Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend ročník 90 - 96 - zkušenosti + LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
party boy je teď offline  party boy
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 19:03   Citovat  

Zdravim všechny Honďáky. Letmo jsem tu projel témata a ani vyhledávání moc nepomohlo. Jestli tu takové téma už je, tak se omlouvám. K věci... Jsem momentálně majitelem toyoty camry 3.0 v6 s automatem. Bohužel začíná to bejt tak trochu nenúnosný, jelikož jsem ještě stále na škole a ty brigády moc zrovna nenesou, jezdim 90% město. Začínám pošilhávat právě po Legendu s automatem v kombinaci s plynem. Částka, kterou do toho dám se bude hlavně odvíjet od prodeje toyoty. Počítám tak do 100 000 na legenda. Sem tam se nějakej v plynu objeví. Na co si dát při koupi tohoto vozu pozor? Nebo je to prostě držák jako každej starej japonec? Kolik to tak žere toho plynu? Kdyby 20, tak je to furt lepší než 15 benzínu jako já s tou toyotou. Pak mě třeba napadlo si koupit legenda za 60 a nechat si těch 40 na ten plyn. Jestli tu někdo něco prodáváte, tak můžete i nabídnot, ale budu muset počkat až prostě prodám tu toyotu. Moc díky za každý info.

Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 19:44   Citovat  

Přestavba na plyn stojí u 6ti válce cca 27-28tisíc s daní. Starší LPG si ohlídej, jak má starou nádrž a především co je to za systém - jaký systém vstřiků. Zde v CZ je taky mnoho dovozů hotového plynu ze západu, kde se používá systém s čerpadlem v nádrži a ten se zde s ohledem na kvalitu dodávaného LPG moc neosvědčil... takže jsou tací co ho mění i 2x za rok při nájezdu 40-50t km a to pak LPG ztrácí výhodu provozu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:07   Citovat  

Já o LPG teda vim kulový, jakej systém je teda ideální?
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:36   Citovat  

proc chces 3.0 lpg? abys mohl machrovat 3 litrem ALE na plyn.. a sem si jistej ze budes chtit nejak zakryt vicko LPG - zebrak.. kup si 1.9 tdi nebo nejakou jedna sestku kdyz na to nemas Úsměv takle jezdej v rusku, sou tam chudaci ae maj 540i Mrk KO
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:43   Citovat  

Já věděl, že to sem někdo dřív nebo pozdějc napíše. To jsi mohl rovnou napsat ať si starýho legenda nekupuju, když nemam míč na novýho. Tohle tu doopravdy řešit nechci. Prostě mam tyhle auta rád a na lpg nevidim nic špatnýho. Pochcávku v naftě? to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:53   Citovat  

LPG je naprosto rovnocenné palivo jako benzín a nebo nafta.
Nevím proč bych měl jezdit se stokoňovým turbodíeselem, když můžu mít 200koňovej V6 motor za stejných provozních podmínek a ještě mě nečeká nic jako padlé turbo a podobně.

Jinak já být tebou, tak si koupím legenda bez LPG a to nechám nově dostavět. Jednak budeš mít jistotu a poslední systémy LPG jsou hodně inteligentní.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:54   Citovat  

podle me to je tak jak jsem to napsal.. na oktavce neni nic spatnyho, je to dobry auto.. na legenda musi mit clovek penize, a jelikoz nema penize tak to je v CR s autama tak jak to vypada Úsměv kazdy auto je jak africky dite.. OK vopicarna ..
   Návrat  
kojak je teď offline  kojak
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 20:59   Citovat  

ježiš je to prostě fanda do japonců a má rád komfort a to mu octavca nedá
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:00   Citovat  

přestavuju Jaguara X-type na plyn Úsměv a nestydím se za to - naopak - a co se týče provozu, tak náhradní díly jsou cenově srovnatelné se servisem Fábie Úsměv což pramálo kdo ví Úsměv ale to je jedno. Otázka byla Legend a LPG.
Já bych se toho vůbec nebál. Nevidim v tom jedinej problém. Sehnat dobrej kus za dobré peníze a bude ještě mnoho let dělat radost
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:01   Citovat  

a v Chomutově v Hondě mají teď dva sedana a cupé
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:02   Citovat  

kojak napsal:
ježiš je to prostě fanda do japonců a má rád komfort a to mu octavca nedá

Přesně tak, proč se drkotat v naftě když můžu mít pohodlnej kočár.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:03   Citovat  

kojak napsal:
a v Chomutově v Hondě mají teď dva sedana a cupé

Hele a neni to tady nějakýho člena? Protože jsem tu viděl pod jednim člověkem prodávat hned 4 legendy.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:04   Citovat  

party boy napsal:
Přesně tak, proč se drkotat v naftě když můžu mít pohodlnej kočár.

protoze na nej nemas Velmi šťastný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:11   Citovat  

Legend neni pohodlnej kočár?
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:11   Citovat  

eXi_ napsal:
proc chces 3.0 lpg? abys mohl machrovat 3 litrem ALE na plyn.. a sem si jistej ze budes chtit nejak zakryt vicko LPG - zebrak.. kup si 1.9 tdi nebo nejakou jedna sestku kdyz na to nemas Úsměv takle jezdej v rusku, sou tam chudaci ae maj 540i Mrk KO

a proc by nemoh mit plyn? kdyz bude chtit zamachrovat,prepne na benzin a ukaze,ze tam ten 3.0 V6 je...a proc kupovat diesela,ktery ma otresny zvuk kdyz muzu mit tu samou spotrebu akorat ze s benzinem...ja mel taky 2.2 v benzinu a neuzivil to,tak jsem koupil 2.2 v plynu a je to znat..nestydim se za to...a jestli ma jeste nekdo nazor,ze plyn je pro socky a at si radsi koupi 1.3 GLXi,kdyz nema na to jezdit v 2.2 popr 3.0,tak je ....tyhle nazory fakt miluju KO .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:19   Citovat  

party boy napsal:
Hele a neni to tady nějakýho člena? Protože jsem tu viděl pod jednim člověkem prodávat hned 4 legendy.
je to člena s nickem MH, to coupecko bylo moje, ted mam legend sedan v manualu a spotreba je uplne jinde nez u automatu Úsměv dokazu jezdit i za 8,5 litru, s automatem sem nesel pod 10 Úsměv
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 21:36   Citovat  

Presne tak,jak pise SonnyX,proc neporesit plyn misto nafty,zustane te stejnej prubeh vykonu,kterej je sice mensi,ale u vykonejch aut je to porad provozu a predjizdeni schopny. V pripade potreby prepnes tlacitkem na benal a sypes. Vicebod LPG stoji kolem 30K (u sestivalu asi vic) a tam ani nepoznas rozdil benzin x plyn...vyjma teda smradu Velmi šťastný Ja mam LPG v Prelude automatu,na naky megaradeni to neni,ale na prepravu ideal,obzvlast pri dnesnich cenach benzinu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 23:17   Citovat  

dneska není vůbec nutné přepínat na benzín. ten se používá jen při startování a dalšíá provoz je čistě plynovej. Řídící jednotka má svoje mapy a pokreje co je třeba, nehledě na to, že ztráta výkonu u silnějšího auta je skoro neznatelná. CEna nové přestavby V6 je 28tisíc s DPH se vším všudy
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.3.2010 , 23:23   Citovat  

eXi_ napsal:

no ty vole, tak to si teda dal... mam 3.0V6 na plyn, chudak co nema na benzin teda fakt nie som. ale vdaka plynu mam na konci roka usetrenych cca 2000eur! a to mi teda fakt jedno neni... donedavna som rok co rok daval dvojnasobnu sumu do benzinu + manzelka dalsich cca 2000... poznam fakt prachacov co jazdia na plyn a bezproblemov aj na starych autach a je im uplne jedno co si taky ako ty o nich myslia, nemaju totiz potrebu sa ukazovat ze na to maju. ja mam tankovanie schovane pod dvierkami benzinu, ale len kvoli tomu ze na cistom elegantnom acco coupe by bol otvor lpg dooost nechutny a nechcel som si nikde rezat dieru s priemerom cca 5cm. mam rad hondy, diesel proste nechcem...ten smrad, zvuk a vibracie proste neznasam...

SonnyX napsal:
a proc by nemoh mit plyn? kdyz bude chtit zamachrovat,prepne na benzin a ukaze,ze tam ten 3.0 V6 je...a proc kupovat diesela,ktery ma otresny zvuk kdyz muzu mit tu samou spotrebu akorat ze s benzinem...ja mel taky 2.2 v benzinu a neuzivil to,tak jsem koupil 2.2 v plynu a je to znat..nestydim se za to...a jestli ma jeste nekdo nazor,ze plyn je pro socky a at si radsi koupi 1.3 GLXi,kdyz nema na to jezdit v 2.2 popr 3.0,tak je ....tyhle nazory fakt miluju KO .

cista pravda, akurat mam vyhradu k prvym dvom vetam. u dobre nastaveneho systemu nemusis prepinat na benzin ak chces "jet" Úsměv
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 7:40   Citovat  

eXi_ napsal:
protoze na nej nemas Velmi šťastný

hele nemas nejakej skrytej problem?

tady kolega na auto evidentne ma, a protoze neni bezmozek, tak akorat chce usetrit, a to relativne velky penize, zvlast ve vztahu k tomu, v cem bude jezdit. Tak mu to nezavid - ani to ze na to ma financema, ani to ze na to ma mozkem, ju?

samozrejme LPG asi ma nejakej potencial problemu, nicmene vyvoj jde dopredu a pokud zcela bezne LPG do svych aut nabizi uz tovarne kde kdo ( Subaru zdaleka neni jediny) tak nevidim problem. Navic, i kdyby se stalo neco zasadniho, tak cely auto koupi zrejme za tak malo šušnů, že ho to fakt mrzet nebude.
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 9:39   Citovat  

kandik napsal:
hele nemas nejakej skrytej problem?

evidentne ma Úsměv doteraz som si nijak negativne nick s nickom exi nevsimal, ale schvalne som si dal vyhladat prispevky od neho ze nech si urobim obraz o tomto "sudcovi" a vobec ma neprekvapilo co tu napisal...v 90% jeho prispevkov riesi kto je aky chudak, na com jazdi a ako sa ludia sudia podla auta a prachov Úsměv takze zakomplexovanec
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 10:40   Citovat  

jen taková drobnost Úsměv když už pominu pro a proti systémů LPG tak už jen teď mě hřeje to, že neplatím z každého litru benzínu 15 korun státu, které by nehorázně promrhal Úsměv
Takže já prostě nejsem tak bohatý abych dotoval stát. Každej má volbu a to je správně Úsměv

A co se týče nafty... mám do práce 10 km. Za tu cestu se nafta skoro neohřála a dlouhodobě passat stejně žral kolem 8mi litrů nafty a to naprosto ztrácí svou naftovou výhodu a ještě to mizerně topilo. Teď mám auto ohřáté za 2 kilometry, kultivovanej projev zážehovýho motoru se šesti válci a ještě mě to stojí provozně míň než nafta... Tak to bych asi musel bejt uplně padlej na hlavu abych si dobrovolně zvolil méně příznivou ekonomickou variantu. Dlouho sem byl odpůrce LPG, ale pak sem to měl jednou pujčené pochopil sem, že ty mýty a pověry jsou naprosto zcestné. Mám samé výhody Úsměv a jediné co mě omezuje je vjezd do velkých garáží (ok ve velkých městech to může být skutečně problém) a roční prohlídky systému. Jinak naprosté pozitivum, člověku i sami natankují Velmi šťastný nemusím si ušpinit ani prstíček, Úsměv to je hodně hujerský Úsměv
Ty nehorázné pověry o bezpečnosti - celej systém má bezpečnostní prvky jako jakej koliv jinej systém. Při porušení palivového potrubí nebo přerušení kabelu je odpojován bezpečnostní ventil na nádrži.
Výhoda je že provozuju jednoduchej motor, kde nejsou nesmysli typu turbo, náchylné vstřikovače, miliarda hadic a já nevím co všechno. JE to každýho věc co si vybere a co chce a nechce platit, ale ty keci o tom že je někdo sociál s LPG... ty fakt nesnášim. Klidně ať si Exi leje do auta leteckej kerosin, je mi to jedno.. když na to máš... třeba si polej Vpowerem haupnu a rozmaš si ho po okně, aby bylo vidět jakej si frajer
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:27   Citovat  

pajo napsal:
evidentne ma Úsměv doteraz som si nijak negativne nick s nickom exi nevsimal, ale schvalne som si dal vyhladat prispevky od neho ze nech si urobim obraz o tomto "sudcovi" a vobec ma neprekvapilo co tu napisal...v 90% jeho prispevkov riesi kto je aky chudak, na com jazdi a ako sa ludia sudia podla auta a prachov Úsměv takze zakomplexovanec

meles nesmysly OK ja to beru tak, ze to auto je postaveny jak je postaveny, napr mi reknete, proc jsem jeste nevidel 760tku na plyn ? protoze clovek co si to koupi na to ma tam lejt co to vyzaduje.. sam jsem uvazoval o 740i na plyn, ae pak mi doslo ze mit todle a v plynu tak si pripadam jak s0cial co chce vypadat jak mazak ae pritom na to proste nema šuk (ma, ale jezdit za 12 ve starym skopku mm) that's the way it is.. ale dneska proti tomudle clovek nic uz mit nebude.. doba je zla kdyz si 18ti letej clovek doprava legenda, velky mercedesy a bavoraky - ktery byly driv pro 'slechtu', pak se nedivme ze vidime tydle modely chatrajic pac clovek bere 15 cistyho a pred barakem ma hladovou starou a 3.0 V6 v kuzi Úsměv nikoho se tu nechci dotykat kazdopadne OK nekde tu padlo neco o mesicnim prijmu, k tomu se taky vyjadrim - myslim ze v UK mam dost dobrej plat takze si troufnu rict ze mam 3x-4x tolik co nekdo v CR, nicmene pred barakem mam 1.7cku naftu OK je to vsechno o rozumu Mrk trochu mir lidi.. nejstee ve stredoveku.. i kdyz..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:44   Citovat  

nevidím jedinej důvod, proč by si člověk s nižsím příjmem nemohl pořídit velké vybavené auto, které se mu líbí a s plynem. Je mi ukradené co ti stojí před barákem... ty seš naprosto omezenej člověk co neuznává jiné řešení i když je stejně dobré nemo možná lepší. Užij si to! nikdo ti to nebere, ale přestaň se navážet do lidí co si jdou jinou cestou, cestou za svým snem a přáním.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:52   Citovat  

Only_one napsal:
nevidím jedinej důvod, proč by si člověk s nižsím příjmem nemohl pořídit velké vybavené auto, které se mu líbí a s plynem. Je mi ukradené co ti stojí před barákem... ty seš naprosto omezenej člověk co neuznává jiné řešení i když je stejně dobré nemo možná lepší. Užij si to! nikdo ti to nebere, ale přestaň se navážet do lidí co si jdou jinou cestou, cestou za svým snem a přáním.

do nikoho se nenavazim, jen mi to pripada nerozumny koupit takovy velky auto ktery uz v zivote neuvidi regulerni servis ..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:54   Citovat  

eXi_ napsal:
do nikoho se nenavazim, jen mi to pripada nerozumny koupit takovy velky auto ktery uz v zivote neuvidi regulerni servis ..

s tím servisem si už děláš srandu ne?? to už meleš s posledního nebo já nevím. chceš říct, že auto co nejezdí do servisu je vrak.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:56   Citovat  

kojak napsal:
s tím servisem si už děláš srandu ne?? to už meleš s posledního nebo já nevím. chceš říct, že auto co nejezdí do servisu je vrak.

to urcite ne, ale vetsinou me pri koupi zajima jak je vyplnena servisni kniha .. bejva to tu neco jako standart..
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 11:59   Citovat  

Díky, že jste se mě tu zastali. Člověka s nickem exi neznám, nevim co má za problém. Nechci se tu hádat, jen jsem se sem přišel slušně zeptat. Vylezlo z něj, že lpg = socka. Já v tom prostě nic špatnýho nevidim. Jako socka si určitě připadat nebudu, protože vim, že i na věk toho auta to bude stále solidní, komfortní, prostorný a bezpečný vůz. Rozhodně nemam v úmyslu si s autem leštit ego jak už bylo zmíněno. Prostě mam tyhle auta rád. Ono by stačilo kdyby ceny benzínu byly jako před koncem roku, ale navýšení o 5 někde až 6 korun je prostě pro mě dost. Zas nechci do toho tankovat nějakou srajdu. Předpokládám, že na těch "značkovejch" benzíkách to bude lepší. Jako vzal jsem jednou u nějaký noname benzínky a taky dojel o 60 km míň než normálně.

Teď tedy k LPG. V případě, že se rozhodnu o koupi auta + dodatečnou montáž. Co mám teda chtít za systém a kde nechat montovat. Nemam problém s tim vyjet do nějaký firmy i mimo prahu, chtěl bych ten systém kvalitní a dobře udělanej.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:02   Citovat  

party boy napsal:
Díky, že jste se mě tu zastali. Člověka s nickem exi neznám, nevim co má za problém. Nechci se tu hádat, jen jsem se sem přišel slušně zeptat. Vylezlo z něj, že lpg = socka. Já v tom prostě nic špatnýho nevidim. Jako socka si určitě připadat nebudu, protože vim, že i na věk toho auta to bude stále solidní, komfortní, prostorný a bezpečný vůz. Rozhodně nemam v úmyslu si s autem leštit ego jak už bylo zmíněno. Prostě mam tyhle auta rád. Ono by stačilo kdyby ceny benzínu byly jako před koncem roku, ale navýšení o 5 někde až 6 korun je prostě pro mě dost. Zas nechci do toho tankovat nějakou srajdu. Předpokládám, že na těch "značkovejch" benzíkách to bude lepší. Jako vzal jsem jednou u nějaký noname benzínky a taky dojel o 60 km míň než normálně.

Teď tedy k LPG. V případě, že se rozhodnu o koupi auta + dodatečnou montáž. Co mám teda chtít za systém a kde nechat montovat. Nemam problém s tim vyjet do nějaký firmy i mimo prahu, chtěl bych ten systém kvalitní a dobře udělanej.

nemam problem, lidi kolem nemaj rozum.. K tomu LPG.. zajimalo by me, jak dlouho auto chces mit ? pokud das 40tisic za plyn, myslim ze se ti to zacne vyplacet az po 40ti tisicich ? Tak to valím bulvy nejsem si jistej.. ale je to velkej najezd..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 12:07   Citovat  

V soběhrdech je Dílna (kousek od Benšeova) Auto S.V.A mají velmi dlouhou zkušenost s přestavbama, užse jim vrací auta na výmenu nádrže po 10 letech. Včera sem přivezl Novou Astru přestavěnou a funguje to výborně. Až to budeš řešit tak mi napiš sz. Řeknu ti k tomu víc podrobností. Nicméně počítej teď s cenou 28tisíc včetně DPH pokud tam něbude nějakej problém.
Tebe by měl zajímat jednoznače vícebodový vstřikovací systém, standart je dnes nádrž toroid místo rezervy podle tvých možností. Obvykle se vejde kolem 40 litrů (plní se na 80%). Takže dojezdové možnosti budou tak kolem 300km na nádržku.
Celý systém je dneska plně automatický neřešíš žádné přepínání. Jen máš možnost to uplně vypnout a jet na benzín. Po studeném startu to čeká na ohřátí cca 30°C a pak se to samo přepne. Kontrolní panel má i v rámci možností orientační ukazatel stavu paliva - ale to funguje opravdu orientačně.
Přestavba trvá 2-5dní
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Legend ročník 90 - 96 - zkušenosti + LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina