Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo svaří rám do c5g hatch?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
Pablo je teď offline  Pablo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 17:37   Citovat  

WotanMitUns napsal:
Tuším, že jsou už zakázaný i ty přední rámy na SUV atd. Nebo jsem to alespoň někde četl. Ale je to logický, když jsou zakázaný rámy, tak proč je můžou mít na předcích 2 tunový auta.

To jsem taky slyšel, ale není to kvůli srážce aut, ale bezpečnosti chodců - výrobci jsou tlačeni do měkkých nárazníků/kapot, různých úprav tvarů a pak si tam někdo dá rám, který to všechno zabije. Nejvíc mě ale pobavil závěr, že údajně ten rám bude moct být, ale musí při srážce upadnout, prostě nesmí být přivařený k traverze rámu SUV atd - pokud to má upadnout při nárazu do chodce, tak to pravděpodobně upadne někde uplně samo na kostkách Tak to valím bulvy Navíc by to stejně toho člověka asi pochroumalo, když se to bude mlít mezi ním a autem. Ale fakt nevím kde jsem to četl/viděl.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 17:45   Citovat  

Pablo napsal:
To jsem taky slyšel, ale není to kvůli srážce aut, ale bezpečnosti chodců - výrobci jsou tlačeni do měkkých nárazníků/kapot, různých úprav tvarů a pak si tam někdo dá rám, který to všechno zabije. Nejvíc mě ale pobavil závěr, že údajně ten rám bude moct být, ale musí při srážce upadnout, prostě nesmí být přivařený k traverze rámu SUV atd - pokud to má upadnout při nárazu do chodce, tak to pravděpodobně upadne někde uplně samo na kostkách Tak to valím bulvy Navíc by to stejně toho člověka asi pochroumalo, když se to bude mlít mezi ním a autem. Ale fakt nevím kde jsem to četl/viděl.
Jo to je ono, jen jsem si nemohl vybavit proč to tak má být. Je to pakárna, bezpečnost chodců, dobře, ale co bezpečnost lidí v menších a né moc nárazům odolných autech. To zase někdo něco vymyslel to mi hlava nebere

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 19:15   Citovat  

Já mám v plánu montovaný rám, právě proto abych mohl na STK. Bude mi ho robiť jeden člověk vocaď. Tak až to bude tak dám další info. Stavět se bude dle přílohy ,,J,, kde jsou i šroubové spoje.

H_ironman je teď offline  H_ironman
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 19:38   Citovat  

posero napsal:
zas nepřehánej to by se cena rámu pohybovala už v řádech set tisíc Velmi šťastný to si ho radši navrhnu s nějakym expertem, koupim si vybavení, udělam si svářečák, necham si naohýbat trubky a svařim si to sám Velmi šťastný a ještě mi zbyde

tudy odkaz

vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 21:29   Citovat  

posero napsal:
zas nepřehánej to by se cena rámu pohybovala už v řádech set tisíc Velmi šťastný to si ho radši navrhnu s nějakym expertem, koupim si vybavení, udělam si svářečák, necham si naohýbat trubky a svařim si to sám Velmi šťastný a ještě mi zbyde
Tak jen za svarecku das to, za co to je ten ram na speedpru Velmi šťastný A k cemu svarecak? :] Jinak ty trubky si pak obal tema penovejma izolacema co pouzivaji instalateri na trubky, stahni bindrama a mas o "anti-bam" do hlavy postarano pořádnej výtlem

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 22:07   Citovat  

H_ironman napsal:
http://speedpro.cz/ochranne-klece-ramy-vybranych-znacek-p-4585.html

bližší info? foto?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2009 , 22:11   Citovat  

vencakapa napsal:
Tak jen za svarecku das to, za co to je ten ram na speedpru Velmi šťastný A k cemu svarecak? :] Jinak ty trubky si pak obal tema penovejma izolacema co pouzivaji instalateri na trubky, stahni bindrama a mas o "anti-bam" do hlavy postarano pořádnej výtlem

no promiň ale nemam rád takovýhle odborníky "k čemu svářečák"... co víš o svarech? a sváření vůbec? zvládnul bys aspoň základní výpočty? a výpočty trubek pro ten rám? .....

jen příspěvek s přínosem 0

jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 15:59   Citovat  

monty napsal:
nemluvím o trubkách ty jsou daný , mluvím o tom zesílení stávajících sloupků . To by musel někdo spočítat .

jo tak Mrk

mazel205 je teď offline  mazel205
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 21:12   Citovat  

posero napsal:
no promiň ale nemam rád takovýhle odborníky "k čemu svářečák"... co víš o svarech? a sváření vůbec? zvládnul bys aspoň základní výpočty? a výpočty trubek pro ten rám? .....

jen příspěvek s přínosem 0

no tak me prijde dosti zabavne ty povidky o ramu. mame ram v crx a nejvetsi problem je prave STK to, ze to je jednou za dva roky nic neresi, mame spoutu znamejch na STK a rikaly sme, ze je tam ram (jo to neni problem) pak auto privezly a problem, nikdo o tom nechtel slyset ani, kdyz sme rekly, ze je to jen na zavody, totiz kazdej ram do provozu musi mit atestaci a zkousky pevnosti, ono se rekne kvuly bezpeci ale takovej ram je sam osobe dost nebezpecnej a bez helmy bych si do auta s ramem nesedl, priloha J nic neresi kdyz nemas certifikat a jen chromomolibdenovy trubky nejsou zadarno.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.2.2010 , 21:47   Citovat  

CRXMANN napsal:
Já mám v plánu montovaný rám, právě proto abych mohl na STK. Bude mi ho robiť jeden člověk vocaď. Tak až to bude tak dám další info. Stavět se bude dle přílohy ,,J,, kde jsou i šroubové spoje.

Jak jsem psal, na rámu se pracuje, poločas vypadá takto.Slečna je pana výrobce OK

rám.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
rám.jpg, 162.47 kB

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 13:04   Citovat  

posero napsal:
jde mi o moje bezpečí, je jedno kde OK nechci se nechat nechat rozmáznout mladou slečnou v tuaregu která je de prostředkem a nemíní uhnout
ty asi nevíš na co je rám chlapče co...zrovna když si dáš pusu s tuaregem tak v bezrámovém autě to možná přežiješ,s rámem těžko,ono se nám to při tak tvrdé ráně hezky utrne mozek ,srdíčko ledvinky rozmašírujou játra atd. při závodech ,zaprvé i když jdeš tak většinou si všimni co autí dělá ,kutululů(jsou vyjímky kdy potkáš traktor dům a podob.(a většina jezdcu má vítr z toho potkat ve vyrámovaném autě strom ,mostek,či podobnou věc traverze...radši budou lítat popoli nebo strání v přemetech)
všichni výrobci počítají aby splnili základní normu a vytváří deformační zony.a ty si myslíš že budeš na tom bezpečněji když si dáš do auta rám ? bohužel omyl ...navrch když ty potkáš něco křehčího ,zvalchuješ ho tak a nedej bože aby se někomu něco stalo...rodina ti bude posílat do krymu pomeranče a indulonu...a k výrobě...ty rámy co jsou vidět,mají nějaká specifika aby se to nesložilo jak krabička od sirek pod podpatkem,aby jsi něco schoval a mělo to pevnost co si představuješ,tak ten rám několikanásobně předčí cenu tvého auta...a dělat něco pro pocit ...někdo ti dá na áčko sloupek a šup máš trubku bodlou v hlavě...

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 13:20   Citovat  

PAKO napsal:
ty asi nevíš na co je rám chlapče co...zrovna když si dáš pusu s tuaregem tak v bezrámovém autě to možná přežiješ,s rámem těžko,ono se nám to při tak tvrdé ráně hezky utrne mozek ,srdíčko ledvinky rozmašírujou játra atd. při závodech ,zaprvé i když jdeš tak většinou si všimni co autí dělá ,kutululů(jsou vyjímky kdy potkáš traktor dům a podob.(a většina jezdcu má vítr z toho potkat ve vyrámovaném autě strom ,mostek,či podobnou věc traverze...radši budou lítat popoli nebo strání v přemetech)
všichni výrobci počítají aby splnili základní normu a vytváří deformační zony.a ty si myslíš že budeš na tom bezpečněji když si dáš do auta rám ? bohužel omyl ...navrch když ty potkáš něco křehčího ,zvalchuješ ho tak a nedej bože aby se někomu něco stalo...rodina ti bude posílat do krymu pomeranče a indulonu...a k výrobě...ty rámy co jsou vidět,mají nějaká specifika aby se to nesložilo jak krabička od sirek pod podpatkem,aby jsi něco schoval a mělo to pevnost co si představuješ,tak ten rám několikanásobně předčí cenu tvého auta...a dělat něco pro pocit ...někdo ti dá na áčko sloupek a šup máš trubku bodlou v hlavě...

kabina řidiče neni deformační zóna... ( pokud neni použit rám až na přední uložení tlumičů )

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 13:41   Citovat  

Dejf napsal:
kabina řidiče neni deformační zóna... ( pokud neni použit rám až na přední uložení tlumičů )
jo tak to jsi na těžkém omylu...proč se teda vymýšlí a testuje boční náraz na dveře atd? náraz musí pohltit dveře zároveň s áčkem a béčkem sloupkem a udržet to panty a zámek střecha a podobně se taky musí deformovat podle pravidel,vče se musí muchlat,nic nesmí být tak na tvrdo aby se ti utrch plach ,nosník a podobně a ufik ti hlavu ruku nohu,neplet si to s cocpitem z F1,ta se celá očeše a cocpit zustane...ale zase jsme u závodů.Když vezmeš třeba některá volva a jejich sloubky kdy využívají konstrukce né nepodobným v letectví nebo příhradové konstrukce.příhardovou konstrukci máš strašně pevnou a přitom úžasně flexibilni,hlavně je dost bezpečná při deformacích.jinak ještě k té kabině...materiáli jsou vrstveny a spojovány tak aby vše šlo ven při tlaku a nedeformovalo se to dovnitř(až na různé středoasijské automobili Úsměv ) u trubkovích konstrukcí například caterham má tu tendenci včšechny trubky pri kreši směřovat ven a né ti do těla.deformační zony jsou koncipovány aby to hezky šlo za sebou...první se ti drtí místo kontaktu a nejpevnější je právě kabina...ale i ta musí tlumit ,což jsi možná již zažil u někoho když se mu po bumíku zkroutila karoserie,nebo jsi na střeše viděl zlom nad béčkovím sloubkem a podobně

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 13:57   Citovat  

PAKO napsal:
ty asi nevíš na co je rám chlapče co

vim jak to myslíš, vim o tom neboj se ale nechceš se snad hádat, že máš větší šanci přežít s ramem Cooo???

nechceš mi snad tvrdit, že když c5g dostane ránu při který by se ti ve vyrámovanym autě utrhaj vnitřnosti přežiješ bez rámu Cooo???

auto bez rámu by v tom případě vůbec neexistovalo

vim, že to myslíš dobře a chceš upozornit na častou chybu co si lidi myslí ale nepřeháněj OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 14:06   Citovat  

PAKO napsal:
jo tak to jsi na těžkém omylu...proč se teda vymýšlí a testuje boční náraz na dveře atd? náraz musí pohltit dveře zároveň s áčkem a béčkem sloupkem a udržet to panty a zámek střecha a podobně se taky musí deformovat podle pravidel,vče se musí muchlat,nic nesmí být tak na tvrdo aby se ti utrch plach ,nosník a podobně a ufik ti hlavu ruku nohu,neplet si to s cocpitem z F1,ta se celá očeše a cocpit zustane...ale zase jsme u závodů.Když vezmeš třeba některá volva a jejich sloubky kdy využívají konstrukce né nepodobným v letectví nebo příhradové konstrukce.příhardovou konstrukci máš strašně pevnou a přitom úžasně flexibilni,hlavně je dost bezpečná při deformacích.jinak ještě k té kabině...materiáli jsou vrstveny a spojovány tak aby vše šlo ven při tlaku a nedeformovalo se to dovnitř(až na různé středoasijské automobili Úsměv ) u trubkovích konstrukcí například caterham má tu tendenci včšechny trubky pri kreši směřovat ven a né ti do těla.deformační zony jsou koncipovány aby to hezky šlo za sebou...první se ti drtí místo kontaktu a nejpevnější je právě kabina...ale i ta musí tlumit ,což jsi možná již zažil u někoho když se mu po bumíku zkroutila karoserie,nebo jsi na střeše viděl zlom nad béčkovím sloubkem a podobně

bereš to moc doslova. jak si sám řek, nic nesmí dovnitř a vem v potaz, že posero nemluvil o Volvu, ale o C5G. to se ani nedá moc křehčích aut potkat

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 14:10   Citovat  

ty jsi asi nebyl nikdy na trenažéru od besipu kdy ti daj plyšového medvěda do náruče ,pustěj tě tušímí 35km rychlostí na doraz ty v sedačce s pásy běžnýma ,a medvěd ti vylítne...proč automobilky neperou rámy do aut tedy? vždyt by to bylo lacinou cestou ke spoustu hvězdiček...individuelní zástavba rám vyjde na 30 +vystrojit nastrojit,při výrobě a odběrech materiálu by ten rám vyšel s prací do 20,proč není v autech...deformační zony okolo rámu zustanou tudíš bezpečí pro chodce...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 14:13   Citovat  

vy furt řešíte aby ste někomu neublížili Tak to valím bulvy kdepak má taková tatra plná písku deformační zónu? nikde? to je novina....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:16   Citovat  

PAKO napsal:
ty jsi asi nebyl nikdy na trenažéru od besipu kdy ti daj plyšového medvěda do náruče ,pustěj tě tušímí 35km rychlostí na doraz ty v sedačce s pásy běžnýma ,a medvěd ti vylítne...proč automobilky neperou rámy do aut tedy? vždyt by to bylo lacinou cestou ke spoustu hvězdiček...individuelní zástavba rám vyjde na 30 +vystrojit nastrojit,při výrobě a odběrech materiálu by ten rám vyšel s prací do 20,proč není v autech...deformační zony okolo rámu zustanou tudíš bezpečí pro chodce...

co to stim má společnýho Tak to valím bulvy nikde jsem neřek, že bych si vyrámoval auto na denní ježdění a ani jsem nezpochybnil že je rám pro posádku nebezpečnej. když celorám, tak helmu. ale ty sem taháš uplný zbytečný nesmysli... a osobně dám přednost srážce s vyrámovanym C5G ( pokud jde o rám v kabině ) , než třeba s Q7 ...

0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:35   Citovat  

PAKO napsal:

ahoj aspon nekdo ma rozum Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:38   Citovat  

posero napsal:
vy furt řešíte aby ste někomu neublížili Tak to valím bulvy kdepak má taková tatra plná písku deformační zónu? nikde? to je novina....

no kdyz te sejme osmsetpatnactka tak ti ram fakt nepomuze Bueee

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:40   Citovat  

mazel205 napsal:
no kdyz te sejme osmsetpatnactka tak ti ram fakt nepomuze Bueee
prej si kamaráda obral o rozdělovač..... Cooo???

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:42   Citovat  

Dejf napsal:
co to stim má společnýho Tak to valím bulvy nikde jsem neřek, že bych si vyrámoval auto na denní ježdění a ani jsem nezpochybnil že je rám pro posádku nebezpečnej. když celorám, tak helmu. ale ty sem taháš uplný zbytečný nesmysli... a osobně dám přednost srážce s vyrámovanym C5G ( pokud jde o rám v kabině ) , než třeba s Q7 ...
vidíš a já radši nebourat s nikým,nebu´du ř´íkat ketré auto radši potkám ,ale nerad bych aby mi nějaká pevná trubka od auta co do mne šťouchne prošla hlavou...a nedej bože až potká tu tatrovku s nějakým rámem co není vidět,jen se o ni otře a bude jak ježek v kleci pro hasiče,normální smrtelník mu ani nebude moci pomoci.Dávejte si 2a2 dohromady a né jen 1+1.Takoví kolejnice si tam nedá a obyč závodní rám do klasického kreše je akorád na škodu ,howg ,je to čistě můj názor...nikomu ho nenutím

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:46   Citovat  

moc to řešíte a zbytečně se hodláte tahat za slova Tak to valím bulvy

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 15:56   Citovat  

jj stejně by jsme se už motali jen dokola

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 16:04   Citovat  

PAKO napsal:
jj stejně by jsme se už motali jen dokola

přátele

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2010 , 19:47   Citovat  

Taky si myslím že celorám do auta pro denní ježdění nepatří.

0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 7:23   Citovat  

posero napsal:
prej si kamaráda obral o rozdělovač..... Cooo???

o jakem rozdelovac? Smutný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 10:01   Citovat  

mazel205 napsal:
o jakem rozdelovac? Smutný

davee ti prej půjčil nefunkční rozdělovač na díly a nějak si mu zmizel z dosahu, bylo by fér se mu ozvat OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 10:48   Citovat  

ale pánové,tohle patří do černejch offcí

0
PříspěvekZaslal: 12.2.2010 , 12:05   Citovat  

posero napsal:
davee ti prej půjčil nefunkční rozdělovač na díly a nějak si mu zmizel z dosahu, bylo by fér se mu ozvat OK

posli me cislo ja ho nemam

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kdo svaří rám do c5g hatch?
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď