Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Lamborghini crash Masarykuv Okruh 22.5.2010
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 12:35   Citovat  

Tento vikend se na okruhu jel zavod FIA GT, jehoz soucasti je i Lamborghini Super Trofeo.

Bohuzel, zavod byl predcasne ukoncen z duvodu tezke havarie.

Video (pro silne povahy):

Odkaz

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:11   Citovat  

Dobre ho to poslalo proti zdi...
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:14   Citovat  

no to je masakr Tak to koukám!

frajer může děkovat bohu za Nomex...
   Návrat  
Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:22   Citovat  

Tak to je mazec Tak to koukám! A jak to pořád nešlo uhasit Smutný
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:29   Citovat  

docela me dostalo jak nekteri novinari a "experti" kritizovali ze hasici prvni hasili motorovej prostor a ne kabinu. dyt tam pak preci jeste hrozi riziko vybuchu, proto se prece hasi motorovej prostor jako prvni, ne? je to tak u vsech nehod. kazdopadne by me docela zajimalo jak byl ten ridic pripoutanej, nebo jestli se utrhla i sedacka kdyz takhle trcel z auta. zvlastni..
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:33   Citovat  

Tady je celá reportáž

Odkaz
   Návrat  
Novio je teď offline  Novio
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:41   Citovat  

Bratr tam byl na tribuně z druhé strany a má i tu nehodu natočenou a říkal, že uběhla pěkná chvilka, než hasiči začali hasit jezdce, který visel ze dveří a hořel, prostě hasili motor a ho si nevšímali. Možná ho měli za mrtvého, či co, ale celá tribuna na ně řvala ať hasí toho jezdce. Až pak přiběhl někdo z týmu, doslova toho hasiče před jezdce postavil a pak až se začlo něco dít. Byl to prý fakt hnusný pocit vidět hořícího člověka, kterému navíc nikdo nepomáhá.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:49   Citovat  

Novio napsal:
Bratr tam byl na tribuně z druhé strany a má i tu nehodu natočenou a říkal, že uběhla pěkná chvilka, než hasiči začali hasit jezdce, který visel ze dveří a hořel, prostě hasili motor a ho si nevšímali. Možná ho měli za mrtvého, či co, ale celá tribuna na ně řvala ať hasí toho jezdce. Až pak přiběhl někdo z týmu, doslova toho hasiče před jezdce postavil a pak až se začlo něco dít. Byl to prý fakt hnusný pocit vidět hořícího člověka, kterému navíc nikdo nepomáhá.

Podle mě v té situaci a i v té chvíli hasiči neudělali chybu.. Není lehké jen tak přijít k hořícímu autu, být hasič a všímat ci jestli je někdo uvnitř..
Klidně se mohlo stát, že mohl vyletět ven, mohl být mrtvý... Nedával bych to za vinu hasičům.. Důležité je, že žije
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor

spis mi prijde zvlastni ze z toho porad takhle teklo palivo, vzdyt prece museji mit bezpecnostni nadrze a z te by to takhle tect nemelo ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka

Novio napsal:

taky mi to z techa zaberu prislo jak kdyby ho nevidel nebo co
a to ze tam cisterna prijela az nekdy po dvou minutach, sem si predstavoval ze pri takovy akci stoji jedna za kazdou druhou zakrutou pripravena okamzite vyjet
jinak pohled je to hnusnej Smutný
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:55   Citovat  

podle tech zaberu, bych mohl delat hasice i ja, taky mi to prijde divny, tak snad je jasne ze motor se uhasit musi, ale tak dalsi hasici meli hasit ridice
   Návrat  
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 13:58   Citovat  

Klejzlik napsal:
Důležité je, že žije

Jenže podle zprávy z 9:53 http://sportreport.lidovky.cz/video-italsky-pilot-bojuje-v-brne-o-zivot-po-ohnivem-pekle-pnc-/bleskovky.asp?idostrova=ln_sport nežije Bueee V závěru článku je info z dneška dopoledne, že je ve vážném ale stabilizovaném stavu, takže to nějak nechápu, jedno z toho nebude pravda.
   Návrat  
mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:19   Citovat  

no, mě přijde že všichni byli tak zmatení že nevěděli co dělat... člověk by čekal že jsou na tohle školení.. a ta cisterna tam měla být do 30 sec.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:23  Naposledy upravil Klejzlik dne 24.5.2010 , 14:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak skrz tohle téma jsem se ptal kamaráda (hasič).. Říkal, že je tohle bohužél běžný postup. Nejdřív se musí uhasit středisko požáru (motor,nádrže atd) , pak je teprve možnost začít se starat o posádku, případě o majetek. Důvod je jasný, hasič není robot a je to člověk, který může taky lehce "vzplanout".. Ukázal jsem mu přímo tohle video a říkal, že nevidí sebemenší chybu od hasičů. Komentoval to tak: já bych ho taky nešel vytáhnout bez toho, abych si nebyl jist, že tam nebudu ležet v plamenech vedle něj! Myšleno tak, že musí nejdřív uhasit věci, které můžou vzplanout nebo bouchnout, pak by záchrana byla zbytečná a museli by ostatní zachraňovat i jeho
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:23   Citovat  

PreludeZ napsal:
spis mi prijde zvlastni ze z toho porad takhle teklo palivo, vzdyt prece museji mit bezpecnostni nadrze a z te by to takhle tect nemelo ne? to mi hlava nebere

Mozna ji neco probodlo...precijen to bylo pry ve 180km/h.
Je to strasne zmatenej
Spis nechapu,jaktoze skoro cely vyletel ze sedacky
   Návrat  
Vergas je teď offline  Vergas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:27   Citovat  

Klejzlik napsal:
Tak skrz tohle téma jsem se ptal kamaráda (hasič).. Říkal, že je tohle bohužél běžný postup. Nejdřív se musí uhasit středisko požáru (motor,nádrže atd) , pak je teprve možnost začít se starat o posádku, případě o majetek. Důvod je jasný, hasič není robot a je to člověk, který může taky lehce "vzplanout".. Ukázal jsem mu přímo tohle video a říkal, že nevidí sebemenší chybu od hasičů. Komentoval to tak, já bych ho taky nešel vytáhnout bez toho abych si nebyl jist, že tam nebudu ležet v plamenech vedle něj!

Můžu potvrdit, taky mám co dočinění s hasiči a bylo tam všechno v pořádku. Je to divné ale opravdu to tak je. Zase ale když se na to podíváme z pohledu hasiče, utíkali by jste k silně hořícímu autu a první co by bylo tak se starali o zdraví posádky? Ta výstroj taky nemá chlazení Mrk Prostě je to o tom zajistit bezpečno v okolí a pak zbytek.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:30   Citovat  

Vergas napsal:
Můžu potvrdit, taky mám co dočinění s hasiči a bylo tam všechno v pořádku. Je to divné ale opravdu to tak je. Zase ale když se na to podíváme z pohledu hasiče, utíkali by jste k silně hořícímu autu a první co by bylo tak se starali o zdraví posádky? Ta výstroj taky nemá chlazení Mrk Prostě je to o tom zajistit bezpečno v okolí a pak zbytek.

Přesně tak, to mi taky říkal.. dokonce mi i ukázal obleček co má jako profesionální hasič.. Látka to je sice nehořlavá ano ale nechrání proti teplu = nezačne třeba hořet ale hasič se v něm může klidně uvařit.. :-/
   Návrat  
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:37   Citovat  

Leke napsal:
Je to strasne zmatenej

v tý rychlosti mi to nějak divný nepřijde

EDIT: spíš si říkám, že ty lamba pořád tak hořej to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:41   Citovat  

to je sice pravda ze to byla dost velka rychlost, ale od toho tam je ram, zavodni sedacka s pasama a jestli se nepletu, tak by zavodni vuz mel obsahovat i samohasici system, ne? ale nevim jak to je v tomhle sampionatu, pravidla neznam.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:50   Citovat  

Winie:Kamos ma zavodni EK4 a ma komplet hasici system...to mi hlava nebere,ze vuz s V10 nebo V12 to nemaji...
Rasta:Ale i tak mi neni jasne,ze treba pilot ma 80kg,pri narazu to koplo treba 25G a to jsou 2tuny.Mi nerikejte,ze takovou vahu neudrzi 5ti ci 7mi cm bezpecnostni pas to mi hlava nebere
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:54   Citovat  

Winie napsal:
to je sice pravda ze to byla dost velka rychlost, ale od toho tam je ram, zavodni sedacka s pasama a jestli se nepletu, tak by zavodni vuz mel obsahovat i samohasici system, ne? ale nevim jak to je v tomhle sampionatu, pravidla neznam.

ten je na "kutálení" a na menší ťukance..při takovym kreši dojde díky rámu k takovýmu přetížení,že může bejt rád,že je součástí vozidla a ve stabilizovanym stavu OK
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:54   Citovat  

Leke napsal:
Je to strasne zmatenej

tak jsem se tu ptal kolegy z prace co zna ty nadrze a rikal ze ta bezpecnostni nadrz s tou penou uvnitr co se bezne pouziva akorat zabrani vybuchu ale ze palivo z ni normalne vyteka dal...
ty pasy (asi pretrzene nebo utrzene) jsou taky drsny Smutný
drzim palce at se z toho dostane...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 14:59   Citovat  

Leke napsal:
Winie:Kamos ma zavodni EK4 a ma komplet hasici system...to mi hlava nebere,ze vuz s V10 nebo V12 to nemaji...
Rasta:Ale i tak mi neni jasne,ze treba pilot ma 80kg,pri narazu to koplo treba 25G a to jsou 2tuny.Mi nerikejte,ze takovou vahu neudrzi 5ti ci 7mi cm bezpecnostni pas to mi hlava nebere

a k čemu to je,když tělo to nevydrží..
jinak co třeba Bezouška a jeho crash?
vylítl z auta a ještě po cestě "ztratil" helmu
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 15:05   Citovat  

Uz mlcim Se stydím Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 15:20   Citovat  

PreludeZ napsal:
tak jsem se tu ptal kolegy z prace co zna ty nadrze a rikal ze ta bezpecnostni nadrz s tou penou uvnitr co se bezne pouziva akorat zabrani vybuchu ale ze palivo z ni normalne vyteka dal...
ty pasy (asi pretrzene nebo utrzene) jsou taky drsny Smutný
drzim palce at se z toho dostane...
no jo, ale pokud tam je ta pena, tak by melo vytejkat pomaleji, ne? tohle mi prislo ze strikalo vsude okolo. mozna by nebylo spatny nekde zagooglit a najit nakou technickou specifikaci toho lamba. co vsechno to melo a co ne.
4 leke: v takovymhle supersportu by mel ten ram uz bejt trosku na jinym levelu. se podivej na nascar. tam je takovahle nehoda soucasti skoro kazdejch zavodu a to auto vydrzi. ale je fakt ze tam je auto postaveny okolo ramu. tohle je spis upravena seriovka asi.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 15:40   Citovat  

Winie napsal:
v takovymhle supersportu by mel ten ram uz bejt trosku na jinym levelu. se podivej na nascar. tam je takovahle nehoda soucasti skoro kazdejch zavodu a to auto vydrzi. ale je fakt ze tam je auto postaveny okolo ramu. tohle je spis upravena seriovka asi.

Presne tak jak pises...
V tom Nascar se prvne postavi ram a na nej teprve napravy motor a pak plochy z Al slitiny/laminatu/atd plnici funkci aerodynamiky.
Tam je to jine psycho,kdy v daleko vyssich rychlostech skoro vsechny zatacky vyjizdeji bokem!
Ale to jsem trochu odbocil Se stydím
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 19:37   Citovat  

Leke napsal:
Presne tak jak pises...
V tom Nascar se prvne postavi ram a na nej teprve napravy motor a pak plochy z Al slitiny/laminatu/atd plnici funkci aerodynamiky.
Tam je to jine psycho,kdy v daleko vyssich rychlostech skoro vsechny zatacky vyjizdeji bokem!
Ale to jsem trochu odbocil Se stydím

Ale Lambo nejezdi Nascar a navic americky auta maji tuhle koncepci normalne, takze je to trosku mimo tema Velmi šťastný
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 20:48   Citovat  

Sakra to byla rána! Tak to koukám!
trefit to o 2 metry dál možná by se nic tak hroznýho nedělo. Ble ale tohle byla hrozná morda Smutný
chudák, takovou dobu v tom žáru. je vidět jak tam nikdo z těch lidí nevydrží ani vteřinu a to kus od auta, no a hasiči se zachovali tak jak asi mají, určitě mohli i líp, ale... Ten jeden chvíli ze začátku stříkal na řidiče a kolem něj, ale jasný že šli po nádrži a motoru, jinak by ho hasili v tom autě hodně dlouho a nakonec by to bylo k ničemu, takhle bylo za minutu po.
snad se z toho dostane chlapík, držím palce.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 21:05   Citovat  

tywole, to lambo se uplne cely rozpadlo, jediny co mi prislom ze bylo jakztakz pohromade byl ten ram. Fakt desny.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.5.2010 , 21:47   Citovat  

Hele já nejsem hasič...ale když mi hořelo auto tak mi hasič povídal, že jak to jednou hoří už to nevybuchne. Bouchají vždycky plyny, takže to hašení motoru bylo asi trochu mimo. Spíš měli nalejt co se dalo do kabiny. Ale takhle z TV je každej chytrej.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Lamborghini crash Masarykuv Okruh 22.5.2010
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina