Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
setrvak
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
ejd.no je teď offline  ejd.no
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 11:32   Citovat  

nevi někdo kolik važi origo setrvak s civica b16a2 rv98 a stahoval ho někdo a okolik? dik:)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
sallo je teď offline  sallo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 11:53   Citovat  

mal by mať 9.5kg, môj odľahčený má 3.4kg je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 12:03   Citovat  

tak že stahnu na 5kg a mělo by byt vše ok:)

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 21:13   Citovat  

ejd.no napsal:
tak že stahnu na 5kg a mělo by byt vše ok:)

Ahoj. Kde a za kolik ti to kdo bude delat?

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.2.2010 , 21:24   Citovat  

Stahnuti origo setrvaku je za par kc, drazsi, nez samotne odlehceni je prace se sundavanim prevodovky. Nicmene na B16A2 (VTi) to k nicemu nebylo, resp. zadne pozorovatelne zlepseni. Akorat se mi zdalo, ze auto pak vic zere (coz je i logicke). Uz bych do toho nesel.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 7:43   Citovat  

tak to je blbost zatim to všem pomohlo jak ceram tak preludve. ono jak to stahneš o kilo tak je to kničemu aspon těch 40%

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 7:44   Citovat  

Maggoth95 napsal:
Ahoj. Kde a za kolik ti to kdo bude delat?

na cnc a cena litr..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:03   Citovat  

ejd.no: az mi ukazes overitelna data, muzeme se o tom bavit. Ze vetsina lidi je nadsena z placebo efektu neznamena, ze je to k necemu dobre. Ja jsem napriklad na sprintu rychlejsi nebyl, dokonce jsem ke konci o chloupek vic ztracel (porovnani s P5G VTi, ktera byla stale seriova, u me doslo pouze ke zmene setrvacniku).

Bludy o tom, ze nestaci jedno kilo si nech pro maminku - ja jsem neco takoveho psal? Vaha sla dolu na cca 4.5-5 kg, presne uz nevim. Original mel tusim 8.7, ale je mozne, ze to bylo tech 9.5, jak pise sallo.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 8:11   Citovat  

hm... se nervuješ ja za to nemužu že ti to nejelo Mrk navic par lidi určitě ma zkušenosti stim že jim to k něčemu bylo.. no ja do toho jdu..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 10:00   Citovat  

ejd.no: klidek, nemuzu za to, ze to beres osobne a vyskakujes Velmi šťastný Klidne do toho jdi a klidne pak vsem vykladej, ze mas ted 400 metru o dve sekundy rychlejsi, ale ja ti proste nebudu verit, dokud neuvidim nejaka overitelna data. Svym nadsenim mou zkusenost nezmenis.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 10:14   Citovat  

no dobry:) ma stim zkušenost kamoš a neni sam jinak bych do toho nešel a na spryntu to vidim sam.. neřešme.. Honda

Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 11:34   Citovat  

Mám na CRX s váhou 4,030 kg ( orig. 8,135 kg - B16A1 ) je to znát do trojky. I když ti to třeba nepřidá koníka ( nemám změřeno před, jen po ) tak ti to změnilo dynamiku. Ale třeba to můžeš brát jako odlehčovací kůru přeci jen to jsou 4 kg dole je to dobrý

ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 12:25  Naposledy upravil ReNo dne 25.2.2010 , 14:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

skyline napsal:
ejd.no: az mi ukazes overitelna data, muzeme se o tom bavit. Ze vetsina lidi je nadsena z placebo efektu neznamena, ze je to k necemu dobre. Ja jsem napriklad na sprintu rychlejsi nebyl, dokonce jsem ke konci o chloupek vic ztracel (porovnani s P5G VTi, ktera byla stale seriova, u me doslo pouze ke zmene setrvacniku).

Bludy o tom, ze nestaci jedno kilo si nech pro maminku - ja jsem neco takoveho psal? Vaha sla dolu na cca 4.5-5 kg, presne uz nevim. Original mel tusim 8.7, ale je mozne, ze to bylo tech 9.5, jak pise sallo.

P5G - mam zmereno, na domacim PC mozna najdu i grafy.
Zlepsena akcelerace na prvnim a druhem rychlostnim stupni.
Vysledkem bylo lepsi zrychleni z 0-100kmh o 0,2s ... mereni na sprintu se neda pocitat, pac rozdil je tak malej, ze i ruzna doba jednotliveho razeni Te hodi nekam jinam OK
A meril jsem serii vs Fidanzu (3,8 kg).

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:10   Citovat  

lojzik, ReNo - vase zkusenosti presne potvrzuji, ze to k nicemu neni. Tj. usporu na vaze "dole" (jednick-dvojka) spolehlive "zabije" ztrata setrvacnosti nahore (trojka a vejs).

V dynamice tedy rozdil minimalni, k tomu ve spotrebe rozdil klidne i litr nahoru. Smysl teto upravy bez dalsich zasahu je proste nulovy. Jasne, kdyz budu tunit auto jako ReNo, pak k tomu odlehceny setrvak patri. Ale jako samostatna uprava je to spis k nicemu. Muj nazor.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:24   Citovat  

skyline napsal:
lojzik, ReNo - vase zkusenosti presne potvrzuji, ze to k nicemu neni. Tj. usporu na vaze "dole" (jednick-dvojka) spolehlive "zabije" ztrata setrvacnosti nahore (trojka a vejs).

V dynamice tedy rozdil minimalni, k tomu ve spotrebe rozdil klidne i litr nahoru. Smysl teto upravy bez dalsich zasahu je proste nulovy. Jasne, kdyz budu tunit auto jako ReNo, pak k tomu odlehceny setrvak patri. Ale jako samostatna uprava je to spis k nicemu. Muj nazor.

Pri mereni se projevila pouze petka, ze byla o trosicku linejsi.
Jinak spotrebu bych videl stejnou. O litr urcite ne. Ale to G-techem zmerit nemuzu HaHaaa
Odlehceni setrvaku bych doporucil spise z jineho duvodu. OTACKY. To tak nadherne leta, ze ma clovek pocit zavodaku VTEC

sallo je teď offline  sallo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 14:47   Citovat  

podla mňa zotrvak na šprinty je výborná vec Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 16:59   Citovat  

ReNo napsal:
Pri mereni se projevila pouze petka, ze byla o trosicku linejsi.
Jinak spotrebu bych videl stejnou. O litr urcite ne. Ale to G-techem zmerit nemuzu HaHaaa
Odlehceni setrvaku bych doporucil spise z jineho duvodu. OTACKY. To tak nadherne leta, ze ma clovek pocit zavodaku VTEC

Spotreba byla vyssi, predevsim na dalnici a ve meste - pri vyssich rychlostech autu chybi setrvacnost, takze sezere vic benzinu, pri popojizdeni ve meste je to to stejne. Zatimco pred upravou nebyl problem jet za 6.5 na sto, po ni jsem se v podstate nedostal pod 7.5.

Otacky nahoru nijak zazracne taky nesly, ale to jsem nijak nemeril, takze beru jen pocit, ze to nic neudelalo. Navic kdyby otacky skutecne "litaly", tak by i auto jezdilo rychleji a ono nic. Pri odlehceni pod 4 kg muze byt ale vse jinak, to jsem nezkousel. Stejne tak verim, ze efekt na H22 muze byt jiny, nez na B16. Skoda, ze pred 6 lety byl nejaky G-tech naproste sci-fi, mereni by bylo to prvni, co bych udelal. Takhle nezbylo, nez si hrat se stopkami, tachometrem a zavodit v Mimoni s kamaradem (kde jsem se tesil, ze mu po uprave nakopu pozadi a on mi naopak ujel jeste vic, nez pred tim...). Velmi šťastný

sivek je teď offline  sivek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:10   Citovat  

nebyl už tady na to jeden topic kde se to celkem dost řešilo? to mi hlava nebere
bylo tam i od několika lidí podrobně napsáno jak to funguje-dobrý počtení.jen to najít Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 18:27   Citovat  

skyline napsal:
Spotreba byla vyssi, predevsim na dalnici a ve meste - pri vyssich rychlostech autu chybi setrvacnost, takze sezere vic benzinu, pri popojizdeni ve meste je to to stejne. Zatimco pred upravou nebyl problem jet za 6.5 na sto, po ni jsem se v podstate nedostal pod 7.5.

Otacky nahoru nijak zazracne taky nesly, ale to jsem nijak nemeril, takze beru jen pocit, ze to nic neudelalo. Navic kdyby otacky skutecne "litaly", tak by i auto jezdilo rychleji a ono nic. Pri odlehceni pod 4 kg muze byt ale vse jinak, to jsem nezkousel. Stejne tak verim, ze efekt na H22 muze byt jiny, nez na B16. Skoda, ze pred 6 lety byl nejaky G-tech naproste sci-fi, mereni by bylo to prvni, co bych udelal. Takhle nezbylo, nez si hrat se stopkami, tachometrem a zavodit v Mimoni s kamaradem (kde jsem se tesil, ze mu po uprave nakopu pozadi a on mi naopak ujel jeste vic, nez pred tim...). Velmi šťastný

Beznou jizdou 130kmh na dalnici jsem na tom byl se spotrebou stejne. Na to vsadim i svoje boty, nebot jsem vzdy tankoval za stejne penize a ujel stejnej kus (dojizdim PRAHA - MOST). Takze jestli jsi mel vyssi spotrebu o litr, tak to jsi mel vazne hledat jinej duvod narustu :hehe:
A ohledne tech otacek : Otacky na neutral nepopsatelne rychlejsi (ten pocit zavodnika jsem myslel, pri pouziti meziplynu jsou tam chtene otacky okamzite), otacky na jednicku take vyrazne lepsi .. pak uz se to vyrovnalo a na petce naopak horsi, coz je jasne Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.2.2010 , 23:01   Citovat  

ja mam setrvak lehci snad vic nez o polovinu puvodni hmotnosti. Lepsi je to v jakemkoliv rezimu jizdy. A tim myslim i pruzne zrychleni na 5ku. Ani maximalka neni horsi. Zaznamenavam stejne veci jako Reno. Spotreba? I Pod 6litru bych se dostal, sviznou jizdou po dalnici. Koupit si dalsi auto, setrvak bych odlehcoval hned mezi prvnima upravama je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 7:38   Citovat  

ReNo: duvod narustu jiny byt nemohl, vse ostatni bylo "pri starem". Ale nema cenu to dal resit, kazdy jsme meli jine odlehceni na jinem motoru. Navic tys delal odlehceni jako samostatnou upravu, kdyz vse ostatni bylo jeste seriove?

FastCivic: jo jo, sama "hard numbers" pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 10:04   Citovat  

FastCivic napsal:
ja mam setrvak lehci snad vic nez o polovinu puvodni hmotnosti. Lepsi je to v jakemkoliv rezimu jizdy. A tim myslim i pruzne zrychleni na 5ku. Ani maximalka neni horsi. Zaznamenavam stejne veci jako Reno. Spotreba? I Pod 6litru bych se dostal, sviznou jizdou po dalnici. Koupit si dalsi auto, setrvak bych odlehcoval hned mezi prvnima upravama je to dobrý

moje žečÚsměv jinak už se na tom pracuje ve středu bych to měl mit hotove.. tak pisnu pocity:) jinak ted to dělal kamoš na 2.2 a parada:)

petr7 je teď offline  petr7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 10:49   Citovat  

mam civica D16A6 motor a odlehcoval sem setrvacnik nahodou protoze jsem menil spojku atd amel sem ho po ruce. zadnej stahnutej ale origos uz nevim jake znacky to je jedno oproti originalu 8.5kg cca to slo na 2.5kg.

ty rozumy se spotrbou mravenec me to zere uplne stejne s tim odlehcenym setrvakem jak predtim - tady je nekdo ukecanej se me zda HaHaaa

Jinak s odlehcenym setrvakem pozoruji tyto zmeny,
+ = auto je hravejsi lip de do otacek, lip se s autem manipuluje v otackach pri podrazeni s meziplynem atd, znatelnejsi narust vykonu od 4.5-7 tisic otacek(rychlejsi o 3/4 auta na delku), porovnano primo s tim stejnym civicem u garaze na rovince takze zadny famy :)takze jestli skyline tvrdi ze na vykon to nema zadnej vliv jednoduse ti keca protoze tam asi dal nejakej sjetej shit ze soustruhu a nefunguje mu to jak ma...
- = 5tka horsi ale minimalne, nutna uprava volnobehu, nutno drzet v otackach do kopce

jinak zaverem rozhodne bych do toho sel zase mimo to zkus nejaky starsi temata Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 13:06   Citovat  

petr7: takze odlehceni mas sice uplne jine a na jinem motoru, ale uz vis, ze ja kecam Velmi šťastný Takze abych se priblizil tve argumentacni urovni:

"takze jestli petr7 tvrdi ze na vykon to ma velkej vliv jednoduse ti keca" papa

PS: zajimave, ze kdyz ty jsi o 3/4 delky auta rychlejsi, tak to je dukaz, zatimco kdyz ja jsem pomalejsi, tak to je kec HaHaaa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 13:14   Citovat  

skyline.. už to neřeš prostě jsi jedinej co ti to nejelo a konec debaty... pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 13:27   Citovat  

ejd.no: nebo mozna jedinej, kdo si umi priznat, ze uprava k nicemu nebyla papa

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 14:27   Citovat  

ejd.no napsal:
skyline.. už to neřeš prostě jsi jedinej co ti to nejelo a konec debaty... pořádnej výtlem

hehehee pořádnej výtlem to je rukama

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 14:38   Citovat  

petr7 napsal:
hehehee pořádnej výtlem to je rukama

To je fakt, cim jinym, nez rukama by to bylo - jak jinak bys tomu kamaradovi najednou ujel o 3/4 delky auta. Proste mu to zrovna neslo pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 14:42   Citovat  

skyline napsal:
To je fakt, cim jinym, nez rukama by to bylo - jak jinak bys tomu kamaradovi najednou ujel o 3/4 delky auta. Proste mu to zrovna neslo pořádnej výtlem

ne ja to beru mam jiny auto atd tak proste to je ok, u tebe skyline to ok nebylo, vesmes je to vsechno na nic na tom se shodnem, pokud chces zavodit, tak leda koupit zavodni auto, setrvak ti opravdu nepomuze přátele

ale tak sme se zasmali aspon ne pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.2.2010 , 22:23   Citovat  

skyline napsal:
ReNo: duvod narustu jiny byt nemohl, vse ostatni bylo "pri starem". Ale nema cenu to dal resit, kazdy jsme meli jine odlehceni na jinem motoru. Navic tys delal odlehceni jako samostatnou upravu, kdyz vse ostatni bylo jeste seriove?

FastCivic: jo jo, sama "hard numbers" pořádnej výtlem

Ja bych rekl, ze odlehceni setrvaku se projevi dost podobne u vsech vozu.
Jinak setrvak jsem dal v unoru 2007, na aute jsem mel pouze jedinou upravu a to manifold sani od Skunk2.
Meril jsem samzorejme ve stejny den. Pred instalaci setrvaku a po instalaci. Prikladam graf, kde je dost zretelne zlepseni prvniho rychlostniho stupne OK
Pro mene znale - cervena linka je s odlehcenym setrvakem Lucy

setrvak.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
setrvak.jpg, 153.11 kB

Obsah fóra Honda-club.cz   
setrvak
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích: