Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
baterie Hondy Accord 9G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
bigpoint je teď offline  bigpoint
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 13:46   Citovat  

Mam rok starou Hondu Accord 9G 2.2iDTEC, bohuzel se zda, ze autobaterie je KO, je jeste z vyroby, prez zimu jsem vicemene nejezdil, mela 12.0V, po pripojeni na nabijecku se za asi 20min dobila na 14.8V a nabijecka se automaticky vypla. Na prazdno mela pak baterka 12.9V, po zapnuti xenonu 12.1V. Nerad bych s autem nekde zustal, podle me baterka zrala na vymenu.Smutný

Cili baterka pri nabijeni vicemene neklade zadny odpor a nedobiji se.
Vyreklamuju ji podle Vas, kolik mesicu miva zaruku? Podle me uz kdyz jsem auto kupoval nebyla nic moc.

Diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 14:04   Citovat  

Accord 9g ještě není ... bude to spíš 8.g Úsměv
V každém případě je i na baterii 2 roky záruka
Jinak varuji před startováním se špatnou (vybitou) baterií ... ECU bude načítat různé chyby nebo jsem i zažil (A7g), že se z ECU "ztratil" imobiliser HaHaaa a auto nešlo ani s novou baterií nastartovat

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 14:31   Citovat  

Jo, tak jsem to popletl, je 8G.

Ted je jeste otazka, zda reklamaci uznaji, rozhodne neni normalni aby se vicemene vybita baterka nabila za 20min a pak pri zapnuti xenonu pokles napeti na 12.1V Nicmene zatim startuje OK.

Nicmene ted po nabijeni ma 12.5V, kdyz se kabely auta pripoji na baterku.

Jinak dik za radu

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 17:21   Citovat  

nejlepsi asi bude kdyz zajdes do nejakeho aut. servisu a zeptas se na to... oni ti baterku zmeri a kdyz bude vadna tak ti ju na zaruku objednaji popr hned vymeni... mimochodem nektery nabijecky s touhle "automatikou" se chovaji tak jak popisujes a to ta baterka spatna byt nemusi.... pokles napeti pri takovem velkem odberu je jasnej...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
silvic16 je teď offline  silvic16
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 18:55   Citovat  

Jak píše Mattik, nabíječky s pevně nastavenou automatikou, jsou - dle mých zkušeností, pro starší baterie
nepoužitelné.
Ta baterie má naopak větší odpor a proto potřebuje k nabíjení napětí vyšší. (Pokud je tedy řádně připojena).
Baterie, která je ještě celkem vyhovující, potřebuje k protlačení nabíjecího proudu 1/10 C až napětí mezi 16 - 17 V.
Při dobře seřízeném dobíjení v autě se nabíjí sice menším proudem, ale pokud se nejezdí opravdu krátké trasy,
tak i taková ještě poslouží. Bývalo takové pravidlo - 1 start - min. 15 km.
Doporučoval bych, nabít ji někde bez automatiky proudem 1/10C (50Ah - do 5A) po dobu alespoň 12 hod.
Nabíjení půl hodiny má jen nepatrný význam.
Ideální byly staré dobré typy, kde se dala měřit hustota elektrolytu.
U rok staré baterie je to poněkud neobvyklé, ale mohla by se ještě "srovnat".
Napětí 12,1 s xenony si myslím, že tak špatné není. Záleží jak rychle klesá.

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 22:37   Citovat  

Mam jeste druhe auto Peugeot 406 2.2HDI je v ni 75AH Varta Blue, zkusil jsem s dobastlenymi xenony to same, pred pustenim mela baterka 12.5V, po spusteni 12.3V a napeti pomalu klesalo.

U Hondy je baterka stara rok + asi dalsi +- pul rok nez auto dovezli z Japonska. Pred pustenim xenonu cca 12.6V po spusteni 12.1V, prekvapive ale napeti pomalu rostlo.:o Pricital jsem to tomu, ze start xenonu potrebuje vyssi proud, pak proud klesne a tak napeti muze rust. Nicmene zaple xenony je odber cca 80W, cili proud max 7A. Coz nepovazuju na 74Ah baterku za zadny proud. Pri startu musi byt zatizeni uplne jinde.

Nicmene startuje bez problemu, cili asi baterka zdaleka OK neni, ale na vyhozeni mozna taky ne. Asi zavolam do servisu at ji promeri. Na nabiti by to asi tedy chtelo jet nekam dal nebo starsi nabijecku.

Zas nez abych nekde zustal to uz bych radsi koupil novou Vartu za 2tis... Nez uvazovat nastartuju/nenastartuju. Ale v rok novem aute me taky prijde divny, ze baterka neni OK.

Chybami v ECU jste me mirne postrasili. U P406 kdyz baterka odchazela, tehdy bylo -10C a jel jsem pak asi 20km v servisnim rezimu, nez to prestalo blbnout. Pak jsem tehdy koupil Vartu.

Stavim se tedy asi v servisu, taky uvazuju o dennim sviceni, tak se zeptam, zda to montuji a na kolik to vyjde...

silvic16 je teď offline  silvic16
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 12:39   Citovat  

Ono to může být tou zimní přestávkou v provozu, jak píšeš.
V servisu ti na 99% řeknou, že to chce pořádně nabít.
Na moderní, bezúdržbové baterii se toho moc měřit nedá.
Nechci tady dělat žádnou reklamu, ale po smutných zkušenostech s reklamací
baterie Varta, mám teď v autě baterii HONDA 45 Ah (úzká)za 2 200.- Kč.
Oni to asi v Hondě nevyrábějí, nevím (možná Yuasa).
Ale garáž nemám a i vmrazech mi s tím žádná netočila tak svižně, jako tahle.
Ještě pro informaci:
Baterie se považuje za vybitou, jestliže napětí na ní dosáhne při vybíjení
hodnoty 10,5 V. Potom se vybíjení musí ukončit, aby nedošlo k jejímu poškození.

0
PříspěvekZaslal: 22.3.2010 , 14:27   Citovat  

Prave take si myslim, ze baterku dobiji a to bude vse. I ted startuje bez problemu, cili pravdepodobne zatezovy test napise, jen ze je OK a skutecnost, ze se nabiji nejak podezrele rychle a zrejme by na nabijeni potrebovala nabijeni nabijeckou bez automatiky asi moc nezohledni. Asi mrtva zdaleka neni, ale sve nejlepsi ma jiz za sebou.

Pred cca 5ti lety jsem reklamoval baterii Toytota, rano jednoho dne nestartovala, po dobijeni nejakou starou ruskou nabijeckou sice start zvladla, ale druhy start jiz ne. Tehdy me tvrdili, ze je tez baterka OK, az nakonec prisel sef servisu, dal ji na zatezovy test (takova velka krabice na koleckach), prohlasil, ze je na vyhozeni, ze asi uvnitr zkratovane desky a mel jsem novou... U ty toyota baterky, pak kleslo napeti pod 11V.

Jinak s Vartou v P406 jsem zatim spokojeny, je prez 4ri roky stara a zatim funguje bez problemu...

Obsah fóra Honda-club.cz   
baterie Hondy Accord 9G
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina