Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ITR na LPG
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 31.10.2009 , 22:22   Citovat  

Jakub Erben napsal:
jo měl jsem tu fáčko co žralo lpg 16 ale to mělo totál v háji membrány v reduktoru a rozhašenej rozdělovač.. ta sekvence u novejch aut je super.. někde mám graf z dyna na mojem Fiatu Doblo 1.6 16V krouTák o něco níž a plus 5Nm a výkon na špičce 3kW nahoru je to minimum.. ale kecy o tomže to jede míň je kec.. a při dlpohodobý spotřebě 8,3 l na 100 km

nejede to mín jede to stejně, nikde jsem nenapsal že to jede mín, jen říkám, že dodělávat plyn že se to nevrátí hned, kolikrát tak dlouho to auto ani nemáš .. jel jsem v C4g VT se sekvenčním LPG nebo jak se to jmenuje a pohoda, taky jsem jel s Bravem HGT z Itálie až do ČR a pohoda ... ale prostě benzín je benzín Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
kentoya je teď offline  kentoya
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 12:30   Citovat  

určitě benzín nezatracuji a plyn zbytečně nevyzdvihuji, vše je otázka priorit, na bombu v kufru si zvykneš, civic mě žere o dva litry plynu víc jak benzín, (ale nemám vstřikování, jen obyč průtok jako na favoritech), na benzín je trochu živější na přidání plynu, jinak řečeno rychleji reaguje, na plyn se mi zase zdá, že jede lépe v točkách, ale je to subjektivní, ale hlavní je, že plyn můžete srovnávat se 100oktanovým benzínem, který stojí momentálně přes 30 kaček a plyn stojí cca 12 kaček, pokud by jste používali pouze tyto dvě paliva, můžete zvednout kompresi až ke 13ti, stačí ovšem okolo 11ti kde už to bude reagovat na plyn(přidání nohou) nádherně, a přidat na předstihu tak cca 3 až 4 stupně, a uvidíte ten rozdíl mezi tím jak to jede ted a jak to pojede

stále se bavím o sekvenci, ale i na mém 1,5 kdybych zvednul kompresi a upravil předstih, tak na plyn ostatní 1,5ky nebudou mít šanci

jde mi spíše o to, že většina z vás vymýšlí úpravy na zvyšování výkonu (turbo je jiná kapitola) a pomocí plynu a správné kompresi a předstihu, máte kolikrát až 20% výkonu nárůst, (samotný plyn to ale neudělá) a to je škoda nechat ležet na zemi, když se ještě šetří kačky, protože jinak většina úprav na zvýšení výkonu upravuje AFR na12,5 a tím pádem to více žere a stoupá spotřeba, takže to potom kačky nešetří

ale je to na zvážení každého z vás, nikomu to nenutím, jenom proboha plyn nepomlouvejte a to hlavně ti, kteří o něm nic nevíte
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Radek11111 je teď offline  Radek11111
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 13:28   Citovat  

no na některý názory taky teda čumím...no měl sem plyn ve fáčkuá a fabii 1,4 a můžu říct, že jak tu již bylo řečeno, když to je dobře poladěné tak to jede líp než na benzín...+ za polovic...takže já toto vůbec neodsuzuju a pokud to již auto má, tím líp...
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 14:09  Naposledy upravil Jonaasek dne 1.11.2009 , 14:13, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No já nevim já teda nejsem zastáncem ničeho konkrítního mám doma DTi 2,2I a měl jsem i preludku 1990 na LPG, tam to ale nebyla sekvence ale klasika takže na plyn to bylo línější a pomalejší....nicméně, soused si nechal namontovat sekvenci do volva2,0T a dost si to pochvaloval, každopádně myslím že 20% nárust výkonu je dost nadnesené...já plyn nemontuju takže nevím a nechci nikoho urazit nebo se ho dotknout.....a taky je tady jedna věc že benzin plní i funkci mazací v horní části spalovacího prostoru, takže na plyn to vpodstatě nemaže(tohle je taky trochu nadsazené ale prakticky je to tak protože když jsem po dvou letech dělal GO a sundal hlavu tak ventily a sedla nevypadaly moc zdravě).....takže do takového motoru, který má rád otáčky dávat LPG je podle mě.....darebáctví.....do normálních aut vpoho, proč ne ale do sportovních?to je stejné jak kdybyste ho nacpali do NSX.....toť můj osobní názor...
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 14:13   Citovat  

kentoya napsal:
určitě benzín nezatracuji a plyn zbytečně nevyzdvihuji, vše je otázka priorit, na bombu v kufru si zvykneš, civic mě žere o dva litry plynu víc jak benzín, (ale nemám vstřikování, jen obyč průtok jako na favoritech), na benzín je trochu živější na přidání plynu, jinak řečeno rychleji reaguje, na plyn se mi zase zdá, že jede lépe v točkách, ale je to subjektivní, ale hlavní je, že plyn můžete srovnávat se 100oktanovým benzínem, který stojí momentálně přes 30 kaček a plyn stojí cca 12 kaček, pokud by jste používali pouze tyto dvě paliva, můžete zvednout kompresi až ke 13ti, stačí ovšem okolo 11ti kde už to bude reagovat na plyn(přidání nohou) nádherně, a přidat na předstihu tak cca 3 až 4 stupně, a uvidíte ten rozdíl mezi tím jak to jede ted a jak to pojede

stále se bavím o sekvenci, ale i na mém 1,5 kdybych zvednul kompresi a upravil předstih, tak na plyn ostatní 1,5ky nebudou mít šanci

jde mi spíše o to, že většina z vás vymýšlí úpravy na zvyšování výkonu (turbo je jiná kapitola) a pomocí plynu a správné kompresi a předstihu, máte kolikrát až 20% výkonu nárůst, (samotný plyn to ale neudělá) a to je škoda nechat ležet na zemi, když se ještě šetří kačky, protože jinak většina úprav na zvýšení výkonu upravuje AFR na12,5 a tím pádem to více žere a stoupá spotřeba, takže to potom kačky nešetří

ale je to na zvážení každého z vás, nikomu to nenutím, jenom proboha plyn nepomlouvejte a to hlavně ti, kteří o něm nic nevíte

Ahoj, nemáš někde graf z brzdy před (benzín) a po (plyn)? Tohle by mě fakt zajímalo
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 15:15   Citovat  

Jonaasek napsal:
No já nevim já teda nejsem zastáncem ničeho konkrítního mám doma DTi 2,2I a měl jsem i preludku 1990 na LPG, tam to ale nebyla sekvence ale klasika takže na plyn to bylo línější a pomalejší....nicméně, soused si nechal namontovat sekvenci do volva2,0T a dost si to pochvaloval, každopádně myslím že 20% nárust výkonu je dost nadnesené...já plyn nemontuju takže nevím a nechci nikoho urazit nebo se ho dotknout.....a taky je tady jedna věc že benzin plní i funkci mazací v horní části spalovacího prostoru, takže na plyn to vpodstatě nemaže(tohle je taky trochu nadsazené ale prakticky je to tak protože když jsem po dvou letech dělal GO a sundal hlavu tak ventily a sedla nevypadaly moc zdravě).....takže do takového motoru, který má rád otáčky dávat LPG je podle mě.....darebáctví.....do normálních aut vpoho, proč ne ale do sportovních?to je stejné jak kdybyste ho nacpali do NSX.....toť můj osobní názor...

kluci nechci se hádat a nechci nikoho shazovat, ale podívej se na nesmysl který jsi napsal benzín je velice dobré odmaštovadlo, takže nechápu jak může mazat

za druhé když se bavíme o mazaní, tak určitě víš jak je to s olejovým filmem na stěnách válců při bohatosti směsi 14,7, potom třeba 12,5 a na závěr třeba 10, jak dochází k opotřebení stěn válců, pokud nevíš tak ti poradím při poměru 14,7 motor vydrží strašně dlouho, při 12,5 je to horší, protože už je ve směsi více benzínu, sice to lépe jede, ale pokud není ten benzín rovnoměrně rozstíknutý a spálený, tak smívá olejový film na stěnách, a při 10ti teče benzín výfukem ven protože ho nespálíš a válce jsou velmi brzo KO

což ovšem u plynu nijak neplatí, plyn nepoškozuje stěny válců

to že tvoje hlava nevypala dobře, může taky svědčit o nevhodných svíčkách, o špatném poměru směsi, a proto třeba ani tak nejelo atd atd

osobně kdybych na to měl peníze, tak do NSX nacpu plyn a s pořádným turbem a nedojedeš mě
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 15:28   Citovat  

ad alien, graf nemám, ale mám např grafy ze stejného motoru CA18 při statické kompresi 1/8,5 a 1/10,2 (turbo motor) a například v oblasti 3000 až 4000 otáček mám až o 125Nm vyšší krouták při stejném turbu a stejném tlaku turba což si myslím že napoví hodně, ovšem čím vyšší otáčky tak tím je rozdíl menší až minimální, což je ovšem u atmo motoru zase jiné

takže jen díky kompresi je v těchto točkách krouták místo 180ti na cca 300Nm, což je nárůst v této části grafu i u výkonuřekněme 80%

takže opakuji, se není to jen o plynu, ale o plynu, který má lepší odolnost proti detonacím díky vyššímu oktanovému číslu
k tomu potřebuješ vyšší komprese a ideální předstih a potom není problém až oněch 20% výkonu

a čistě teoreticky aby se někdo nesnažil něco, tak i kdyby při 8000 točkách byl výkon na vlas stejný (i krouták), avšak po celou dobu by to bylo lepší u vysokokompresního motoru, tak s tím vysokokompresním tomu seriovému ujedeš s nadhledem

a čistě jako další příklad ti uvedu, na mém vysokokompresním motoru byl výkon někde pod 280hp na motoru dle dynometru (víc jsem ke konci ani nechtěl, stejně se to utrhávalo) a druhé dvoukilo dokonce s dvoulitrem ( já 1,8 ) s výkonem na brzdě nad 350hp mělo na 300metrech domácího sprintu o setinky horší čas

výsledek je to jen o průběhu kroutícího momentu a s tím sice souvisí výkon, ale ne jeho nejvyšší hodnota
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 15:39   Citovat  

kentoya napsal:
ad alien, graf nemám, ale mám např grafy ze stejného motoru CA18 při statické kompresi 1/8,5 a 1/10,2 (turbo motor) a například v oblasti 3000 až 4000 otáček mám až o 125Nm vyšší krouták při stejném turbu a stejném tlaku turba což si myslím že napoví hodně, ovšem čím vyšší otáčky tak tím je rozdíl menší až minimální, což je ovšem u atmo motoru zase jiné

takže jen díky kompresi je v těchto točkách krouták místo 180ti na cca 300Nm, což je nárůst v této části grafu i u výkonuřekněme 80%

takže opakuji, se není to jen o plynu, ale o plynu, který má lepší odolnost proti detonacím díky vyššímu oktanovému číslu
k tomu potřebuješ vyšší komprese a ideální předstih a potom není problém až oněch 20% výkonu

a čistě teoreticky aby se někdo nesnažil něco, tak i kdyby při 8000 točkách byl výkon na vlas stejný (i krouták), avšak po celou dobu by to bylo lepší u vysokokompresního motoru, tak s tím vysokokompresním tomu seriovému ujedeš s nadhledem

a čistě jako další příklad ti uvedu, na mém vysokokompresním motoru byl výkon někde pod 280hp na motoru dle dynometru (víc jsem ke konci ani nechtěl, stejně se to utrhávalo) a druhé dvoukilo dokonce s dvoulitrem ( já 1,8 ) s výkonem na brzdě nad 350hp mělo na 300metrech domácího sprintu o setinky horší čas

výsledek je to jen o průběhu kroutícího momentu a s tím sice souvisí výkon, ale ne jeho nejvyšší hodnota

Tak tohle už stojí za vyzkoušení. Né, že bych do toho chtěl jít ale kdybych měl druhé auto na ''pokusy'' tak ten plyn zkusím je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 15:45   Citovat  

já to chtěl na tom dvoukilu taky odbrzdit, ale problém byl v tom, že jsem čekal na spolehlivé vstřikování tekutého plynu, kde bych díky termošoku mohl jít s výkonem sakra nahoru, ale mezitím mi došlo že tsjně na dvoukile výkon cca 280hp kdy to hrabe na zavolání je plně dostačujích pro provoz na našich cestách a nemá smysl hnát výkon u běžně používané zadokolky dál
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 16:37   Citovat  

Tajda napsal:
Ono argumentovat tím, že nesmíš do podzemek je dost slabé, to musíš uznat.
Argument, že čepuješ za 11,80,-/1L je myslím ten hlavní. (kdybych měl auto co žere 12/100km a měl 30 tis. na přestavbu, tak asi do toho jdu taky) OK

Pro mě celkem zásadní věc, protože tam jezdím dost často. Stejně tak menší kufr.

Když nemám na benzín,tak si nekupuju auto, který žere. Kdybych řešil spotřebu,tak si nekupuju VTi,ale nechám 1.5 Vtec-e (byl o rok mladší než VTi, měl o 100tis.km míň najeto)... Ale pocit,který zajistí DOHC Vtec, mi za to stál. Shrnuto - tuhle kravinu bych si do auta nikdy nedal.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 17:25   Citovat  

Hellborn napsal:
Pro mě celkem zásadní věc, protože tam jezdím dost často. Stejně tak menší kufr.

Když nemám na benzín,tak si nekupuju auto, který žere. Kdybych řešil spotřebu,tak si nekupuju VTi,ale nechám 1.5 Vtec-e (byl o rok mladší než VTi, měl o 100tis.km míň najeto)... Ale pocit,který zajistí DOHC Vtec, mi za to stál. Shrnuto - tuhle kravinu bych si do auta nikdy nedal.

promin, ale nazývat plyn kravinou jen proto že dohc vtec ti dal pocit který stál za to, to je jako bych napsal, že žádná honda tady na foru nejede stejně jako jelo moje dvoukilo a proto jsou hondy tak akorát na pole na sběr zelí

jinak že je to pro tebe zásadní je pěkné, je fajn, že jsi ukázal také stinnou stránku plynu, ale pro to, plyn není kravina, a že tebe nezajímá spotřeba, no mě nezajímala 6 let a jezdil jsem stále na 100oktan benzín se spotřebou 12+, ale nikdy jsem na plyn nenadával

ale piš si co chceš
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 17:34   Citovat  

kentoya napsal:
promin, ale nazývat plyn kravinou jen proto že dohc vtec ti dal pocit který stál za to, to je jako bych napsal, že žádná honda tady na foru nejede stejně jako jelo moje dvoukilo a proto jsou hondy tak akorát na pole na sběr zelí

jinak že je to pro tebe zásadní je pěkné, je fajn, že jsi ukázal také stinnou stránku plynu, ale pro to, plyn není kravina, a že tebe nezajímá spotřeba, no mě nezajímala 6 let a jezdil jsem stále na 100oktan benzín se spotřebou 12+, ale nikdy jsem na plyn nenadával

ale piš si co chceš

Plyn není kravina kvůli Vtecu - 1.5 ekoVtec taky jezdila na benzín. Mně celkem nezajímá,jak to jezdí ostatním. Vybral jsem si pro sebe téměř ideální auto, se kterým si jízdu užiju - víc mě nezajímá.

Já nenadávám - puze jsem konstatoval,že pro mě je to kravina. A kdo to dal do ITR je podle mě barbar.

Řídím se heslem, že nafta patří do traktoru, plyn do kamen a benzín do auta.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 17:51   Citovat  

já znám pouze pořekadlo

nafta patří do kamen a benzín do auta

když ty jsi ho poupravil na nafta patří do traktoru, plyn do kamen a benzín do auta

tak já si ho poupravím nafta patří do kamen, benzín do auta a plyn do sporťáku
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 17:52   Citovat  

Já nic neupravoval, takhle jsem to slyšel.
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 17:56   Citovat  

kentoya napsal:
já znám pouze pořekadlo

nafta patří do kamen a benzín do auta

když ty jsi ho poupravil na nafta patří do traktoru, plyn do kamen a benzín do auta

tak já si ho poupravím nafta patří do kamen, benzín do auta a plyn do sporťáku

divný že na něj sporťáky nejezdí všude na světě
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 18:20   Citovat  

Tak vsude asi ne, ale nekde snad jo Úsměv
http://www.motorauthority.com/blog/1026982_hartge-builds-300km-h-lpg-bmw-1-series
http://cars.uk.msn.com/features/green-motoring/articles.aspx?cp-documentid=147863457
Dnes uz se nejezdi jen na benzin, "sportaky" jezdi posledni dobou dost i na ethanol 85, dragstery jezdi na methanol, nekdo (hlavne s turbem) jezdi i na vodu a kdovi na co vsechno..
Nazor ze benzin je to nejlepsi a vsechno ostatni je spatne protoze proto je celkem usmevny Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 18:39   Citovat  

Miki Civic napsal:
divný že na něj sporťáky nejezdí všude na světě

na naftu už jezdí a vyhrávají
na plyn čekají na pořádný vstřik kapalného plynu

ale dobrej pokus
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 18:45   Citovat  

Nafta patri do kamen? HaHaaa Asi poslednich 7 let spite dost hlubokym spankem, nafta patri do Hondy je to dobrý Honda
   Návrat  
zam3k je teď offline  zam3k
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 19:03   Citovat  

Pokud se nepletu,tak Enge jezdí s evem na plyn,takže já bych taky plyn nezatracoval!!!

EDIT:
tudy odkaz
   Návrat  
Mrak je teď offline  Mrak
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 19:09   Citovat  

ja mam civica 5G 1,6VTi se sekvenčním plynem a velká spokojenost,jezdí bez problemu a vykonově benzin-plyn da se řict že naprosto stejny.....akorat ji ted zrovna prodávam protože potřebuju peníze někam jinam,jinak bych ji nedal!!!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2009 , 8:25   Citovat  

kentoya napsal:
kluci nechci se hádat a nechci nikoho shazovat, ale podívej se na nesmysl který jsi napsal benzín je velice dobré odmaštovadlo, takže nechápu jak může mazat

za druhé když se bavíme o mazaní, tak určitě víš jak je to s olejovým filmem na stěnách válců při bohatosti směsi 14,7, potom třeba 12,5 a na závěr třeba 10, jak dochází k opotřebení stěn válců, pokud nevíš tak ti poradím při poměru 14,7 motor vydrží strašně dlouho, při 12,5 je to horší, protože už je ve směsi více benzínu, sice to lépe jede, ale pokud není ten benzín rovnoměrně rozstíknutý a spálený, tak smívá olejový film na stěnách, a při 10ti teče benzín výfukem ven protože ho nespálíš a válce jsou velmi brzo KO

což ovšem u plynu nijak neplatí, plyn nepoškozuje stěny válců

to že tvoje hlava nevypala dobře, může taky svědčit o nevhodných svíčkách, o špatném poměru směsi, a proto třeba ani tak nejelo atd atd

osobně kdybych na to měl peníze, tak do NSX nacpu plyn a s pořádným turbem a nedojedeš mě

No je fajn že jsi tady na mě vychrlil hdnoty bohatostí směsi ale to nemá nic společné s tím že benzín maže...je to kapalina a na stěně válcu není tak dlouho aby ho odmastila, jasně že odmašťuje ale to je motorová nafta taky....a co dělá s čerpadlem?maže ho...že ano?jasně, pokud bych benzin stříkl na stěnu a nechal ho tam tak se odpaří...po čase, ale za tu chvilku co je v prostoru....nalej si benzin na prsty...zůstanou mastné...nebo se mýlim? znova opakuju že proti LPG nic nemám, je to čistší palivo a má vyšší oktanové číslo, tím pádem, když je dobře seřízené tak má motor lapší detonace...ale jede na sucho.....a já osobně bych ho do sportovního auta nedal...to je vše..nechci se dohadovat je to jen můj názor
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 0:19   Citovat  

Jonaasek napsal:
No je fajn že jsi tady na mě vychrlil hdnoty bohatostí směsi ale to nemá nic společné s tím že benzín maže...je to kapalina a na stěně válcu není tak dlouho aby ho odmastila, jasně že odmašťuje ale to je motorová nafta taky....a co dělá s čerpadlem?maže ho...že ano?jasně, pokud bych benzin stříkl na stěnu a nechal ho tam tak se odpaří...po čase, ale za tu chvilku co je v prostoru....nalej si benzin na prsty...zůstanou mastné...nebo se mýlim? znova opakuju že proti LPG nic nemám, je to čistší palivo a má vyšší oktanové číslo, tím pádem, když je dobře seřízené tak má motor lapší detonace...ale jede na sucho.....a já osobně bych ho do sportovního auta nedal...to je vše..nechci se dohadovat je to jen můj názor

Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný

znovu
benzín odmaštuje
nafta maže

kdyby benzín mazal nemusel by se do dvoutaktů přidávat olej, když si umeju ruce od oleje v benzínu tak je rozhodně nemám mastné, ale krásně suché a čisté

a ohledně čerpadel Velmi šťastný máme několik druhů čerpadel a jen tak by mě zajímalo jak asi maže například pramenitá voda Velmi šťastný - stejně jako benzín

ale vážně, nechci se navážet ani urážet, nemám tyto potřeby, ale opravdu benzín při bohaté směsi smívá olejový film, plyn toto nedělá a tomu můžeš věřit, už jsem rozebral stovky motorů
   Návrat  
Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 1:09   Citovat  

A o jakem plynu se tu vubec bavite? O LPG nebo stlacenem zemnim plynu?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 8:04   Citovat  

Aqwertzz napsal:
A o jakem plynu se tu vubec bavite? O LPG nebo stlacenem zemnim plynu?

LPG
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 9:33   Citovat  

kentoya napsal:
na naftu už jezdí a vyhrávají
na plyn čekají na pořádný vstřik kapalného plynu

ale dobrej pokus

pozor, na naftu jezdi a vyhravaji protoze maji jina pravidla nez benzinove motory a proto se tyto dve kategorie mezi sebou nedaji primo porovnat a rict jestli jedna vyhrava nad druhou Chápeš!

abych nebyl uplne Off topic tak s LPG jako s palivem problem nemam, je to uhlovodikove palivo stejne jako benzin akorat poskladany v jinych retezcich. Duvod proc tyhle plynna paliva jako treba CNG, LPG, vodik atd nejsou rozsirena je v tom ze s sebou musis tahat tlakovou nadrz a s tim souvisejici problemy (vysoka hmotnost tlakove nadoby, nebezpeci exploze pri prehrati nebo pri nehode, uniky a netesnosti z tlakovych nadob a nebezpeci exploze v urcite koncentraci v uzavrenem prostoru atd). To je hlavni nevyhoda oproti kapalnym palivum typu benzin nebo nafta a duvod proc plynna paliva nejsou tolik rozsirena...
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 9:42   Citovat  

PreludeZ napsal:
pozor, na naftu jezdi a vyhravaji protoze maji jina pravidla nez benzinove motory a proto se tyto dve kategorie mezi sebou nedaji primo porovnat a rict jestli jedna vyhrava nad druhou Chápeš!

abych nebyl uplne Off topic tak s LPG jako s palivem problem nemam, je to uhlovodikove palivo stejne jako benzin akorat poskladany v jinych retezcich. Duvod proc tyhle plynna paliva jako treba CNG, LPG, vodik atd nejsou rozsirena je v tom ze s sebou musis tahat tlakovou nadrz a s tim souvisejici problemy (vysoka hmotnost tlakove nadoby, nebezpeci exploze pri prehrati nebo pri nehode, uniky a netesnosti z tlakovych nadob a nebezpeci exploze v urcite koncentraci v uzavrenem prostoru atd). To je hlavni nevyhoda oproti kapalnym palivum typu benzin nebo nafta a duvod proc plynna paliva nejsou tolik rozsirena...

nekde sem videl video kde nechali zapalit auto s plynem a bomba nevybouchla.ty nadrze jsou pevne a bezpecne.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 14:49  Naposledy upravil cocks dne 3.11.2009 , 14:53, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully napsal:
Nafta patri do kamen? HaHaaa Asi poslednich 7 let spite dost hlubokym spankem, nafta patri do Hondy je to dobrý Honda

tak tak...když to říkali naši otcové tak ještě mělio pravdu..ale dnes..... není problém dostat od TDíčka na zadek a můžeš si to točit až za roh........
..benzíňáky už jsou téměř na vrcholu vývoje tak proto teď tak pohnuli s nafťákama...

jinak co se týče tý ITR ...jedině pako (teď nemyslím toho tady vodsaď) si dá do ITR plyn..to je fakt megajoke...jestli někdo u takovýho auta řeši úsporu pár korun a radši tomu obětuje ztrátu výkonu, snížení živostnosti motoru, zvýšení váhy....no prostě demence..to asi udělá fakt jen ital..mám s nima pár obchodních zkušeností a oni to jsou vůbec takovej divnej národ.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 14:51   Citovat  

cocks napsal:
tak tak...když to říkali naši otcové tak ještě mělio pravdu..ale dnes..... není problém dostat od TDíčka na zadek a můžeš si to točit až za roh........
..benzíňáky už jsou téměř na vrcholu vývoje tak proto teď tak pohnuli s nafťákama...

ale je to tak priklad benzin od hondy 1.8 140 koni a naftak od hondy 2.2 140 koni co jede lepe samozrejme ze nafta Hihi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 14:53   Citovat  

kamol napsal:
ale je to tak priklad benzin od hondy 1.8 140 koni a naftak od hondy 2.2 140 koni co jede lepe samozrejme ze nafta Hihi

Rovně... HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.11.2009 , 14:54   Citovat  

Hellborn napsal:
Rovně... HaHaaa

myslim v celkove dynamice za normalniho provozu
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz