Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
kompresor comptech
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další 
Zaslat odpověď

Strana 4 z 5
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 15:11   Citovat  

konkretne AEM EMS ma tiez default mapu pre S2000, funguje vsetko ako ma okrem ukazatela teploty vody na palubovke (ECU samozrejme snima vsetko ako ma) ale na to vraj existuje nejake riesenie. podla mna pre S2000 nie je lacnejsie a/alebo jednoduchsie riesenie.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
LK7R je teď offline  LK7R
Administrátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 15:37   Citovat  

vti [906team] napsal:
konkretne AEM EMS ma tiez default mapu pre S2000, funguje vsetko ako ma okrem ukazatela teploty vody na palubovke (ECU samozrejme snima vsetko ako ma) ale na to vraj existuje nejake riesenie. podla mna pre S2000 nie je lacnejsie a/alebo jednoduchsie riesenie.

vypada to tak ...

kentoya je teď offline  kentoya
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 19:37   Citovat  

eso-sannycars napsal:
asi pujdu rozdavat rady na nissan forum Velmi šťastný

pro mě za mě jdi já si koupil hondu, tak jsem na honda foru

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 19:40   Citovat  

monty napsal:
a já myslel že tf už není, že se sem začínaj stahovat nicky z tf , každou chvíli tu čekám tabaa. pořádnej výtlem v tom tematu jsem se pobavil, 4 strany jeden o voze a druhej o koze( jeden v teoretický rovině s ideálním turbem, druhej v reálu).
dám příklad :
když budu mít dvě turba , stejnej motor při stejnejch otáčkách např 4t stejná teplota výstupního vzduchu, jedno při nich bude tlačit 0,8 , druhý 1,2 -obě si zreguluju na 0,6 v sání -jak se bude lišit množství vzduchu ?
moje turbo je Garret TB 0341 -rencek 2,5 turbo V6

to je právě ten fakt co lidi co se nevyznají v turbech nedokážou pochopit, prostě rozdíl bude, a v tom odkaze máš i literaturu kterou si můžeš naštudovat, není se v tomhle o čem bavit když tomu nerozumíš a nechceš rozumět, časem až pochopíš, můžeš debatovat

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 19:49   Citovat  

vti [906team] napsal:
trocha si zabudol pozriet tie predpoklady ktore som pisal - tie su naozaj teoreticke a v reale asi tazko dosiahnutelne, preto je v realnom svete vacsie turbo 'lepsie'.
ale stale plati PxV/T=const, takze pri tom istom tlaku a teplote bude rovnaky aj objem nezavisle od toho, ci si taboo mysli nieco ine.
a to, ze cfm bude rovnake (cize prietok) je dane tym, ze mam TEN ISTY motor. skus si najprv precitat co som pisal a nie zbrklo odpisovat.
tvoje priklady z praxe to nevyvracaju a da sa s nimi suhlasit, problem je v tom, ze pri roznych turbach si sa nachadzal v kompresorovej mape na roznych ucinnostiach a tym padom sa ti menila zasadne vystupna teplota a hlavne si dosahoval tlak v roznych otackach.

a co sa tyka piginy, tak vacsinou je cesta naozaj hodne trnita ale su priklady kde sa to inak ani moc neda a dokonca to fungovalo - ako priklad mozem spomenut nasu preludku ATTS s greddy eManage a zapinatelnym kompresorom. ale bavit sa o tom, ze na kompresor staci pigina a na turbo nie, je absolutna hovadina.

vedle jak ta jedle, ale v klidu, časem to možná pochopíš s tím objemem
a k těm tvým různým otáčkám, detonovalo to u cca 4000 toček, což znamená že všechny tři použité turba byly přibližně v ideálním středu mapu, sakra hodně daleko od surge limit, a byl to TEN ISTY motor, zkus nejdříve pochopit teorii turba a teprve potom zbrkle odepisuj

upřímně ani ve snu by mě nenapadlo si u tebe nechat oturbit auto, protože neznáš základy ohledně turba, a valíš tady (alespon v tomhle tématu) klíny do hlavy jakej jsi king, ale není to pravda, opakuji, pleteš se a nejen že nevíš, tak ani netušíš o čem je řeč, a upřímně to s tím turbem, jak to píšeš a i ten vzoreček, tak stejně jsem argumentoval před třemi lety - to jsem to měl stejně v hlavě zabedněné, že to není možné, jak už jsem napsal časem pochopíš co se ti snažím napsat

a do tohohle tématu už nepolezu, nemá smysl hnát vodu proti mlýnům, piš si tu co chceš a třeba mě i pomluv

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 20:08   Citovat  

bys mel nejdriv vedet co ten clovek (vti), o kterym pises ma za sebou za projekty a jak fungujou. Potom bys nemohl napsat, ze tomu nerozumi. Ja si nechat oturbit/okompresorovat Civica tak jedu za nim a jsem naprosto vklidu. Pripadne kdybych si to nejak chtel delat svepomoci, tak bych byl moc rad, kdyby mi v necem poradil.

xenonman: Dej to 906 teamu a nelam si hlavu, muzes byt klidnej. Jsou to odbornici a na H by nikdy nic nesfusovali.

vladik je teď offline  vladik
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 20:31   Citovat  

kentoya vobec neviem kto si a nic o tebe neviem , chcel by som vidiet nejake tvoje projekty a co si s nimi vyhral. Ked napises ze pista (vti) o oturbeny nic nevie tak si asi dost mimo. Auta co zatial robil slapu dost dobre a nemaju problem. Skus si pozistovat o jeho oturbenej 1,6 ke a zistis ze asi predsa len o tom nieco vie. Alebo ze by to urobil bez akejkolvek znalosti a ono to nejako ide Cooo??? Ble
Nehovorim ze on vie vsetko ale nikto nevie vsetko , ale ti sa chovas ako keby si bol neviem kto. to mi hlava nebere

xenonman je teď offline  xenonman
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 20:49   Citovat  

vladik napsal:
kentoya vobec neviem kto si a nic o tebe neviem , chcel by som vidiet nejake tvoje projekty a co si s nimi vyhral. Ked napises ze pista (vti) o oturbeny nic nevie tak si asi dost mimo. Auta co zatial robil slapu dost dobre a nemaju problem. Skus si pozistovat o jeho oturbenej 1,6 ke a zistis ze asi predsa len o tom nieco vie. Alebo ze by to urobil bez akejkolvek znalosti a ono to nejako ide Cooo??? Ble
Nehovorim ze on vie vsetko ale nikto nevie vsetko , ale ti sa chovas ako keby si bol neviem kto. to mi hlava nebere

panové nechcete se hadat nekde jinde Úsměv myslim ze predmetem neni si tu ladit ego na druhem ci neco dokazovat kdo a jak je dobry

pokud mete nekdo kontakty na lidi co si myslize ze vi o cem mluvi a nej o tom mluvej ale i delaj tak kontakt sem diky.

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:06   Citovat  

jestli chces muzu to promazat!nema se ladit ego ale esko:-)

Kontakty sou vti 906 team muzes mu napsat sz ten ti tady odpovida ale je az ze slovenska.
pak Dark z Brna.

0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:08   Citovat  

Marfi napsal:
jestli chces muzu to promazat!nema se ladit ego ale esko:-)

Kontakty sou vti 906 team muzes mu napsat sz ten ti tady odpovida ale je az ze slovenska.
pak Dark z Brna.

pokud to jde bude to asi tak lepsi, aspon se tu nikdo nebude hadat doufam

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:17   Citovat  

aha prej uz nejsem pul roku moderator pořádnej výtlem ale uz o tom vedi:-)

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:35   Citovat  

kludne to premazte, stratilo to vyznam.
a pre xenonmana, sorry, neber to osobne, ale nemam zaujem ladit tvoje auto.

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:45   Citovat  

kentoya napsal:
to je právě ten fakt co lidi co se nevyznají v turbech nedokážou pochopit, prostě rozdíl bude, a v tom odkaze máš i literaturu kterou si můžeš naštudovat, není se v tomhle o čem bavit když tomu nerozumíš a nechceš rozumět, časem až pochopíš, můžeš debatovat

pořádnej výtlem teda Monty zapal závoďáka a postav si sekačku radši pořádnej výtlem

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 21:54   Citovat  

vti [906team] napsal:
kludne to premazte, stratilo to vyznam.
a pre xenonmana, sorry, neber to osobne, ale nemam zaujem ladit tvoje auto.

kuky kuk

eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2009 , 23:30   Citovat  

kentoya napsal:
vedle jak ta jedle, ale v klidu, časem to možná pochopíš s tím objemem
a k těm tvým různým otáčkám, detonovalo to u cca 4000 toček, což znamená že všechny tři použité turba byly přibližně v ideálním středu mapu, sakra hodně daleko od surge limit, a byl to TEN ISTY motor, zkus nejdříve pochopit teorii turba a teprve potom zbrkle odepisuj

upřímně ani ve snu by mě nenapadlo si u tebe nechat oturbit auto, protože neznáš základy ohledně turba, a valíš tady (alespon v tomhle tématu) klíny do hlavy jakej jsi king, ale není to pravda, opakuji, pleteš se a nejen že nevíš, tak ani netušíš o čem je řeč, a upřímně to s tím turbem, jak to píšeš a i ten vzoreček, tak stejně jsem argumentoval před třemi lety - to jsem to měl stejně v hlavě zabedněné, že to není možné, jak už jsem napsal časem pochopíš co se ti snažím napsat

a do tohohle tématu už nepolezu, nemá smysl hnát vodu proti mlýnům, piš si tu co chceš a třeba mě i pomluv

tak tohle me celkem rozesmalo...covece kdyz sis teda koupil hondu, tak si nejprv projdi forum at jsi v obraze a pak nam rozdavej rozumy, at tu ze sebe nedelas saska....az budes vedet tolik toho jako pista, budou za tebou stat vysledky jako napr jeho treti misto na King of Europe s oturbenou hondou, tak pak bych si mozna "oteviral hubu", ale takhle to mi hlava nebere ...ale delej jak myslis Mr. Green

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 1:38   Citovat  

poslední příspěvek

to že někdo něco dokáže zajet nebo postavit, neznamená, že všechno ví, taky nevím vše, ale ohánět se moudrama, ketrá stojí na nesmyslném základě, no budiž, nemůžu za to že mu na tomhle foru slepě věříte

pokud máš pocit že dokázal víc jako taboo, nebo že má větší vědomosti, já to neberu ani tobě ani jemu, ale jsem si jist že taboovi nesahá ani po kotníky

na druhou stranu já postavil několik desítek turbomotorů, z toho jeden na slovensku zajíždí časy zatím o 0,1 horší než maratův na 400 metrů, další auto jezdí na brněnském okruhu tak že ostatní nechápou, další je třetí ve své kategorii v závodech do vrchu, tak se mám z toho co dokázal pišta podělat?

sakr je to jen člověk takže se může mýlit, a pokud se nemůže mýlit, tak at si změní nick na bůh a bude pokoj a všichni ostatní mu vlezte do zadku

howgh na tomhle foru nebudu přispívat, stejně jsem si hondu koupil jako pomalé vozítko na nákupy a do práce, takže je to ztráta času

eso-sannycars je teď offline  eso-sannycars
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 2:01   Citovat  

ono je postavit motor a postavit motor, ze? ja taky dokazu nakoupit performance dily a poskladat to dohromady, ale kdyz to nedokazu naladit, tak k cemu mi to je? Mrk a pak je naladit a naladit , ze? Mrk
pokud se opiras o jakesi auto co jezdi o 0,1 horsi cas nez marat, tak to bude asi bily 300zx? pac druhy nejrychlejsi auto na slovensku je prave pistova honda, tak nic jineho nezbyva... no, popravde nekolikrat jsem mel tu cest byt pri tom, kdyz je to zradilo, jak na slovensku, tak v madarsku...takze opet zlatej pista, kterej teda tomu sice vubec nerozumi,ale auta od nej vydrzi celou sezonu, nemluve o dlouhodobe zatezi na okruhu apod Mrk
a rict ze nekdo nechape jak jiny auto jede na okruhu je taky relativni....kdyz tam prijede lojza co je zvyklej na skodovky, pripadne mu jako masakr i octavia rs Mrk aspon nejaky udaje a cas na kolo, kdyz uz se tim ohanis...to same plati i o tech vrchach, kdyz mas v kategorii soupere treba jako ja, co maj ruce levy, neni problem byt na bedne i s prumerym autem...
nezlob se na me, ale jako buh mi pripadas ty...vytrhl jsi z kontextu par vet , na kterych jsi zalozil svuj "boj" a kopes kolem sebe , co to jde Ble
xenonman: sorry za offtopic ale treba ti to pomuze v rozsireni si obzoru, kdo vecem opravdu rozumi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 9:22   Citovat  

kentoya napsal:
poslední příspěvek

to že někdo něco dokáže zajet nebo postavit, neznamená, že všechno ví, taky nevím vše, ale ohánět se moudrama, ketrá stojí na nesmyslném základě, no budiž, nemůžu za to že mu na tomhle foru slepě věříte

pokud máš pocit že dokázal víc jako taboo, nebo že má větší vědomosti, já to neberu ani tobě ani jemu, ale jsem si jist že taboovi nesahá ani po kotníky

na druhou stranu já postavil několik desítek turbomotorů, z toho jeden na slovensku zajíždí časy zatím o 0,1 horší než maratův na 400 metrů, další auto jezdí na brněnském okruhu tak že ostatní nechápou, další je třetí ve své kategorii v závodech do vrchu, tak se mám z toho co dokázal pišta podělat?

sakr je to jen člověk takže se může mýlit, a pokud se nemůže mýlit, tak at si změní nick na bůh a bude pokoj a všichni ostatní mu vlezte do zadku

howgh na tomhle foru nebudu přispívat, stejně jsem si hondu koupil jako pomalé vozítko na nákupy a do práce, takže je to ztráta času

ja nehovorim, ze sa nemozem mylit a stale nechapem, preco sa debata o ladeni turba vs kompresora zvrhla na porovnavanie ucinnosti a prietokov turba (co na ladenie nema vplyv). vlastne viem, niekto tu vytrhol kusok vety o tom ze ECU nevie ci tych 0.6bar tam fukol kompresor alebo turbo a zacala sa debata o uplne inej veci ako bolo tou vetou myslene. ak chces spochybnit to, co som napisal o ECU tak potom mam obavy ze s ladenim ECU nemas vela skusenosti. konkretne honda (a v podstate skoro kazdy poriadny turbomotor) je ladeny podla MAPu a nie podla MAFu a teda ECU vobec nevie o CFM ale len o PSI (BAR).

na temu ze pri tom istom tlaku moze byt rozny vykon mozeme pokracovat. ak sa ti Boylove zakonu plynov zdaju ako nezmyselny zaklad, tak sorry.
ale ok - je jasne, ze dve rozne velke turba maju pri tom istom pressure ratio rozny prietok. ale stale si nenapisal, v com konkretnom sa mylim za tych predpokladov, co som napisal. mame podstatne veliciny - objem, hmotnost, hustota, tlak, teplota a prietok. ak mame fixny tlak a teplotu a tlacime do fixneho objemu, tak jedine ako sa moze menit prietok (vzhladom na pocet molekul O2) je teda dane hustotou. ma vzduch inu hustotu ked ho stlacim velkym alebo malym turbom ?

p.s. neviem kto Bukimu staval motor, ale viem, kto mu to ladil a to si urcite nebol ty. inak na slovensku zajazdil najlepsi cas 10.98s... alebo poznas ine auto na slovensku ktore jazdi pod 11s ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 12:39   Citovat  

kentoya napsal:
poslední příspěvek

bla bla bla bla ..................... co nějaký data, hmatatelné informace, které se dají ověřit. Zatím známe jenom Tvůj nick a to, že se oháníš nějakým členem z TF, ze kterého tady několik lidí kteří ví udělali několikrát ..........no povězme to slušně vyvrátili jeho názory.....
Víš co pokud neumíš argumentovat, tak sem nechod ....nemluví za Tebe vůbec nic jen pseudo informace on říkal, já postavil několik desítek hehe a kde jsou...že by ve věčných lovištích meetallll

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 19:36   Citovat  

kentoya napsal:
poslední příspěvek

tys viděl na vlastní oči aspoň jedno jediný fungující auto který postavil taboo,když se bavíš o tom co kdo dokázal ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 20:24   Citovat  

monty napsal:
tys viděl na vlastní oči aspoň jedno jediný fungující auto který postavil taboo,když se bavíš o tom co kdo dokázal ?

auau to bolí pořádnej výtlem OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 16:55   Citovat  

s2000

665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 17:09   Citovat  

vypada pěkně .

rovnou video :

Odkaz

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 17:25   Citovat  

Davam tomu rok maximalne dva Úsměv .(nez to zase chytne...

0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 18:31   Citovat  

zyx napsal:
Davam tomu rok maximalne dva Úsměv .(nez to zase chytne...

no to doufám, že ne

jinak je tam nakonec Full progamovatelné jednotka AEM a spoustu dalších new veciček

DSC_0569.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC_0569.jpg, 328.66 kB

DSC_0594.jpg

DSC_0594.jpg, 334.9 kB

DSC_0573.jpg

DSC_0573.jpg, 301.07 kB

shaman je teď offline  shaman
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 19:04   Citovat  

vypada moc pekne a at uz slouzi jak ma a co nejmene problemu Úsměv

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 20:28   Citovat  

to je sakra pěkný Sko je to dobrý je to dobrý je to dobrý VTEC

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2010 , 21:28   Citovat  

xenonman napsal:
no to doufám, že ne
jinak je tam nakonec Full progamovatelné jednotka AEM a spoustu dalších new veciček

na brzde to uz bolo ?

0
PříspěvekZaslal: 12.5.2010 , 11:52   Citovat  

vti [906team] napsal:
na brzde to uz bolo ?

ještě ne,
pustil jsem se do stavění nového motoru, od základu až po hlavu následně pak dojde i modifikaci kompresoru kdy chci aby tlačil kolem 1 bar, je tam vstrikování methanolu od AEM, Kaaz diff s regulovatelnou svornosti, jiný převod v diff, odlehčený setrvák a takhle bych mohl krásně popsat celou stránku...

Pepíno je teď offline  Pepíno
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.6.2010 , 1:49   Citovat  

Úsměv

Odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz