Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
BMW M - konec atmosfér :-(
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 4
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 21:03   Citovat  

Only_one napsal:
MR2 nejede? : o) hehe to může říct jen ten kdo to nikdy neřídil HaHaaa

tak záleží čemu říkáš "jede" Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Yokohama je teď offline  Yokohama
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 22:30   Citovat  

Only_one napsal:
MX5 je taky zadokolka bez turba

Tak mx5 kvuli samosvoru lakava věc ale chtělo by to víc koníků k takove paradě,ale spíš de o to že tam není ale vůbec místo (např.nedáš vedle sebe ani ruku myslim ze strany jak máš dveře ,to je známá věc),kabria se mi nelíbí ale to je čistě subjektivní ,a když už tak pevnou střechu jako to má nová je to dobrý protože do těch starych zatíká každému,no a nakonec mazdu nepovažuju za tak kvalitní jako je honda,toyota,mitsubishi ono se ví že ty mazdy taky vcelku žerou na tu parádu co vydaj ale to zas je návykl z cera Honda
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 22:32  Naposledy upravil Yokohama dne 18.3.2009 , 22:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No a nissan 240 je dost drahej si myslim na díly spíš dobrej na driftcar je to dobrý když máš víc peněz na investice ale osobně se mi to auto ani trošku nelíbí a to pak není o čem uvažovat,uvažoval jsem o 300zx Z31 ale odradil mě věk ale jinak kdyby nissan tak jedině tento,nejvíc mě láká samosvor s krouťákem okolo 32Onm kouř
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.3.2009 , 22:34   Citovat  

Pokud jde o vti targu ktera je tak nějak ve stejné třídě s tou sem se neměřil ale asi to bude nastejno,jenomže bych si vsadil že v zatáčkách předohrab bude nabírat ztrátu a to citelnou, ma to větší krouťák takže roztočí těžší kola stejně rychle pořádnej výtlem
   Návrat  
podsto je teď offline  podsto
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 14:45   Citovat  

Tak pokud ty M povery budou jezdit tak jak ta e30 s obemem 2,3 litru tak mi foukame m\\\ vadit nebuou ale mel jsem moznost se svest v M6 a tech 9tis ot/min to byl fakt zazitek na ktery jen tak nezapomenu.sam mam BMW e30 2,5 a neznam nic lepsiho za ty penize.Ale Honda by bylo auto ktere bych chtel kdyby neexistovalo BMW jenze zadek je zadek
Odkaz

Odkaz
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 17:43   Citovat  

newer, kamol: kolik uz jste toho najezdili s necim velkym a preplnovanym? Dle vaseho nadseni z marketingovych zvastu BMW bych rekl, ze nic. Spotreby ma BMW u turbomotoru fantasticke, ale jen na papire, realita je uplne jinde. A tak to bude i u novych M - Brusel se nazere a cerpadlar se na vas bude usmivat jeste vic, nez driv.

A abych pridal trochu srovnani - 335i kupe (306 koni) zere uplne stejne, jako G37 kupe (320 koni). Pritom papirove je na tom BMW o poradny kus lepe. O realne spotrebe 750i nebo X6 50i nema smysl se zminovat, tabulkove hodnoty jsou vysmech zakaznikovi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 17:47   Citovat  

podsto napsal:
Tak pokud ty M povery budou jezdit tak jak ta e30 s obemem 2,3 litru tak mi foukame m\\\ vadit nebuou ale mel jsem moznost se svest v M6 a tech 9tis ot/min to byl fakt zazitek na ktery jen tak nezapomenu.sam mam BMW e30 2,5 a neznam nic lepsiho za ty penize.Ale Honda by bylo auto ktere bych chtel kdyby neexistovalo BMW jenze zadek je zadek

já to říkám taky "lepší BMW 318 než japonskej předohrab"
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:05   Citovat  

Yokohama napsal:
já to říkám taky "lepší BMW 318 než japonskej předohrab"

Hele takhle poradnej flame nerozjedes, napis nejakou lahudkovou bavorakystyckou hovadinu. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:09   Citovat  

skyline napsal:
Hele takhle poradnej flame nerozjedes, napis nejakou lahudkovou bavorakystyckou hovadinu. Velmi šťastný

tedka mě nic nenapadá něco nahoď a já se třeba chytnu Mr. Green
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:13   Citovat  

Yokohama pořádnej výtlem dobreeee..zachvilku se prihlasi Posero a to bude hned ficak jak VTi je nejvic a vse ostatni hadr Velmi šťastný Tohle zavani flamem roku HaHaaa
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:47   Citovat  

ty krawo, to prepolnovany bmw z videa je pekny nevyuzitelny.... ale mazec no, na machrovani dobry.
   Návrat  
misan je teď offline  misan
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:56   Citovat  

to jó OK to jede na ledě? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 18:58   Citovat  

kdyby dal lepší kola mohlo to vypadat ještě líp :twisted:
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 19:06   Citovat  

Yokohama napsal:
kdyby dal lepší kola mohlo to vypadat ještě líp :twisted:

nebo víc samolepek na dveře
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.9.2009 , 19:10   Citovat  

gizmi napsal:
Yokohama pořádnej výtlem dobreeee..zachvilku se prihlasi Posero a to bude hned ficak jak VTi je nejvic a vse ostatni hadr Velmi šťastný Tohle zavani flamem roku HaHaaa

tak to abych šel nerad píšu rychle mám tam pak chyby, obojí je dobrý jen každý na něco jinýho no ,a už jdu Mr. Green
   Návrat  
wisastar je teď offline  wisastar
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 0:02   Citovat  

Newer napsal:
muze mi nekdo rict.. jak to muze nekoho zklamat? kdyz bude mit vetsi vykon.. a mensi spotrebu?.... to muze zklamat leda tak ... pokud uz jsou po technicky strance tak vyspeli ze ty turba nebudou odchazet tak nevidim duvod proc by se mela stale vyrabet atmosfera..

panove.... snad se dockame neceho prevratneho jako je vtec.... Velmi šťastný akorat ze s turbem .... uz by to bylo sakra potreba ... nastolit kralovstvi Honda zpet...

variabilni casovani ventilu melo uz fiat punto v devadesatym roce a bmw snad jeste drive, akorat se s tim tolik nechlubili a malo lidi o tom vi....
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 14:34   Citovat  

wisastar napsal:
variabilni casovani ventilu melo uz fiat punto v devadesatym roce a bmw snad jeste drive, akorat se s tim tolik nechlubili a malo lidi o tom vi....

Punto bylo v 90tým?

Jinak první variabilní časování měl Alfa někdy v r. 87, Honda r.90, BMW 91 a MB 92...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 14:40   Citovat  

Hellborn napsal:
Punto bylo v 90tým?

Jinak první variabilní časování měl Alfa někdy v r. 87, Honda r.90, BMW 91 a MB 92...

Myslim ze zacinalo nak 93...... a konkretni motor to byl myslim 1.2 16V
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.9.2009 , 14:40   Citovat  

wisastar napsal:
Myslim ze zacinalo nak 93...... a konkretni motor to byl myslim 1.2 16V

Jinak alfa je fiat Úsměv
   Návrat  
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.10.2009 , 9:29   Citovat  

já byh jen uvedl na pravou míru diskuzi spotřeba a emise vs. turbo neturbo....turbomotor bude mít vždy nižší spotřebu jeden z důvodů je už to že se na požadovanou rychlost dostanete rychleji Úsměv to znamená že i přesto že tam musí jít o něco víc paliva(ten rozdíl bude ale naprosto zanedbatelný) tak není potřeba točit tak dlouho než můžu přeřadit....prostě to nebude heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen ale heeeeeeeen psssst heeeeeeeeen.. Velmi šťastný Velmi šťastný a klasickým případem je VW 1,8i 20v vs. 1,8T 20v.....tuhle dvojku zná snad uplně každý a každý taky ví že při "normálním" ježdění, myslím u jednoho člověka je rozdíl 2 litry ve prospěch T.....(já osobně jsem s turbem jezdil za 8.1 - 9 a bezturbem 9,5-13.....a honda má stále jeden z NEJ supersportů i když za chvilku oslaví 20let....jo je to NSX sice se nemůže rovnat dnešním výkonům ale protože je lehčí než většina dnešních elektronikou procpaných supersportů, a dokonale vyvážená napráská to se správným řidičem na okruhu mnoha novějším a dražším autům.... co se týká S2000 a co že je to kabrio?...má perfektní tuhost karoserie je krásná a ten zvuk a pocit když tak při téměř 9000 lupnete další kvalt je krásnější než jakýkoliv zvuk turba.....a neřekl bych že honda po roce 2000 nic neudělala.....co TDCi?...podle mě nej diesel na světě....všichni ho chválí a nevím o tom že by byl nějak extra poruchový(je to přece Honda Úsměv...honda nejde směrem" jů oni mají něco....hned něco splácejte ať se jim můžeme rovnat" honda něco udělá pak to testuje a až ví že je to takové aby to bylo Honda tak to vypustí...a je uplně jedno jestli zaspali nebo ne...protože své zákazníky budou mít vždycky....toť jen můj názor
   Návrat  
zmysel09 je teď offline  zmysel09
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 4:06   Citovat  

ale podla mna to preplnovanie neni taka blbost.. a co som si vsimol nikto tu neuvadza kompresor..
ved kompresor ma trosku ine vlastnosti jak turbo.. je pohanany remenom priamo od motora, cize sa toci stale aj narast vykonu je plynuly.. cize turboeket tam asi nebude.. sice tam neni taky narst vykonu ale myslim ze to stoji zato:) napriklad mercedes montuje kompresori.. a samozrejme americke muscle cars:D
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 12:12   Citovat  

zmysel09 napsal:
ale podla mna to preplnovanie neni taka blbost.. a co som si vsimol nikto tu neuvadza kompresor..
ved kompresor ma trosku ine vlastnosti jak turbo.. je pohanany remenom priamo od motora, cize sa toci stale aj narast vykonu je plynuly.. cize turboeket tam asi nebude.. sice tam neni taky narst vykonu ale myslim ze to stoji zato:) napriklad mercedes montuje kompresori.. a samozrejme americke muscle cars:D

Ono i to turbo neni vsude jako u TDI, kde mocne psoukne v urcitem omezenem rozsahu otacek a predtim i potom je mrtvo. V dnesni dobe variabilniho nataceni lopatek a bi-turb uz casto zadne kopance do zad nebo prodlevy plynu prakticky ani nepoznas.
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 13:00   Citovat  

to video s tim přefoukanym báwem je pekelný....vůbec by mi nevadilo mit tuhle nebezpečnou hračku doma..
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 15:03   Citovat  

několik málo postřehů:
- při konstantním A/F je na jednotku výkonu potřeba stejný množství vzduchu - tady jde dosáhnout snížení spotřeby zvýšením účinnosti spalování a využití energie
- pokud na výkon 200hp potřebuju množství vzduchu o velikosti 3x , tak při 8 000 rpm to je ( 8 000 / 2 ) 4 000 cyklů za minutu => 12 000x za minutu, pro srovnání když budu mít 200hp při 4 000 rpm => 2 000 cyklů za minutu => 6 000x, z toho vyplývá výhoda přeplňování na snižování spotřeby
- turbomotor má mechanickou účinnost vyšší než 1
- turbomotor má nižší měrnou spotřebu paliva
- rozdíl nastává tehdy když se svojí hondou pojede do 5 000 rpm tak maximalni vykon ka kterej se dostanete bude např 100hp tomu odpovida určitej spotřebovanej vzduch, poku takhle do 5 000 rpm pojedete s turbomotorem, tak se dostanete prakticky na špičku a budete na 200hp a tomu odpovidá 2x tolik vzduchu než u hondy, takže si pak říkáte že ám honda žere mín...
- záleží na otáčkách, účinnosti převodovýho ústrojí, účinnosti spalování, mechanický účinnosti motoru, A/F, jízdních odporech a pak vám z toho vypadne spotřeba paliva
- z technickýho pohledu je přeplňování turbodmychadlem jednoznačný plus
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 15:31   Citovat  

Destak napsal:
několik málo postřehů:
- při konstantním A/F je na jednotku výkonu potřeba stejný množství vzduchu - tady jde dosáhnout snížení spotřeby zvýšením účinnosti spalování a využití energie
- pokud na výkon 200hp potřebuju množství vzduchu o velikosti 3x , tak při 8 000 rpm to je ( 8 000 / 2 ) 4 000 cyklů za minutu => 12 000x za minutu, pro srovnání když budu mít 200hp při 4 000 rpm => 2 000 cyklů za minutu => 6 000x, z toho vyplývá výhoda přeplňování na snižování spotřeby
- turbomotor má mechanickou účinnost vyšší než 1
- turbomotor má nižší měrnou spotřebu paliva
- rozdíl nastává tehdy když se svojí hondou pojede do 5 000 rpm tak maximalni vykon ka kterej se dostanete bude např 100hp tomu odpovida určitej spotřebovanej vzduch, poku takhle do 5 000 rpm pojedete s turbomotorem, tak se dostanete prakticky na špičku a budete na 200hp a tomu odpovidá 2x tolik vzduchu než u hondy, takže si pak říkáte že ám honda žere mín...
- záleží na otáčkách, účinnosti převodovýho ústrojí, účinnosti spalování, mechanický účinnosti motoru, A/F, jízdních odporech a pak vám z toho vypadne spotřeba paliva
- z technickýho pohledu je přeplňování turbodmychadlem jednoznačný plus

OK
   Návrat  
Algol je teď offline  Algol
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 16:38   Citovat  

Několik malých postřehů:
1. z několika příspěvků jsem nabyl dojmu, že kdo nemá BMW nežije...a to nejenom tady, ale i mimo virtuální svět H-C fora...
2. že by Supra mkIII (tím je míněna pravděpodobně v příspěvku zmíněná starší, nepředpokládám, že pisatel mínil MkII Celica-Supra) non turbo nejela, jsem si nějak u těch cílových 270 km/h nestačil všimnout, když jsem ji jezdil...a kdo si koupí non turbo mkIII? Třeba ten, který zjistí, že všechny nabízené stroje mkIII turbo jsou pomalu nebo jistě na odpis a nemíní investovat 100k do GO motoru, popravdě slyšel někdo víckrát než jednou o slušné mk III na prodej? Já ne...kdo ji má v dobrým až skvělým stavu, neprodává, pokud nezbytně nutně nemusí...
3. ano, turbo je jednoznačně výhoda a plus, ale zase záleží na přístupu cílového budoucího majitele, jedno turbo mám (bohužel předokolku) a nějak extra nadšený z něho nejsem, na svezení dobrý, ale možná už stárnu.... pořádnej výtlem
4. bavme se o reálné spotřebě turbo vs. non trubo...papírově bude mít turbo spotřebu nižší (při ekvivalentním výkonu, ne objemu), ale v praxi bude mít turbo spotřebu vyšší, protože kdo s tím jezdí 1-2-3-4-5 pokaždé ve 2000 a na čtvrt plynu? Nikdo, to turbo tam není pro srandu králíkům, je tam proto, aby člověk při každé vhodné příležitosti vyhnal rafičku tlaku turba někam za roh za 12 psi...no ni? pořádnej výtlem
   Návrat  
Ryba je teď offline  Ryba
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 17:10   Citovat  

Yokohama napsal:
Tak mx5 kvuli samosvoru lakava věc ale chtělo by to víc koníků k takove paradě,ale spíš de o to že tam není ale vůbec místo (např.nedáš vedle sebe ani ruku myslim ze strany jak máš dveře ,to je známá věc),kabria se mi nelíbí ale to je čistě subjektivní ,a když už tak pevnou střechu jako to má nová je to dobrý protože do těch starych zatíká každému,no a nakonec mazdu nepovažuju za tak kvalitní jako je honda,toyota,mitsubishi ono se ví že ty mazdy taky vcelku žerou na tu parádu co vydaj ale to zas je návykl z cera Honda

Ruku tam dám, nezatejká mi a o kvalitě s porovnání s hondou ze stejnýho roku rači pomlčim:D
   Návrat  
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 20:17   Citovat  

Nedavno u Wheelmana ve Vestci kluci od Bychlu zkouseli nove X5m, zvuk to melo krasnej, ale X5 je strasne nepohodlna Bueee
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.11.2009 , 20:23   Citovat  

Kdyz uz je tu fanklub bmw atmosfer Mrk , tak: tudy odkaz

Jinak brzy po natoceni tohoto videa se odporoucela spojka v smg prevodovce .. HaHaaa
   Návrat  
TomasVti je teď offline  TomasVti
PříspěvekZaslal: 9.12.2009 , 19:53   Citovat  

Heh, no jo vecna tema NA vs Turbo
Len tak pre zaujimavost mrknite sa do USA na Acura a zistite ze sa tam Naturbene Acury uz predavaju v serii napr RDX . . .
To ci sa Honda pusti do turba aj pre zvysok sveta uvidime . . .
Inak myslite si ze BMW islo do Turba len z dovodu vykonu?
Len tak si Se stydím a dovolim si tvrdit ze vsetko co sa dnes v automobilovom priemysle deje z hladiska motorov je ovplyvnene jednym hlavnym udavacom smeru a to su emisne limity.
A to ako sa automobilka rozhodne splnit emisne limity pri danych vykonoch dava Turbam dost velku sancu . . .
Hybridy zatial niesu na takej vysokej urovni a hlavne tak financne dostupne, zo silnejsich aut ma napada len Lexus 400h a za ten si clovek aj adekvatne zaplati, s nejakym hybridnym pokusom prisiel aj Mercedes ale to sa bavime o 100 000 EURovom aute
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
BMW M - konec atmosfér :-(
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina