Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Volba Tlumičů - sport - serie - snížené péra
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2010 , 23:05   Citovat  

Ahoj, mám pár měsíců new seriové tlumiče na snížených pružinách(-45mm cca), tlumiče odešly a jdou na reklamačku. Chci pořídit něco nového, aby mi konečně auto pěkně tlumilo, neskákal zadek apd., zamluvaly by se mi KONY žluté, se štelovatelnou tuhostí. Máte je někdo? Dají se nastavit i na konfort a pak i na sport? Nebo jak to s nimi je? Nebo popřípadě něco jiného? Rád si nechám poradit. Díky.. přátele VTEC
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2010 , 23:15   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ahoj, mám pár měsíců new seriové tlumiče na snížených pružinách(-45mm cca), tlumiče odešly a jdou na reklamačku. Chci pořídit něco nového, aby mi konečně auto pěkně tlumilo, neskákal zadek apd., zamluvaly by se mi KONY žluté, se štelovatelnou tuhostí. Máte je někdo? Dají se nastavit i na konfort a pak i na sport? Nebo jak to s nimi je? Nebo popřípadě něco jiného? Rád si nechám poradit. Díky.. přátele VTEC

Tak ty mám na CRX. Měnil jsem staré za nové. Neřeknu ti jaký je to s nimi "konfort", dávali jsme je tam s nejtvrdším nastavením. Mám H&R pružiny a je to taková motokára. Ale i na delší cesty je to v pohodě, záda nebolej OK

Moje jeté si dal na auto Adámek a nezaslechl jsem stížnosti

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.6.2010 , 23:19   Citovat  

a mají štelování nahoře pístnice jo? kolik tam je poloh a nezkoušel jsi volit i tu nejměkkčí variantu jo?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 8:19   Citovat  

Mam na del sol presne tyto - zlute Koni Sport 1130, snizeni pevne (resp ve dvou polohach, nelze to ale normalne nastavovat, procedura je stejna, jako vymena tlumice) -30/-30, tuhostne stavitelne ve 4 polohach. Tuhost jsem zatim nepredelaval, mam to na 2, tedy spise komfortnejsi. Auto jezdi velmi dobre, neni to zadny kostitras, v praxi je to pohodlnejsi, nez puvodni vymlaceny seriovy podvozek, ktery mel nalitano 150k km. Prenastaveni tuhosti se provadi pomoci specialniho nastavce, ktery se da shora na tlumic, takze snadnost zalezi na tom, jak moc jednoduse se dostanes k tlumici (v motoru obvykle no problem, vzadu to muze byt horsi).

Zatim jsem s tim najel cca 1700 km vc. Sosnove a spokojenost.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 9:12   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
a mají štelování nahoře pístnice jo? kolik tam je poloh a nezkoušel jsi volit i tu nejměkkčí variantu jo?

Co mám já tak snížení pevné. A tuhost se nastavuje tak že musím vyndat tlumič z auta, nastavit a vrátit zpět.

skyline napsal:
...Prenastaveni tuhosti se provadi pomoci specialniho nastavce, ktery se da shora na tlumic, takze snadnost zalezi na tom, jak moc jednoduse se dostanes k tlumici (v motoru obvykle no problem, vzadu to muze byt horsi)...

A neměl by se tlumič při nastavování tuhosti dostat až na doraz (na autě nemožné) a v dorazu nastavovat Cooo??? Popřípadě jakej máš na to "patent" ?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 11:50   Citovat  

Lojzik: ne, neni potreba nic vyndavat z auta. Podobny system maji i jine znacky (treba Tein). Mas jen takovy umelohmotny "spunt" (vypada to jako spunt na flasku od sirupu), nasadis a tocis.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 14:46   Citovat  

Jak vidlice na krosce, takový kdyby byly tlumiče na autě je to dobrý KONY (žlutý), umožnují nastavování na autě. Půjdu do nich, cena je přáznivá na to že to není serie.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.6.2010 , 21:35   Citovat  

skyline napsal:
Lojzik: ne, neni potreba nic vyndavat z auta. Podobny system maji i jine znacky (treba Tein). Mas jen takovy umelohmotny "spunt" (vypada to jako spunt na flasku od sirupu), nasadis a tocis.

Jo tak já mám ty které se nastavují pouze vyndané z auta Se stydím

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 10:24   Citovat  

Kup si KYB AGX jdou nastavovant komfortne na aute (sroubovackem z vrchu) a je tam citelny rozdil mezi mekym a tvrdym

Zeptej se Bishopa ma je na Subaru a mel je i na Honde

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 10:41   Citovat  

cena?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 12:38   Citovat  

Daji se sehnat kolem 10t kc

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 12:47   Citovat  

to jde, máš odkaz nebo nějaké info na netu o nich?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 13:11   Citovat  

odkaz

Bishop je teď offline  Bishop
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.6.2010 , 23:13   Citovat  

Jak říká Filda,
u tlumičů kayaba AGX je nevídaný rozdíl mezi nastavením 1 - měkké a 8 - velmi zábavné, tvrdé. Cena velkoobchodní je 5052,--, ale v podstatě rodinný přítel je jedním ze 3 výhradních dovozců tlumičů kayaba do ČR a velký příznivec značky Honda, obvykle rád udělá velmi hezkou cenu Úsměv . Tlumič vychází potom zhruba na 3000,-- a možná i méně.

Hlavně pamatujme, že kayaba se do Hond montuje od nepaměti v prvovýrobě a AGX je jednoznačně nejlepší volbou poměru ceny k výkonu. Mám je na subku, měl jsem je na svém VTi 2000 rok, montovali jsme je na 306 GTi, 205 GTi, Celica GT-4. Verzi sportovních tlumičů kayaba Ultra SR mající širší pístnicí, ale s nemožností štelovat jsme dávali na Focus TDCi, Omegu a jakousi 4x4 2.8 sieru.

Všechny kluky tlumiče příjemně překvapily a věřím, že si je koupí i na další auta.

Jinak dříve jsem jezdil i na zminovaných žlutých KONI. Nevýhodu vidím v nastavování. U AGX člověk nastaví přední tlumič šroubovákem stejně jako KONI kloboučkem - t.j. pohodlně otevře kapotu a otočí tlumičem o kousek doprava či doleva. U zadních tlumičů se ale ukáže promyšlenost AGX. U KONI se musí povětšinou složitě sundávat tapec a následně otočit klouboučkem k nastavení tvrdosti, což je nepříjemný u osobního auta, který člověk používá přes den do práce, večer na zábavu. Pokaždé sundávat tapec nebo v lepším případě reprobednu stojí čas, místo a váhu v autě (vozíte nářadí), a někdy čistotu rukou. ....U AGX se člověk ohne, dá ruku za kolo a otočí po směru hod. ručiček k přitvrzení nebo proti zjemnění podvozku. Po pár opakováních jsem si byl schopný nastavit podvozek v krátkém čase při čekání na křižovatce na zelenou a v bílé košili Velmi šťastný .

Na zboží se vztahuje normálně 2 roky záruka a je k němu faktura.

Ještě jedna věc. Zatím jsem se s tím nesetkal, ale kámoš kayabář říká, že Kayaba v podstatě neřeší důvod reklamace tudy prostě dáš zničený tlumič a dostaneš hned nový. ...věřím, že až se tak stane - člověk, kterýmu trčí auto v servise na zvedáku a nedejbože v létě před HONDAY to příjemně ocení.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.6.2010 , 11:19   Citovat  

ŠLO BY ZJISTIT CENU TLUMIČÍ NA Civic 4G?

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 14:53   Citovat  

ahoj muzu se zeptat jestli muzu dat k seriovym tlumicum snížený pružiny???cca 35mm predek,30zadek?nebude to delat nejakou neplechu?

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 21.6.2010 , 19:34   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:

mel jsem na prelude 4g ....
na nejmensi tvrdost byly hafo tvrdy.....
proti tem co mam ted na civicu co mam v garazi hruza Úsměv
s tim co mam ted jsem spokojen ... krasne to pruzi a v zatackach se to nenaklani ...

David.306 je teď offline  David.306
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 17:46   Citovat  

David.306 napsal:
ahoj muzu se zeptat jestli muzu dat k seriovym tlumicum snížený pružiny???cca 35mm predek,30zadek?nebude to delat nejakou neplechu?

nikdo neporadí jestli tím neodrovnám tlumiče?

pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 18:12   Citovat  

David.306 napsal:
nikdo neporadí jestli tím neodrovnám tlumiče?

Tak pozri, GrygarMartin2 so znížením 45 mm ich zničil, myslím že so znížením 35 dopadneš rovnako, akurát to bude trvať trošku dlhšie...
Ono ide o to, že piest tlmiča s origo pružinou sa pohybuje hlavne okolo stredu tlmiča, keď dáš kratšiu pružinu, bude sa viac pohybovať v spodnej časti tlmiča a pri silnejšom pružení na väčších nerovnostiach sa bude vybúchavať o spodok a časom bude po ňom...

to Bishop: tie tlmiče vyzerajú good OK ale k akým pružinám budú pasovať napr. k CRX? k sériovým, alebo k -40 mm, -60 mm,... ? by som asi časom o takom niečom uvažoval, vyzerajú fakt dobre... je to dobrý

to Lojzík: a s akými H&Rkami to máš? ja som mal tlmiče žlté koni s pružinami H&R 250 40, čo by malo byť zníženie 40 mm a pružiny boli o poznanie kratšie ako tlmiče, keď bolo auto na zdviháku, ostávala pružina voľne vysieť nad tlmičom tak som to radšej vymenil přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 19:10   Citovat  

pepo crx napsal:
Tak pozri, GrygarMartin2 so znížením 45 mm ich zničil, myslím že so znížením 35 dopadneš rovnako, akurát to bude trvať trošku dlhšie...
Ono ide o to, že piest tlmiča s origo pružinou sa pohybuje hlavne okolo stredu tlmiča, keď dáš kratšiu pružinu, bude sa viac pohybovať v spodnej časti tlmiča a pri silnejšom pružení na väčších nerovnostiach sa bude vybúchavať o spodok a časom bude po ňom...

to Bishop: tie tlmiče vyzerajú good OK ale k akým pružinám budú pasovať napr. k CRX? k sériovým, alebo k -40 mm, -60 mm,... ? by som asi časom o takom niečom uvažoval, vyzerajú fakt dobre... je to dobrý

to Lojzík: a s akými H&Rkami to máš? ja som mal tlmiče žlté koni s pružinami H&R 250 40, čo by malo byť zníženie 40 mm a pružiny boli o poznanie kratšie ako tlmiče, keď bolo auto na zdviháku, ostávala pružina voľne vysieť nad tlmičom tak som to radšej vymenil přátele

Hmmm tak to ti neřeknu co je to za pružiny. Když jsme to měli venku tak jsem to četl ale za tu dobu už zapoměl Se stydím

Ale při sundavání tlumiče jsme nepotřebovali stahovák na pružinu, byla tak krátká že nebyla potřeba ji stahovat Velmi šťastný

pepo crx je teď offline  pepo crx
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 19:42   Citovat  

Lojzik napsal:
Hmmm tak to ti neřeknu co je to za pružiny. Když jsme to měli venku tak jsem to četl ale za tu dobu už zapoměl Se stydím

Ale při sundavání tlumiče jsme nepotřebovali stahovák na pružinu, byla tak krátká že nebyla potřeba ji stahovat Velmi šťastný

jj, presne to som mal na mysli Velmi šťastný každopádne radšej som to vymenil úplne, moc dobrý pocit som z toho nemal...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2010 , 20:22   Citovat  

kony je myslím -30mm tlumiče a když mám péra -45 tak by ta pružina neměla být volná že?? nebo se pletu?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 21:28   Citovat  

pepo crx: Kayaba AGX jsou primárně vytvořeny pro seriové pružiny. Nejsem si jistý, ale myslím, že možnost regulace krátkého útlumu jako u KONI nemají. Ono je to dané konstrukcí. U KONI podle mě funguje tlumič pořád v krátké dráze pouze ve výšce seriové, -20 či -40 pokud si pamatuji dobře.

Jinak Vás nechápu hoši. Snižujete auta pro vzhled nebo proč vlastně?

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 21:35   Citovat  

Mozna to vzniklo puvodne z potreby dostat teziste niz k zemi...a vzhled Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2010 , 21:46   Citovat  

tak tak, těžiště a VZHLED. Jak je tam nízkej profil, tak to auto vypadá jak koza vysoká, takže musí k zemi! Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 11:49   Citovat  

No OK, ale auto bude tak na okruh nebo pár vybraných asfaltech u nás.

Každopádně když někdo bude něco chtít at napíše. Na hondu vychází agx běžně přes 5000,-- za 1ks tlumiče. Kámoš mi potvrdil cenu 3000,-- je na ně 2 roky záruka, která se řeší výměnným způsobem, takže žádné čekání na výsledek reklamace. (zatím se žádná neřešila)

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 12:02   Citovat  

Bishop napsal:

Každopádně když někdo bude něco chtít at napíše. Na hondu vychází agx běžně přes 5000,-- za 1ks tlumiče. Kámoš mi potvrdil cenu 3000,-- je na ně 2 roky záruka, která se řeší výměnným způsobem, takže žádné čekání na výsledek reklamace. (zatím se žádná neřešila)

to je cena i s pružinou? V elitu mi řekli cenu 2500,- kč za kus jen tlumič

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 19:55   Citovat  

Bishop napsal:

Bude je kamos resit jeste dlouho? Lucy :hehe: Neboli,je tato akce trvala? je to dobrý

Dany je teď offline  Dany
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 23:15   Citovat  

offtopic Ale přihřeju si polívku... tudy odkaz

kompletně tuhostně a výškové stavitelné (výška se nastavuje samostatně, takže odpadá právě problém při snížení, neboť pístnice je stále ve středu, tudíž optimální poloze...)

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2010 , 7:15   Citovat  

Dany napsal:
offtopic Ale přihřeju si polívku... tudy odkaz

kompletně tuhostně a výškové stavitelné (výška se nastavuje samostatně, takže odpadá právě problém při snížení, neboť pístnice je stále ve středu, tudíž optimální poloze...)

ty jsou gut - na těch jezdí dost lidi např.: já s ATR Úsměv , LKTR s CTR, Marfi s CTR, Padam s 8G CTR, Honza Semlbauer na ITR DC5, ... a spousta dalších z typer.cz

spokojenost

Obsah fóra Honda-club.cz   
Volba Tlumičů - sport - serie - snížené péra
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď