Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
spotřeba a výkon C5G 1,3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
Tomka je teď offline  Tomka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 10:31   Citovat  

Zdravím všechny lidičky od hondičky Úsměv mám měsíc dotaženou hondu civic 1.3 r 95 55kw.. koupil jsem.motor.olej.nemrzku.brzd.destičky.napínací kladku.a řemen a zavřel se na chvilku dodílny...koupil jsem si sport.výfuk a tak nějak jsem to dal pro zatím trošku do kupy...začínám na tom víc a víc makat ale trápí mě nejvíc jeden problém...spotřeba této hondy 1.3 činí něco mezi 9-10l na 100km takže dost špatný a k tomu když sešlápnu plyn tak to trochu zrychluje a až po nějaké chvíly to má až tendenci zrychlyt uplně...prostě sešlápnu a nic moc a pak to má teprv po chvíly zátah kdy to pořádně zrychlí...nevím čím to může být...palivový filtr? dnes si tam budu dávat ještě nové svíčky...ale přemýšlím čím to je a nevím...ani nevím či má tahle honda v sobě počítač....moc děkuji za rady...až zjistím jak zlepšit spotřebu a bude to v kupě...určo dám co nejdřív fotky...díky a mějte se Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 10:37   Citovat  

soptooooo, mas tu zakaznikaaa ;D

nee, co ja vim, tak mas asi tu 1.3ku civicovi 5G. Jestli je to to co myslim (ted placnu mozna D13B2), tak je to elektornicky rizenej karburator a ta spotreba je vpodstate normalni, je to asi nejmin povedenej motor od Hondy co sem videl. A od 1.3 a 55kw nemuzes chtit zazraky v tahu a sile. Nevim teda jestli to neni horsi nez to ma byt. Ackoliv co sem se s tim vezl, tak to tak nejhur zas nejelo, nebyl problem roztocit motor poradne na 5 - 6 tis a dupnout na to.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 10:40   Citovat  

tak to dík...jako není to žihadlo ale dokáže to vyletět ale strašně to že atd...dnes odpo ještě napíšu či večer musím končit díky....

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 12:30   Citovat  

přejmenoval jsem nadpis, přečti si prosímtě pravidla.

jinak ta spotřeba není moc normální, píšeš že jsi dal jiný výfuk, máš tam katalyzátor? a jak vypadaly ty staré svíčky? myslím barvu?

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 12:57   Citovat  

Ale D13B2 není vůbec špatný motor, ve své podstatě je to nejtočivější D... motor co znám, je to dáno jeho téměř čtvercovou charkteristikou (průmeř pístu x zdvih) a absencí omezovače otáček. Mám kamaráda, který ho běžně a bez jakýchkoliv úprav posílá přez 8000 ot/ min. Navíc, ze zkušeností bývá i méně poruchový oproti D16.. i D15...
Jasně zpotřeba je jiná věc, je to ještě karburátor a je obecně citlivější na "domácí" úpravy (výfuk, kat , sání atd).
Obsah se prostě nahradit nedá, hlavně krouťák z nízkých otáček, ale v rukou dobrého pilota, májí majitelé D15B2 velkou starost.
A ještě jedna zkušenost, loni jsem přivezl z Německa tohle auto a mělo "divně" zapojené podtlakové hadičky, ale jelo jako čert. Možná to mají kluci v dílně někde nakreslené ...

Jo, ještě k té "díře" v plynu, rozebrat a vyčistit karb.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 15:38   Citovat  

edo: tusim sopta rikal ze s tim taky jezdil zoufale za hodne tech 8-9 litru/100. nevim do jaky miry to bylo normalni u nej.

tygr je teď offline  tygr
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 15:41   Citovat  

Bitkar napsal:
edo: tusim sopta rikal ze s tim taky jezdil zoufale za hodne tech 8-9 litru/100. nevim do jaky miry to bylo normalni u nej.

jezdil,pokavaď jsem mu to nezeštěloval pak říkal že šel dolu o dva litry.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 15:42   Citovat  

aha :)

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 17:17   Citovat  

Taky sem měl D13B2 a spotřeba se mi pohybovala někde mezi 6,5-7,5 nejčastěji jasně že to šlo i vejš když v tom bylo blbnutí na letišti šla přes 10. co se týká výkonu tak když sem porovnal s některámi novými motory s 55kW tak ty hondácký kw byli o něčem jinym podle mě

PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 17:58   Citovat  

Václav napsal:
Taky sem měl D13B2 a spotřeba se mi pohybovala někde mezi 6,5-7,5 nejčastěji jasně že to šlo i vejš když v tom bylo blbnutí na letišti šla přes 10. co se týká výkonu tak když sem porovnal s některámi novými motory s 55kW tak ty hondácký kw byli o něčem jinym podle mě

no samozřejmě protože nezáleží jen na tom maximálním čísle výkonu ale taky na jeho průběhu Nápad je tu! takže porovnání dvou různých motorů se stejným výkonem bude dávat rozdílné výsledky

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 18:50   Citovat  

PreludeZ napsal:
no samozřejmě protože nezáleží jen na tom maximálním čísle výkonu ale taky na jeho průběhu Nápad je tu! takže porovnání dvou různých motorů se stejným výkonem bude dávat rozdílné výsledky

jj já vím chtěl sem jen říct že ta honda je na tom při tomhle srovnání celkem dobře

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 21:04   Citovat  

dal jsem pryč katalyzátor a navařil rovnou trubku,dal jsem sport.výfuk a beru že to si na spotřebě něco veme...svíčky byly černý jak deb..l..dnes jsem dal nové..ta spotřeba mě trápí...ale trápí mě dost to zrychlení...jsou to jako dvě vlny...kdy jedna je pomalá docela dost a pak najednou ten zátah a jde to pořádně do otáček...skusím vyčistit karbec..mo všem díky za odpovědi je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 21:08   Citovat  

myslíš že by ses mi mohl na to taky podívat když s tím máš skušenost? já prostě neznám nikoho přes hondu a nevím kde jinde začít než tady

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 21:11   Citovat  

kdybys měl náhodou nějaký nákresy tak bych byl moc rád díky...

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 21:18   Citovat  

díky moc všem...myslím že když mi nějak aspoň trochu pomůžete dát i aspoň informacema auto do kupy tak taky rád pomohu...dávám auto do kupy co se týče součástí motoru a podvozku atd..ale jak na to přijde pujdu do karoserie...jsem autoklempíř a učím se na autolakýrníka...autům jako mechanik taky rozumím....ale s klempířinou je to docela v poho...je chvilka co jsem dělal tuning na kapotě fiatu coupe a jsem sám na sebe pišný a neberte na ohled že bych se chtěl vytahovat to určitě ne...tak dobrej určitě nejsem =)...ale rozuměno já umím něco a zas jiní něco =)))...dík všem

0
PříspěvekZaslal: 29.11.2007 , 21:23   Citovat  

jj a v čem se stala chyba že když vejdu do auta tak cítím všude benzín? kůli trubce místo rezoná. a proč to tak čudí? dík

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.11.2007 , 11:48   Citovat  

ja mam ten samy motor co ty D13B2 v C4G a taky sem dal misto katu trubku a misto stredniho dilu rezonator a je to silene jak mam spinavou (jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se) od sazi jinak je to paradni motor zadne problemy sem stim nemel a uz to mam 3 roky Mrk jinak spotreba je kolem 7,5l za rok u me a to to moc nesetrim jinak ted delame na projektu D13A6 ktery je temer u konce az na par drobnosti ktere musime jeste doresit Velmi šťastný ale o tom az nekdy priste papa

Hondaeg3 je teď offline  Hondaeg3
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2007 , 12:05   Citovat  

tygr napsal:
jezdil,pokavaď jsem mu to nezeštěloval pak říkal že šel dolu o dva litry.

Co sa da konkretne nastavovat na tomto motore okrem predstihu a volnobehu zaq tepla a studena ?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.12.2007 , 20:18   Citovat  

Hondaeg3 napsal:
Co sa da konkretne nastavovat na tomto motore okrem predstihu a volnobehu zaq tepla a studena ?

Tam je věcí.... a hlavně to je zdlouhavý postup.je to na dlouho.

Hondaeg3 je teď offline  Hondaeg3
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 13:55   Citovat  

a vedel by mi to niekto ponastavovat?

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 14:20   Citovat  

Co se týče spotřeby D13B2 v C5g...je to hodně citlivý na styl řízení, já jezdím denně po Praze do práce lehkou nohu fakt nemám, naopak. Než mi to Tygřík sešteloval, tak sem jezdil za cca 9,5-10 l, a po dálnici svižným tempem dokonce i 12... Bylo to moc uchlastaný, Tygřík vše seřídil a já šel na spotřebu opravdu o 2 litry dolů. Nicméně nesouhlasím s tvrzením, že je to nejméně problémový motor řady D. Už jeho zcela nesmyslně složitá (a výrobně drahá) koncepce motoru plnýho mechanických součástí karburátoru spínaných asi stovkou podtlakovejch hadičech ho předurčuje k větší poruchovosti. Trochu mi hlava nebere proč japonci tohle do 5g dávali, když už byly stříkačky. Nicméně oni týhle koncepci asi dost fandili, protože v Japonsku do C5g rvali karburátory nejen do 1.3, ale i do 1.5 a dokonce i do 1.6 a 1.6 DOHC!

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 19:44   Citovat  

sopta napsal:
Co se týče spotřeby D13B2 v C5g...je to hodně citlivý na styl řízení, já jezdím denně po Praze do práce lehkou nohu fakt nemám, naopak. Než mi to Tygřík sešteloval, tak sem jezdil za cca 9,5-10 l, a po dálnici svižným tempem dokonce i 12... Bylo to moc uchlastaný, Tygřík vše seřídil a já šel na spotřebu opravdu o 2 litry dolů. Nicméně nesouhlasím s tvrzením, že je to nejméně problémový motor řady D. Už jeho zcela nesmyslně složitá (a výrobně drahá) koncepce motoru plnýho mechanických součástí karburátoru spínaných asi stovkou podtlakovejch hadičech ho předurčuje k větší poruchovosti. Trochu mi hlava nebere proč japonci tohle do 5g dávali, když už byly stříkačky. Nicméně oni týhle koncepci asi dost fandili, protože v Japonsku do C5g rvali karburátory nejen do 1.3, ale i do 1.5 a dokonce i do 1.6 a 1.6 DOHC!

Budu ti trochu oponovat Sopťo !
Systém podtlakových hadiček je tam hlavně kvůli plnění emisních limitů a kromě překousání od kuny nebo od myší, nebo špatného zapojení nevím za dlouhá léta o žádných problémech. Proti D15 nebo D16 motorům téměř neznám motor padlý na klice nebo zásadně kouřící (spotřeba oleje). A nezapomeň, že Honda, je v prvé řadě motorkový král pro kterého čtyři karburátory na jednom motoru klidně po 20ti letech provozu fungující na jedničku je naprostá samozřejmost. Takže jeden v autě pcha ... Velmi šťastný A další věc, model EG3 a i předešlý model EC8 (4.gen také s D13B2) nemá problémi s rozdělovači, jako D15.. a D16... , nemá problémi s hlavními relátky atd.
Jasně, byl to základní model řady, ale co vím od dealerů z Německa, sázelo se také, mimo jiné, na jeho velkou bezproblémovost a bezporuchovost.
Takže né pro vyložené závodníky, ale na normální poježdění ... proč ne Cool OK Honda

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 20:06   Citovat  

mám sice B1 čistokrevnej karbec(mám ho od ROMa)spotřeba kolem 4,5-8 litříků...jinak je to tahavej divoch do 130 pak zpomalí při 160přestane už zrychlovat na 180 umře ale ještě by se tam něco našlo...točit se to dá do nebe,ale při 9000 si člověk myslí že v motoru je vzteklej pes...krátká převodovka hodně se řadí,ale pak trápí ostatní auta....vi´d mibnorečku...pamatuješ když jsme pro něj jeli??? bohužel mi zbyde jen ten motor...kastle bude zastavená vrchařskou 1,6 dohc non vtec a příští sezonu bude lítat do kopců...

max-cz je teď offline  max-cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 20:11   Citovat  

No me v ceru zabira spojka skoro na podlaze, v predesle me slo přeřadit tak 2-3 cm po sešlápnutí , pro me osobne bylo lepsi kdyz sem nemusel slapat az na podlahu.
Jestli sem dobře pochopil tak pokud me jde přeřazovat až dole tak je spojka v nejlepším stavu a pokud už někde nahoře tak to ma pomalu zasebou?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.12.2007 , 20:11   Citovat  

jj zlatý léta bez katů ... kouř

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 10:25   Citovat  

Rom. napsal:
Budu ti trochu oponovat Sopťo !
Systém podtlakových hadiček je tam hlavně kvůli plnění emisních limitů a kromě překousání od kuny nebo od myší, nebo špatného zapojení nevím za dlouhá léta o žádných problémech. Proti D15 nebo D16 motorům téměř neznám motor padlý na klice nebo zásadně kouřící (spotřeba oleje). A nezapomeň, že Honda, je v prvé řadě motorkový král pro kterého čtyři karburátory na jednom motoru klidně po 20ti letech provozu fungující na jedničku je naprostá samozřejmost. Takže jeden v autě pcha ... Velmi šťastný A další věc, model EG3 a i předešlý model EC8 (4.gen také s D13B2) nemá problémi s rozdělovači, jako D15.. a D16... , nemá problémi s hlavními relátky atd.
Jasně, byl to základní model řady, ale co vím od dealerů z Německa, sázelo se také, mimo jiné, na jeho velkou bezproblémovost a bezporuchovost.
Takže né pro vyložené závodníky, ale na normální poježdění ... proč ne Cool OK Honda

Tak teď zas budu oponovat já tobě, EG3 mě dost natrápila a častou poruchovost a praskání podtlakovejch hadiček mi potvrdilo hned několik hondaservisáků, mimo jiné i p. Kuhnel, kterej jak mnozí ví toho měl pod rukama už hodně. Problém totiž je, že né vždy se dá prasklá podtlakovka zjistit vyhlášením chyby na ECU a pozvolnou ztrátu výkonu zvyšující se úměrně s rostoucí trhlinou v hadičce člověk špatně pozoruje. Sice tam jsou podtlaky víceméně jen kvůli katu, ale když je tam problém, tak to prostě neznamená jen zhoršení emisí, ale celý rozhození motoru, ECU dostává špatný hodnoty a podle toho špatně řídí bohatost směsy a motor chcípne. Naproti tomu je jedinej zásadnější častější problém stříkaček řady D pouze zmíněný rozdělovač, jinak to jsou naprosto bezproblémový motory. Samozřejmě se zde bavíme o motorech bez neodborných úprav.

Snap je teď offline  Snap
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 11:07   Citovat  

tygr napsal:
Tam je věcí.... a hlavně to je zdlouhavý postup.je to na dlouho.

Tygříku nebuď hamoun a rozděl se snáma o zkušenosti Úsměv
PS: benzín je drahej

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 11:13   Citovat  

tak mu to auto dovez a von ti to seridi :) to stejnak asi tezko pude jen tak rict.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 4.12.2007 , 11:41   Citovat  

Snap napsal:
Tygříku nebuď hamoun a rozděl se snáma o zkušenosti Úsměv
PS: benzín je drahej

Klidně ti tady můžu přepsat postup s manuálu,já to taky nedělám z hlavy,ale jak píše bitkař bez patřičného vybavení to neseřídiš a neodkontroluješ správnou funkci nekerých systému.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.12.2007 , 8:44   Citovat  

Opravdu už jen rychlá reakce na Sopťu,
Jesně že odejít může všechno, dle Murphyho zákonů i to co nemůže Velmi šťastný
Gumové hadičky prostě po 10-15ti letech zpuchří, ale když máš auto po pravidelných servisech, tak už sem tam je nějaká vyměněná a já osobně, za opravdu léta vození jsem se s přirozeně zpuchřelou a prasklou hadičkou setkal možná 2x. To od těch kun a myší daleko víckrát.
Spíš jsem myslel "klasicky" vylágrovanej motor na klice, event. dotažený až do konce, tzn. ojnice jde blokem ven.
To je docela častý jev u D16 , jen o něco méně častý jev u D15 , ale velká vyjímka u D13.
Jo a takový, u Škodů, klasicky vyběhaný karburátor jsem u Hondy opravdu NIKDY neviděl. OK

Nejsem zastáncem tohoto (hadičkového) řešení, o hodně lepší je to bez něj třeba, u D13B1 co má ode mne PAKO, ale ten zas nemá kat. Prostě, jako většina věcí v životě, je to něco za něco Ble

Obsah fóra Honda-club.cz   
spotřeba a výkon C5G 1,3
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina