Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ITR na LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 14:57   Citovat  

kamol napsal:
ale je to tak priklad benzin od hondy 1.8 140 koni a naftak od hondy 2.2 140 koni co jede lepe samozrejme ze nafta Hihi

tam to bude spíš o Nm .. Se stydím
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 15:08   Citovat  

kamol napsal:
myslim v celkove dynamice za normalniho provozu

No tak za normál provozu to bude úplně jedno - tam to bude +/- nastejno, pouze nafta může mít lepší "start"...
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 16:21   Citovat  

kamol napsal:
nekde sem videl video kde nechali zapalit auto s plynem a bomba nevybouchla.ty nadrze jsou pevne a bezpecne.

přesně tak,nádrž je stavěná na třiapůlkrát větší tlak než je plně natankováno tím myslím do 100% což se stejnak neděje VŽDY se tam vejde 80%. Při požáru když dosáhne určitýho tlaku je řízeným únikem odpouštěn plyn právě kuli tomu aby to nevybouchlo.Já osobně se cejtím bezpčněji v autě z LPG u kterýho teda musím vědět že to je v pohode něž u auta kde mám pod zadkem 60 litrů benzínu v plastový nádrži. při názazu se automaticky uzavírá odchod plynu z nádrže
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 17:15   Citovat  

ano, samozrejme ze je nadrz stavena na vyssi tlaky ale skutecnost ze LPG bouchnout umi je si myslim dostatecne znama...

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
atd...

ano muzete argumentovat za jde treba o neodbornou montaz, nebo o poruchu zarizeni nebo treba o nehodu, nestastnou nahodu atd ale nic to nemeni na tom ze takove veci se stavaji a LPG exploduje. To vsechno vim a taky je mi jasne ze je samozrejme snaha vsechny rizika minimalizovat ale ani stroje ani lide nejsou neomylni. Jsou veci ktere nemuzete ovlivnit jako treba zaseknuty ventil, vadu materialu v plasti tlakove nadrze, prasklinu na hadici, necistoty ve svaru a ja nevim co vsechno a behem okamziku se proste proletite...

Nijak to nemam v umyslu pomlouvat, kazda zalezitost ma sve technicke reseni a ja jsem jen zminil dle meho nazoru nejvetsi nevyhodu ale nadoby s vysoce stlacenou traskavinou budou vzdy vetsim rizikem nez nadrz s palivem v tekutem skupenstvi (mysleno pri atmosferickych podminkach).
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 17:17   Citovat  

Kamole, když chceš srovnávat jak jede turbodiesel, srovnávej ho prosím s turbobenzínem ... a ne s N/A , s N/A si srovnávej obyč diesel ...
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 17:22   Citovat  

Hellborn napsal:
No tak za normál provozu to bude úplně jedno - tam to bude +/- nastejno, pouze nafta může mít lepší "start"...

Ja bych si zase s tim startem tak jisty nebyl, na kola proste nepreneses vic, nez co zvladnou aby se neprotocily. Turbodiesel ti da na pr.el prave v normal provozu (ne u frajeru, co jedou "mestemfurtzadva"), kdy je mu uplne jedno, kdy slapnes na plyn, protoze ma (u beznych aut, neprobirejme TypeR apod.) vysoky vykon s kroutakem v daleko sirsim spektru otacek. Nez si namichas nejaky Vtec, rodinne kombi ti ujede. Rec je o normalni jizde, ne o honeni se po okreskach. Ze ale benzin bude mnohem vic zabavny a to papirove cislo zrychleni muze mit i lepsi nikomu neupiram a vim o tom. Proste kazdy motor ma svuj charakter a je pro neco jineho.
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 18:55   Citovat  

Já alternativním palivům fandim a určitě bych se jich nebál je to dobrý...ale v ITR si ho teda fakt nedokážu představit Ble stejně jako bych si tam asi nedal turbo, a taky to stim nejde špatně OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 18:59   Citovat  

PreludeZ napsal:
ano, samozrejme ze je nadrz stavena na vyssi tlaky ale skutecnost ze LPG bouchnout umi je si myslim dostatecne znama...

tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
tudy odkaz
atd...

ano muzete argumentovat za jde treba o neodbornou montaz, nebo o poruchu zarizeni nebo treba o nehodu, nestastnou nahodu atd ale nic to nemeni na tom ze takove veci se stavaji a LPG exploduje. To vsechno vim a taky je mi jasne ze je samozrejme snaha vsechny rizika minimalizovat ale ani stroje ani lide nejsou neomylni. Jsou veci ktere nemuzete ovlivnit jako treba zaseknuty ventil, vadu materialu v plasti tlakove nadrze, prasklinu na hadici, necistoty ve svaru a ja nevim co vsechno a behem okamziku se proste proletite...

Nijak to nemam v umyslu pomlouvat, kazda zalezitost ma sve technicke reseni a ja jsem jen zminil dle meho nazoru nejvetsi nevyhodu ale nadoby s vysoce stlacenou traskavinou budou vzdy vetsim rizikem nez nadrz s palivem v tekutem skupenstvi (mysleno pri atmosferickych podminkach).

Nádherný odkazy,ale z jistotou tě můžu ubezpečit všechny co jsi sem tak pěkně naházel jsou starý systémy montovaný a schválený max do roku 2006 nový systém má dvojnásobné respektive trojnásobný jištění dokonce při porušení trubky vedoucí k reduktoru se při průtoku víc jak 6l za minutu automaticky uzavírá multiventil.To je když bys přetrhl trubku na spodku auta,ulítla koncovka atd.. při nárazu se automaticky uzavírají ventily co je na nádrži a ai na reduktoru. v případě požáru je ještě tlaková zátka která to odfoukne mimo auta takže roztržení taky asi minimalizuje. Vem to zase z pohledu kolik lidí třeba uhoří v benzínovejch autech... Nevím mám nalítáno z LPG autama hodně dokonce i jedno hodně vážnou nehodu kdy zezadu do mě nalít z dodávkou,nádrž utržrná z uchycení,trubky přetrhaný.. únik byl nulový
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 19:17   Citovat  

Ja bych to vyděl tak,že malou nehodu to většinou vydrží a u velký je to už stejně jedno HaHaaa
   Návrat  
kentoya je teď offline  kentoya
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 21:53   Citovat  

když se moje paní dívá na americké filmy či na kobru 11, tak vybuchují všechna auta Velmi šťastný a plyn není nikde vidět Velmi šťastný

včil vážně jestli má něco bouchnout tak je jedno jestli plyn nebo benzín, ale oboje je dostatečně bezpečné, aby se to nestalo
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 14:25   Citovat  

To je zase bludů. Návratnost 5 let? Pokud někdo jezdí 500km měsíčně, tak to potom ano, ale pak nechápu k čemu má ten člověk vůbec auto. Plyn že patří do kamen? To si může dovolit říct někdo, pro koho není problém platit měsíčně 10 a víc tisíc za benzín. Vzhledem k průměrnému platu v ČR (který navíc prý ani 2/3 lidí nemají) si myslím, že takových tu asi moc není Mrk Já osobně se na přestavbu na LPG chystám co nejdřív taky. Už mám za sebou 2 roky ježdění na plyn a mnohonásobně se mi díky tomu vrátila i pořizovaci cena ojetiny. Při mém nájezdu cca 3000 km / měs je návratnost 6 měsíců a auto chcí mít 3-4 roky. Celková úspora za tu dobu tedy bude cca 200.000,- a to není málo. Na LPG se konvertují i Porsche a další renomované značky, tak nevím co tu plašit s ITR. Jenom blázen platí za palivo přes 2x tolik víc než musí, zvlášt když u sekvence je výkon stejnej, dokonce jde to LPG i rychlejš do otáček. Přepínat na benzín ,,pro svezení" je taky kravina, svezení je stejné i s LPG, pokud je dobře udělané a seřízené. Zákaz vjezdu do podzemních garáží padne příští rok, navíc radši budu 10 minut jezdit po Praze a hledat místo k zaparkování, než solit 3.50,-/km (v případě jízdy na benzín po Praze).
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 17:44   Citovat  

Jestli mate nekdo zajem o LPG,tak chci prodavat moje v Prelude,nevim jestli to pasuje i do ostatnich modelu,ale melo by...Mrk kdyztak SZ
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.11.2009 , 17:56   Citovat  

Buchtak napsal:
Jestli mate nekdo zajem o LPG,tak chci prodavat moje v Prelude,nevim jestli to pasuje i do ostatnich modelu,ale melo by...Mrk kdyztak SZ
napiš co máš za systém,jak starej a kolik představuješ a jestli to máš i z papírama zájem by byl velkej, o dministrativu se postarám, přestavby řeším neustále. Díky,klidně SZ
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 14:58   Citovat  

kentoya napsal:
Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

znovu
benzín odmaštuje
nafta maže

kdyby benzín mazal nemusel by se do dvoutaktů přidávat olej, když si umeju ruce od oleje v benzínu tak je rozhodně nemám mastné, ale krásně suché a čisté

a ohledně čerpadel Velmi šťastný máme několik druhů čerpadel a jen tak by mě zajímalo jak asi maže například pramenitá voda Velmi šťastný - stejně jako benzín

ale vážně, nechci se navážet ani urážet, nemám tyto potřeby, ale opravdu benzín při bohaté směsi smívá olejový film, plyn toto nedělá a tomu můžeš věřit, už jsem rozebral stovky motorů

máš v tom trochu zmatek Velmi šťastný jak vysvětlíš že se do moderních LPG systémů dává přimazávání Cooo??? tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:05   Citovat  

hopit napsal:
máš v tom trochu zmatek Velmi šťastný jak vysvětlíš že se do moderních LPG systémů dává přimazávání Cooo???

to přimazávávání do LPG bych tady radši nepropíral,nebo bude zase bitva... pořádnej výtlem pořádnej výtlem někdo je zastáncem že se tam musí dávat,jinej že to jsou vyhozený peníze.. já LPG montuju,řeknu zákazníkům klady a zápory a je to na uvážení.. Osobně mám Fiata Doblo na LPG přestavěnýho v 25tis km, mám najeto okolo 253 tis a nemám přimazávání a nic se nestalo, kluk od vedle ze vsi má mazání ventilových sedel a má najeto 160tis a má to podpálený.. je to spíš o nastavení systému LPG.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:09   Citovat  

hlavně je jasné že benzín maže a LPG ne Chápeš! jestli se to u motoru projeví nebo ne to už je jiná otázka přátele
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 15:15   Citovat  

hopit napsal:
hlavně je jasné že benzín maže a LPG ne Chápeš! jestli se to u motoru projeví nebo ne to už je jiná otázka přátele

soulasím s tebou.. benzín do jisté míry "maže" LPG rozhodně ne. takže s tebou souhlasím. je to dobrý přátele
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 16:26   Citovat  

ad vjezdy do podzemních a patrových garáží s LPG a CNG-
Vjezd na tyto pohony je a bude zakázaný v případě, že stavba nebude vybavena účinným větráním celého prostoru a vybavena detektory na únik těchto plynů
Toto platí již dnes, nicméně není investor, který by dobrovolně platil za drahý systém větrání garáže, kde ho takový systém vyjde na milony korun oproti jedné hliníkové značce zákaz vjedu LPG/CNG....
Vše je jen otázka financí. Osobně považuji tyhle alternatiovní pohony za dobré a bezpečné. Sem tam exploduje i auto s klasickým pohonem.
Je to openězích. Originální pohon CNG a domácí plnící stanice - a není co řešit. Budu si doma tankovat sám a pak vychází kilometr na nějakých 60-70 halířů co víc si v dnešní době přát. Sevis je v porovnání s dieselem naprosto zanedbatelnej a motor je s plynem stále kultivovaná záležitost. Některé nová diesely bez filtru částic ani nedostanou zelenou nálepku takže v německu nesmí do centra města a pod..
Zatím vydím pouze nevýhodu ve vjezdu do garáže a tím že to omezí kufr. Vše je ale kompenzovaný provozním nákladem.
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.11.2009 , 19:10   Citovat  

OnlyOne: no tak to je masakr jak jsi obratil..kde jsou ty doby co jsi hlasal "fosgen power" a jak je to desny a fuj...a ted napises tohle Velmi šťastný Velmi šťastný vidis vidis a kamarad ze skoly jezdi na sekvenci uz peknou radku let, mel nejprve 120 na LPG, pak forman na LPG a ted koupil V6 ve sport-paketu galantika (potreboval vzdy velke auto aby hodne odvezl - podnika) a u vseho to ma davno nekolikanasobne zaplaceny. Navic proc platit za tramvaje kdyz dojede za tu samou cenu autem Velmi šťastný Kde jsou ty jeho hlasky: jheeeee, zase dalsi mesic, ceka me tankovani (a to stravil vetsinu dne v aute) HaHaaa

Strelec: tady moc nepochodis, spousta lidi tu zamrzla u CRX a ITR a LPG jim nic nerika Tak to valím bulvy v Plzni jsem dneska videl i HTP na LPG a kdyz to odpalil na krizovatce, rozhodne to line nebylo Velmi šťastný Navic osobne znam Imprezu na LPG a i Porsche na LPG..navic jak jsi napsal, kdyz je ten system dobre postavenej, tak to auto snim jezdi daleko lepe nez na bezny benzin je to dobrý viz tisice uzivatelu ve 120acitkach, kde to opravdu clovek pozna.. je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
ITR na LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina