro ktery plati jedina vyjimka a tou bude prave ta jizda na STK). Dalsi diskuze o tomhle je starani se vis v cem, princip je myslim jasny dostatecne.
   Návrat  
ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 9:42   Citovat  

no kdyby nekdo chtel tak mužu poskytnout canc papiru podle kereho vam zapišou 16ky kola na temeř všechny hondy a rovery.. a myslim že kdyby nekdo naskenoval a zmenil v tom papiru 16 na 17 tak i ty 17ky.. me to podle toho zapsali za 50kc a 10minut.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 10:01   Citovat  

Bully napsal:
Jiste ze jsou potreba zkontrolovat, ale nehadejme se prosim o slovicka. Ja reaguju na prispevek nekoho jineho kdo tvrdi, ze pojede nekam zitra, v pondeli, .. tezko vysvetlis v patek vecer nebo o vikendu policistovi kdyz se treba ne vlastni vinou pripletes do nehody ze prave v tuhle chvili jedes na STK. Jinymi slovy- pokud prokazatelne na tu STK nejedes a nekdo te bude chtit potopit, pochopitelne na tebe ma metr, protoze vychazi ze zneni daneho zakona (pro ktery plati jedina vyjimka a tou bude prave ta jizda na STK). Dalsi diskuze o tomhle je starani se vis v cem, princip je myslim jasny dostatecne.

Reaguješ na můj příspěvek. Nejsem žádnej lojza... Prostě na zapsání kol do TP máš nějaký čas, stejně jako na všechny změny, přečti si zákon a pak mě opravuj. Říkám, že pokud budu mít problém, nikdo mi neprokáže, že jsem tam nechtěl zajet příští týden, protože třeba já bych tvrdil, že jsem čekal na poslání typového listu atd... Pokud máš na autě kola už totálně vybydlená, nudou na tebe samo koukat divně, ale zase mohl jsi koupit starší. Miluju tyhle debaty a příspěvky o ničem...

Ty si to udělej jak chceš... Ostatní co nebudou mít štěstí a nepodaří se jim to zapsat do TP, můžou si ve chvíli nejtěžší vzpomenout na moje slova a třeba jim to pomůže, na nic jiného to myšleno nebylo...

Jinak platí co jsem tu psal. Zapsání těch kol je obecně dost nadlický úkol, na druhou stranu se pojišťovna může maximálně otočit na sjetých pneu nebo něčem jiném, ale co se týká technického stavu a mohlo to ovlivnit...
Pokud u nás nejsou povinné zimní pneu a ty to v zimě rozstřelíš, sice nejsou nadšení a máš to i v zápisu, ale nakonec stejně nic neřeší... Pošel jsem tím několikrát a s několika pojišťovnama (občas kamarádům v jednání s pojišťovnou pomáhám, znám trošku to prostředí), vždy jsem to prošel bez problémů a kolům jsme se vlastně ani nevěnovali...
Dokonce já sám jsem měl nehodu v lednu, na autě téměř sjeté semislicky jiného rozměru než v TP...

EDIT:
A pokud si myslíš, že ten policista v pátek večer zjistí, že máš na autě kola nezapsaná v TP, tak nevím jak... Bude mít úplně jiné starosti... Pokud nepojedeš na letňáčích ve sněhové vánici nebo na silnici, kde je vyžadována zimní výbava, či na totálně sjetých pneu v létě, bude mu naprosto ukradené, jaké kola a gumy na autě máš... Natož v pátek večer...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.10.2010 , 10:06   Citovat  

Dany napsal:
Reaguješ na můj příspěvek. Nejsem žádnej lojza... Prostě na zapsání kol do TP máš nějaký čas, stejně jako na všechny změny, přečti si zákon a pak mě opravuj. Říkám, že pokud budu mít problém, nikdo mi neprokáže, že jsem tam nechtěl zajet příští týden, protože třeba já bych tvrdil, že jsem čekal na poslání typového listu atd... Pokud máš na autě kola už totálně vybydlená, nudou na tebe samo koukat divně, ale zase mohl jsi koupit starší. Miluju tyhle debaty a příspěvky o ničem...

Ty si to udělej jak chceš... Ostatní co nebudou mít štěstí a nepodaří se jim to zapsat do TP, můžou si ve chvíli nejtěžší vzpomenout na moje slova a třeba jim to pomůže, na nic jiného to myšleno nebylo...

Jinak platí co jsem tu psal. Zapsání těch kol je obecně dost nadlický úkol, na druhou stranu se pojišťovna může maximálně otočit na sjetých pneu nebo něčem jiném, ale co se týká technického stavu a mohlo to ovlivnit...
Pokud u nás nejsou povinné zimní pneu a ty to v zimě rozstřelíš, sice nejsou nadšení a máš to i v zápisu, ale nakonec stejně nic neřeší... Pošel jsem tím několikrát a s několika pojišťovnama (občas kamarádům v jednání s pojišťovnou pomáhám, znám trošku to prostředí), vždy jsem to prošel bez problémů a kolům jsme se vlastně ani nevěnovali...
Dokonce já sám jsem měl nehodu v lednu, na autě téměř sjeté semislicky jiného rozměru než v TP...

Proc hned tak agresivni ton? Je mozne ze podle zakona muzes par dni jezdit i s tim co na aute mit jeste nesmis, pokud to tak je tak mlcim, neznam to nijak presne, jenom znam princip zneni zakona.
Ten zbytek je vazne o nicem, pokud je neco zakazano a pritom v praxi tolerovano, jde to mimo me. (Krast se taky nesmi a jak to vypada.)
   Návrat  
Koubis je teď offline  Koubis
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 10:11   Citovat  

Ahoj, tak díky ballbutickovi mám díky typovému listu zapsány 16ky a díky známému na STk mi tam dopsal i 17ky...a na úřadě mi to v pohodě napsali do nového techničáku!!!Zase tak hrozný to není jak tu většina psala.... je to dobrý Jo a ten typový list byl v němčině!!
   Návrat  
Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 10:22   Citovat  

Koubis napsal:
Ahoj, tak díky ballbutickovi mám díky typovému listu zapsány 16ky a díky známému na STk mi tam dopsal i 17ky...a na úřadě mi to v pohodě napsali do nového techničáku!!!Zase tak hrozný to není jak tu většina psala.... je to dobrý Jo a ten typový list byl v němčině!!

Tak to je super, ale osobně si myslím, že největší roli tu sehrál ten tvůj kamarád na STK, takže nikam nepiš, kde to bylo, ať nemá problém...

Gratuluju, takto je to jediná cesta, protože oficiální cestou to prostě nejde... je to dobrý
   Návrat  
Koubis je teď offline  Koubis
PříspěvekZaslal: 9.11.2010 , 10:27   Citovat  

No s těma 17kama jo,a le na 16ky jsem měl typový list, on tam napsal, že to bylo dle typového listu a ten jsem měl....Tak když by ho člověk měl, tak by to měl udělat i normálnímu zákazníkovi VTEC
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 16:05  Naposledy upravil kandik dne 17.3.2014 , 16:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vytahnu temato nahoru
zapis 16palc kol do TP na Integru typeR: plati porad u auta ktery je uz na ceskych SPZ s pouze origo rozmerem zapsanym v TP, ze jedina cesta je v podstate koupit kola s original ceskym typovym listem, s nim a namontovanymi koly na STK a odtud na inšpektorát zapsat? nemecky TUV nestaci, i kdybych ho nechal prelozit? Prosim o odpovedi tech, kteri maji pokud mozno aktualni a vlastni zkusenot

diky
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 16:09   Citovat  

u dovozu TÜV stačí, ale musí je i technik zapsat do protokolu z STK

jak je to u auta na značkách nevím to mi hlava nebere
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 16:13   Citovat  

Rom. napsal:
u dovozu TÜV stačí, ale musí je i technik zapsat do protokolu z STK

jak je to u auta na značkách nevím to mi hlava nebere

no jasne, bohuzel uz je vozidlo v cechach....
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 16:45   Citovat  

kandik napsal:
no jasne, bohuzel uz je vozidlo v cechach....

U kol se TÜV uznává - někde jsem četl stanovisko min. dopravy a byly tam 3 způsoby - souhlas výrobce auta, typový list a TÜV. Napiš uživateli MikeT - dělá/al na úřadě, bude vědět přesněji.
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 17:58   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 19:00   Citovat  

Kmoda OK to vypada rozumne
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 19:06   Citovat  

JJ, je to přesně tak..jsou tři způsoby viz. stránky MD.

Takže základem jsou ráfky, které mají TÜV schválení na ITR. Pak Ti je musí registr zapsat do TP i nad rámec ráfků schválených výrobcem. Samo si může patřičný technik vyžádat překontrolování montáže kol na autě u STK nebo úřední překlad TUV certifikátu. Ale jak mají kola TUV, je vyhráno. Pak už jen opravdu záleží na úředníkovi, jak moc bude chtít vše řešit a nebo neřešit.

Ještě upozornuji(což se mi taky tady často stává), že kola musí být opravdu schválené na to auto..tzn...Musí být uvedeno v seznamech vozidel, na která jsou ráfky schválena TUV. Je tam vždy značka, typ, motorizace...u novějších vozů i globální homologace ES. prostě ve zkratce, aby ITR v TUV byla uvedena...Pak tam budou i veškerý pneu, která na ráfky můžeš použít. nebo podmínky, za kterých mohou být použity.
   Návrat  
yenda97 je teď offline  yenda97
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 19:23   Citovat  

Ahoj, zapisoval jsem kola OZ 7x17 na ITR, stačil TUV, typový list. Technik ověřil shodu kola lejstro a zapsal do TP včetně gum. Pokud nemáš český typový list, tak ti ho vystaví prodejce příslušných kol v ČR, tedy alespoň u OZ to nebyl problém.
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.3.2014 , 21:01   Citovat  

MikeT napsal:
JJ, je to přesně tak..jsou tři způsoby viz. stránky MD.

Takže základem jsou ráfky, které mají TÜV schválení na ITR. Pak Ti je musí registr zapsat do TP i nad rámec ráfků schválených výrobcem. Samo si může patřičný technik vyžádat překontrolování montáže kol na autě u STK nebo úřední překlad TUV certifikátu. Ale jak mají kola TUV, je vyhráno. Pak už jen opravdu záleží na úředníkovi, jak moc bude chtít vše řešit a nebo neřešit.

Ještě upozornuji(což se mi taky tady často stává), že kola musí být opravdu schválené na to auto..tzn...Musí být uvedeno v seznamech vozidel, na která jsou ráfky schválena TUV. Je tam vždy značka, typ, motorizace...u novějších vozů i globální homologace ES. prostě ve zkratce, aby ITR v TUV byla uvedena...Pak tam budou i veškerý pneu, která na ráfky můžeš použít. nebo podmínky, za kterých mohou být použity.

Já mám bohužel takovou zkušenost, že mi jenom TÜV certifikát (byť přeložený do češtiny) nestačil. Úředník na registru po mně chtěl typový list a bez něho se se mnou nechtěl bavit.
Možná si špatně vyložil výklad zákona a nebo se mu do toho prostě nechtělo.
Tak jsem mu řekl, že holt zvolím variantu, že budu na těch kolech jezdit načerno a na STK budu jezdit na zimákách, tak jak se to běžně a hojně praktikuje.
Úředník pokrčil rameny a řekl jenom: "A nebo tak"
Jednalo se o 16" kola na C6G Aerodeck VTI.

Když jsem zapisoval 17" na C5G a měl k nim typový list, tak nebyl nejmenší problém. Alespoň na registru. Na STK na mě technik koukal jak z jara. Asi viděl typový list ke kolům poprvé v životě.

Takže za mě je závěr takový:
-pokud budu mít štěstí na ochotného úředníka, tak mi bude stačit TÜV certifikát + jeho překlad do češtiny
-pokud nebudu chtít pokoušet štěstí, tak budu potřebovat typový list
-anebo se na tyhle patálie vykašlat a jezdit s jinýma kolama na černo, ale mít k nim TÜV certifikát pro všechny případy
TÜV certifikát mi může pomoci při případných problémech a minimálně mi dá jistotu, že daná kola někdo v Německu na mém autě testoval a schválil takže budou fungovat.
Bez ohledu na arogantního a hloupého úředníka v ČR.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 8:35   Citovat  

Bohužel, každý registr/úředník si tohle vykládá po svém :-/. Ale to není jen u kol, ale všeobecně..Protože naše zákony jsou jaké jsou a nedávají přesný výklad. Sice nám k tomu MD čas od času splácá nějaký metodický pokyn, ale to opravdu jen zřídka. A někteří kolegové se opravdu bojí udělat cokoliv, u čeho nemají přesně nalajnovaný postup, co a jak.

Takže všem můžu jen popřát, aby měli štěstí na úředníka, který se nebojí jednat sám a věc si umí náležitě zdůvodnit.

P.S.: No a nebo se přestěhujte do Vrchlabí, kde mají v kanceláři č. 126 pro Hondy a japonské stroje slabost Mrk
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 9:00   Citovat  

MikeT napsal:
Bohužel, každý registr/úředník si tohle vykládá po svém :-/. Ale to není jen u kol, ale všeobecně..Protože naše zákony jsou jaké jsou a nedávají přesný výklad. Sice nám k tomu MD čas od času splácá nějaký metodický pokyn, ale to opravdu jen zřídka. A někteří kolegové se opravdu bojí udělat cokoliv, u čeho nemají přesně nalajnovaný postup, co a jak.

Takže všem můžu jen popřát, aby měli štěstí na úředníka, který se nebojí jednat sám a věc si umí náležitě zdůvodnit.

P.S.: No a nebo se přestěhujte do Vrchlabí, kde mají v kanceláři č. 126 pro Hondy a japonské stroje slabost Mrk

Velmi šťastný OK
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 11:43   Citovat  

Skoda ze se tam neda jen dojet, taky me stve ze hrdelni zlocin 195/50 R15 na C6G nemuzu nijak zlegalizovat.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 12:02   Citovat  

DrSlimm napsal:
Skoda ze se tam neda jen dojet, taky me stve ze hrdelni zlocin 195/50 R15 na C6G nemuzu nijak zlegalizovat.

Můžeš - s typovým listem. Osobně jsem to absolvoval.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 16:00   Citovat  

Hellborn napsal:
Můžeš - s typovým listem. Osobně jsem to absolvoval.

Pokud bych hypoteticky takovy typovy list mel (tzn. sehnal 15ky s typ. listem na moje auto, protoze moje kola asi zadny typovy list pro evropu nemaji - Rota) tak tam muzu prijet a nechat si je do velkeho TP zapsat? Ackoliv je vuz prihlasem jinde? Nezapisou mi tam pouze Dotz.... nebo kola oznacena KBA....?

Kdyztak SZ, opravdu me to zajima, protoze do Vrchlabi to nemam moc daleko a radsi bych to mel v TP a bez problemu s pripadnymi pomahaci, chranici apod.
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 16:07   Citovat  

DrSlimm napsal:
Pokud bych hypoteticky takovy typovy list mel (tzn. sehnal 15ky s typ. listem na moje auto, protoze moje kola asi zadny typovy list pro evropu nemaji - Rota) tak tam muzu prijet a nechat si je do velkeho TP zapsat? Ackoliv je vuz prihlasem jinde? Nezapisou mi tam pouze Dotz.... nebo kola oznacena KBA....?

Kdyztak SZ, opravdu me to zajima, protoze do Vrchlabi to nemam moc daleko a radsi bych to mel v TP a bez problemu s pripadnymi pomahaci, chranici apod.

Musíš s tím Typovým listem a nasazenými koly na kterékoli STk, kde ti technik Typu K zkontroluje, že jsou to skutečně ty kola na tom konkrétním autě a orazítkuje ti typový list, poté s tím jdeš na DI v bydlišti provozovatele vozidla, kde ti je zapíší do VTP + všechny aleternativní pneu, která jsou na Typovém listu pro tyto disky
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 16:09   Citovat  

DrSlimm napsal:

Musíš u svého úřadu, ale na základě TL jsem už na dvou různých úřadech neměl problém. V TP budou jen rozměry alternativního disku, typový list (nebo kopie - taky úřad od úřadu) bude ve složce Tvého auta.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2014 , 18:06   Citovat  

To by snad stačilo, vzhledem k tomu, že na moje jsou jen JWL / VIA certifikáty, takže bez šance na legalizaci.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2014 , 9:03   Citovat  

Ono je to jak kde. Některý úřad napíše jen rozměr ráfků + alternativní pneu. Pokud se ale zapisují alt. ráfky na základě typového listu, tak se zapisuje značka kola, typ kola, někdy i číslo ráfku, a pak rozměry + pneu .
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.3.2014 , 9:10   Citovat  

MikeT napsal:
Ono je to jak kde. Některý úřad napíše jen rozměr ráfků + alternativní pneu. Pokud se ale zapisují alt. ráfky na základě typového listu, tak se zapisuje značka kola, typ kola, někdy i číslo ráfku, a pak rozměry + pneu .

Já mám u Swifta jen "7x15 ET 37" a pak pneu. Úsměv Ani tam není,že jsou to alternativní ráfky, jen tohle...

Ale včera jsem kouknul do TP Accorda a pěkně jsem se vytočil - otec (na kterého je Acco psaný) se stěhoval,takže dostal nový velký TP a v údajích je zas "montážní vozidlo". Přitom ve starém TP je zapsaná přestavba na osobné z února 2012... naštvanej naštvanej naštvanej Jak se řeší oprava údajů, Miku?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zapsání 17" kol do TP-zapsáno v TP a celkem v klidu:o)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina