Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ABS
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2009 , 22:47   Citovat  

Zdary lidičky .. tak jako skoro neustále, tak teď řeším zase jinou závadu Úsměv Nefunguje mi ABSko, což sice neni nic kvůli čemu by to nejelo, ale moc mě už nebaví dojíždět hranici křižovatky kam skočí červená smykem a nebo 2x denně cestou do práce brzdit i očima když to předemnou někdo zadupne Úsměv

Tak jsem se rozhodl trochu se na to podívat, ovšem abych řekl pravdu nevím co všechno systém ABS obsahuje, respektive co všechno tam může být na vině. Kontrolka nesvítí takže se jeví že je v pořádku ale realita je taková, že nefunguje. Tak jsem se chtěl tak nějak poptat co se vám komu se to už stalo na ABS zničilo s čím se tak nějak dá počítat že by to eventuelně mohlo být.

Díky předem za názory .. eventuelně můžete i připojit nějakej názor na spolehlivost Hondic v porovnání s jinýma značkama .. osobně me už trochu leze krkem jak se všichni v jiných autech podobnýho věku vozí bez problémů jen Preludka je co týden někde v opravě kvuli něčemu Velmi šťastný
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 0:10   Citovat  

cus, mozna ti praskla kontrolka, rosveci se pri testu?
jestli ne tak rozeber palubku dej tam novou zarovku a vybklikej chybu ABS viz FAQ.. .

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Pauli je teď offline  Pauli
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 7:00   Citovat  

Hoj, dřív zkus mrknout ještě na pojistku ale pokud se nerozsvití ani při testu tak si tu kontrolku radši zkus.JO a ABS prodlužuje brzdnou dráhu takže ten semafor a to dobrždování očima moc nechápu Cooo???

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:49   Citovat  

Nooo kontrolka asi nesvítí to je pravda ... tak to je fakt opravim kontrolku a vyblikám díky Úsměv

AD : brzdná dráha .. a k čemu by se teda do aut asi dávalo ? Mrk , je mi jasný že mě teď zasypete odpověďma že to je pro ženský co neumí udržet auto na hranici smyku .... ale já se klidně přiznam že to tak zmáklý taky ještě nemam a proto ten smyk často dostanu při brždění a proti tomu by mi ABS pomohlo. Tak se mi můžete vysmát ale myslim si že tu je i hodně jiných lidí který bez abs zabrzdí hůř než s nim ... já jsem určitě jeden z nich.

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 21:54   Citovat  

Nejdriv si vyskousej na trave nebo snehu jestli ti opravdu nefunguje.

A pak abs je od toho aby prave na takovych kluzkych povrchach jsi mohl zatačet,ikdyz to maš zaduple. kuky kuk

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:06   Citovat  

Mno já nevím no takhle .. zkoušel jsem to se svým i se spolubydlovo autem .. obě podobně těžký oba máme nový zimáky v podobný cenový kategorii .. jemu ABSo jde a mě ne .. a když jsem to prostě ve 40ce zadupl tak to jeho mě sice rozkopalo nohu obrzaně řečeno ale ta brzdná síla byla brutální celkem, moje jsme zadupl a vesele jsem si hvíííííííízdal až než to zastavilo a brzdná síla docela směšna proti tomu s ABS no.

A jak se dá zjistit jestli funguje ? Já myslim že kdyby fungovalo tak mě to nenechá takovejdle smyk udělat .. jeho auto prostě hned když se kola přiblíží tý hranici smyku začne brzdě bránit .. moje vubec nic takže předpokládam že nefujguje .. což je dost možný pač mě tak napadá že ta kontrolka nesvítí při testu no :-[

Aqwertzz je teď offline  Aqwertzz
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:10   Citovat  

Pokud te nekope pedal a tak divne to necvrlika tak fakt nejde. Ovsem jeli smyk, proto rikam skusit na snehu nebo trave. Ale asi nejsi **** tak fakt nejde.

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:12   Citovat  

Pauli napsal:
Hoj, dřív zkus mrknout ještě na pojistku ale pokud se nerozsvití ani při testu tak si tu kontrolku radši zkus.JO a ABS prodlužuje brzdnou dráhu takže ten semafor a to dobrždování očima moc nechápu Cooo???
to nemas pravdu auto s abs zabrzdi v 5ti z 6ti situaci drive (ukazovali nam to na skoleni FORD)

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.2.2009 , 22:15   Citovat  

Aqwertzz napsal:
Pokud te nekope pedal a tak divne to necvrlika tak fakt nejde. Ovsem jeli smyk, proto rikam skusit na snehu nebo trave. Ale asi nejsi **** tak fakt nejde.

Asi nejde no .. na sněhu už jsem si s tim hrál docela dost Úsměv a i na mokru a tak podobně ... tak ais bude nejlepší pořešit kontrolku a vyblikat .. pak budu moudřejší Úsměv)) Tak zatim díky ! Úsměv

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.2.2009 , 5:07   Citovat  

pak dej vědet na co si přišel protože řeším ten samý problém, ale jsem línej vyměnit žárovku v kontrolce Velmi šťastný Jinak jsem zkoušel ABS v nové koktě a musím říct, že mě to moc nepotěšilo, je to asi o zvyk prostě musím šlapnout na brzdu a auto musí reagovat a ne, že mi to začne kopat do nohy a "jede" to stále dál pořádnej výtlem

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 7:38   Citovat  

salat napsal:
to nemas pravdu auto s abs zabrzdi v 5ti z 6ti situaci drive (ukazovali nam to na skoleni FORD)

Tohle je strašně diskutabilní téma Chápeš!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 7:42   Citovat  

Stealman napsal:
Nooo kontrolka asi nesvítí to je pravda ... tak to je fakt opravim kontrolku a vyblikám díky Úsměv

AD : brzdná dráha .. a k čemu by se teda do aut asi dávalo ? Mrk , je mi jasný že mě teď zasypete odpověďma že to je pro ženský co neumí udržet auto na hranici smyku .... ale já se klidně přiznam že to tak zmáklý taky ještě nemam a proto ten smyk často dostanu při brždění a proti tomu by mi ABS pomohlo. Tak se mi můžete vysmát ale myslim si že tu je i hodně jiných lidí který bez abs zabrzdí hůř než s nim ... já jsem určitě jeden z nich.

Jestli ti auto při brždění jde do velkého smyku tak se mrkni na brzdy bo není normální aby ti to dělalo,v normálu se trochu zkroutí ale to vychýlení je malé..osobně bych chtěl mít vypínatelné ABS

Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 7:48   Citovat  

No tak jde hlavně o to že se ti neseknou brzdy a smykem budeš vždy dýl brzdit. Ale taky se může povést že bez ABS zabrzdíš líp a dřív.

stealman: Jako jestli 2xdenně dobržduješ očima před autem, to jseš dobrej. Tůdle se namně nějakej pražáček lepil s fábkou a jak mu pískly i brzdy s ABS když jsem mu přibrzdil. Když budeš přemejšlet a dodržovat bezpečnou vzdálenost, prakticky je ABS na prd. Ale tak jako hodí se to je jasný.

kamol je teď offline  kamol
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 7:49   Citovat  

Stealman napsal:

ABS je fakt pomov v zime.me to teda pomaha.ale zase auto s abs ma vetsi brzdnou drahu nez auto bez abs treba na suchu.

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 14.2.2009 , 9:42   Citovat  

Pauli napsal:

abs prodluzuje brzdnou drahu na suchu mozna tak, a na sterku
Na vodě určitě nee protože reaguje na tvorbu aquaplaningu

(jestli pisu moc kraraviny tak je to proto ze jsem to vcera prehnal s pifko )

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kumstikf je teď offline  kumstikf
0
PříspěvekZaslal: 2.3.2009 , 19:07   Citovat  

Já mám Accorda a dělá mi to to samí. Kontrolka nesvítí (ale funguje) a ABS nemaká. Závada se záhy našla sama. Při průjezdu ostřejší zatáčkou mi něco začlo dost hrozivě drhnout v kole a když jsem zastavil, tak jsem zjistil, že se rozlomil takovej ten ozubenej kroužek na náboji po kterém podle mého názoru běhá nějaké to čidlo. Kroužek jsem vyoperoval a ABS samo.nemaká. (ale nic nerachtá Velmi šťastný)

Obsah fóra Honda-club.cz   
ABS
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina