Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap B16A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
HeGi je teď offline  HeGi
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 15:05   Citovat  

Zdarec, mám dotaz jestli už tady někdo dělal swap motoru z D15Z6 Civic 6g na B16A2?Nebo nevíte o nějáké dílně, člověku, který by tohle dal dohromady. A co STK, dá se tohle nějak zlegalizovat Úsměv Zatím hledám a sbírám informace, než se do této akce pustím. Díky moc za případné rady HeGi
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 15:23   Citovat  

Zaprvé doporučuju použít "hledat" - párkrát se to tu řešilo... Mrk Ale máš první příspěvek...

Legálně to nelze - jiný typ motoru Ti zapíší jen se souhlasem výrobce výrobce auta a Honda Ti ho nedá! Lze měnit pouze stejné typy motoru (D16Z5 zase jen za D16Z5). Zkoumal jsem to u možnosti výměny motoru D16A6 (80kW) za D16Z2 (81kW) - vyjádření Hondy ČR = NELZE!

Další věc je, že bys musel vyměnit dost dílů - B16A2 má jinak silentbloky motoru než D15Z6 (nějaký kit se na to snad prodává), převodovka, rozdělovač, řídící jednotka, kabeláž, sání, budíky... Horní rozpěra v motorovém prostoru taky nebude seriově ve VTi jen pro srandu...

A co podvozek? VTi ho má oproti economu podstatně tvrdší (D15Z6 jsem měl, teď mám VTi - oboje sedany), jiné stabilizátory, silnější nápravy by taky chtěly...

Další věc brzdy - Honda je má obecně slabší a nechtěl bych vidět,ajk brzdy Economa krotí výkon a rychlost VTíčka...

Čili všechno jde,ale je to o penězích - podle propočtů,co se tu dělaly vyšel levněji prodej auta a koupě VTi... Samotný motor v dobré kondici vyjde tak ma 30tis.Kč a výš, převodovku netuším,ale pochybuju,že by byla pod 20... Brzdy jsem na VTi dával kvalitnější kotouče a desky a jen to mně vyšlo asi na 10...

Máš to i bez rizika,že Ti někdo přijde na přeražený typ motoru apod...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 16:06   Citovat  

Dík za rychlou odpověď, promiň, že jsem si to nedohledal, nějak mě to v zápalu horlivosti uniklo Úsměv Právě, že jsem našel někde v Polsku borca co prodával komplet Swap B16A2 (motor,ecu,poloosy tuším i převodovku) za celkem dobrý peníze cca. 45tisíc tak mě to celkem nabudilo a myslím že tu někdo davál do Civica 4g B16A1 tak jsem myslem, že to nebude až takový Harakiri, ale jak to tak čtu tak nevím nevím.. Smutný

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 16:09   Citovat  

Ono to jde - tohle dělal ninja (ten si udělal spešl držák motoru), tommyVtec (dle jeho vyjádření by do toho už nikdy nešel)...

já nad tím taky přemýšlel,ale pak se naskytla koupě VTi... Úsměv

nanoVTEC je teď offline  nanoVTEC
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.7.2008 , 20:22   Citovat  

no v polsku kupis lacne hondy ale v akom stave su sa ani vyjadrovat nebudem. mam jednu z polsky a vsetko zle a stale sa nieco kazy Smutný

0
PříspěvekZaslal: 25.7.2008 , 9:30   Citovat  

Ok, dik moc za info. Ještě si to nechám projít hlavou, ale asi to vidím na koupi Civic EK4 nebo si nechat dovézt Civic Type R tuším EK9 s opačným řízením Velmi šťastný Velmi šťastný

Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2009 , 23:56   Citovat  

Nechtěl jsem zakládat nové téma, máte s tímto kupováním motorů někdo zkušenost, já na to teď hledím poprvé Tak to koukám! že si přes sportovniautodoplnky můžu koupit jakýkoli z těchto motorů...
tudy odkaz

performance je teď offline  performance
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 1:16   Citovat  

Mailo napsal:
Nechtěl jsem zakládat nové téma, máte s tímto kupováním motorů někdo zkušenost, já na to teď hledím poprvé Tak to koukám! že si přes sportovniautodoplnky můžu koupit jakýkoli z těchto motorů...
tudy odkaz

No za tú cenu by som od nich teda nekúpil nič - B18C1 od 82500kč cože cože ? zmatenej

Leke je teď offline  Leke
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2009 , 1:42   Citovat  

performance napsal:
No za tú cenu by som od nich teda nekúpil nič - B18C1 od 82500kč cože cože ? zmatenej

pořádnej výtlem papa Tak to asi nic.
Vzdyt dokonce i zde z fora pred nedavnem nabizel zajisteni dovozu kompletnich motoru...ale za boha si ted nevzpomenu jestli to bylo z JPN/US ...nebo z olova z Ciny Velmi šťastný
Mam pocit, ze to byl lempl69 tudy ale vubec si nejsem jisty.
A myslim,ze nebyl sam.Ze jeste prednim kdysi nekdo neco podobneho naizel,jen jestli se mi to neplete s napr.Wheelmanem nebo nekym jinym co "zabezpecuje" nakupy na e-bay to mi hlava nebere

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 19:25   Citovat  

performance napsal:

Tak to je darda zmatenej na takovouhle cenu se nedostanu ani já s tou B18C6 i s montáží...Ba dokonce o dost levnejc,v řádech tisíců... cože cože ?

Leke:jj mě to ještě nabízel Lukas,byl docela ochotnej,domluvil mi 10%slevu na UK Ebay OK

Rada36 je teď offline  Rada36
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2009 , 19:32   Citovat  

performance napsal:

A ještě pozor ceny jsou bez DPH a dopravy z USA jestli to dobře chápu Tak to koukám!

Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap B16A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina