Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
MarAt crx
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 10
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:05   Citovat  

Ze by me taky bouchlo tak do palice a na 2 roky se zavrel do garaze a pak vylezl s necim takovym.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:08   Citovat  

norsi napsal:
Tohle je spis o nepochopeni z tvoji strany. Maserati ma trosku jinou cilovou skupinu a popravde tam o rychlost v realnym provozu az tak nebezi. Kdyby tam dali vyhnanou 1,6tku tak maximalne ztrati kupce... Nejde o to, ze by v Maserati nedokazali udelat 1,6 s podobnym vykonem - oni proste nemaji nejmensi duvod se o neco podobneho snazit...

respektive oni si to muzou dovolit pořádnej výtlem
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:08   Citovat  

takže za milionek ta uprava bude:-)já se vez v te ultimě gtr co má z 0-100 za 2,8 a to byl masakr a když si vezmu že to crxo jí naseká tak to už je na helmu a pytlík do kapsy OK Mr. Green
   Návrat  
norsi je teď offline  norsi
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:09   Citovat  

to MaRat: O tom, ze mas nejrychlejsi cestovni auto na sprinty asi nikdo nepochybuje, ale pises ze je nejrychlejsi cestovni auto v CR vubec... Tzn. mas lepsi casy nez vsechno od RS4, novy Turbo pres supersporty po Perglovo Enzo nebo Chladovu MC12tku? Jestli jo tak to je vazne neskutecny. Nenapadlo by me, ze se podari auto vyladit aby bylo co se jizdnich vlastnosti tyce na podobny urovni...

Btw. Kolega jezdi ted s novym RS4 (komplet vcetne karbonovych brzd plus neco navic). Zkousel jsi se treba nekde na okruhu postavit proti tomuhle autu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:11   Citovat  

norsi napsal:
to MaRat: O tom, ze mas nejrychlejsi cestovni auto na sprinty asi nikdo nepochybuje, ale pises ze je nejrychlejsi cestovni auto v CR vubec... Tzn. mas lepsi casy nez vsechno od RS4, novy Turbo pres supersporty po Perglovo Enzo nebo Chladovu MC12tku? Jestli jo tak to je vazne neskutecny. Nenapadlo by me, ze se podari auto vyladit aby bylo co se jizdnich vlastnosti tyce na podobny urovni...

Btw. Kolega jezdi ted s novym RS4 (komplet vcetne karbonovych brzd plus neco navic). Zkousel jsi se treba nekde na okruhu postavit proti tomuhle autu?

RS4 si může koupit každej jouda co na to má, ale postavit takové CRX už jen tak někdo nedokáže.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:13   Citovat  

Marfi napsal:
takže za milionek ta uprava bude:-)já se vez v te ultimě gtr co má z 0-100 za 2,8 a to byl masakr a když si vezmu že to crxo jí naseká tak to už je na helmu a pytlík do kapsy OK Mr. Green

No me by prave zajimalo jestli ji naseka nejen ve sprintu ale i na okruhu nebo "jizde po prazndy silnici".
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:13   Citovat  

tak je to auto na 400m tam soupeře nemá když tam teda nepřijede ta corweta s 1300ps:-)proste to je prča když koukáš jak porsche odstartuje driv a jeste dostane nasekáno:-)audi rs4 nechytačka vubec ale to sou auta s luxusem.

Odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:17   Citovat  

norsi napsal:
No me by prave zajimalo jestli ji naseka nejen ve sprintu ale i na okruhu nebo "jizde po prazndy silnici".

Videl jsi nekdy dragstera na okruhu ?

for exots(ano vim ze byl marat na okruhu )
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:20   Citovat  

norsi napsal:

já mám pocit že na okruhu s ní byl!!!! OK
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:20   Citovat  

prosim prosim, pisni neco vic o tom motoru, od koho mas pisty, ojnice, kliku...jaky to ma kompresni pomer, kolik foukas atd. atd. Jak dlouho ti to vubec trvalo postavit? Kdy si s tim zacal? Hadam ze i jeste ted se na nem porad neco vylepsuje...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:21   Citovat  

Petr 78 napsal:
RS4 si může koupit každej jouda co na to má, ale postavit takové CRX už jen tak někdo nedokáže.

No nejak nechapu na co odpovidas - otazka na MaRata byla, jestli nekdy zkousel jet na okruhu/silnici proti novy RS4. Jak jezdi ta vim (kolega s ni jezdi kazdy den), tak bych mel aspon nejakou predstavu...

Jinak co se tyce stavet "neco novyho" nebo zajit s penezma a koupit neco hotovyho, tak zadna odpoved neni spravna. Kazdymu vyhovuje neco jinyho. Ale je pravda, ze RS4 si muze koupit kazdej... (kdo si na ni dokaze vydelat Úsměv ). Zas na druhou stranu za ty temer 3m co ta RS4ka stala by si mohl nechat neco podobnyho postavit.

Ale kazdopadne je Marat neskutecnej frajer, ze to dal dohromady v podminkach co jsou v CR!!! OK OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:31   Citovat  

diacoon napsal:
Videl jsi nekdy dragstera na okruhu ?

for exots(ano vim ze byl marat na okruhu )

No prave proto jsem se ptal - prekvapilo me, ze Marat pise, ze ma nejrychlejsi cestovni auto v cr vubec... Ne ze ma nejrychlejsi drag car..
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:33   Citovat  

norsi napsal:
No nejak nechapu na co odpovidas - otazka na MaRata byla, jestli nekdy zkousel jet na okruhu/silnici proti novy RS4. Jak jezdi ta vim (kolega s ni jezdi kazdy den), tak bych mel aspon nejakou predstavu...

Jinak co se tyce stavet "neco novyho" nebo zajit s penezma a koupit neco hotovyho, tak zadna odpoved neni spravna. Kazdymu vyhovuje neco jinyho. Ale je pravda, ze RS4 si muze koupit kazdej... (kdo si na ni dokaze vydelat Úsměv ). Zas na druhou stranu za ty temer 3m co ta RS4ka stala by si mohl nechat neco podobnyho postavit.

Ale kazdopadne je Marat neskutecnej frajer, ze to dal dohromady v podminkach co jsou v CR!!! OK OK

na okruhu zatím dělá menší trable přenos výkonu na zadní nápravu ale řeší se to Cool
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:55   Citovat  

norsi napsal:
No prave proto jsem se ptal - prekvapilo me, ze Marat pise, ze ma nejrychlejsi cestovni auto v cr vubec... Ne ze ma nejrychlejsi drag car..

jsem ho videl na masarykacu v Brne..No v tockach tomu nedaval.dava to rozum kdyz to neni ladeny na okruh.Ovsem dohnal to v zapeti na rovinkach.Az se vychyta zadni naprava jak rika preludeZ to bude no limit car
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 22:57   Citovat  

FastCivic napsal:
prosim prosim, pisni neco vic o tom motoru, od koho mas pisty, ojnice, kliku...jaky to ma kompresni pomer, kolik foukas atd. atd. Jak dlouho ti to vubec trvalo postavit? Kdy si s tim zacal? Hadam ze i jeste ted se na nem porad neco vylepsuje...

Bych se taky pridal jak je na tom spotreba ? jen tak ze zvedavosti
Jaka nadrz ? dojezd ?
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 23:06   Citovat  

MarAt napsal:
No padly tu nějaké otázky,plno dalších se mi objevilo v soukromých zprávách,takže bych se asi někde ukázal...nevím jestli ještě teďka před vánocema-mám toho dost,i když možná v tu sobotu by to šlo (ale fakt jen možná),ale když domluvíme s předstihem nějakou akci,tak vám tam trpělivě odpovím.Co se týče svezení,nedělal bych nic jinýho(a hoda taky najela většinu své kilometráže předváděním se někomu),ale pokud budou dobré podmínky,taky by to šlo..ale to už asi na nějakém tom honda dni nebo tak..
Jinak motor jezdí teď třetí sezonu,má najeto cca 9tis a nic mu není (ani vevnitř,kontrolujeme ho endoskopem) a myslím,že žádný seriový motor by takovou palbu nevydržel,protože ty kilometry jsou najetý v podstatě v omezovači (teď 9K),předváděním a závoděním,dvakrát jsem motor přetočil(dle datalogeru přes 13.5K ot při misshiftu),několikrát uvařil (ještě v civicu s malým chladičem) jezdil na chudou směs(když jsem v neznalosti používal laminátovou nádrž,která se rozpouštěla a epoxid ucpal trysky) a asi 700km jsem s ním najel při nefungujícím wastegate na 2.3 baru(+cca 120hp). Když s tím motorem budu jezdit jako normální motorista vydrží statisíce se správnou péčí a samozřejmě repasí turba.Znám spoustu lidí,kteří poslali na věčnost Mkový nebo Skový motry (bmw/audi) během několika prvních desítek tisíc km a to jim rozhodně nedávali takovou kudlu(ecu si to chrání).Je to prostě otázka toho,co od toho auta chcete a co jste za to ochotni dát. Samozřejmě,že než jsem takovej motor postavil,hodně toho zařvalo a ty první kusy měly životnost krátkou(několik bloků/pístů/tureb).Tím se dostáváme k otázce druhé,kolik to stálo,což přesně nevím,neboť jsem si učetnictví za ty 4 roky nevedl,ale rozdělil bych to na tu část vývoje která je do značné míry daná tím,že jsem byl v tomto směru u nás první (ne že bych se nepokoušel obracet na autority té doby od pedagogů z techniky až po motoráře automobilových soutěží,ale v podstatě jsem se setkal jen s úsměvy a ťukáním na čelo (často se s tím setkávám i dnes Velmi šťastný )) a na část vlastního auta,což jsou v podstatě náklady,za který bych to auto byl schopen postavit dnes. Ty ještě hodně poklesnou tím,že v době,kdy jsem to stavěl byl dvojnásobnej kurz dolaru,nikdo z ameriky sem nic nevozil,byl jsem jeden z prvních čechů registrovaných na ebay ( když jsem slovo ebay tehdy zadal do seznamu,tak mi nevyjel ani jeden český odkaz),paypal nebyl podporovaný v ČR a platby se musely posílat dopředu atd atd. Dneska je situace mnohem příznivější ale i tak bude cena celýho toho projektu dosahovat cenu novýho civica(bohužel např. jedna sada kovaných kol se slikama z kevlarovým kordem stojí 50K),což je bohužel stále hodně,ale na druhou stranu mám nejrychlejší cestovní auto v ČR,který na silnici nemá v podstatě "přirozenýho nepřítele" a natrvalo jsem se zapsal do historie drag racingu u nás,neboť jsem jako první zajel 10s čas.Nadto mě oslovuje plno závodníků z různých automobilových soutěží od autokrosu po kopce,kteří jezdí od hobby po evropu a mám rozestavěných několik motorů na příští sezonu.Takže bych zpětně řekl,že i když jsem během těch let všechny úspory i výdělek vrazil do toho auta,tak se mi to nejenom vrací,ale i se to vyplatilo... Mrk

v sobotu říkáš? že bych si udělal výlet do brna? Cool hmm, lákavá představa Mr. Green
měl bys tedy čas nebo je pozdě na to něco domlouvat? OK
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2007 , 23:18   Citovat  

PreludeZ napsal:
v sobotu říkáš? že bych si udělal výlet do brna? Cool hmm, lákavá představa Mr. Green
měl bys tedy čas nebo je pozdě na to něco domlouvat? OK
pripojuju se ...
2MarAt: tak co? prijedes predvyzt svoje turbicko? HaHaaa
   Návrat  
MarAt je teď offline  MarAt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 0:06   Citovat  

Řekl bych,že předností i slabinou toho auta je právě jeho všestranost. Rozhodně to není dělaný jako sprintovej speciál,ale protže se sprintům věnuji nejvíc,tak je to na ně nastavený. Můj výkon na okruhu nebyl sice špatný,ale byl poznamenán například tím,že jsem měl všechny odklony nastaveny na nulu (do zatáček ztrácí přilnavost,na rovině zbytečně žere výkon) a hlavně tím,že jsem hned v pravní zatáčce(za cílovou rovinou) udělal dvojté hodiny (mnozí z vás budou možná lepší řidiči,i když nejezdím zle a pracuju na tom,ledakdos mě už vezl a mám co zlepšovat) a prodřel bok pláště předního kola. To pak bylo po zbytek jízdy podhuštěné a neblaze ovlivnilo chování auta. Sice jsem jsem na 400m rovince stáhl na m3 přede mnou 200m,ale zatáčky jsem nejel o nic rychleji. Letos bych to chtěl změnit.Chci dodělat spodek auta,aerodynamiku odlehčit zavěšení a pořešit mezinápravovej diferenciál a víc se zaměřit na okruhy,možná i na vytrvalostní závody,ale na to bych musel najít vhodný spolujezdce(spoluinvestory Velmi šťastný ). I přesto všechno se už teď auto chová do zatáček velmi dobře(potvrdí třeba Beny,nebo mechanik od Kopeckýho),který jsem vozil na mokru v Hoškovicích a měli jsme problém donutit to auto,aby se urvalo.
Co se týče pojmu nejrychlejší,měl jsem na mysli podélné zrychlení,v našich podmínkách přichází v úvahu 0-250km/h(a jeho podíly) a tam jsem o svém tvrzení naprosto skálopevně přesvědčen a vlastně na to mám papír.Srovnání "na otevřené silnici" je velkou měrou záležitostí řidiče a v podstatě lze těžko verifikovat,musel bych to auto asi půjčit Stickovi do Top Gearu a tak si v tomto směru netroufnu produkovat nějaké tvrzení,nicméně bych se rád pokusil zajet např. na Brněnském okruhu tento rok pěkný čas,který bude ale také bohužel ovlivněn mými schopnostmi jako řidiče.
Ohledně té soboty budu vědět do čtvrtka. pifko
   Návrat  
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 10:20   Citovat  

Po dlouhe dobe zajimava diskuse(kdyz preskocim gratulacni prispevky :muck: Velmi šťastný ) . Vsimli jste si jak plocha je krivka lambdy? Tak by mel vypadat naladeny motor. Pravda, bohatost smesi je v uplne jinem rozmezi nez pro atmosferu, ale zjevne to funguje.

Skoda ze ted v sobotu uz mam jinou akci, rad bych se prisel podivat.
   Návrat  
sopta je teď offline  sopta
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 11:25   Citovat  

Noo nejde než smeknout! Docela by mě zajímalo jak si to ankonec vyřešil s podvozkem, píšeš že je podvozek převzatej ze Shutla, ale tam jistě nejsou díly dimenzovaný na takový síly. Co tam teda ze shutlíka ve finále zůstalo?
   Návrat  
dark je teď offline  dark
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 11:54   Citovat  

No tak nakonec bych se tam asi i otocil, zda se.
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 11:56   Citovat  

no a kdeze vlastne?
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 12:59   Citovat  

Hele to by bylo paradni v sobotu odpoledne se sejit provetrat auta a vecer jit na pivko OK
   Návrat  
cyvyk je teď offline  cyvyk
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 13:13   Citovat  

nejsem sice moc znamy hondar tady ale moc rad bych se na to crx taky podival jestli bych mohl?Su z Brna takze to mam u nosu
   Návrat  
MarAt je teď offline  MarAt
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 14:40   Citovat  

Asi to klapne (80%),další diskuzi o srazu bych přesunul do jeho vlastního tématu,bude třeba najít vhodné místo,nejlépe se spřízněným personálem restauračního zařízení..
Jinak rozdělovač tam není,cívka pálí na podmět řídící jednotky,která má čidlo na klice a vačce (v místě původního rozdělovače) a ze shuttlu je tam kardan,vizkospojka i s uložením (ta se při delší zátěži mírně přehřívá),zadní difec,zadní nápravnice,poloosy zadní ramena(ta jsou kvůli nulové geometrii poupravená ). Než jsme je implementovali,objel jsem s tím (a s převodovkou) několik lidí,co dělají autokros a celkem jsme se všichni shodli,že by to mohlo (hlavně vzhledem k nízké váze auta) vydržet..jedině,že by snad stálej převod mohl odejít...no a po prvním sprintu se slickama (11.01s) se tak taky stalo a jinak drží. Honda prostě umí,a ty díly co používá na seriových autech sou mnohdy hodně naddimenzovaný,přesvědčil jsem se o tom několikrát,což se nedá s většinou jiných značek srovnávat.Taky můj příbuznej,kterej dělá pro jednoho z největších výrobců šroubů na světě a v automobilovým průmyslu mají majoritu mi říkal,že se do hondy nedá proniknout,že jsou hrozně konzervativní a vyrábí si všechno sami. A konec konců jestli jste byli někdy na vrakáči,tak honda šrouby na zemi krásně poznáte,nejsou totiž většinou rezavý a i po očištění vypadají jako nový..no to jsem se nechal trochu unést Mrk
   Návrat  
CJMonty je teď offline  CJMonty
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 15:00   Citovat  

Diskuzi o sraziku muzeme presunout sem
   Návrat  
krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 15:47   Citovat  

no tak ja jsem se treba v honde setkal s kalenymi srouby i v interireru. coz jsem nepochopil. kdo vi ale jestli to byli origo no.
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 16:18   Citovat  

Za postavení tohoto auta máš můj maximální obdiv. Akorát mám jednu připomínku. Nejrychlejší auto v čr to ještě není, já např. vím osobně o 3 autech co mají přes 1000ps a jedno z nich má i pod 1000kg. Takže asi bude rychlejší, když má při stejný váze 2x takovej výkon. A nejrychlejší drag zajela Ultima v Brně asi 2002 10.38s. A veyron dá pod 10s. Tvoje CRX je nejrychleší auto co jezdí v čr na sprinty. Nechci nijak rejpat toto je jen malé upřesnění.
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 16:22   Citovat  

Driver napsal:
Za postavení tohoto auta máš můj maximální obdiv. Akorát mám jednu připomínku. Nejrychlejší auto v čr to ještě není, já např. vím osobně o 3 autech co mají přes 1000ps a jedno z nich má i pod 1000kg. Takže asi bude rychlejší, když má při stejný váze 2x takovej výkon. A nejrychlejší drag zajela Ultima v Brně asi 2002 10.38s. A veyron dá pod 10s. Tvoje CRX je nejrychleší auto co jezdí v čr na sprinty. Nechci nijak rejpat toto je jen malé upřesnění.
No a kolik že ty auta stojí? šuk To mě připomělo jinou diskuzi kde se řešilo BMW vs CRX a majitelé BMX chteli srovnávat m3 s crx Velmi šťastný
   Návrat  
Driver je teď offline  Driver
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.12.2007 , 16:35   Citovat  

Jasný maratova CRX že z těchto aut nejlevnější i když nevím na kolik přišla. Ultima GTR 730ps stála 1 250 000.- Při kurzu asi 1us=23. Těd je levnější. Ale 1000ps verze bude samozřejmě dražší.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
MarAt crx
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina