Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Žraní oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
tonik.milovnik je teď offline  tonik.milovnik
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:04   Citovat  

Ahoj,
mám Hondu C6G 3D 1.4i S a včera, když jsem kontroloval kolik mám oleje jsem zjistil, že už jsem skoro pod ryskou minima, ale já před dvěma měsíci vyměnil olej a najezdil jsem okolo 3 tisíc kilometrů. Pod autem žádnou skvrnu nemám, je tohle normální, že tohle ,,poměrně'' moderní auto žere tolik oleje.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:07   Citovat  

Litr na tisíc je normální spotřeba oleje u Hondy.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Raven je teď offline  Raven
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:08   Citovat  

ahoj asi hondu nemáš dlouho že? na to si časem zvykneš to sou prostě Hondy jinak sorry za offtopic

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:10   Citovat  

Ovalita válců, pístní kroužky, netěsnící gufera na klice, vačce, rozdělovači, netěsnící ventilové víko atp.
Míst kudy mizí olej je více něž požehnaně.
U těhle starších Hond dosti časté, záleží taky na stylu jízdy atd.
A že to baští olej? Z toho si nic nedělej, každý auto papá olej, některý skoro vůbec, některý žerou oleje stejně jako benzínu Velmi šťastný

To sem si teď ale naběhl, protože se najde někdo, kdo bude tvrdit že mu auto nežere vůbec žádnej olej... HaHaaa

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:13   Citovat  

ExEricss napsal:
Ovalita válců, pístní kroužky, netěsnící gufera na klice, vačce, rozdělovači, netěsnící ventilové víko atp.
Míst kudy mizí olej je více něž požehnaně.
U těhle starších Hond dosti časté, záleží taky na stylu jízdy atd.
A že to baští olej? Z toho si nic nedělej, každý auto papá olej, některý skoro vůbec, některý žerou oleje stejně jako benzínu Velmi šťastný

To sem si teď ale naběhl, protože se najde někdo, kdo bude tvrdit že mu auto nežere vůbec žádnej olej... HaHaaa

no nemas pravdu kazde auto nezere HaHaaa

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:16   Citovat  

Aha, pokud je to elektromobil....
Odvětrávání ventilového víka a kliky se ale zpátky do motoru asi nedostane, že jo? Mrk
A pístní kroužky ti válec asi taky nevytřou úplně do sucha..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:25   Citovat  

ExEricss napsal:
Aha, pokud je to elektromobil....
Odvětrávání ventilového víka a kliky se ale zpátky do motoru asi nedostane, že jo? Mrk
A pístní kroužky ti válec asi taky nevytřou úplně do sucha..

beres to moc detailne.jedna se o vizualni stranku pomoci merky oleje a kdyz jedes merka na max a druhy den se kouknes a merka na min tak asi neni neco v poradku.
menil se olej na vice autech a tak jak sem nalil pri vymene po max tak sem i vylil to stejne mnostvi.

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:28   Citovat  

normalni to urcite neni zvlast u jednactyrky Úsměv . honda (i jine automobilky) to uvadi aby meli nejake "kryti". Svedci to o tom, ze motor neni zcela v idealni kondici (neco z toho co vypsal ex, pripadne jejich kombinace), nicmene pokud to jezdi normalne a nezaznamenavas zadny problemy behem chodu, tak lej olej a jezdi dal. OK

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:29   Citovat  

infinity napsal:
normalni to urcite neni zvlast u jednactyrky Úsměv . honda (i jine automobilky) to uvadi aby meli nejake "kryti". Svedci to o tom, ze motor neni zcela v idealni kondici, nicmene pokud to jezdi normalne a nezaznamenavas zadny problemy behem chodu, tak lej olej a jezdi dal. OK

přátele u VTEC motoru to beru ty motory toci pres 8000apod.takze v zatezi si neco vezme.

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:31   Citovat  

Když jsem měl c6g 1.4 jak máš tak mi to taky žralo podobně a ne li více Úsměv Pak jsem to dal Montymu na přetěsnění a pak super. Když jsi to pak vzalo půl litra na 10tis km tak budu možná přehánět VTEC Takže záleží na Tobě, není to nic hrozného, pokud budeš olej dolevat aby jsi nebyl na suchu tak můžeš vesele jezdit a nebo to pořešit což tě vyjde na 7-10 kč zhruba a budeš mít klid Mrk

ian je teď offline  ian
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 17:35   Citovat  

Henges napsal:
Když jsem měl c6g 1.4 jak máš tak mi to taky žralo podobně a ne li více Úsměv Pak jsem to dal Montymu na přetěsnění a pak super. Když jsi to pak vzalo půl litra na 10tis km tak budu možná přehánět VTEC Takže záleží na Tobě, není to nic hrozného, pokud budeš olej dolevat aby jsi nebyl na suchu tak můžeš vesele jezdit a nebo to pořešit což tě vyjde na 7-10 kč zhruba a budeš mít klid Mrk

jj přesně tak OK

hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:04   Citovat  

Rada36 napsal:
Litr na tisíc je normální spotřeba oleje u Hondy.

normální u motoru před smrtí Velmi šťastný , normální spotřeba oleje je pro mě tak litr na 10tis km OK

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:15   Citovat  

hopit napsal:
normální u motoru před smrtí Velmi šťastný , normální spotřeba oleje je pro mě tak litr na 10tis km OK

V tom případě mi auto umírá už skoro 6 let ... vždycky to žralo 1l/1500 km , ale časem se to nezhoršuje.

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:25   Citovat  

hopit napsal:

Ukaž mi Hondu z toho samého roku ktera si neveme litr.už je to zvíšená spotřeba ale pořád se to dá.Mě Targa i Civic žrali litr(10W40) .Vláďovo GS-R si vzala 2deci (5w50).Já se na to dívám tak že pokud to žere do litru tak to neni tak hrozný i když je na snadě repas OK

edit:ale máš pravdu že u 1.4ky je to dost..u VTi bych to bral jako samozřejmost Velmi šťastný

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:28   Citovat  

1l/1500km mi žere civic 89,accord má cca 384tis,nebo tak nějak žere tak 0.5l/3000km,až mě to děsí jestli to vůbec maže.D14A7 mi žrala taky tak nějak a to jsem prodával u cca.340tis.
U tebe musí být jiný problém...nechal si to po jízdě odstát,ať stihne olej stéct do vany?Stál si na rovině?Nalil ti tam v servisu míň oleje?Je to divné.Jakou tam máš viskozitu.Pokud by to tak žralo tolik oleje,tak už je to vidět i cítit,co jde z výfuku.
Moderní motory tolik oleje berou normálně,ale ne od Hondy.

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:34   Citovat  

Ano je sice pravda, ze kazde motor neco "zere", ale z vlastni zkusenosti, kdy jsem mel jiz 4 vozy honda a krome 1.6 esi sohc vtec, kde jsem dolil asi 1l na 3.000km jse nikdy nic nedolival, jelikoz olej mezi vymenami 8000km-10000km byl vzdy na rysce mezi max a min, takze v norme. Pouzival jsem a pouzivam olej 10W40 Valvoline.

kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 18:40   Citovat  

Accord 99 taky žere,to píše v recenzi i Vaculík na Tipcars. Nevím jestli to považovat za nedostatek,nebo nějakou chybu v konstrukci motoru,ale můj soukromý názor je,že je to výrobcem uděláno cíleně,mírná ovalita válců,aby motor dokázal snášet ty neskutečné zápřahy,co všichni honďáci tak rádi udělují svým hondám. Takže asi s tím výrobce počítá... nedovedu si při svém ježdění představit,že by jinné benzíny,tak ochotně a hlavně spolehlivě pořád fungovaly. Jezdím s hondou,jezdím s ní velmi ostře,a ona chce jen benzín a trošku oleje... co více si přátBle

PS: psal to o 2,0 litru
PS2: asi jsem napsal konstrukční nesmysl,ale možná kdo ví..

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:21  Naposledy upravil M@jk dne 26.10.2009 , 19:35, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

david.hammer napsal:
Ano je sice pravda, ze kazde motor neco "zere", ale z vlastni zkusenosti, kdy jsem mel jiz 4 vozy honda a krome 1.6 esi sohc vtec, kde jsem dolil asi 1l na 3.000km jse nikdy nic nedolival, jelikoz olej mezi vymenami 8000km-10000km byl vzdy na rysce mezi max a min, takze v norme. Pouzival jsem a pouzivam olej 10W40 Valvoline.

Zdravím, já měl stejný motor D16Z6 před GO papal 0,5l na 200km, fakt hrůza. Nyní i 40000km po GO, kdy mi z motoru nic neteče ani z víka a vyšší kompresi papá tak v průměru 0,3l na 1000km. Většinou jezdíme klídek EKO, tak nic nemizí a když ostrou, tak se to projeví. Normální věc!!!

Hlídej a při zhoršení vyhledej lékaře Úsměv

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:22   Citovat  

Me 1.5 16V zere 1l na 3000km, a to mi trochu prosakuje pres vanu a viko...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:42   Citovat  

Rada36 napsal:
Ukaž mi Hondu z toho samého roku ktera si neveme litr.už je to zvíšená spotřeba ale pořád se to dá.Mě Targa i Civic žrali litr(10W40) .Vláďovo GS-R si vzala 2deci (5w50).Já se na to dívám tak že pokud to žere do litru tak to neni tak hrozný i když je na snadě repas OK

edit:ale máš pravdu že u 1.4ky je to dost..u VTi bych to bral jako samozřejmost Velmi šťastný

I můj shuttle vezme tak litr na 10tis. ale je pravda že v něm bylo taky už pár kouřících motorů Velmi šťastný prostě litr na 1000km není normální spotřeba , mám osobně ověřeno že i motor s 300tis.km bez GO dokáže jezdit do 1L na 10tis. , ale možná to byl nějaký Honda zmetek HaHaaa

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:49   Citovat  

hopit napsal:
I můj shuttle vezme tak litr na 10tis. ale je pravda že v něm bylo taky už pár kouřících motorů Velmi šťastný prostě litr na 1000km není normální spotřeba , mám osobně ověřeno že i motor s 300tis.km bez GO dokáže jezdit do 1L na 10tis. , ale možná to byl nějaký Honda zmetek HaHaaa

no to si asi nemel motor od hondy kdovi co to bylo za hondu kdyz to nezere litr na 1000km pořádnej výtlem
myslim si ze litr na 1000km je uz hodne.to za dobu 10000 nalijes 10l oleje Tak to koukám! to mas u 1.4 to mas jak 3 vymeny oleje.to aby se clovek bal jet na dovolenou aby nezadrel HaHaaa na dovolenou povinna vybava kanystr s olejem.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 19:54   Citovat  

mad_zed napsal:
1l/1500km mi žere civic 89,accord má cca 384tis,nebo tak nějak žere tak 0.5l/3000km,až mě to děsí jestli to vůbec maže.D14A7 mi žrala taky tak nějak a to jsem prodával u cca.340tis.
U tebe musí být jiný problém...nechal si to po jízdě odstát,ať stihne olej stéct do vany?Stál si na rovině?Nalil ti tam v servisu míň oleje?Je to divné.Jakou tam máš viskozitu.Pokud by to tak žralo tolik oleje,tak už je to vidět i cítit,co jde z výfuku.
Moderní motory tolik oleje berou normálně,ale ne od Hondy.

olej do vany ztece hned.staci pockat 5 minut a muzes zmerit hladinu oleje samozrejme na rovince.

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 20:03   Citovat  

Když jsem poprvé měnil olej na 1.5 Vtec (najeto 103tis.km) a dal 10W-40,tak to bylo během +/- 1000-2000km taky na spodní rysce. Tak jsem dolil a pak si za 30tis.km (měněn stejný 10W-40 po +/- 7-10tis.km) nevzal ani ň (viditelné). Proč to takhle páplo,nevím.

Takže bych počkal co to bude dělat po další výměně.

Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 20:41   Citovat  

normalni to fakt neni. Motory honda dela opravdu kvalitni a to ze motor zere olej, znamena nejspis, ze se k nemu minulej majitel nechoval dobre. Normalni spotreba mi prijde tak 1, max.2 litry na 10 000. By me fakt bavilo dolejvat olej kazdy druhy tankovani benzinu. Nechapu, jak nekdo muze napsat, ze je to u Hondy obvykly. Pokud se rika, ze hondy zerou olej, tak je to ale v 8000 otackach.

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.10.2009 , 21:11   Citovat  

měl jsem 5g civica 1,3 a za 10tkm nesežral ani deci. Ted to je něco jiného Mr. Green

tonik.milovnik je teď offline  tonik.milovnik
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 0:14   Citovat  

aha, tak jestli to správně chápu, tak tohle lze považovat za ,,přirozený jev'' u motoru v horším stavu. je pravda, že auto nevypadá zrovna moc košér (soudě dle karosérie), ale zvukově to nezní špatně. jinak motor má skoro 200tkm, takže na to má pravděpodobně nárok, když nebyl nikdy zásadně příliš moc servisován...vlastně vůbec, předpokládám, že jediné řešení je přetěsnění, což se mi absolvovat vážně nechce. ještě se zeptám, jak moc velkej průšvih je, když se nevyměnil olej v převodovce přes 80tkm? kvalty jdou celkem zthua, a trojka jde trošku přes zoubky, tak snad pomůže nové MTF.

offtopic taky se vám stává, že vám ,,vrní'' alternátor když máte např. rozvícená světla a když je zhasnete, je to v pohodě?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 0:23   Citovat  

tonik.milovnik napsal:
aha, tak jestli to správně chápu, tak tohle lze považovat za ,,přirozený jev'' u motoru v horším stavu. je pravda, že auto nevypadá zrovna moc košér (soudě dle karosérie), ale zvukově to nezní špatně. jinak motor má skoro 200tkm, takže na to má pravděpodobně nárok, když nebyl nikdy zásadně příliš moc servisován...vlastně vůbec, předpokládám, že jediné řešení je přetěsnění, což se mi absolvovat vážně nechce. ještě se zeptám, jak moc velkej průšvih je, když se nevyměnil olej v převodovce přes 80tkm? kvalty jdou celkem zthua, a trojka jde trošku přes zoubky, tak snad pomůže nové MTF.

offtopic taky se vám stává, že vám ,,vrní'' alternátor když máte např. rozvícená světla a když je zhasnete, je to v pohodě?

MTF nepomůže , spotřebu oleje by vyřešila výměna pístních kroužků , ale když to tady čtu tak bude asi lepší moc opravy neřešit když je civic celkově unaven Velmi šťastný a spíš se poohlídnout po nějakém v normálním stavu je to dobrý

jazzik je teď offline  jazzik
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 8:02   Citovat  

Hellborn napsal:
Takže bych počkal co to bude dělat po další výměně.

taky sem měl ten problém,že mi to z ničeho nic začal žrát olej,vyměnil sem a byl klid....

ajdus je teď offline  ajdus
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 10:28   Citovat  

MTF v prevodovke by ti mal pomoct s tym tuhym radenim, k oleju: u mna (D15Z6) sa do 180 000 lialo 0w40, potom som presiel na 5w40 a za vymenu (15 000 km) dolejem 3 litre. Ale hlavne zalezi v akych otackach jazdim, v nizkych to nezere skoro nic, teda ked najazdim kludnych 5000km tak som stale pri vrchnej ryske, ked chodim dialnicu 150kmh +- 4200-4300 otacok a sem tam to vytocim k cervenemu, tak si ten liter na 5000 vypyta... Neviem ako s tou 1.4 jazdis, ale ta spotreba naozaj zavisi aj od stylu jazdy...

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 27.10.2009 , 11:02   Citovat  

Pak je otazka, kdyz jsi daval novy olej, jestli jsi tu hladinu pak meril spravne a ne napr. moc brzy.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Žraní oleje
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina