Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
házení při brždění
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 2
Mailo je teď offline  Mailo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2009 , 22:55   Citovat  

Za 2 opravné sady předních brzd na c5g jsem dal v Kelly 500 kc (250 jedna sada) Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
romeo411 je teď offline  romeo411
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 7:36   Citovat  

Mourl napsal:
Nevíte co stojí v Hondě? nebo kde se dají koupit?chtěl bych asi rovnou předek+zadek. Protože s vibracemi mám problém už skoro 2roky...a už mě to fakt nebaví Smutný jedná se o anglána pofacelift D16B2 MB4

Hele mam uplne stejny auto. Zitra se zkusim zeptat v Honde na cenu a dam vedet.

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 9:39   Citovat  

Mno já osobně vubec nechápu čim to může být .. tak do 60kmh to nedělá .. při vyšší rychlosti už při sebemenšim sešlápnutí brzdy klepe (a tahá mi to volant doleva) ..ale byl jsem na měření brzd a graf ukázal že to brzdí dobře takže předpokládam že brzdič bude ok.

Snad příští tejden se na to už mechanicí dostanou no .. a snad to poznaj kde je problém, protože ten kloub měnit zbytečně to bych asi těžce nesl Velmi šťastný

Mourl je teď offline  Mourl
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 16:01   Citovat  

Já byl na technické před 14dny a taky všechno OK a přitom to vibruje, ta technická to je fakt jenom taková sranda Úsměv
To: romeo411, kdyby jsi se zeptal bylo by to super! už jsem sice psal Idahovi jestli by to neuměl ale zatím se neozval.
Jinak co jsem koukal do EPC tak zadek prachovky vychází cca na 14E + ty jejich poplatky celej set s těma tyčkama na 34E. Nevím jeslti má smysl je koupit rovnou taky?
na předek jsem nekoukal.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2009 , 18:31   Citovat  

Luky dík za radu. Je ale možné,když jsem je dělal asi před 2 měsíci,aby to zarezlo? Prachovky byly ok a nacpal jsem tam vazelínu,tak to mi hlava nebere

Borik2 je teď offline  Borik2
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2009 , 15:25   Citovat  

no, já teď řešil zatuhlý desky na obou předních kolech, při brždění to vůbec netáhlo do strany, ale hooodně to hučelo, jako když dře plech o plech... házení bři brždění mi to kdysi dělalo taky, vždy to vyřešila výměna destiček a kotoučů...až na po 3. jsem ale byl spokojený, a to trvá dodnes (dal jsem ATE desky a Brembo Max kotouče)...

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2009 , 16:28   Citovat  

Moc bych to nehrotil bejt váma...už jsem taky rezignoval....ani jedno céro mi pořádně nebrzdilo..dvě tři šlápnutí ve vysoký rychlosti do plnejch a div mi volant neutrh ruce jak se to klepe...myslel jsem si, že je motor prostě rychlejší než brzdy a taky že to auto je moc lehký na to, aby bylo stabilní při brždění v rychlostech nad 150 km/h............. ale kámoš co se mnou dával ten "závod" měl BMW 330XD a kolem 200 si stěžoval na to samý......a nebyl a není jedinej......

Myslim, že automobilky na ty brzdy prostě kašlou a věnujou víc času resp. financí na jiný věci.....ještě jsem nezažil (rychlý) auto, který by brzdilo adekvátně svýmu výkonu..... jo taková Fobie 1.2 HTP..to je něco...šlápneš a div si vo palubku nerozbiješ tlamu.

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2009 , 16:39   Citovat  

kaccerr napsal:
Luky dík za radu. Je ale možné,když jsem je dělal asi před 2 měsíci,aby to zarezlo? Prachovky byly ok a nacpal jsem tam vazelínu,tak to mi hlava nebere

no samozrejme to muze byt i necim jinym ( kotouce, cepy atd )

tohle me napadlo jako prvni protoze jsem se s tim na Accordech uz nekolikrat setkal ....

8/2008 byla davana vazelina (prachovky zustaly puvodni)....a 23.2.2009 to vypada na zadnim kole spodni cep po vyndani takhle :

brzdy rez.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
brzdy rez.jpg, 51.23 kB

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2009 , 18:33  Naposledy upravil Mourl dne 24.3.2009 , 19:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Luky, co používáš za vazelínu??
Jinak co se týče dimenzování brzd, mám uplně stejný pocit že to výrobci docela podceňují Smutný kor na anglánovi mi to přijdou ty brzdy slabé,na ten psaný výkon to podle mě nedostačuje Smutný
citace:
to nevim mam ji od kamose mechanika ze tam pry patri.

Tak jsem to nemyslel že používáš něco špatného, jenom mě to zajímá,co používáte VY.

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2009 , 19:45   Citovat  

Mourl napsal:
Luky, co používáš za vazelínu?? .......

to nevim mam ji od kamose mechanika ze tam pry patri.

Nerekl bych ze je to spatnou vazelinou, horni cep je jako novej, akrat na ten spodni lita asi vic humusu ze silnice a pekne se to tam drzi. holt zima se na tom pekne podepise Smutný

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2009 , 23:19   Citovat  

tak já už sem škubání volantu při brždění vyřešil.
přes vyvážení gum,geo.,kontrolu řízení,tlumičů,brzd komplet,až došlo na čepy horních ramen.. je to dobrý
a to sem je 20tis.zpátky měnil..hold český silnice naštvanej
jinak na uložení třmenu sem dával grafitku.

Ossi je teď offline  Ossi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.4.2009 , 8:32   Citovat  

ja jsem prezul na letni a vsechno v poradku ... uz zadny kopani pri brzdeni ...

ZSJ je teď offline  ZSJ
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2009 , 17:33   Citovat  

ahoj mám doma targu vti a mám už delší dobu problém s tím že se mi třepe volant: když jedu pomalu okolo 60 a zpomaluju na čezvenou tak mi příjde že se mi kola neotáčejí přesně kolem středu jako by byl špatný profil pneumatiky a ve vyžších rychlostech se mi třepe volant občas to zas nedělá vůbec samo zřejmě se mi třepe i při brždění ale jak říkám někdy zas vůbec tož jsem s toho jelen poraďte pls

david.hammer je teď offline  david.hammer
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.4.2009 , 17:45   Citovat  

Tak musim rict, ze sem tam se mne taky klepe malinko klepe volant, kdyz jedu moc rychle a nebo kdyz brdzim, ale vetsinou to bylo na hodne spatny silnici. jo ridil jsem asi mesic zpatky z4 3.0 265ps por.cena pres 1.mil korun a kdyz jsem brzdil ve 180km/h tak to mlatilo hrozne!!!

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 17:28   Citovat  

Nechci zakládat nové téma. Tak bych se tu rád optal na podobnou věc. Jel jsem z brna 200km/h a pak šel na brzdy docela ostře a při asi 140km/h najednou strašnej hukot od kol bo možná brzd a skoro vůbec to nebrzdilo. Pustil jsem tedy na 5 vteřin a šel na brzdy znova, tak zase pěkně brzdili a dál při cca 80km/h opět téměř bez brzdného účinku. Je to problém zahřívání asi, že?
Na brzdy jsem po koupi auta ještě nic nedělal. Akorát jukl na desky při výměně kol-pneu a vypadali dobře. Když by jsem řešil nové kotouče, tak bych asi radši nějaké vrtané nebo drážkované...ať se to lépe chladí a taky vypadá Se stydím ... jaké by jste doporučili(vím věčné téma)...auto 6g angl. MB47/D16W4... jinak ty vrtané nebo drážkované žerou hodně desky?
Díky

Při sjezdu na exit jihlava, havl. brod. Černá R36 kasírovala Q7 a A4, myslel jsem, že maji tmavě modrý a né černotu Úsměv.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 17:35   Citovat  

MiBa napsal:
Nechci zakládat nové téma. Tak bych se tu rád optal na podobnou věc. Jel jsem z brna 200km/h a pak šel na brzdy docela ostře a při asi 140km/h najednou strašnej hukot od kol bo možná brzd a skoro vůbec to nebrzdilo. Pustil jsem tedy na 5 vteřin a šel na brzdy znova, tak zase pěkně brzdili a dál při cca 80km/h opět téměř bez brzdného účinku. Je to problém zahřívání asi, že?
Na brzdy jsem po koupi auta ještě nic nedělal. Akorát jukl na desky při výměně kol-pneu a vypadali dobře. Když by jsem řešil nové kotouče, tak bych asi radši nějaké vrtané nebo drážkované...ať se to lépe chladí a taky vypadá Se stydím ... jaké by jste doporučili(vím věčné téma)...auto 6g angl. MB47/D16W4... jinak ty vrtané nebo drážkované žerou hodně desky?
Díky

Při sjezdu na exit jihlava, havl. brod. Černá R36 kasírovala Q7 a A4, myslel jsem, že maji tmavě modrý a né černotu Úsměv.

ja mam vrtany a drazkovany zaroven od zimmerman ci jak to je, a ty diry hodne praskaji a navic kdys se zanesou ty diry a drazky bordelem, tak to pak taky solidne haze, uz jsem je dvakrat cistil hezky vrtakem projet ten bordel pryc Úsměv

MiBa je teď offline  MiBa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2009 , 18:09   Citovat  

dobře takže vrtaný nee! ... budu koukat po drážkovaných pouze Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 12:50   Citovat  

MiBa napsal:
dobře takže vrtaný nee! ... budu koukat po drážkovaných pouze Úsměv

já mám EBC částečně vrtaný a drážkovaný..docela spokojenost..určitě lepší než plně vrtaný..
jinak po 13tis. sem měnil jedny desky a kotouč má trochu hranku,ale žádnou brutální,jen je vidět,že taky něco zažily.. HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2009 , 13:00   Citovat  

taaaak..a ještě mám jeden poznatek..házení při brždění pokračovalo.. Smutný přes výměnu horních čepů a komplet podvozku za nový(pera a tlumiče),kontrolu řízení,geom.,silen.bl.záklon.tyčí,pneu,kontrolu brzd-včetně házivosti a uložení třmenů
a nakonec to bylo SPODNÍMA ČEPAMA.. OK
tudíž kdo sleduje tuto dis. a má stejný problém,doporučuji zkontrolovat vůle při vyvěšené přední nápravě.. Velmi šťastný
doufám,že to někomu pomůže.. pořádnej výtlem Hihi

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2009 , 22:53   Citovat  

ták skoro po měsíci se opět vracím k tématu.. HaHaaa ..opět začal házet volant při brždění.. Ble
další věc,která toto může způsobovat,je vůle v hřebenu (pokud jsou všechny čepy na řízení ok)..
zítra se chystám přepouzdřit řízení (na céru otázka pár stovek)..a vymezit vůli.. Úsměv
..pak už by to mělo přestat na dobro..protože to je poslední věc.. pořádnej výtlem

jinak koukám,že si tady vystačim sám se sebou a dobře si pokecal pořádnej výtlem muhehe

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2009 , 23:06   Citovat  

cocks napsal:
Moc bych to nehrotil bejt váma...už jsem taky rezignoval....ani jedno céro mi pořádně nebrzdilo..dvě tři šlápnutí ve vysoký rychlosti do plnejch a div mi volant neutrh ruce jak se to klepe...myslel jsem si, že je motor prostě rychlejší než brzdy a taky že to auto je moc lehký na to, aby bylo stabilní při brždění v rychlostech nad 150 km/h............. ale kámoš co se mnou dával ten "závod" měl BMW 330XD a kolem 200 si stěžoval na to samý......a nebyl a není jedinej......

Myslim, že automobilky na ty brzdy prostě kašlou a věnujou víc času resp. financí na jiný věci.....ještě jsem nezažil (rychlý) auto, který by brzdilo adekvátně svýmu výkonu..... jo taková Fobie 1.2 HTP..to je něco...šlápneš a div si vo palubku nerozbiješ tlamu.

U tátoví oktávky 1.6 74kw se může šlapat na brzdu jak chce a neklepe do volantu vůbec a ještě taky dodám že tam je na brzdy maximální spolehlivost(opakovaně ze 180) a jsou dobře dimenzovaný. To kdybych měl nna céru takovou jistotu Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.6.2009 , 23:13   Citovat  

PepaCR5446 napsal:
U tátoví oktávky 1.6 74kw se může šlapat na brzdu jak chce a neklepe do volantu vůbec a ještě taky dodám že tam je na brzdy maximální spolehlivost(opakovaně ze 180) a jsou dobře dimenzovaný. To kdybych měl nna céru takovou jistotu Se stydím

to já na svym céru,mám přesně takovou jistotu.. OK
důkaz: ještě žiju.. pořádnej výtlem

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2009 , 8:35   Citovat  

Já jsem házení částečně eliminoval a bylo to chybějícími šroubky které držejí kotouč na náboji.)Na zadních kotoučích. Oni tam být na jiných autech nemusejí, ale tady se nemá skoro za nic vystředit ten kotouč,takže to házelo jako prase. Doplnil jsem šroubky a je to určitě o dost lepší OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2009 , 9:18   Citovat  

Mourl napsal:
Já jsem házení částečně eliminoval a bylo to chybějícími šroubky které držejí kotouč na náboji.)Na zadních kotoučích. Oni tam být na jiných autech nemusejí, ale tady se nemá skoro za nic vystředit ten kotouč,takže to házelo jako prase. Doplnil jsem šroubky a je to určitě o dost lepší OK

tak ty na zadku nemám dobrý tři roky.. HaHaaa
ono kolikrát stačí přesadit kolo o díru.. Úsměv

kumstikf je teď offline  kumstikf
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2009 , 9:40   Citovat  

Zdravím, koukám že tenhle problém má dost lidí.
Já se teď rozhoduju jestli mám dát auto do servisu nějakýmu šikulovi, protože mám docela bobky co to bude stát. Auto mi mírně letí k levé straně a při brždění se rozklepe volant a při zatáčení (na obě strany) je slyšet klepání od kol.
Kotouče mám nový a nedavno jsem byl na geometrii. Do oprav se sám necpu (jsem spíš teoretik), ale koukal jsem že jedna prachovka je v háji. Dalo by se stručně posoudit co bude obnášet oprava? Trochu se bojim, že v servisu jen vyměněj kus za kus aniž by to bylo nezbytně nutný. Kolega například při klepání kola vyměnil homo.kloub a říkal že to bylo zbytečný, protože byl OK a závada byla v ložisku.
Díky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2009 , 9:53   Citovat  

kumstikf napsal:
Zdravím, koukám že tenhle problém má dost lidí.
Já se teď rozhoduju jestli mám dát auto do servisu nějakýmu šikulovi, protože mám docela bobky co to bude stát. Auto mi mírně letí k levé straně a při brždění se rozklepe volant a při zatáčení (na obě strany) je slyšet klepání od kol.
Kotouče mám nový a nedavno jsem byl na geometrii. Do oprav se sám necpu (jsem spíš teoretik), ale koukal jsem že jedna prachovka je v háji. Dalo by se stručně posoudit co bude obnášet oprava? Trochu se bojim, že v servisu jen vyměněj kus za kus aniž by to bylo nezbytně nutný. Kolega například při klepání kola vyměnil homo.kloub a říkal že to bylo zbytečný, protože byl OK a závada byla v ložisku.
Díky

operovat bez pacienta pořádnej výtlem
..když si přečteš všechny přízpěvky,je to fakt hromada věcí,co to může dělat..já osobně by se na servis vykašlal(nedoplatil bych se) a prostě si to všechno prošel a vypozoroval co to dělá,či může dělat..až potom jedině servis,ale už nějakym podezřenim..nebo někdo koho znáš a víš,že ví HaHaaa a je šikovnej,tak ať se sveze a pak to s tebou třeba proleze je to dobrý

kumstikf je teď offline  kumstikf
0
PříspěvekZaslal: 23.6.2009 , 10:00   Citovat  

Taky to tak vydim. Zkoušim do poslední chvíle jestli nebude klička, ale tohle člověk neokecá. Pročetl jsem to tu celkem důkladně, ale asi to fakt chce někam zajet.
Každopádně díky je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
házení při brždění
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2 
Zaslat odpověď