Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
JCRS-otázka na majitele
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
určin je teď offline  určin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 19:01   Citovat  

Tak jsem provedl repas a pretesneni kompresoru a ve vysledku se stalo to, ze zacal tlacit JEN 4PSI na 4'' remenici.
Silene se zmenil zvuk. Ted je skoro az neprijeme "kvilivej" Prikladam video, je to ale bohuzel jen telefonem a to jeste na spatne rozliseni, ale je to tam slyset. Zkusim pri ceste dom udelat lepsi.

proto se ptam lidi, co maji s JCRS nejakou zkusenost. Kolik ma ve skutecnosti tlacit EATON M42 (set na D16..) na 4'' remenicku? 4, 6 nebo 8 PSI???
vim, ze daysleeper ma ve svem B18.. ale uz mi psal, ze jeho komp neni temer slyset.

zde ono moc kvalitni video Úsměv ale dulezity je zvuk. Podotykam, ze max plnici tlak je pouze 4PSI a nevim proc Smutný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 21:05   Citovat  

to uz mas odladenou jednotku?mas budiky nebo jak poznas kolik to tlaci?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 21:21   Citovat  

nene. ECU jeste neni. Budiky mam Úsměv
tuto je jen komik po oprave. Je divny, ze po oprave tlaci 4PSI
   Návrat  
Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.5.2009 , 21:24   Citovat  

to je divny kolik tlaci predtim?nemas rozbitej budik nebo nedal si tam jinou remenici?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 8:10   Citovat  

no prave. Predti ten starej komp tlacil 8PSI. Ale nebyl pretesnenej. Je mozny, ze to ficelo nekudy ven a proto ten tlak.
Proto se ptam nekoho, kdo ma zkusenosti s M42 kolik ma vlasne tlacit? Pze kdsi jsem nekde cetl nebo mi to nekdo rikal (nebo jsem si to vsugeroval Úsměv ), ze standart na 4'' remenici ma byt 6PSI.
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 9:03   Citovat  

no fičelo ven , kdyby ti to fičelo ven tak by naopak tlak klesl ne ? přetlak co dokáže kompresor natlačit bude ovlivněnej nejen jeho otáčkama ale i spotřebou vzduchu motorem , tzn stejnej komp při stejnejch otáčkách natlačí jinej přetlak na 1,6 a jinej na 2,0-proto to půjde srovnat jen na stejným motoru . A pokud ti po přetěsnění tlačí míň ,tak bych hledal netěsnosti nebo chybu při přetěsňování -nevím třeba -dá se seřizovat vzdálenost rotorů ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 9:20   Citovat  

No,to jsem si myslel taky. Ale min rok,kdy mi 'odfouklo' tesneni pod hlavou, tak tlak kompresoru vyletel pres 15psi.
rotory nejdou nijak stelovat. Zase nadruhou stranu, ten zvuk kompresoru je zdravej. Nechrci,jen hodne kvili. Proto jsem myslel,jesli tu neni nikdo,kdo ma 4'' remenici aby mi napsal jeho max plnici tlak pro porovnani
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 9:59   Citovat  

Jestli si správně vzpomínám, tak tehdy, když ti fouklo těsnění pod hlavou, jsi měl ucpaný kat. To mohla být příčina těch 15PSI a následně fouknutého těsnění. Motor neměl jak vyfukovat a tudíš jak spotřebovávat vzduch, co do něj kompresor tlačil.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 11:55   Citovat  

Ivoss: ano spravne. A protoze to letelo ven ( pretlak ) z pod hlavy, tak proto tak vysoky tlak
   Návrat  
Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 17:00   Citovat  

urcin: na to prece nepotrebujes doktorat z fyziky, aby sis odvodil, ze pokud nekde neco uchazi, z uzavreneho prostoru (motor), tlak v tom uzavrenem prostoru klesne. Ja nemam tucha, jak se ta tvoje tehdejsi havarie odehravala, nicmene si myslim, ze prvotni pricina extremne zvyseneho tlaku byl ucpany kat, to jsi tam mel tech 22PSI. Prutok vzduchu byl presto minimalni, proto to nejelo nijak zavratne. Pak se tim extremnim "plnicim" tlakem odporoucelo tesneni pod hlavou a zacalo fucet, to uz jsi tam mel tech 15PSI, protoze konecne si motor nasel mistecko kudy si odfouknout.

Logicky vztazeno k soucasne situaci - pokud jsi zrepasoval kompresor a poklesl ti plnici tlak, nekde to uchazi. Kdyby to uchazelo predtim, nyni by ti tlak naopak vzrostl. Muze to taky uchazet "vevnitr" kompresoru, z tlakove do saci casti, skrz netesny rotor atp.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 22:10   Citovat  

ivoss: logiku to ma kudla to mi hlava nebere

mezi rotory nemuze byt preci netesnost. Kde by se tam vzala?? Vzajeme se o sebe netrou a nejaky vryp nebo neco takoveho na sobe taky nemaju.. to mi hlava nebere
Chtelo by to nejakou firmu, ktera se kompresorama zabyva zmatenej
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.5.2009 , 22:44   Citovat  

sorry za offtopic je to mimo mísu alo koukal jsem že Jackson racing nedělá už šroubový kompresory,ale jakoby klasická půlka turba hnaná řemenem.. to asi bude spolehlivější a míň nýchylnější na opotřebení, otázka co to stojí..
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 6:00   Citovat  

mezi rotory potažmo mezi rotory a stěnou vznikne vůle lehce , vyběhaný ložiska , začne to běhat po sobě opotřebí se a pak dáš nový ložiska a máš rotory daleko. Ale spíš bych hledal netěsnost jinde , třeba nezavře obtoková klapka nebo neprd třeba posilovač ?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 19.5.2009 , 8:36   Citovat  

monty: rozumim ti, ale to by na rotorech byl videt vryp nebo nejaka znamka o vzajemnem treni. Ty jsou cistoucke jak detskej zadecek:)
obtokovej ventyl je taky O.K. Na ten uz jsem koukal. A jesli myslis posilovaca brzd, tak je taky oukej.
to jsem vsechno nekolikrat prosel. Proto jsem se zeptal jesli nekdo nema zkusenost hlavne se zvukem eatonu M42. Pze je fakt kvilivej. Jediny co me napada je, ze nebude tesnit "domecek" tech rotoru, ten je z hlliniku a na nem jsou stopy po rotorech. Ale zase kdyby netesnil, tak by to nemelo takovek kvilivej zvuk, ne? to mi hlava nebere
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.6.2009 , 20:17   Citovat  

uz si prisel na to cim to je?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
JCRS-otázka na majitele
Fórum: Videa