Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Tragedie na TriolaCupu v Berouně
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Strana 3 z 4
Rolf je teď offline  Rolf
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 1:53   Citovat  

Je to horor! Něco už jsem odjezdil a živím se jako řidič profesionál, takže za tím sedím denně 12 hodin. Mám za sebou 20 let sprinty a slalomy s BMW po celé Evropě, ale tohle je fakt diletantismus.Nechápu, jak může být takhle zorganizovanej závod, kde jedou auta, která maj 300 koní s průměrem přes 150 km/h! Navíc amatéři, bez pojištění,téměř bez pořadatelů. I když je trať uzavřená, je potřeba ohlídat lidi, kteří lezou ůplně všude! Navíc, ta závora byla (pokud jsem to dobře viděl) kousek od tratí. Neměl tam nikdo co dělat, na úseku, kde to rozjedeš na 200 jak nic a je mokro. To nemoralizuju. Jsem hodně liberální, jak je vidět i podle mého auta, ale tohle zase odneseme všichni. Toho řidiče lituju. Bude to souboj. A tu dívku taky, nemohla tušit, co se může s takovouhle potvorou stát, a jak rychle. Jde mi z toho mráz po zádech a i když jsem závodník tělem i duší mám sto chutí se vždycky po takovémhle průšvihu na to vy..... Čím jsem starší, uvědomuju si, že stačí jeden okamžik a máš žívot v háji. Jedno dítě, jeden kamion, kterej to neubrzdí...... Sám bych asi váhal na mokru to vůbec jet. Obě auta mi jedou přes 250 a 0-100 okolo 6s. Radši bych to neriskoval. Jsem z toho docela rozhozenej. Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MOMO je teď offline  MOMO
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 7:05   Citovat  

osiris napsal:
ja bych rek, ze toho ridice zavrou a este mu daj pokutu za rychlost, jsme totiz v cechach, nezapomente KO jinak osobne bych rek ze za to muze poradatel, ten ma pocitat i stim s cim se pocitat neda a celou trat omotat zabranama minimalne 10m od trate, po cely jeji dylce

nebejt auto seriovka ( podle fotek to tak vypada ) ale mit aspon poradny pneu a zkusenosti, tak to mohlo dopadnout uplne jinak Smutný

To by ale pak nemohl do " sériové " kategorie, pokud máš na mysli slicky. Navíc, jsou to amatérské závody a tam se prostě musí počítat se vším. Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 8:39   Citovat  

Kdyby měl slicky jede tam ještě větší hranu KO o tom to není. A navíc tam měli krizovku všichni co jeli na umístění.
   Návrat  
carvi je teď offline  carvi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 8:39   Citovat  

vina poradatelu... je mi lito jak divky tak rodiny tak i toho chudaka co za tim sedel Smutný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 8:50  Naposledy upravil MOMO dne 16.5.2010 , 9:04, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

A jak vůbec dopadl řidič ?? Ta 350tka vypadá docela dost bořeně ...
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 8:52   Citovat  

je to hrozný Bueee Dost mně tahle tragedie zarmoutila když jsem si to přečetl po skvělým dni v práci.
Lidi by neměli umírat na takových akcích, to musí bejt naprosto podchycený od pořadatelů, takhle se to za chvíli zakáže nebo budou tak přísný podmínky že to neutáhnou finančně ani organizačně. Je jasný že je to těžký uhlídat stovky lidí, ale je vidět, že je to třeba. minulej rok to samý,pořád malý děti Bueee Bueee Bueee
Ještě sám si troufnu kouknout blíž ale vždy bezpečně, a s malým děckem nejlíp někam mezi stromy do kopce a tak 50m a víc od trati.
každopádně upřímnou soustrast rodičům a hodně síly klukovi z toho Nissana
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 9:42   Citovat  

TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ
2010-05-16 01:12:55

V Mostě dne 15.5.2010

Organizátor seriálu vyjadřuje lítost nad tragickou událostí, která se stala v sobotu dne 15.5.2010 při ostré jízdě v závodě do vrchu v Berouně. V neštěstí došlo na suchém, rovném a přehledném úseku v délce 250m, kdy závodní vozidlo náhle vyjelo mimo vozovku a v zatravněném terénnu pokračovalo do vzdálenosti 150m až na místo, kde došlo ke střetu s divákem, který stál za závorou uzavírající lesní cestu. Toto místo nejevilo známky nebezpečného prostoru pro přihlížející účastníky. Diváci měli dostatečný výhled na projíždějící vozidla.

Po dobu desetiletého působení Triola cupu nikdy k ničemu obdobnému nedošlo. Vždy je dbáno na bezpečnost jezdců i diváků.

Pořadatel vyjadřuje hlubokou soustrast rodině, přátelům a všem pozůstalým.
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 9:59   Citovat  

MOMO napsal:
A jak vůbec dopadl řidič ?? Ta 350tka vypadá docela dost bořeně ...

ten kluk byl odvezen do nemocnice kde se sesypal, teď se čeká co bude dál... je to hrozný co se stalo, ale těžko někomu dávat něco za vinu.. tohle byla shoda několika špatných okolností...

jinak na fotce z první stránky je černý 350Z, vyboural se stříbrný 350Z... a byl to švagrový bratr co to řídil Bueee

Bueee Bueee Bueee Bueee
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:02   Citovat  

CRXMANN napsal:
TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ
2010-05-16 01:12:55

V Mostě dne 15.5.2010

Organizátor seriálu vyjadřuje lítost nad tragickou událostí, která se stala v sobotu dne 15.5.2010 při ostré jízdě v závodě do vrchu v Berouně. V neštěstí došlo na suchém, rovném a přehledném úseku v délce 250m, kdy závodní vozidlo náhle vyjelo mimo vozovku a v zatravněném terénnu pokračovalo do vzdálenosti 150m až na místo, kde došlo ke střetu s divákem, který stál za závorou uzavírající lesní cestu. Toto místo nejevilo známky nebezpečného prostoru pro přihlížející účastníky. Diváci měli dostatečný výhled na projíždějící vozidla.

Po dobu desetiletého působení Triola cupu nikdy k ničemu obdobnému nedošlo. Vždy je dbáno na bezpečnost jezdců i diváků.

Pořadatel vyjadřuje hlubokou soustrast rodině, přátelům a všem pozůstalým.

Tak za prvé ... Co bylo na tom úseku rovného, když on vylítl ze zatáčky ?? Pak už jen teda příkopem a tak ... No ale za druhé, ta holka nestála za závorou, ale seděla na ní. Stát tam jako ostatní, mohlo být vše jinak.

EDIT: Rovný a přehledný úsek .. No to si snad dělá srandu ... To se to prostě snažej hodit na něj ??
   Návrat  
peetr je teď offline  peetr
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:07   Citovat  

gear napsal:
ten kluk byl odvezen do nemocnice kde se sesypal, teď se čeká co bude dál... je to hrozný co se stalo, ale těžko někomu dávat něco za vinu.. tohle byla shoda několika špatných okolností...

jinak na fotce z první stránky je černý 350Z, vyboural se stříbrný 350Z... a byl to švagrový bratr co to řídil Bueee

Bueee Bueee Bueee Bueee

byl černej...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:07   Citovat  

peetr napsal:
byl černej...

Tak byl třeba tmavě šedý, teď, když znova koukám na tu fotku, tak mi nepřipadá to auto úplně černé.
   Návrat  
OzzyVti je teď offline  OzzyVti
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:08   Citovat  

jestli sem slysel dobre tak ta divenka sedela na tom zabadli.... to asi hovori o vsem ne? na zavody jezdim casto a nikdy by me nemapadlo si sednout k trati byt jen nan "bobek" nikdy nevim co se muze stat a ze sedu se spatne utika.... nikoho tim nejak nevinim nebo neospravedlnuji. kazdopadne je to tragedie ktera se zas bude pouzivat proti nam...
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:13   Citovat  

byla to 14tileta holka, ta o tom takhle nepremejsli
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:16   Citovat  

mega1 napsal:
byla to 14tileta holka, ta o tom takhle nepremejsli

Ale byla tam určitě s rodiči nebo s někým dospělým, Ti už by měli mít rozum. Ble
   Návrat  
OzzyVti je teď offline  OzzyVti
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:16   Citovat  

sama tam urcite nebyla
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:19   Citovat  

Na každém závodě jsou diváci pouze na vlastní nebezpečí!
Tudíž pořadatelé a už v žádném případě jezdec, za to nemůžou být v normálním státě trestáni.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:22   Citovat  

MOMO napsal:
Tak za prvé ... Co bylo na tom úseku rovného, když on vylítl ze zatáčky ?? Pak už jen teda příkopem a tak ... No ale za druhé, ta holka nestála za závorou, ale seděla na ní. Stát tam jako ostatní, mohlo být vše jinak.

EDIT: Rovný a přehledný úsek .. No to si snad dělá srandu ... To se to prostě snažej hodit na něj ??

Nemáš pravdu. Ten úsek kde se to stalo je rovný....respektive klesá a stoupá, ale zatáčka na něm není. Sám jsi napsal že vylítl ze zatáčky! Míněno v prohlášení podle mě je, že diváci měli dostatečný výhled na trat tak aby mohli reagovat!
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:26   Citovat  

CRXMANN napsal:
Nemáš pravdu. Ten úsek kde se to stalo je rovný....respektive klesá a stoupá, ale zatáčka na něm není. Sám jsi napsal že vylítl ze zatáčky! Míněno v prohlášení podle mě je, že diváci měli dostatečný výhled na trat tak aby mohli reagovat!

Ano, celý ten rovný úsek už ale jel mimo trať. Vynesla ho zatáčka.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:30   Citovat  

Pokud Ti to nevadí, použiji Tvoje video. Dejte si čas: 1 minuta ... Je to prostě levotočka, mírně do kopce a hned z kopce a až pak rovný úsek. Tu zatáčku prostě nezvládl projet, no.

tudy odkaz
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:33   Citovat  

MOMO napsal:
Ano, celý ten rovný úsek už ale jel mimo trať. Vynesla ho zatáčka.

Však jo, jak říkám podle mě bylo míněno v prohlášení to, že diváci měli přehled z toho místa kde byli a dostatečnou dobu na reakci. Ten úsek je nebezpečnej a to nezpochybňuju.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 10:38   Citovat  

CRXMANN napsal:
Však jo, jak říkám podle mě bylo míněno v prohlášení to, že diváci měli přehled z toho místa kde byli a dostatečnou dobu na reakci. Ten úsek je nebezpečnej a to nezpochybňuju.

Jojo, tak jsem to asi špatně pochopil. Prostě je to tak, jak píšeš. Bohužel když tam někdo sedí ...
   Návrat  
Isachs je teď offline  Isachs
1 háčko
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 11:43   Citovat  

MOMO napsal:
Pokud Ti to nevadí, použiji Tvoje video. Dejte si čas: 1 minuta ... Je to prostě levotočka, mírně do kopce a hned z kopce a až pak rovný úsek. Tu zatáčku prostě nezvládl projet, no.

tudy odkaz

Jako tak z toho videjka to vypadá celkem jasně...
Jen jsem se chtěl zeptat, nechápu co to tam po té 1 minutě leží uprostřed silnice, že se tomu řidič musí vyhýbat... Omlouvám se za OT...

Tragédii, tím samozřejmě nechci zlehčovat... je to hrozné.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 11:46   Citovat  

Isachs napsal:
Jako tak z toho videjka to vypadá celkem jasně...
Jen jsem se chtěl zeptat, nechápu co to tam po té 1 minutě leží uprostřed silnice, že se tomu řidič musí vyhýbat... Omlouvám se za OT...

Tragédii, tím samozřejmě nechci zlehčovat... je to hrozné.

On board který sem MOMO dal je z jiného poháru. Ty umisťují před ten horizont retardér aby rychlost na horizontu nebyla velká.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 11:48   Citovat  

A tady je ta moje prekérka, je to nízká kvalita a začátek tam vidět není, ale i tak pro představu jak to tam bylo zrádný. Po levé straně záznamu vidíte tu holčinu sedět na závoře v bílém. Bueee

Odkaz
   Návrat  
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 12:38   Citovat  

Ted uz vim, co je to za zatacku.. tam miva krizi hodne ridicu a je to jednoznacne chyba poradatele. Ti lidi tam nemeli, co delat! Meli byt nejbliz az v te zatacce, kde natacel to video.

Tady pouziju video Willyho s Cliem, kde mel stejnou krizovku jako ty a X dalsich.. cas cca 2:40. To misto je evidentne vysoce rizikove.
Odkaz
   Návrat  
DaveG9 je teď offline  DaveG9
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 14:04   Citovat  

než sem zkopíruji co jsem napsal na náš web. Peetře nevim koho si tahal z Nissana ale pokuď mi tahle událost nezatemnila mozek tak si matně pamatuji že jsem to byl já. A fakt mě vyděsilo to že i když jsem byl od nehody hodně daleko až v další pravotočivé zatéčce se svodidlama, tak Honzovi z vozu nikdo neběžel pomoct. Až teprve když jsem Honzu vytáhl z auta a on na mě zařval že nejspíš někoho srazil jsem zjistil co se hrozného stalo !!!!!!!!!!!!!!!!! Nepřál bych to nikomu.

nebudu psát o tom kdo za to může či nemůžu, co se stalo je prostě tragédie! ale upřímně když jsem se před závodem dozvěděl že nebyl před tímto nebezpečným úsek umístěn retardér, tak jsem si vybavil jak se tam asi bude jezdit vysokou rychlostí cca 160-180km/hod. a zatáčka s horizontem to je prostě smrtelná kombinace. když se to stalo stál jsem naštěstí už u jiné zatáčky, ale když jsem byl předtím na tom kritickém místě tak bylo vidět jak někteří mají respekt z tohoto místa a ti co neměli pak měli hoooodně velké problémy ukočírovat svůj vůz. já osobně bych tam plnej plyn nikdy nedržel!!!! mám doma hodnou skvělou manželku a spoustu přátel kteří by mě asi postrádali. Honza měl velké štěstí že minul hlavní sloup vysokonapěťového vedení. jinak by tu mezi námi nebyl, na druhou stranu by byla na živu 14letá Natálka, která to štěstí už nemá. Život je v tomhle krutý. Když si uvědomim že jsem o kolo nich šel a vnitře sem si říkal kam si stoupnu pro super záběry, jejich místo bych si nikdy nezvolil, moje výhoda je že vím jak se trať projíždí a trochu odhadnu kudy se asi neovladatelný stroj pak bude řítit. promiňte jsem že takhle plácám je mi špatně, kocovina dělá své, ale jinak to po včerejšku fakt nešlo, vytahovat kolegu z auta na střeše, a pak to tělo Sad(((((((((((((
Rozhodně tato událost opět rozpoutá velkou diskuzi ohledně organizace těchto závodu a její bezpečnosti. Bohužel záchranář měl asi pravdu že tohleto k tomuto typu sportu prostě patří Sad Nikdo nikdy nedokáže 100% zajisti bezpečí všech diváků. Osobně bych však zakázal vstup dětem na tyhle akce. jdu spát ....
   Návrat  
MOTyLEK je teď offline  MOTyLEK
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 16:11   Citovat  

teď to bylo na nově ve zprávách, možná to bude na tn.cz
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 17:01   Citovat  

tudy odkaz
   Návrat  
peetr je teď offline  peetr
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 17:22  Naposledy upravil peetr dne 16.5.2010 , 17:36, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

DaveG9 napsal:
než sem zkopíruji co jsem napsal na náš web. Peetře nevim koho si tahal z Nissana ale pokuď mi tahle událost nezatemnila mozek tak si matně pamatuji že jsem to byl já. A fakt mě vyděsilo to že i když jsem byl od nehody hodně daleko až v další pravotočivé zatéčce se svodidlama, tak Honzovi z vozu nikdo neběžel pomoct. Až teprve když jsem Honzu vytáhl z auta a on na mě zařval že nejspíš někoho srazil jsem zjistil co se hrozného stalo !!!!!!!!!!!!!!!!! Nepřál bych to nikomu.

nebudu psát o tom kdo za to může či nemůžu, co se stalo je prostě tragédie! ale upřímně když jsem se před závodem dozvěděl že nebyl před tímto nebezpečným úsek umístěn retardér, tak jsem si vybavil jak se tam asi bude jezdit vysokou rychlostí cca 160-180km/hod. a zatáčka s horizontem to je prostě smrtelná kombinace. když se to stalo stál jsem naštěstí už u jiné zatáčky, ale když jsem byl předtím na tom kritickém místě tak bylo vidět jak někteří mají respekt z tohoto místa a ti co neměli pak měli hoooodně velké problémy ukočírovat svůj vůz. já osobně bych tam plnej plyn nikdy nedržel!!!! mám doma hodnou skvělou manželku a spoustu přátel kteří by mě asi postrádali. Honza měl velké štěstí že minul hlavní sloup vysokonapěťového vedení. jinak by tu mezi námi nebyl, na druhou stranu by byla na živu 14letá Natálka, která to štěstí už nemá. Život je v tomhle krutý. Když si uvědomim že jsem o kolo nich šel a vnitře sem si říkal kam si stoupnu pro super záběry, jejich místo bych si nikdy nezvolil, moje výhoda je že vím jak se trať projíždí a trochu odhadnu kudy se asi neovladatelný stroj pak bude řítit. promiňte jsem že takhle plácám je mi špatně, kocovina dělá své, ale jinak to po včerejšku fakt nešlo, vytahovat kolegu z auta na střeše, a pak to tělo Sad(((((((((((((
Rozhodně tato událost opět rozpoutá velkou diskuzi ohledně organizace těchto závodu a její bezpečnosti. Bohužel záchranář měl asi pravdu že tohleto k tomuto typu sportu prostě patří Sad Nikdo nikdy nedokáže 100% zajisti bezpečí všech diváků. Osobně bych však zakázal vstup dětem na tyhle akce. jdu spát ....

nezlob se, ale asi zatemnila...nemam potřebu hrát si na hrdinu, nebo nevim co...na tom videu co hodil marfi jsem ten co tam běží ta flekatá mikinaa samotnýho mě zarazilo že jsem byl snad jedinej kdo tam v první chvíli šel...a vim, že jsem tomu klukovi z toho auta pomáhal ven, dveře nešli moc dobře otevřít, když lezl ven, tak jsem se ho ptal jestli je ok, načež on se hned ptal jestli tam někdo nebyl...
   Návrat  
DaveG9 je teď offline  DaveG9
PříspěvekZaslal: 16.5.2010 , 17:33   Citovat  

jestli tohle bude číst ta KU*VA co prodala tyhle otřesný záběry, ať se nad sebou hodně zamyslí, jestli mu to za těch pár peněz stálo. proboha umřela tam hladá holka!!!!!!!!!!! Petře nebudu se s nikym dohadovat, nevim jestli se Honza nevrátil pak zpátky do auta, jen vim že jsem mu z auta pomáhal ale už byly otevřený dveře, takže jestli si mu pomohl první, klanim se ti a díky za něj. Neboť sám vím že jsem se docela bál k tomu autu přiblížit když se z něj divně kouřilo, atd. Napiš mi pak SZ, neboť jsem dal na sebe kontakt vyšetřovatelům, že jsem dostal Honzu z vozu, ale jestli si to byl ty, tak budeš policajty spíš zajímat ty.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Tragedie na TriolaCupu v Berouně
Fórum: Závody a sprinty
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!

Časy uváděny v GMT + 1 hodina