Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nadměřování benzinek Globus ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 19:51   Citovat  

Ahoj Hondaři,
neska sem po dvou letech natankoval u Globusu 95tku místo Vpower u Shell a stala se nemilá věc...

Měl jsem ručičku palivoměru těsně za začátkem červeného normálně bych ještě najel tak 20km a pak bych u SHELL dotankoval 35l

Nicméně jsem natankoval u Globusu a říkám si to bude max 33-34l a vono prd Stojan se vytasil se 38l Tak to koukám!

Tak kde je problém ? Globus šidí a nadměřuje ? a nebo nám Shell nalejvá víc než si myslí ? pořádnej výtlem (o tom pochybuju) HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:24   Citovat  

souhlasim s tebou,
taky mam obcas pocit ze je rucicka proklate nizko po tankovani ( a nasledne se nezvedne pro rejpaly.. )

nejhorsi je , ze nemame jak to zmerit Smutný zda jsem natankoval opravdu presne kolik ukazuji u benzinky .
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
lulin je teď offline  lulin
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:31   Citovat  

já mám přesně opačný problém...u Alberta mám za 500kč skoro plnou nádrž a u shell jen necelou půlku pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:35   Citovat  

já točil do petky u hypernovy dnes albert a do 2L petky sem natočil až po okraj co se vešlo a na stojenu 1,8L kdo mi to vysvětlí? HaHaaa petka byla od coca coly
   Návrat  
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:37   Citovat  

naprosto normální jev, prostě si vylítal víc benzínu ...

tankuju u stejný benzinky, většinou i stejný stojan, plus mínus stejně najetý km a i když si myslím, že jezdím furt stejně, tak jednou tam dám 34-38l
minulý týden se mi povedlo i 42l Velmi šťastný

a nebo ten super výživný a značkový benzín shell je víc nabobtnalý než ten chudák ošizenej hypernovák pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:39  Naposledy upravil MalTake dne 29.12.2009 , 20:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Newer napsal:
souhlasim s tebou,
taky mam obcas pocit ze je rucicka proklate nizko po tankovani ( a nasledne se nezvedne pro rejpaly.. )

nejhorsi je , ze nemame jak to zmerit Smutný zda jsem natankoval opravdu presne kolik ukazuji u benzinky .

asi si mě nepochopil... mluvil jsem o ručičce před tankováním,že byla v červeném,ale když bych zajel na shellku tak bych dolil do plna max 34 litrů,ale stojan u globusu mi naměřil 38 což je rozdíl 4 litrů oproti Shell !!! navíc za dva roky tankování u shell(furt ta samá pumpa i stojan) sem nikdy nenalil víc jak 36,ikdyž sem měl ručičku palivoměru ještě níž ...z čehožvyplívá že globus musí nadměřovat naštvanej
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:40   Citovat  

posero napsal:
já točil do petky u hypernovy dnes albert a do 2L petky sem natočil až po okraj co se vešlo a na stojenu 1,8L kdo mi to vysvětlí? HaHaaa petka byla od coca coly

vyteklo tě víc z hadice když to bylo dole Velmi šťastný
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 20:59   Citovat  

MalTake napsal:
asi si mě nepochopil... mluvil jsem o ručičce před tankováním,že byla v červeném,ale když bych zajel na shellku tak bych dolil do plna max 34 litrů,ale stojan u globusu mi naměřil 38 což je rozdíl 4 litrů oproti Shell !!! navíc za dva roky tankování u shell(furt ta samá pumpa i stojan) sem nikdy nenalil víc jak 36,ikdyž sem měl ručičku palivoměru ještě níž ...z čehožvyplívá že globus musí nadměřovat naštvanej

pochopil, si to precti jeste jednou, s tim rozdilem ze ja netankoval plnou vis ? beru vzdy 20 litru .
obvykle mam ukazatel cca milimetr nad carkou v pulce
ale nekdy ho mam trebas o pul cm pod ni ...
kazdopadne to muze bejt tim ze vyjedu vic nadrz i kdyz si spis myslim ze je to tim ze to sidej.
   Návrat  
vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2009 , 21:26   Citovat  

sry, ale podle mě je to kravina, nelajzli by si to, když na stojanech jsou nálepky ze státní zkušebny nebo čeho. Kalibrovat takové zařízení musí být taky bomba to mi hlava nebere
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 0:35   Citovat  

MalTake napsal:

nemuzou to sidit, je to kvuli tomu ze kazda pistole vyhazuje jindy, nektera driv, nektera pozdejc. Vsechny cerpaci stanice maji zaplombovane stojany a pravidelne kontrolovany prutok.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 0:41   Citovat  

Tak toto jsem slysel i o Tesco stanicich. Zkusil jsem natankovat diesel u Tesca (Most, Letnany), u musle, u OMW ... vsude stejne je to dobrý
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 0:43   Citovat  

Odpovedi je penivost paliva..nekde se to resilo (cerne ovce, na vlastni oci, atd atd..)...zkratka narvete do nadrze mene kdyz to vice peni.. A konkretne Shell pry dava nejmene peniva paliva a proto u nich natankujete vice... (ikdyz to nedava rozum co ted tady ctu..ale alespon cca pul roku zpet toto nekdo rikal v TV)
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 11:46   Citovat  

MalTake napsal:

To je ale objektivní test HaHaaa je to nesmysl - nevěřim, že globus potřebuje okrádat zákazníky... V globusu je svět přece v pořádku Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 13:50   Citovat  

Newer napsal:
pochopil, si to precti jeste jednou, s tim rozdilem ze ja netankoval plnou vis ? beru vzdy 20 litru .
obvykle mam ukazatel cca milimetr nad carkou v pulce
ale nekdy ho mam trebas o pul cm pod ni ...
kazdopadne to muze bejt tim ze vyjedu vic nadrz i kdyz si spis myslim ze je to tim ze to sidej.

no když sem netankoval plnou,tak mi to taky jednou ukázalo min a jednou víc,to je opravdu tim že sem jednou vyjel vic jednou páč pak už se ta ručička zastaví dole...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 13:52   Citovat  

Jarys napsal:
To je ale objektivní test HaHaaa je to nesmysl - nevěřim, že globus potřebuje okrádat zákazníky... V globusu je svět přece v pořádku Velmi šťastný
říkám ti, že jezdim tankovat dva roky na jednu a tu samou pumpu a když bych jel na shell víc jak 35 bych tam nedostal
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 13:54   Citovat  

PreludeZ napsal:
nemuzou to sidit, je to kvuli tomu ze kazda pistole vyhazuje jindy, nektera driv, nektera pozdejc. Vsechny cerpaci stanice maji zaplombovane stojany a pravidelne kontrolovany prutok.
to k tomuhle případu moc nesedí,protože když mi vypne pistole u Shell tak mam úplně po víčko a u globus sem to nezaznamenal...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 13:55   Citovat  

gizmi napsal:
Odpovedi je penivost paliva..nekde se to resilo (cerne ovce, na vlastni oci, atd atd..)...zkratka narvete do nadrze mene kdyz to vice peni.. A konkretne Shell pry dava nejmene peniva paliva a proto u nich natankujete vice... (ikdyz to nedava rozum co ted tady ctu..ale alespon cca pul roku zpet toto nekdo rikal v TV)
tak to musí bejt asi naopak pořádnej výtlem hej a neříkej mi že napěněj 4 litry HaHaaa
   Návrat  
puli je teď offline  puli
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:02   Citovat  

Ono je taky rozdíl jestli tankujete v létě kdy je 30°C a v zimě kdy je -10°C jak je známo tak teplem se PH rozpínaj tak by to mohlo ukazovat o něco víc v nádrži
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:03   Citovat  

MalTake napsal:
tak to musí bejt asi naopak pořádnej výtlem hej a neříkej mi že napěněj 4 litry HaHaaa

Mám dojem, že Crxmann natočil na benzínce v Žebráku do 5l kanystru asi 6l... Je to sice pár let zpátky,ale moc bych se nedivil... Jsme v Čechách a jak je svě v pořádku po česku víme asi všichni,ne? HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:06   Citovat  

puli napsal:
Ono je taky rozdíl jestli tankujete v létě kdy je 30°C a v zimě kdy je -10°C jak je známo tak teplem se PH rozpínaj tak by to mohlo ukazovat o něco víc v nádrži
to je pravda na to sem zapomněl,ale že by to udělalo takovej rozdíl ? to asi ne
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:07   Citovat  

Hellborn napsal:
Mám dojem, že Crxmann natočil na benzínce v Žebráku do 5l kanystru asi 6l... Je to sice pár let zpátky,ale moc bych se nedivil... Jsme v Čechách a jak je svě v pořádku po česku víme asi všichni,ne? HaHaaa
no uvidim kolik na to najedu a když tak tam pošlu ČOJKU Velmi šťastný
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:25   Citovat  

Taky bych podle meritka palivomeru v aute chtel presne zjistil kolik litru mi ubylo z nadrze, nebo kolik jsem presne dotankoval Mr. Green Velmi šťastný
   Návrat  
SonnyX je teď offline  SonnyX
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:27   Citovat  

tak ono soudit podle ukazatele je hodne relativni pojem...kolikrat se mi stalo,ze jsem mel na cervene carce na "poslednich" 20 km a vyklubalo se z toho peknych 9l Úsměv
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:37   Citovat  

no dle rucicky palivomeru to fakt neni objektivni, ale kua vzit 20l kanistr a zkusit to, tak to musi na merit +- tech 20, max 21.. jinak neco smrdi.
   Návrat  
Jarys je teď offline  Jarys
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 14:42   Citovat  

MalTake napsal:
říkám ti, že jezdim tankovat dva roky na jednu a tu samou pumpu a když bych jel na shell víc jak 35 bych tam nedostal

I kdybys tam jezdil pět let, je to pořád jenom tvůj subjektivní pocit a to je dost chabej argument na to někoho obvinit, že šidí. To, že jsi natankoval víc, může bejt způsobený pistolí, pěnivostí, zimou, spotřebou a další řadou věcí... Dokud nebudeš mít jasnej důkaz, je to hodně chabá hypotéza. Natankuj tam do kanystru a budeš mít jasno. Podle mě je to dost nepravděpodobný. Proč by si rozhasili draze nakalibrovaný stojany a riskovali, že na to každej druhej přijde a může jim to jednoduše dokázat? Nebylo by pro ně jednodušší a bezpečnější benzín naředit, jak to dělaj všichni podvodníci?
   Návrat  
jenda je teď offline  jenda
1 háčko
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 16:50   Citovat  

s těma kanystrama pozor... 5l a 10l kanystr mají ve skutečnosti obejmy trochu vyšší - když jsem tankoval do 5l - na několika na sobě nezávislých pumpách, tak až po okraj nalévacího hrdla se vešlo cca 6,3l.. to samý 10l kanystr -tam se vešlo nějakejch 12,??l .. je přeci nesmysl aby kanystry byly dělaný tak, že jejich objem je celá nádoba až po okraj hrdla (viz obyčejná pet lahev na nápoje).. co by na to potom říkala teplotní roztažnost kapalin, výpary atd.. s tím volným prostorem nad hladinou se ta kapalina a páry přecijen lépe poperou, než když se při ohřátí opře do víčka a kanystr se nafoukne jak balón...

kdo nevěří, že stojany nekecaj ať si pořídí odměrnej válec a jde si natankovat zkušební (půl)litránek OK
   Návrat  
DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 17:03   Citovat  

Hele rucicka benzinu na palubce je vazne neseriozni ukazatel. S tim kdy vypne pistole (plus jak peni palivo) to bude delat rozdil klidne 2l bez broblemu. Krome toho ze srovnavat Vpower a "hopsinky" z globusu (dobre jak kdy, podle zkusenosti u makra je kvalita u tehle pump dost promenna) asi na dojezd taky uplne nepujde.

Jestli mas blbej pocit, tak zkus natankovat alespon 5l kanystr plnej na Shellu a to samy u Globusu. Na kanystru poznas, kolik se toho vleze po hrdlo spolehlive a tim padlem i co ukaze stojan....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 20:08   Citovat  

DrSlimm napsal:
Hele rucicka benzinu na palubce je vazne neseriozni ukazatel. S tim kdy vypne pistole (plus jak peni palivo) to bude delat rozdil klidne 2l bez broblemu. Krome toho ze srovnavat Vpower a "hopsinky" z globusu (dobre jak kdy, podle zkusenosti u makra je kvalita u tehle pump dost promenna) asi na dojezd taky uplne nepujde.

Jestli mas blbej pocit, tak zkus natankovat alespon 5l kanystr plnej na Shellu a to samy u Globusu. Na kanystru poznas, kolik se toho vleze po hrdlo spolehlive a tim padlem i co ukaze stojan....
pravda pravda asi to tak provedu
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2009 , 20:19   Citovat  

Jenda: do 5litroveho plastaku narvu 7litru Velmi šťastný Ale jednou na to dojel kamarad, hodil ho do kufru a byl linej to prelejt (dluzil jsem mu neco malo, jel kuli me ve firme nekam) a vysledek rozlito v kufru (kdyz se pak zahreje, tak se to jiz nema kam rozpinat a zavit povoli Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nadměřování benzinek Globus ?
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina