Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz ke zvýšení komprese
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

Může být pouhé zvýšení komprese (jiné písty) problematické ?
Ano
62%
 62%  [ 5 ]
Ne
37%
 37%  [ 3 ]
Hlasovalo : 8
Celkem hlasů : 8

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 14:21   Citovat  

Tohle auto má údajně závodní písty, čímž je zvýšená komprese. Źádné další úpravy, motor 2.3 ! (asi H23A2)

Co na to říkáte ? Jít do toho nebo je to risk ? Mně osobně připadá, ačkoliv tomu vůbec nerozumím, že jenom zvýšit kompresi bez dalších úprav může ten motor odrovnat ...

P4Ggreenline.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
P4Ggreenline.JPG, 86.15 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 14:25   Citovat  

asi záleží na tom, v jakém stavu je ten motor. Třeba M@jk dělal GO motoru a rovnou tam dával písty z D16A6 (mám motor D16Z6) a celkem dobře mu to jezdí, bez problémově mu to chodí a motor po cca tuším 30000km si neřekl o nic jiného než o benzín.... Úsměv

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 14:28   Citovat  

Správně záleží na kondici motoru jako celku.a pokud neni to zvýšení moc tak bych to neřešil a už nezvyšoval dál kompresi.

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 0:56   Citovat  

Riccardo napsal:
Tohle auto má údajně závodní písty, čímž je zvýšená komprese. Źádné další úpravy, motor 2.3 ! (asi H23A2)

Co na to říkáte ? Jít do toho nebo je to risk ? Mně osobně připadá, ačkoliv tomu vůbec nerozumím, že jenom zvýšit kompresi bez dalších úprav může ten motor odrovnat ...

Zvyseni kompresniho pomeru bez upravy predstihu vede k detonacnimu spalovani a destrukci motoru...

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 1:03   Citovat  

PreludeZ napsal:
Zvyseni kompresniho pomeru bez upravy predstihu vede k detonacnimu spalovani a destrukci motoru...

Díky za poznámku. Chlapík mi pak ještě poslal eMail, ve kterém mimo jiné píše, že předstih je posunutý jak to šlo - rozdělovač prý už nejde dál otočit. Zřejmě tedy ví o čem mluví ...
Prodává to za 50 tis. Škoda že mu to někdo objel klíčkem ...

Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 2:01   Citovat  

Riccardo napsal:
Díky za poznámku. Chlapík mi pak ještě poslal eMail, ve kterém mimo jiné píše, že předstih je posunutý jak to šlo - rozdělovač prý už nejde dál otočit. Zřejmě tedy ví o čem mluví ...
Prodává to za 50 tis. Škoda že mu to někdo objel klíčkem ...

no to ze je to posunute na rozdelovaci jak to slo neznamena ze to staci. Myslel jsem posunuti predstihu v ECU pri ruznych rezimech o jinou hodnotu a ne rozdelovacem. Mozna nevi tak uplne o cem mluvi...

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 2:27   Citovat  

PreludeZ napsal:
no to ze je to posunute na rozdelovaci jak to slo neznamena ze to staci. Myslel jsem posunuti predstihu v ECU pri ruznych rezimech o jinou hodnotu a ne rozdelovacem. Mozna nevi tak uplne o cem mluvi...

OK Evidentně... Nápad je tu!
Pokus se z majite dostat víc info Mrk

kentoya je teď offline  kentoya
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 12:39   Citovat  

otázka je jak moc jsou zvýšené komprese

hodně lidí má z kmpresí zbytečný strach, já například oturbil motor s kompresema 1/11 a tlačil jsem mu 0,7 bar, je fakt že bez IC to začínalo v tomhle tlaku detonovat, ale s IC žádný problém, a i kdyby tu kompresi zvednul na 12, tak budeš jezdit na 100oktanový benzín a pojede ti to jako kráva díky těm kompresím

další věc je, že vtšina hlav a bloků motorů se při GO dá orovnat až o 1mm (tolerance výrobce) (někde je to méně) a při použití seriového těsnění pod hlavu to ECU stále zvládá a při takovém snížení stoupne statická komprese např z 1/9 až na 1/11, takže otázka je, na kolik zvednul statickou kompresi a jaké písty použil, kolik se zvednul krouták a jaký krouták vydrží ojnice, kolik má motor najeto a jak jsou na tom šály na klice, ale určitě bych se nebál detonací

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kentoya je teď offline  kentoya
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2009 , 12:42   Citovat  

PreludeZ napsal:

většinou jsou jednotky nastaveny v celém spektru o stejný předstih zpět, a dělá to výrobce, právě pro to kdyby se zvyšovaly komprese, nebo někdo natnkoval benzín 91 oktan, kdyby nestíhalo palivové čerpadlo ............... takže i kdyby majitel nevěděl, tak výrobce věděl a to majitel ani nemusel předstih upravovat

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2009 , 11:08   Citovat  

kentoya napsal:
otázka je jak moc jsou zvýšené komprese

hodně lidí má z kmpresí zbytečný strach, já například oturbil motor s kompresema 1/11 a tlačil jsem mu 0,7 bar, je fakt že bez IC to začínalo v tomhle tlaku detonovat, ale s IC žádný problém, a i kdyby tu kompresi zvednul na 12, tak budeš jezdit na 100oktanový benzín a pojede ti to jako kráva díky těm kompresím

další věc je, že vtšina hlav a bloků motorů se při GO dá orovnat až o 1mm (tolerance výrobce) (někde je to méně) a při použití seriového těsnění pod hlavu to ECU stále zvládá a při takovém snížení stoupne statická komprese např z 1/9 až na 1/11, takže otázka je, na kolik zvednul statickou kompresi a jaké písty použil, kolik se zvednul krouták a jaký krouták vydrží ojnice, kolik má motor najeto a jak jsou na tom šály na klice, ale určitě bych se nebál detonací

kentoya napsal:
většinou jsou jednotky nastaveny v celém spektru o stejný předstih zpět, a dělá to výrobce, právě pro to kdyby se zvyšovaly komprese, nebo někdo natnkoval benzín 91 oktan, kdyby nestíhalo palivové čerpadlo ............... takže i kdyby majitel nevěděl, tak výrobce věděl a to majitel ani nemusel předstih upravovat

nepochybuji o tom ze jde preplnovat motor s normalnim kompresnim pomerem jako treba tech 11:1 a ze se ti to podarilo OK (i kdyz bez IC bych se o to ja osobne nepokousel hlavne kvuli detonacim a moznosti dosahnout lepsi vysledek)

Tady se ale jedna o seriovy, neupraveny motor na kterem nema zvysovani kompresniho pomeru v podstate zadny vyznam (krivku zavislosti CR na vykonu jsem tu v jinem tematu uz rozebiral).
S cim se ale souhlasit neda jsou tebou uvadene tolerance vyrobcu. Tolerance od vyrobce jsou par desetin milimetru, rozhodne ne 1mm. Zadny vyrobce nepocita s tim ze motor ma na zacatku staticky CR 9:1 a na konci 11:1 to opravdu ne Úsměv
Konkretne Honda dovoluje v ramci opravy snizit hlavu maximalne o 0.2mm coz ti s CR nijak vyrazne nepohne...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz ke zvýšení komprese
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina