Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend ročník 90 - 96 - zkušenosti + LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:09   Citovat  

mylsím že u tak starého auta jako bude legend za 100 potažmo 60 tis je servisní kniha tak jako tak pasé, nemluve o kvalite značkových servisů u nás v ČR - to je druhá kapitola.
Na druhou stranu pokud to nezvládá sám tak záznam do servisky dá jakýkoliv servis, a mnohdy ty neznačkové servisy jsou kvalitnější a lepší jak ty značkové ( alepson podle toho co vidím u nás v ČR - věřím že v GB mohou být jiné poměry ).

Auto už dnes dávno není známkou luxusu a když vidím nekoho v 540 nebo 745i automaticky si nemylsím že je to boháč Úsměv kor když vidím že je to staší auto co stojí pár šlupek, když si do toho dá LPG naopk si řeknu je to človek co přemýšlí snaží se trosku penez ušetřit a vrazit je třeba do oprav a udržby vozu..

Radeji potkám na nasich silnicích 15let starého legenda v dobrém stavu než oktávku dovezenou z rajchu kde sla 3x přes střechu,m jenakej kutil ji svařila za trojnásobek ceny legenda ji poslal u nás na silnici nacpanou rodinkou s malými detmi mylsící si že řídí vrchol technického zázraku a bezpečnosti - což je další věc pro legenda.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
party boy je teď offline  party boy
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:15   Citovat  

Only_one > Díky moc.

Jako já nejsem ten kdo s autem jenom jezdí, ale taky tomu dává potřebnou péči. Oleje, filtry apod.... Do značkových servisů nejezdim, ale otec má kamaráda, který se živí jako automechanik. Dělal mnoho let u toyoty a teď se postavil na vlastní nohy a tomu člověku se dá naprosto důvěřovat.
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:25   Citovat  

jako autorizovanej servis dneska není vůbec žádná záruka 100% kvality, ale to někdo jako Exi nemůže pochopit protože pro něj je zajet k někomu co v dílně přemejšlí a jen bezhlavně nemění díl za díl dokud to nefunguje je jistě OUT a je to známka chudáka..

To PArty boy - jasný je důležité provádět servis jak se patří. Když se to nezanedbá pak jsou to věci co jsou investičně rozdělené a neplatí se najednou. A pak brzdy a tlumiče se němění jednou za rok Úsměv
Jiank přestavba nestojí 40!¨ale 28 Úsměv .. když se to vezmě jako vstupní náklad s cenou auta tak tam není problém. Při případném prodeji je to dobrý argument a jistě si pak zase někdo rád připlatí.
Někdo si holt koupí autohifi a někdo LPG :- )
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:31   Citovat  

O autohifi ani nemluv, v tom jsem promrhal tak 2 lpg systémy (možná víc). Teď mam v autě sériové repro a stačí mi to kouř Cenu přestavby jsem uvedl co jsem jen tak letmo prolétl různé firmy. 40 jsem jen tak nadhodil, ale viděl jsem např. cenu za přestavbu u šestiválce od 35ti apod. Když to bude levnější, tak se zlobit nebudu.
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 14:25   Citovat  

eXi_ napsal:
meles nesmysly OK ja to beru tak, ze to auto je postaveny jak je postaveny, napr mi reknete, proc jsem jeste nevidel 760tku na plyn ? protoze clovek co si to koupi na to ma tam lejt co to vyzaduje.. sam jsem uvazoval o 740i na plyn, ae pak mi doslo ze mit todle a v plynu tak si pripadam jak s0cial co chce vypadat jak mazak ae pritom na to proste nema šuk (ma, ale jezdit za 12 ve starym skopku mm) that's the way it is.. ale dneska proti tomudle clovek nic uz mit nebude.. doba je zla kdyz si 18ti letej clovek doprava legenda, velky mercedesy a bavoraky - ktery byly driv pro 'slechtu', pak se nedivme ze vidime tydle modely chatrajic pac clovek bere 15 cistyho a pred barakem ma hladovou starou a 3.0 V6 v kuzi Úsměv nikoho se tu nechci dotykat kazdopadne OK nekde tu padlo neco o mesicnim prijmu, k tomu se taky vyjadrim - myslim ze v UK mam dost dobrej plat takze si troufnu rict ze mam 3x-4x tolik co nekdo v CR, nicmene pred barakem mam 1.7cku naftu OK je to vsechno o rozumu Mrk trochu mir lidi.. nejstee ve stredoveku.. i kdyz..

ahá, o to slo, prelestit ego:)
1)v cizine jsem stravil nejakej cas a pokud se dobre pamatuju, jedna ze zakladnich znamek slusnyho chovani a vseobecny inteligence byla nemluvit o penezich, tim mene vlastnich. Opakem se vyznacovala jen zakomplexovana mensina idiotskych čížkovských buránků. Ty samy lidi se pak ridili podle pravidel 740i v plynu rovna se socka. 740i v benzinu rovna se mazak. Je dobre znamo, ze prava " slechta" se od jakziva vyznacovala inteligenci, na odiv nedavanym bohatstvim, ktery zhusta pramenilo v setrnosti v beznych vydajich.
2) pokud " je to vsechno o rozumu" tak si vem do ruky kalkulacku, aby sis porovnal napr. 3.0V6plyn+kvalita jizdy vs. 1.7nafta + kvalita jizdy. A obcas si zkus zjistit, kolik se v cechach vydelava. Aby te jednou nepohltilo jedno velke Trapno.

P.S. co to je regulerni servis? HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 15:29   Citovat  

jaky je rozdil mezi servisem Honda a kamaradovi co to ma jako melouch? vubec zadny...porad to opravujou jen lidi,at uz v honde nebo v garazi,stale maji vesinou ucnak nebo maturu,to ze s i v honde nauctujou 4x tolik za stejny dil,ktery mechanik muze sehnat za pakatel je jedno...v honde ti daj razitko,fakturu...jejich "vyhoda" je vtom,ze maji servisni manual,ktery si sikovnejsi clovek dnes uz taky sezene...a co vim,tak koupit auto se servisni knizkou neznamena nutne,ze ta knizka je ke zminenemu autu popr. si dotycny nesehnal razitko
   Návrat  
Leke je teď offline  Leke
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 16:02   Citovat  

Tady je prave ten z Chomutova.Za ty prachy....fakt slintam cože cože ?
tudy odkaz

+ ta prestavba na sekvencni lpg + nejaky serepeticky= za cca 90k mas karu jak vino Je to tam. je to dobrý
Mit 100k,nevaham a udelam to same! OK
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 16:24   Citovat  

Vim o tom, na tom stejnym bazaru stojí ještě normál sedan. A to tak trochu nevim co bych chtěl víc.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 16:36   Citovat  

Toyotu uz mas prodanou?
Proste normalne tam zajed,pokecejte si a pripadne si ho zamluv,nez ti ho nekdo vyfoukne Mrk
Sice se projedes asi 200km,ale myslim,ze to bude stat za to je to dobrý
Pise tam,ze on osobne ma jeste velkou spoustu dilu...karosarske,manual prevodovky atd.(ikdyz ty chces ten automat nesouhlas zzzzzzz Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 16:47   Citovat  

Toyota je stále na prodej. Vše se odpíchne od toho až jí prodám. Nechci si raději nic zamlouvat, prostě buď tam bude nebo ne. Já ani ještě nevim jestli chci toho sedana nebo kupé Se stydím
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 17:01   Citovat  

Tak udelej hlasovani,kdyz nevis co chces Velmi šťastný
Za mne Coupe Mr. Green
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 20:35   Citovat  

Ne ne, musím se rozhodnout sám kouř
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.3.2010 , 17:25   Citovat  

Ještě otázečka. Když už teda budu mít v autě bombu nainstalovanou, tak co musim všechno udělat abych to zapsal?
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.3.2010 , 20:33   Citovat  

Nenech se odradit, nahodou dobra volba a jesti chces takovej cruiser, proc ne .. Úsměv Hlavne, aby az to budes kupovat byl v cajku automat, zbytek tak nejak jde, i kdyz je samo pravda, ze kdyz se neco vy wc a budes to muset koupit nove, bude to drahe ..

Jinak jsem v generaci 96-00 jezdil a prislo mi to strasne line, hodne asi zasluhou jen 4st.automatu. Byl to takovej plujici naklanejici se kocar, ale kdo s tim pocita, tak proc ne.. Úsměv
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 14:36   Citovat  

Nic si tu z toho nedělej, LPG je jasná volba, kord pokud jezdíš hodně. Ono je rozdíl dávat měsíčně 9000,- za benzín, nebo 4000,- za plyn. Chápu ale že pro někoho, kdo má 50k+ měsíčně čistého, to nemusí být tolik podstatné. Z mojí zkušenosti ale paradoxně nejvíc plyn haní lidé, kteří mají příjem přinejlepším průměrný a to už mi hlava nebere to mi hlava nebere Jinak tip na slušnou přestavbu: tudy odkaz

Tady montujou sekvenci na V6 i s toroidem za 29k včetně práce a dph. Sám jsem tam objednanej. Další vlákno o LPG najdeš tady:

tudy odkaz
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 15:35   Citovat  

Střelec napsal:
Chápu ale že pro někoho, kdo má 50k+ měsíčně čistého, to nemusí být tolik podstatné.

tomu never, viem to viac nez dobre posudit Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 20:12   Citovat  

Střelec napsal:
Nic si tu z toho nedělej, LPG je jasná volba, kord pokud jezdíš hodně. Ono je rozdíl dávat měsíčně 9000,- za benzín, nebo 4000,- za plyn. Chápu ale že pro někoho, kdo má 50k+ měsíčně čistého, to nemusí být tolik podstatné. Z mojí zkušenosti ale paradoxně nejvíc plyn haní lidé, kteří mají příjem přinejlepším průměrný a to už mi hlava nebere to mi hlava nebere Jinak tip na slušnou přestavbu: tudy odkaz

Tady montujou sekvenci na V6 i s toroidem za 29k včetně práce a dph. Sám jsem tam objednanej. Další vlákno o LPG najdeš tady:

tudy odkaz

Paráda, díky moc.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 21:48   Citovat  

Kdyby náhodou zajímalo co to vlastně prodávám, ikdyž tady nevim Velmi šťastný tudy odkaz
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 22:25   Citovat  

party boy napsal:
Kdyby náhodou zajímalo co to vlastně prodávám, ikdyž tady nevim Velmi šťastný tudy odkaz

docela vkusnej styling čéče.... OK
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.3.2010 , 23:14   Citovat  

kandik napsal:
docela vkusnej styling čéče.... OK

na chudyho studenta bych te teda netipl Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 9:24   Citovat  

Tak jako takhle už jsem to koupil. Udělaný je to dobře, jen se musí dávat bacha abych to někde vo něco neurazil. Musím to nafotit, protože jsem to tam dal včera večer a to už byla tma. Fotka je tam ještě před koupí. Auto vypadá furt stejně, jen je špinavý. Nebudu tady nijak lakovat, že jsem si na to vydělal. Prostě už nějakej pátek jsem jezdil v G3, kterej byl zralej už na ránu z milosti. Žral po městě kolem 11. Otec mi řek ať si teda vyberu auto do kila. Bylo mi jasný, že ten třílitr bude žrát vě městě víc. Já věděl, že nemam velkej měsíční nájezd, takže se spotřebu o 3-4 litry vyšší jsem myslel, že to bude v pohodě a tím pádem si takový auto mohl dovolit, jenže mezi tím vystřelil benzín nahoru. A ono z brigád a kapesnýho se to prostě nedá. No prostě jsem to podělal, musel jsem se opět spálit, abych si uvědomil určitý věci. Teď mam jenom strach za kolik a kdy to střelim.
   Návrat  
MH je teď offline  MH
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 11:51   Citovat  

party boy napsal:
Ne ne, musím se rozhodnout sám kouř

Já jsem si nechal LPG na Legenda namontovat viz. tudy odkaz
34 tis. kč. Zatím najeto cca. 7000 km OK Dost lidí chválí práci přestaveb v Praze na Harfě. Jinak názory exiho? KO Škoda mluvit, myslím, že je mimo...

P1010188.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P1010188.jpg, 274.46 kB
   Návrat  
Cammell je teď offline  Cammell
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 12:43   Citovat  

No, musim se taky vyjadrit. To, ze si nekdo koupi auto s velkoobjemovym motorem, ktere je velke pohodlne je naprosto v poradku. A to, ze to chce dat na LPG je jen a jen jeho vec.
Nevim proc na nazory eXi_ vubec nekdo reaguje (i kdyz ted to i ja porusuju Úsměv). Jsou to jeho nazory a ma je takove jake ma, neberme mu je, ale co je podstatne, ze to tady nikoho nezajima. Kdyz budu jezdit v tom Legendu na plyn, tak mne opravdu nezajima to, ze nejaky eXi_ si pomysli, ze jsem socka. Spis me zajima to, ze neco usetrim na benalu. Mam velke auto, ktere je bezpecnejsi nez kdejaka nova fobie a auta te tridy a jeste to co usetrim muzu vyuzit pri servisu auta.
A vubec to neni o "sockach" jde jen o to, jak kdo si to umi spocitat a jak ekonomicky smysli. A setri se vsude a vsichni: lidi chudi i bohati, zivnostnici, firmy a velke korporace, stat, ale kazdy dle svych moznosti. Takze jsme asi vsichni SOCKY cheche. A na konec jeste, kdyby tady nebyla moznost dat ten plyn do auta, tak by si to asi nekoupil, ale kdyz tu ta moznost je, tak proc ji nevyuzit? premyslim........ááá asi proto, ze eXi_ si pomysli, ze jsem "socka"...hm panecku to je fakt argument! Tj. nazor eXi_ opravdu nelze brat vazne neni tam zadny konstruktivni argument....... (sorry za OT, ale neslo nereagovat).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 20:00   Citovat  

K žádnému OT nedošlo, prostě jen reaguješ na exiho a s tím co jsi napsal já souhlasím.

Nechtělo se mi kvuli tomu zakládat nový téma, ale po podání inzerátu se ozval člověk, jestli bych to s ním nevyměnil za tohle tudy odkaz není odtud? Neznáte ho? Ačkoliv to není Legend, tak se mi to docela zamlouvá. Mohl by mi někdo říct něco k motoru? Kolik to tak bude popíjet ve městě? Díky moc.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.3.2010 , 20:33   Citovat  

party boy napsal:
K žádnému OT nedošlo, prostě jen reaguješ na exiho a s tím co jsi napsal já souhlasím.

Nechtělo se mi kvuli tomu zakládat nový téma, ale po podání inzerátu se ozval člověk, jestli bych to s ním nevyměnil za tohle tudy odkaz není odtud? Neznáte ho? Ačkoliv to není Legend, tak se mi to docela zamlouvá. Mohl by mi někdo říct něco k motoru? Kolik to tak bude popíjet ve městě? Díky moc.

S manuálem si ten Acco vezme tak kolem 11litrů... Kámoš ho má - kupoval s 25tis.km, teď má kolem 400tis. km...
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 0:07   Citovat  

party boy napsal:

bratranec to ma taky,koupil to v 65tiskm a zere mu to na mesto 10,2 myslim
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 11:34   Citovat  

party boy napsal:

Už je tady threadů víc. Myslím, že tyhle verze se dělaly jen s 4x airbagem, ty 2x evokujou podezření, že šly při ráně ven. Nebo je tam jen autor zapomněl napsat. Spotřeba 9.5-10.5l při normální jízdě s občasným vytočením. S automatem o litr víc. Tomu bych se ale radši vyhnul, dynamika jde citelně do háje a ono to už to ani v tom manuálu není nějaká raktera...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 19.3.2010 , 18:07   Citovat  

Paráda, díky moc.
   Návrat  
lisakus je teď offline  lisakus
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 15:43   Citovat  

party boy napsal:
Zdravim všechny Honďáky. Letmo jsem tu projel témata a ani vyhledávání moc nepomohlo. Jestli tu takové téma už je, tak se omlouvám. K věci... Jsem momentálně majitelem toyoty camry 3.0 v6 s automatem. Bohužel začíná to bejt tak trochu nenúnosný, jelikož jsem ještě stále na škole a ty brigády moc zrovna nenesou, jezdim 90% město. Začínám pošilhávat právě po Legendu s automatem v kombinaci s plynem. Částka, kterou do toho dám se bude hlavně odvíjet od prodeje toyoty. Počítám tak do 100 000 na legenda. Sem tam se nějakej v plynu objeví. Na co si dát při koupi tohoto vozu pozor? Nebo je to prostě držák jako každej starej japonec? Kolik to tak žere toho plynu? Kdyby 20, tak je to furt lepší než 15 benzínu jako já s tou toyotou. Pak mě třeba napadlo si koupit legenda za 60 a nechat si těch 40 na ten plyn. Jestli tu někdo něco prodáváte, tak můžete i nabídnot, ale budu muset počkat až prostě prodám tu toyotu. Moc díky za každý info.

Já tedy nevím co řešíš, Pokud máš camry 3.0 tak máš stejný autio jako já, automat máš asi taky v manualu se 3,0 nedělala, já ho mám tedy v plynu a nemužu si stěžovat město za 13-14 litrů.mimo za 10. Proč si nepřestavíš camry? Ta 3,5 od Legendu si veme o 2-3 litry určitě více. Já osobně mám v lpg 3 vůz za 12 let a nikdy bych nekoupil vůz s namontovaným lpg. Proč? Protože většina LPG firem včetně těch velkejch jsou fakt prasata. Omlouvám se prasatům. naštěstí s tou třetí přestavbou sem už měl jasno za kým si zajít. 3patně odvedená práce plynaře ti může udělat hodně velký škody na autě, hlavně na motoru. A ten kdo si o tobě myslí že s lpg budeš socka jen závidí že sám nemá 40.000 na sekvenční vstřikování aby si přestavbu udělal, radši každej měsíc vyhodí 4 litry do kanálu. Za dva roky máš investici zpět. Podle mne nemá smysl přestavovat legend ze stejnýho období jako máš Camry. Kup si 8-10 let starou káru , udělej přestavbu u dobrýho plynaře a nech si káru dalších 8 let. Velmi šťastný
Honda

DSCF0010.JPG

DSCF0010.JPG, 306.34 kB

DSCF0013.JPG

DSCF0013.JPG, 287.46 kB

DSCF0008.JPG

DSCF0008.JPG, 305.28 kB

DSCF0007.JPG

DSCF0007.JPG, 325.11 kB

DSCF0001.JPG

DSCF0001.JPG, 300.95 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 25.3.2010 , 17:13   Citovat  

lisakus > No jenže tady je problém, že mě nikdo ty prachy na to LPG nedá / nepůjčí. Já jsem na škole a kapesný + brigáda mi jen tak nedá dohromady 40 litrů za nějakej kloudnej čas. Na těch 40 bych musel šetřit rok a nemít žádnou útratu, no a to tak trochu nejde. Takže pro mě je tohle bohužel jedinný řešení. Mrzí mě to, camry je fajn auto, ale jinak to nejde. Navíc zjišťuju, že tyhle auta jsou fakt dobře prodejný a moc pod cenu se mi taky nechce. To že legend bude žrát třeba 16 plynu ve městě by mi bylo už jedno, protože bych v přepočtu jezdil za 8 benzínu a rázem bych měl nejnižší spotřebu od té doby co mam auto.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend ročník 90 - 96 - zkušenosti + LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina