Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
dekarbonizace vodou zkousel to někdo??
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
honda16 je teď offline  honda16
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 8:35   Citovat  

našel jsem na forum oplu odkaz na toto tudy odkaz a zajmalo by mě jestli někdo o tom slyšel a zkoušel. je to zajmavé a možná i pravdivé.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 9:14   Citovat  

honda16 napsal:
našel jsem na forum oplu odkaz na toto tudy odkaz a zajmalo by mě jestli někdo o tom slyšel a zkoušel. je to zajmavé a možná i pravdivé.

Tak to koukám! HaHaaa no nevím, dekarb motoru pomocí prostředků teac stojí 2,5tis. Tak nevím jestli se proti těm ,,pár,, korunám vyplatí riskovat.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 9:31   Citovat  

mluvte zkuseni, ja bych to vyzkousel, nemam co ztratit, ale chci jeste jezdit Velmi šťastný Velmi šťastný

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 9:38   Citovat  

tudy odkaz
Dela to aj jakasi firma (v Malayasii?) a aplikace je strasne prasacka to mi hlava nebere
Jak uz nekdo psal na ahc.cz,tou strikaci pistoli (na lakovani) by to melo byt OK,ale neusim co na to snimace a hlavne kat to mi hlava nebere
Jinak bych to aj zkusil...sice je voda neztlacitelna,ale kdyz to tam nepovali proudem,tak by to mohlo byt v poho,a takova ojnice by se snad ohnout nemusela Velmi šťastný (to se spis stlaci vzduch)

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 9:47   Citovat  

me se zda ze uz tady na to kdysi bylo vlakno, ale nikdo se k tomu neodhodlal, docela by me zajimalo jestli by to nekdo zkusil treba na aute pred GO, aby pak byla vydet shozena hlava. Tady u toho obrazku majitel psal ze mu prasklo tesneni a jak ten pist je krasne cistej. to mi hlava nebere

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 9:59   Citovat  

No prave,takze jako dukaz to staci... to mi hlava nebere
Ted jeste vedet co to udela s katem a nekterymi snimaci v sani kouř

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 10:05   Citovat  

kat nemam, ale netroufnu si na to, idelane aby to vyzkousel nekdo od nas :hehe:

Edit: ale vemte si kdyz huste prsi tak si taky musi pres sani papnout trochu vody, ale asi to nebudou 2l HaHaaa

honda16 je teď offline  honda16
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 10:07   Citovat  

no dnes to asi zkusim na mamene felicii a pokud to přežije tak to zkusim na mem crx asi kat tam nemam takze nejaka dírka aby to vyteklo se najde doufam ze to ustoji motor

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 10:26   Citovat  

zkoušelo se, funguje napsalo se o tom desítky stránek ....

jen po očistě se doporučuje vyměnit olej

Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 10:32   Citovat  

laces, ja to taky vyzkousim, pac musim menit olej Úsměv

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 11:03   Citovat  

Pak dejte vedet, taky jsem o tom uvazoval Úsměv

Odkaz

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 11:41   Citovat  

no nevim nevim zni to jednoduse a lakave ...ale riskuj motor. a nebo to ze neco oddelas a das ranec za opravu..treba nejaky cidla.bo co ja vim. zmatenej

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 11:44   Citovat  

carvi napsal:
no nevim nevim zni to jednoduse a lakave ...ale riskuj motor. a nebo to ze neco oddelas a das ranec za opravu..treba nejaky cidla.bo co ja vim. zmatenej

taky bych do toho nešel.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 14:36   Citovat  

co si pamatuju to vlakno ve kterym se o tom psalo, tak jde o to, ze to treba para vycisti, ale taky odmasti. Proste je to blbost. Nejlepsi je dekarbnonizace pomoci pouzivani kvalitniho oleje a to dlouhodobe, pomalu a pozvolna.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:10   Citovat  

A proto se treba nasazuje 3000ot.,kdy treba muj motor ma max. tlak oleje.Ted nevim kolik,ale je bezmala petinasobny vuci volnobehu.

cr4sh3r je teď offline  cr4sh3r
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:19   Citovat  

To jsou zase žvásty co to tu čtu. to mi hlava nebere

Jak někdo chce dekarbonizovat spalovací prostor kvalitním olejem? Když ten tam nemá co dělat?! To samý výfuk, kanálky výfukový? A to že ta pára odmastí, ano, a co jako? To jako musí být mastnota ve spalovacím prostoru? Mi přijde že asi někdo nechápe jak to funguje.

Dál, kolik těch čidel máte v tom sání že se bojíte škod? Jedno dvě? Já ani to ne, váhu vzduchu odpojím a pak už tam nic není.

To video co tu je, je naprosto k ničemu a takhle se to dělat nemá. Má se do sání stříkat hustá mlha vody a ne čučůrek, navíc pokud to děláte efektivne, jde pára z výfuku při úkonu.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:31  Naposledy upravil sablos dne 11.4.2010 , 17:37, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

cr4sh3r napsal:

Jak někdo chce dekarbonizovat spalovací prostor kvalitním olejem? Když ten tam nemá co dělat?! To samý výfuk, kanálky výfukový? A to že ta pára odmastí, ano, a co jako? To jako musí být mastnota ve spalovacím prostoru? Mi přijde že asi někdo nechápe jak to funguje.

Dál, kolik těch čidel máte v tom sání že se bojíte škod? Jedno dvě? Já ani to ne, váhu vzduchu odpojím a pak už tam nic není.

To video co tu je, je naprosto k ničemu a takhle se to dělat nemá. Má se do sání stříkat hustá mlha vody a ne čučůrek, navíc pokud to děláte efektivne, jde pára z výfuku při úkonu.
přesně tak stříkal bych to do klapky tam je přívod vzduchu a hlavně mlhu ne tak jak je to na videu, no mastnota může být ve válci pokud máš špatný kroužky, a váhu vzduchu honda nemá má to koncern. a hlavně když sem dělal v servise tak tam měli přípravek na čištění klapek a tak no tak sem si ho zbalil domu a vyzkoušel a stříkal sem ten spray do sání a chovalo se to přesně jako na tom videu, takže to asi nějakou práci odvedlo.

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:35   Citovat  

ja sem delal sou to tak dva roky, na d15b2 a ruplo tesneni pod hlavu, delal sem to vzduchovou strikaci pistoli ,ale na druhe strane sem tam mel tesneni za 400 tak nevim ,jinak jak sem ho pak menil tak spalovaci prostor byl pekne cistej ,takze to asi fungovalo. Po techto zkusenostech sem to pak uz nezkousel Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:41   Citovat  

cr4sh3r napsal:

Jako nevim co resis za auto,ale pgm-fi nevyuziva vahu vzduchu...
Ale hlavne,vubec nicemu nevadi,ze to odmasti valec ZROVNA V TOM MISTE,KDE JE NEJVETSI OPOTREBENI?(Nizka rychlost pistu a vysoky pritlak krouzku).
A to ze te nestve,kdyz pripadne odejde cidlo,je ciste tvuj problem.Na cero je jich vsude dost,ale na jine auta?
A dal co katakyzator?Hmmm,je fajn,ze ho asi nemas,takze to resit vubec nemusis Tak to valím bulvy

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 17:57   Citovat  

tak nej problém karbonu je usazení v třecích plochách,a to hlavně kroužky(pro méně chápavé třecí plocha kroužku v zápichu pístu) ,zalepěj se karbonem a další krůček je k tomu aby třecí plochy válce se též začli zanášet,"přikouslé" kroužky začnou nerovnoměrně dosadat na tělo válce,mazací kroužek když se zanese je největší zlo.Apropo k tomu oleji,to že se spalovací prostor sice objemově mění podle zdvihu pístu neznamená že ho oil neovlivńuje...naopak stěny válce jsou potaženy filmem oilu,následně oleová mlhovina co je pod písty také nanese oil a následně se setře při chodu pístu směrem dolů,kvalitní oil samozřejmě nečistoty na sebe naváže a odloží je následně v oil filtru.To samé jen v jiném procesu se děje na dřících ventilů.O čistotu při samotném spalování se starají aditiva v palivu.Proto ideál kombinace je kvalitní oil plus palivo.

Dekarb H2O jsem vyzkoušel a to z toho důvodu že jsem viděl co voda dokáže když foukne těsnění a píst se stane vodní pumpou.Píst i válec je jak dětská prdýlka včetně výfukové cesty.Problem ale u fouklého těsnění je že H2O neztlačíte jako směs.a většinou se tlakem prohne i hlava.Proto samotný akt dekarbonizace vodou je na hraně citu samotného aktéra.A není to cák cák a je hotovo.A vyvaroval bych se vodě z kohoutku,hezky destilku bez minerálů. Provedeno na D15B2 najeto něco kolem 250tkm moc neudržovanej motor(motor nadopován na 4bod vstřik) a poté dalších 100tkm bez problémů až do zreznutí karoserie.Dělal jsem to ze zvědavosti ,jinak bych to již nedělal ,pracnost plus čas ,to raději při vyměně oilu přidat čistící prostředek,následně kvalitní oil a palivo je prostě jednodužší cesta.

ps: oil není v motoru jen pro mazání a palivo nemusí být jen to co se dokáže vznítit VTEC

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 18:46   Citovat  

Leke napsal:
Jako nevim co resis za auto,ale pgm-fi nevyuziva vahu vzduchu...
Ale hlavne,vubec nicemu nevadi,ze to odmasti valec ZROVNA V TOM MISTE,KDE JE NEJVETSI OPOTREBENI?(Nizka rychlost pistu a vysoky pritlak krouzku).
A to ze te nestve,kdyz pripadne odejde cidlo,je ciste tvuj problem.Na cero je jich vsude dost,ale na jine auta?
A dal co katakyzator?Hmmm,je fajn,ze ho asi nemas,takze to resit vubec nemusis Tak to valím bulvy

Ano Hondu já neřeším, to je fakt, ale i tak to ty čidla nějakou malou vlhkost přežijou, to se fakt bát nemusíš.
A to odmaštění válce, pokud máš stěny válce pořád mastné tak je asi někde problém, protože od toho tam máš stírací kroužky, pokud nějakou micro vrstvu nesetřou, tak se stejně spálí, takže tak jak tak, tak mastno tam není. A viděl jsi někdy katalizátor? Viděl jsi tu hrubou mříž co má v sobě? A jaký si mysliš že z válce lítaj kousky karbonu? Velký jak kostka cukru? Velmi šťastný Troufnu si říct že budou daleko míň hrubý jak saze ze spálené nafty a ta má taky kat.

Jediný čeho se člověk u tohodle může bát je vážně to fouknutý těsnění, přinejhorším prohlá hlava. Jelikož pára má daleko větší roztažnost než "suchej" vzduch, proto se to musí dělat s rozumem a proto to musí být mlha co se tam stříká a ne aby to udělalo kapky vody. Ideální by bylo ještě posunout předstih na nižší hodnotu, ale to už jsou moc velký zásahy. Každopádně neradím nikomu ať to dělá, já sám bych to zdravýmu motoru neudělal.

Jak malej Jarda [2]
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 19:02   Citovat  

uz to delat radsi nebudu Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 21:26   Citovat  

tak ja osobne bych to nedelal ..slysel jsem ze se pry muze stat ze se pri tomto (vyplachu) muze nekde zachytit nejaka vetsi (vyplachovana) necistota a ukoncit zivotnostceleho motoru. tak nwm nwm...mit ropu tak to jeste chapu ale na benzinu i to prijde i trochu zbytecny .korr pokud beha bezproblemu.. leda tak to zkusit pred GO.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 21:32   Citovat  

cr4sh3r napsal:

by mi zajimalo kolikrat primo ty osobne jsi to delal? a dopadlo to vic nez uspesne a motoru to spise pomohlo nez uskodilo?a myslim na nejakym aute a ne plecce za 15tisic...problem je ze ne kazdej ma penize a nebo kou..le na to objetovat konkretne u me dost drahej motor a riskovat zniceni kvuli takovy (mozna i zbytecnosti).

jinak kazdymu podle prani a gusta--at si to kazdej dela bo nedela jak chce. kdyt je to na nem.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 22:14   Citovat  

carvi: Říkám ti snad udělej to honem? Ne! Jen ti tu píšu fakta... Ono když má někdo na integru tak by měl mít i na věci okolo, takže když pak chce řešit něco takovýho, tak sundat hlavu atd a udělat to ručně by asi pro něho neměl být problém zaplatit... Pokud je, tak je asi něco špatně....

ballbutick je teď offline  ballbutick
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.4.2010 , 22:38   Citovat  

no to tady teda čtu hruzy.. aby se ohla ojnice tak bys tam musel tu vodu cpat z hadice.. do čidel se čadna voda nema dostat kudy. co se katu tyče jestli mate najeto 150 000 tak už stejne asi nefunguje jak by mel tak tohle ho už nerozhodi. krom toho tak se voda do motu vstřikovala i umyslne na zvyšeni vykonu takže ho to opravdu niak nezmrší. takze bych normalne sundal saci potrubi vzal střikaci pistoly nebo fixirku, otevřel klapku a pustil tam vodu, motor pak začne postupne chcipat tak než zdechne tak ho nechat zase roztočit a znova takhle 3x a stači.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 8:52   Citovat  

ballbutick napsal:
no to tady teda čtu hruzy.. aby se ohla ojnice tak bys tam musel tu vodu cpat z hadice.. do čidel se čadna voda nema dostat kudy. co se katu tyče jestli mate najeto 150 000 tak už stejne asi nefunguje jak by mel tak tohle ho už nerozhodi. krom toho tak se voda do motu vstřikovala i umyslne na zvyšeni vykonu takže ho to opravdu niak nezmrší. takze bych normalne sundal saci potrubi vzal střikaci pistoly nebo fixirku, otevřel klapku a pustil tam vodu, motor pak začne postupne chcipat tak než zdechne tak ho nechat zase roztočit a znova takhle 3x a stači.

jo voda se do motorů vstřikovala ale u letadel kvůli uspoře paliva a zvýšení výkonu(chvilkovýmu)

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.4.2010 , 8:55   Citovat  

sablos napsal:
jo voda se do motorů vstřikovala ale u letadel kvůli uspoře paliva a zvýšení výkonu(chvilkovýmu)

Na závodech i do aut k ochlazení směsi... Hondamens to měl na svém VTi 5g - vyhrál s ním sprinty na HD asi před 3-4roky...

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2010 , 10:18   Citovat  

v 80letech to pro svou potřebu spočítali konstruktéři v TOS Čelákovice.A montovali si to do škudek od staré oktávky po 120ky přistřik vody,snižovala se tím spotřeba.A samozřejmě i ostatní okolo nich.problém byl jden že většina jich byla ještě šetřivá a dávali tam jen převařenou vodu nebo rovnou z vodovodu,trysky postupně zarostli a pak už to nikdo neřešil.Zajímaví byli hlavně jak kdo řešil tlakování vody,od přidané druhé vodní pumpy nadrže s vratkou a místo tlakového regulátoru jen restriktor,čerpadýlka na ostřikovače po bandasku s ruční pumpou na stříkání stromků.trysky co se ještě pamatuju se používali od mevi na plyn.

odos je teď offline  odos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.4.2010 , 17:48   Citovat  

TRUcKER napsal:
mluvte zkuseni, ja bych to vyzkousel, nemam co ztratit, ale chci jeste jezdit Velmi šťastný Velmi šťastný

kdyz sem mel opla, delal jsem to 3x na jinem aute a pomohlo to. z vyfuku letěla černota. vodu si dej do rozprašovače, drž motor ve 4000ot a hodně fíkej do sání, dokud nepoletí bílý a pak černý kouř. občas motor pořádně protoč a opakuj. voda musí být destilovaná.

Obsah fóra Honda-club.cz   
dekarbonizace vodou zkousel to někdo??
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina