Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto soutez - Srpen 2009
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 6

Fotosoutez Srpen
M@jk
19%
 19%  [ 44 ]
Bitkar
12%
 12%  [ 29 ]
blur
5%
 5%  [ 13 ]
Bully
7%
 7%  [ 17 ]
Hlavator
2%
 2%  [ 5 ]
kandik
18%
 18%  [ 41 ]
Klejzlik
0%
 0%  [ 1 ]
LJay
3%
 3%  [ 7 ]
RadekGT
1%
 1%  [ 3 ]
Roverman
4%
 4%  [ 10 ]
havo
13%
 13%  [ 30 ]
Michalka ( WotanMitUns )
11%
 11%  [ 26 ]
stock
0%
 0%  [ 1 ]
Hlasovalo : 96
Celkem hlasů : 227

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:41  Naposledy upravil Hlavator dne 18.7.2009 , 13:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bitkar napsal:
ja bych rek, ze tu par lidi proste nepochopilo par veci. Treba hlavator. Úsměv Jiank bych to tak cerne nevidel.

nemam ten pocit...spis nevidim duvod proc nekdo neustale strasne resit ..od toho je hlasovani..vysledek toho ze se porad neco resi bude znechucenost tech kteri by treba soutezit i jen tak chteli..bohuzel nekteri kteri musi komentovat naprosto vse tady na foru je od nejake souteze a hlasovani odradi Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
JaRaN je teď offline  JaRaN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:41   Citovat  

Myslím, že jsem se to rozlišení pokusil vysvětlit polopatě a srozumitelně, ale nevyšlo to..no co už..

Bitkar : Myslím, že jak hlasuji není o náročnosti..Na rovinu - dal jsem hlas tentokrát jediné fotce, co mě něčím zaujala a zahlasoval jsem pro to, co případně i v kalendáři doopravdy uvidím .. Na tvou jsem se podíval taky, není špatná, ale zajímalo by mě, jaká je bez filtru, když mi ji pošleš, budu rád.

Kandík: jasně, že máš pravdu, že práce s formátem a filtry je potřeba..Sám nejsem trouba co by dělal v Malování ve Win a myslel, jak boduje..Akorát v poslední době mám pocit, že frčí ty samé efekty, na defaultním nastavení..prásk a je to.

Dobře Hengesi..dej u Hlavatora (zase jen priklad aktualni) šířku 1024, jako pořadovaný základ..potom mužes udělat výřez na výšku 768..Můzeš si vybrat v jaké výšce, bud budeš mít ve výsledku auto na fullscreen skoro, nebo parádní horské panaramatko bez auta, pochybuju, ze vezmeš z auta i pozadí polovinu. Každopádně výsledek na kalendář nebude to, co by ted prípadně oslovilo hlasující a to je momentální celek. Kdyby na podobném fotu, ale treba jen s nebem letěla kometa, tak by to bylo nadherné foto, kazdý by byl nadšený a hlasoval třeba, ale tou výškou nepouzitelné..myslím na kalendář a o ten jediný tu jde snad. Alespon ze jsi reagoval za mě na reakci Hlavatora a praskani sem fotek jen tak Úsměv

A vůbec, nechápu co se tu teď hájí.. Když už pominu to, co tu popisuji (a to je zvýhodnování se použitím jiného rozlišení, než je v pravidlech, protože hlasující ovlivnuje pohled na to, co by jinak na fotce po ořezu nebylo a nebude v případě výhry), tak je to i tak prostě porusovani pravidel, já se na to zeptal a jdete do mě.. Radši už močit proti větru nebudu. Zase nerad šimrám varování, ale Polívka by řekl : Tak kdo je tady hňup.. a to nic ve zlém lidi přátele
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:47  Naposledy upravil Hlavator dne 18.7.2009 , 13:50, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JaRaN napsal:
Myslím, že jsem se to rozlišení pokusil vysvětlit polopatě a srozumitelně, ale nevyšlo to..no co už..

Bitkar : Myslím, že jak hlasuji není o náročnosti..Na rovinu - dal jsem hlas tentokrát jediné fotce, co mě něčím zaujala a zahlasoval jsem pro to, co případně i v kalendáři doopravdy uvidím .. Na tvou jsem se podíval taky, není špatná, ale zajímalo by mě, jaká je bez filtru, když mi ji pošleš, budu rád.

Kandík: jasně, že máš pravdu, že práce s formátem a filtry je potřeba..Sám nejsem trouba co by dělal v Malování ve Win a myslel, jak boduje..Akorát v poslední době mám pocit, že frčí ty samé efekty, na defaultním nastavení..prásk a je to.

Dobře Hengesi..dej u Hlavatora (zase jen priklad aktualni) šířku 1024, jako pořadovaný základ..potom mužes udělat výřez na výšku 768..Můzeš si vybrat v jaké výšce, bud budeš mít ve výsledku auto na fullscreen skoro, nebo parádní horské panaramatko bez auta, pochybuju, ze vezmeš z auta i pozadí polovinu. Každopádně výsledek na kalendář nebude to, co by ted prípadně oslovilo hlasující a to je momentální celek. Kdyby na podobném fotu, ale treba jen s nebem letěla kometa, tak by to bylo nadherné foto, kazdý by byl nadšený a hlasoval třeba, ale tou výškou nepouzitelné..myslím na kalendář a o ten jediný tu jde snad. Alespon ze jsi reagoval za mě na reakci Hlavatora a praskani sem fotek jen tak Úsměv

A vůbec, nechápu co se tu teď hájí.. Když už pominu to, co tu popisuji (a to je zvýhodnování se použitím jiného rozlišení, než je v pravidlech, protože hlasující ovlivnuje pohled na to, co by jinak na fotce po ořezu nebylo a nebude v případě výhry), tak je to i tak prostě porusovani pravidel, já se na to zeptal a jdete do mě.. Radši už močit proti větru nebudu. Zase nerad šimrám varování, ale Polívka by řekl : Tak kdo je tady hňup.. a to nic ve zlém lidi přátele

sem rad ze porad delas reklamu moji fotce..timto zadam admina o stazeni fotky ktera je stejne(jak sem ted pochopil diky odbornikovi)pro potreby kalendare naprosto nevyhovujici..mozna by do konce hlasovani mohla dostat jeste 1 n. 2 hlasy o ktere by okradla fotky ktere jsou pro kalendar naprosto idealni svojim rozlisenim, kompozici a nevim co jeste Se stydím omlouvam se ze sem zabiral misto a dovolil si foto poslat do souteze..priste uz se tak urcite nestane HaHaaa
   Návrat  
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:49   Citovat  

Nedělejte tady z toho kovbojku Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:53   Citovat  

jaran: origo fotku klidne ukazu, jen problem je, ze jen jednu z vicera. Totiz ta fotka vznikla pomoci HDR merge. Takze ti ukazu tak asi prostredni expozici. Tech fotek tyhle targy takle vzniklo i vic.

crxtarga.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
crxtarga.jpg, 114.69 kB
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 13:58   Citovat  

Fish napsal:
Nedělejte tady z toho kovbojku Tak to valím bulvy
jj taky nevim co se to tu furt tak řeší a rozebíra, se nedivim že pak je mezi fotky posílajícíma lidma míň a míň amaterů a víc lidí co na to mají prostředky kuky kuk
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 14:00   Citovat  

tak ja na to nemam prostredky, tu fotku co jsem sem dal, jsem fotil asi 5 let starym ultrazoomem. zadna zrcadlovka, objektivy, filtry apod.
   Návrat  
sivek je teď offline  sivek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 14:07   Citovat  

Bitkar napsal:
tak ja na to nemam prostredky, tu fotku co jsem sem dal, jsem fotil asi 5 let starym ultrazoomem. zadna zrcadlovka, objektivy, filtry apod.

ty se wubec neozejvej..... nejsi nahodou grafik.... kuky kuk
pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 14:24   Citovat  

tak trosku jo no :D , ale uz ta fotka byla focena s tim, ze bude upravena a vysperkovana. Takze je to i o foto, nejen o grafice.

Ale zas je to povzbuzujici i pro amatery... staci i par efektu na default a z normal fotaku je pekna fotka... vlastne nejvic to potvrzuje majk, ten pokud vim, taky ma jen dokonce kompakt. Takze vlastne reci o tom, jak je to tu o profikach jsou tehle mesic totalne mimo, kdyz vede fotka z kompaktu.
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 14:53   Citovat  

Bitkar napsal:
tak trosku jo no Velmi šťastný , ale uz ta fotka byla focena s tim, ze bude upravena a vysperkovana. Takze je to i o foto, nejen o grafice.

Ale zas je to povzbuzujici i pro amatery... staci i par efektu na default a z normal fotaku je pekna fotka... vlastne nejvic to potvrzuje majk, ten pokud vim, taky ma jen dokonce kompakt. Takze vlastne reci o tom, jak je to tu o profikach jsou tehle mesic totalne mimo, kdyz vede fotka z kompaktu.

A proc by nesla udelat hezka fotka z kompaktu?? Kdyz mas dobre svetelne podminky, neni duvod, aby to kompaktem za par supu neslo. Stejne tak zrcadlovka neni absolutne zarukou toho, ze z ni musi vyjit dobra fotka.
Jenom poznamka ke tve fotografii- z kompaktu vetsinou vyleze vsechno ostre, ale ty mas uz na zmensene fotce zjevne vsechno neostre. Ale snad to nebude na papire videt tak jak na monitoru.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 15:21   Citovat  

no je fakt ze ten muj fotak to foti tak jako vic soft, ale doostrit to pujde, v tom problem neni no. Jen se tomu trosku vyhybam, nemyslim si ze by to bylo vylozene rozmazany. Totiz sharpen filtr ma trosku tendence ze svy podstaty delat i takovy duchy okolo hran. Na papire to beztak videt nebude, tam je daleko vetsi hustota bodu. Ale asi to budu doostrovat trosku. Jinak treba stromy jsou mazly schvalne, je to multiexpozice a hodne foukal vitr.. mam fotku na ktery jsou mazly uplne, coz se mi ale libi a je to zamer. Mit zrcadlovku a ND filtr, tak to necham asi rozfoukat uplne, jak stromy, tak travu.

jinak ja preve rikal, ze z kompaktu muze bejt taky dobra fotka. Kdyby bylo potreba jen zrcadlo, tak na to kaslu taky. Ale je fakt, ze zrcadlovka je hodne velka zbran uz sama o sobe.
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 18:50   Citovat  

Bitkar napsal:
Ale je fakt, ze zrcadlovka je hodne velka zbran uz sama o sobe.

Kdo neumi fotit, tomu nepomuze ani full- frame. S automatikou na zrcadle ti vyjdou horsi fotky nez s kvalitnim kompaktem, kdyz vis, jak na to a pohrajes si s tim, vcetne prace se SW. Proste zrcadlovka v rukou nekoho, kdo o tom nema paru je nanic. Mozna jenom ta zbran, jak rikas- kdyby ji po nekom hodil pořádnej výtlem
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 21:41   Citovat  

To je furt dokola.

Někdo mi kdysi při příchodu na forum a do klubu (v roce 2006 a následné 2 roky) říkal, že jsem moc ukecanej a furt něco řeším. I když stále je to k tématu a myslím, že velice sofitstikovaně tu účastníci polemizují. Ale myslím, že by se mohla tato polemika vést k změně třeba pravidel, ale i k chování některých členů, tak by to bylo super. přátele
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 22:26   Citovat  

M@jk napsal:
To je furt dokola.

Někdo mi kdysi při příchodu na forum a do klubu (v roce 2006 a následné 2 roky) říkal, že jsem moc ukecanej a furt něco řeším. I když stále je to k tématu a myslím, že velice sofitstikovaně tu účastníci polemizují. Ale myslím, že by se mohla tato polemika vést k změně třeba pravidel, ale i k chování některých členů, tak by to bylo super. přátele

Kdyby se tu nekecalo, tak by Drone porad daval hlasku "UP" jako v jinych mesicich, aby se tema aktualizovalo a lidi mohli davat hlasy treba i tobe, nemyslis si to taky? Navic zrovna v tematu, ktere po 14 dnech uplne zapadne bych tohle absolutne neresil a sel delat osvetu radsi jinam.
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 22:39   Citovat  

Bully napsal:
Kdyby se tu nekecalo, tak by Drone porad daval hlasku "UP" jako v jinych mesicich, aby se tema aktualizovalo a lidi mohli davat hlasy treba i tobe, nemyslis si to taky? Navic zrovna v tematu, ktere po 14 dnech uplne zapadne bych tohle absolutne neresil a sel delat osvetu radsi jinam.

Nějak jsem to jako osvětu nebral. V klidu a pohodě.

Jdeme si s ženou udělat hezký večer ... otvírám lahvinku dobrého moku a
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 22:46   Citovat  

kdyby jste viděli čím fotil třeba Drtikol nebo Sudek a jaké fotky udělali ,schováte své nadobíčko za záda a bude se stydět...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.7.2009 , 22:59   Citovat  

PAKO napsal:
kdyby jste viděli čím fotil třeba Drtikol nebo Sudek a jaké fotky udělali ,schováte své nadobíčko za záda a bude se stydět...

A proc se stydet? Úsměv Proste je jenom jina doba a clovek vyuziva tech moznosti, co mu ta doba a technologie nabizi. My jsme meli na skole taky obrovske "harmoniky" s formatem negativu nejakych A4 a kdyz to nahodou vyslo Velmi šťastný mohly se jit vsechny soucasne technologie zahrabat, jakou to melo jemnost zrna, vykresleni atd.atd.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 10:41   Citovat  

Jeste jednou zadam o vymazani moji fotky ze souteze..uz dostala dalsi 2 hlasy a okradla o to fotky ktere jsou narozdil od te moji pry do kalendare pouzitelne HaHaaa
   Návrat  
WotanMitUns je teď offline  WotanMitUns
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 10:51   Citovat  

Dobrá fotka se dá udělat i kompaktu... Stačí se kouknout na net a najít si nějaké příklady. Jistě, zrcadlo je trochu něco jiného, ale kdo je zručný, tak si poradí i s tím kompaktem, který se dá taky přidělat na stativ... A úprava fotek, alespoň nějaká základní tak není složitá.
   Návrat  
Klejzlik je teď offline  Klejzlik
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.7.2009 , 11:46   Citovat  

Proč nikdy nemůžu vyhrát Smutný Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
kandik je teď offline  kandik
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2009 , 7:04   Citovat  

up..... uz to tenhle mesic skoncilo nebo jak to je ? Drone si tu?

edit: jsem slepej - casomira na zacatku funguje takze za dva dny .....
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Foto soutez - Srpen 2009
Fórum: Soutěže
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina