Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ozvuceni
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Stollby je teď offline  Stollby
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 19:54   Citovat  

zravim chtel bych se zeptat jake je nejlepsi rozmisteni v aute?predni dvere zadni dvere a kufr basak nebo na palubku vysky do zadu basak a na plato 3pasmovky?urco je tady nekdo zkusenej
diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 20:02   Citovat  

V jakym autě? Co už tam máš? Jaké jsou plány? Vše přes zesilovače? Jde ti o maximální kvalitu zvuku, hlasitost, design? Cenová představa? Trochu se rozepiš, nebo mě kontaktuj na ICQ, můžem pokecat.

cednicek je teď offline  cednicek
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:08   Citovat  

no ahoj, nekde v katalogu Pioneeru jsem videl ze by melo byt ve predu vysky (uplne v predu, pak tek nejak smerem do zadu stredy (resp. stredobasy) a kufr basy.
Z vlastni zkusenosti mohu rict (mam 3D 6G), ze vymenou puvodnich papirovych dvoupasem za deleny dvoupasma (ve dverich ty stredobasy a v zrcatkach vysky) se rapidne zlepsil zvuk. Vzadu mam 3 pasmovy ovaly, ale rekl bych ze v predu to jeno dokreslujou, jsou spis pro cestujici vzadu, neni to uplne nezbytny. V kufru mam aktivni subwoofer, tzn. netreba zesilovac, taham vse prez radio a musim rict ze uplne potichu to nehraje. Se zesikem asi jina liga, ale to uz by mi z kufru nezbylo nic. Jinak vse zn. Pioneer, doporucuju. Hlavne ten woofer na to jak je malej umi zadunit.

Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:10   Citovat  

jak pises basak pres radio a basak pres zesik je opravdu, ale opravdu neco moc jinyho, urcite bych ho poridil

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:21   Citovat  

Mardoc napsal:
jak pises basak pres radio a basak pres zesik je opravdu, ale opravdu neco moc jinyho, urcite bych ho poridil

Aktivní woofer je takový, který má v sobě vestavěný zesilovač. Takže membránu subwooferu nepohání rádio, ale zesilovač.

vendik je teď offline  vendik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:54   Citovat  

Stollby napsal:
zravim chtel bych se zeptat jake je nejlepsi rozmisteni v aute?predni dvere zadni dvere a kufr basak nebo na palubku vysky do zadu basak a na plato 3pasmovky?urco je tady nekdo zkusenej
diky
ja to mam nacpany od palubky az do kufru Je to tam.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 22:57   Citovat  

vendik napsal:
ja to mam nacpany od palubky az do kufru Je to tam.

jj. FLÍčka hrajou dobře! OK Jak velký máš?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:00   Citovat  

Hifil napsal:
Aktivní woofer je takový, který má v sobě vestavěný zesilovač. Takže membránu subwooferu nepohání rádio, ale zesilovač.

A on nepsal ze ma aktiv nebo jo? Tak to koukám!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:06   Citovat  

cednicek napsal:
...V kufru mam aktivni subwoofer, ...

Já to tam vidim.. kouř

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:12   Citovat  

Hifil napsal:
Já to tam vidim.. kouř

Jo promin ja jsem koukal porad na ten jeho první prispevek zmatenej tak to se omlouvam

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:14   Citovat  

Hifil napsal:
jj. FLÍčka hrajou dobře! OK Jak velký máš?
30 cm ale tech 1000w co tam pisou je blbost ale hrajou pekne mam 2krat 600 w zesik a 1,2f kapacitor a nemuzu si stezovat

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:16   Citovat  

vendik napsal:
30 cm ale tech 1000w co tam pisou je blbost ale hrajou pekne mam 2krat 600 w zesik a 1,2f kapacitor a nemuzu si stezovat

1000W je max. Každý z těch dvou repro má 300W RMS. A to opravdu má.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.1.2009 , 23:20   Citovat  

Hifil napsal:
1000W je max. Každý z těch dvou repro má 300W RMS. A to opravdu má.
hmm ale stejne si myslim ze kdybych do nich pustil 1000w tak mi zbydou jen ty magnety a koše HaHaaa

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 0:07   Citovat  

vendik napsal:
hmm ale stejne si myslim ze kdybych do nich pustil 1000w tak mi zbydou jen ty magnety a koše HaHaaa

No kdybys tam těch 1000W pustil na setinu vteřiny, tak by se nic nestalo - takže těch 1000W max maj. Ale jelikož maj 300W RMS, můžeš do nich dlouhodobě pustit hudební signál o dlouhodobě průměrném výkonu nejvýše 300W. Takže údaje sedí Úsměv

mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 1:32  Naposledy upravil mirekparek dne 22.1.2009 , 8:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

No někteří lidi neví že to je jen na setinu vteřiny. Hifile.. ty máš origo audio ve dveřích a vzadu v přeludce? Nebo něco lepsího? Asi blý dotaz co?Velmi šťastný Bych se chtěl zeptat co je tam za rozměry repro c obys doporuči bych chtěl asi taky povyměnovati:)

keomatepo je teď offline  keomatepo
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 4:37   Citovat  

No podla mna je rozumne do prednych dveri nahodit nejake kompa, vylaminovat domceky pre vyskace...
Do kufra nahodit nejaky kvalitny woofer a na ovaly do plata by som sa z vysoka vys*** Úsměv
Co sa tyka dveri tak netreba zabudnut na kvalitne vytlmenie nejakym dynamatom, nieje vsetko len o reprakoch.
Dalsia vec, ktoru zacinaju autohifisti casto prehliadaju je kvalita kabelaze, radsej zaplatim viac za kabel
ako kupit tenky kabel a kapik, ktory je uplne zbytocny... + treba aj dobru baterku Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 12:57   Citovat  

keomatepo napsal:
No podla mna je rozumne do prednych dveri nahodit nejake kompa, vylaminovat domceky pre vyskace...
Do kufra nahodit nejaky kvalitny woofer a na ovaly do plata by som sa z vysoka vys*** Úsměv
Co sa tyka dveri tak netreba zabudnut na kvalitne vytlmenie nejakym dynamatom, nieje vsetko len o reprakoch.
Dalsia vec, ktoru zacinaju autohifisti casto prehliadaju je kvalita kabelaze, radsej zaplatim viac za kabel
ako kupit tenky kabel a kapik, ktory je uplne zbytocny... + treba aj dobru baterku Úsměv

Krom toho kapacitoru souhlasim se všim. Kapacitor bych takto neodsuzoval - je to dobrá věc!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 13:05   Citovat  

keomatepo napsal:

Je fakt, že repráky byly první vecí, která šla z auta pryč Úsměv Momentálně ale v autě nemám nic zázračného - jsem zářný příklad kovářovy kobyly Se stydím Nějakou hudbu tam sice mám, ale jediné, co je zatím podle mých představ je Rádio . Zbytek budu kompletně předělávat.
Bohužel ani čas ani peněženka nejsou nafukovací, takže letos se v naší rodince soustředíme jen na meguščinýho civica. Ten by se měl letos účastnit soutěží EMMA Sound Quality. Až bude civouš hotov a doladěn, tak se vrhnu snad konečně i na svoje auto Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.1.2009 , 13:15   Citovat  

mirekparek napsal:
No někteří lidi neví že to je jen na setinu vteřiny. Hifile.. ty máš origo audio ve dveřích a vzadu v přeludce? Nebo něco lepsího? Asi blý dotaz co?Velmi šťastný Bych se chtěl zeptat co je tam za rozměry repro c obys doporuči bych chtěl asi taky povyměnovati:)

Jinak co se týče rozměrů repro do dveří P5G, tak je to docela zlý. Origo repro jsou nějaké 150mm nainstalované v takovym "tunelu", takže 165mm tam bez předělání celého tapecírunku nedáš. Takže dopředu buď hodně práce, nebo jen 130mm repra. Poloha výškáčů by se pak odvíjela od toho, jaké repráky bys dával.
Dozadu se vejdou klasické ovály 6" x 9", ale problém je zase s hloubkou - pod magnety jsou tyče víka kufru. Co se zadku týče, dal bych buď SW do kufru a ovály nedával (prázdné díry v platu by propustily větší část zvukových vln od wooferu), nebo nedával woofer a dal bych ovály. To už je otázka zachování praktičnosti auta, vkusu, financí, ... Zvukově lepší by každopádně byla verze s wooferem bez oválů.
Kdybys chtěl nějak konkrétněji poradit, klidně piš.

0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 12:33   Citovat  

Hifil napsal:
Je fakt, že repráky byly první vecí, která šla z auta pryč Úsměv Momentálně ale v autě nemám nic zázračného - jsem zářný příklad kovářovy kobyly Se stydím Nějakou hudbu tam sice mám, ale jediné, co je zatím podle mých představ je Rádio . Zbytek budu kompletně předělávat.
Bohužel ani čas ani peněženka nejsou nafukovací, takže letos se v naší rodince soustředíme jen na meguščinýho civica. Ten by se měl letos účastnit soutěží EMMA Sound Quality. Až bude civouš hotov a doladěn, tak se vrhnu snad konečně i na svoje auto Úsměv

Nooo tak to rejdio co si sem hodil link to je uz uina kava, to je kvalitka jak sa patri Úsměv Ja mam v mojom auticku nahodene toto tudy odkaz tiez slusne radio, pekne to zahra Úsměv
No podla mna je kapacitor viac menej len imageovka, ale ako sa hovori 100 ludi 100 chuti Úsměv Pojdes na EMMA? tak to potom drzim palce:)
Az by si mal nejake fotozy toho Cicika tak pls posli mi ich na keomatepo@gmail.com

Diky:)

0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 12:38   Citovat  

Hifil napsal:
Jinak co se týče rozměrů repro do dveří P5G, tak je to docela zlý. Origo repro jsou nějaké 150mm nainstalované v takovym "tunelu", takže 165mm tam bez předělání celého tapecírunku nedáš. Takže dopředu buď hodně práce, nebo jen 130mm repra. Poloha výškáčů by se pak odvíjela od toho, jaké repráky bys dával.
Dozadu se vejdou klasické ovály 6" x 9", ale problém je zase s hloubkou - pod magnety jsou tyče víka kufru. Co se zadku týče, dal bych buď SW do kufru a ovály nedával (prázdné díry v platu by propustily větší část zvukových vln od wooferu), nebo nedával woofer a dal bych ovály. To už je otázka zachování praktičnosti auta, vkusu, financí, ... Zvukově lepší by každopádně byla verze s wooferem bez oválů.
Kdybys chtěl nějak konkrétněji poradit, klidně piš.

Vacsinou ked sa v predu menia repraky za vacsie tak sa to riesi laminatom, vytvarujes si to podla potreby a potom to vhodne nastreknes, alebo potiahnes kozenkou.. Co sa tyka ovalov a SW.

ak nemas velke naroky na podanie hlbokych frekvencii tak Ti stacia ovaly
ak mas rad riadne basovacky a masaz celeho tela tak si pories nejaky kvalitny woofer...

Asi tak...

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 13:28   Citovat  

Stollby napsal:
diky

1. do dveří 3 pásma koaxy nebo 2 pásma a na palubku vejšky, ale to je pro mě už moc velkej zásah do interiéru, navíc - štiplavý vejšky v autě opravdu nepotřebuju.
2. na plato /ne origo!!/ třípásmový ovály
3. na zadní sedačku nebo do kufru tubu a zesik.

hotové vyřízené...záleží na tvých konkrétních požadavcích (já třeba preferuju meganálož basů) , typu auta a v neposlední řadě také na financích............

mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 14:00   Citovat  

keomatepo napsal:
No podla mna je kapacitor viac menej len imageovka, ale ako sa hovori 100 ludi 100 chuti Pojdes na EMMA? tak to potom drzim palce:)
Az by si mal nejake fotozy toho Cicika tak pls posli mi ich na keomatepo@gmail.com

fotky Civica uz jsem tu davala do tohohle tematu
radio je to samy, jen ne RS II, ale RS I, coz je ale v postate to samy, jen sedy..
zapojeno aktivne.. vepredu komponentni Viby, vzadu 15tka FLIcko.. zesiky 4kanal a monoblok FLI
vytlumeno..
(jeste je potreba predelat kufr)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 16:20   Citovat  

keomatepo napsal:
Vacsinou ked sa v predu menia repraky za vacsie tak sa to riesi laminatom, vytvarujes si to podla potreby a potom to vhodne nastreknes, alebo potiahnes kozenkou.. Co sa tyka ovalov a SW.

ak nemas velke naroky na podanie hlbokych frekvencii tak Ti stacia ovaly
ak mas rad riadne basovacky a masaz celeho tela tak si pories nejaky kvalitny woofer...

Asi tak...

Já to vim Úsměv Omylem jsem citoval a odpovídal tobě - chtěl jsem citovat Mirkaparka..

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 16:36   Citovat  

cocks napsal:
1. do dveří 3 pásma koaxy nebo 2 pásma a na palubku vejšky, ale to je pro mě už moc velkej zásah do interiéru, navíc - štiplavý vejšky v autě opravdu nepotřebuju.
2. na plato /ne origo!!/ třípásmový ovály
3. na zadní sedačku nebo do kufru tubu a zesik.

hotové vyřízené...záleží na tvých konkrétních požadavcích (já třeba preferuju meganálož basů) , typu auta a v neposlední řadě také na financích............

Proč do dveří koaxy??? Proč zrovna třípásma??? Proč by vejšky komponentních repro měly být štiplavý??? Proč by ovály měly být třípásmové??? Tubu na sedačku?
Dopředu bych koaxiální repro dával pouze v nějaké nouzi. Výšky se nemusej dávat zrovna na palubku, spousta aut má originál výškáče, které se daj mnohdy bez jediný úpravy čehokoliv vyměnit.. Pokud ne, jsou další nenáročné a nenásilné možnosti instalace.. Vysoké tóny mají hrát do uší, ne do kotníků Úsměv
Jestli máš spojené komponentní reproduktory se štiplavými výškami, pak jsi zřejmě u někoho slyšel nějaké nepříliš povedené (nebo špatně nastavené) reproduktory. Zkušenost hovoří, že ke štiplavosti výšek jsou většinou náchylnější levné koaxy, zejména ty "hafopásmové".
U oválů už tři pásma můžou být a hrát dobře. Ale většina dobrých dvoupásmových oválů zvukově strčí do kapsy všechny 4 pásmové a většinu třípásmových..
Při výběru koaxiálních reproduktorů je počet pásem asi to poslední o co bych se zajímal...

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 16:39   Citovat  

Hifil napsal:
Proč do dveří koaxy??? Proč zrovna třípásma??? Proč by vejšky komponentních repro měly být štiplavý??? Proč by ovály měly být třípásmové??? Tubu na sedačku?
Dopředu bych koaxiální repro dával pouze v nějaké nouzi. Výšky se nemusej dávat zrovna na palubku, spousta aut má originál výškáče, které se daj mnohdy bez jediný úpravy čehokoliv vyměnit.. Pokud ne, jsou další nenáročné a nenásilné možnosti instalace.. Vysoké tóny mají hrát do uší, ne do kotníků Úsměv
Jestli máš spojené komponentní reproduktory se štiplavými výškami, pak jsi zřejmě u někoho slyšel nějaké nepříliš povedené (nebo špatně nastavené) reproduktory. Zkušenost hovoří, že ke štiplavosti výšek jsou většinou náchylnější levné koaxy, zejména ty "hafopásmové".
U oválů už tři pásma můžou být a hrát dobře. Ale většina dobrých dvoupásmových oválů zvukově strčí do kapsy všechny 4 pásmové a většinu třípásmových..
Při výběru koaxiálních reproduktorů je počet pásem asi to poslední o co bych se zajímal...

jeee chtel sem se do te blbosti taky pustit, ale nechtelo se mi, tak sem rad ze to nekdo napsal skoro stejne jako ja pořádnej výtlem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 16:41   Citovat  

MattiK napsal:
jeee chtel sem se do te blbosti taky pustit, ale nechtelo se mi, tak sem rad ze to nekdo napsal skoro stejne jako ja pořádnej výtlem

pořádnej výtlem Taky se mi do toho zas tak nechtělo... Ale radši jsem to napsal, aby se podle toho někdo nezařídil...

MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 16:54   Citovat  

ja teda zrovna ted hudbu resil, nebude to nejaky kdovico, ale vybral sem zatim IDA-X100 + focal K2P KRX2 a ted k tomu hledam vhodnej zesilovac... jak to bude tak jeste k tomu nejakej woofer predbezne sem vybral z rady K2P tu 33tku, ale mozna dam jen tu 27 + nejakej vhodnej zesilovac samozrejme...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 17:05   Citovat  

keomatepo napsal:
Nooo tak to rejdio co si sem hodil link to je uz uina kava, to je kvalitka jak sa patri Úsměv Ja mam v mojom auticku nahodene toto tudy odkaz tiez slusne radio, pekne to zahra Úsměv
No podla mna je kapacitor viac menej len imageovka, ale ako sa hovori 100 ludi 100 chuti Úsměv Pojdes na EMMA? tak to potom drzim palce:)

Diky:)

jj. To rádio je geniální Úsměv 14dní si s tim denně hraju a stále objevuji nové a nové funkce a výhody Úsměv
S tím rádiem, co jsi nahodil link ty se účastní EMMA SQ kamarád a docela úspěšně. Zvukově je hoooodně dobrý, ovládání a design mi taky vyhovuje.. Dobrá volba! Úsměv
Mám odposlouchané a vyzkoušené, že kapacitor je na zvuku znát a investice stojí za to. Samozřejmě pokud máš velkou gelovku se zkratovym proudem 1000A, padesátky napájecí kabely a spešl alternátor tak kapacitor nepotřebuješ. Pokud ale máš (jako většina lidí) origo baterku, altík a omezený rozpočet, tak kapacitor hodně pomůže a za imageovku bych ho nepovažoval.
Například baterie vyjde na 7.000,-, 6 metrů 50ky napájecího kabelu na 3.000,- alternátor dejme tomu postačí.. To jsme na 10.000,-
Napájecí kabel 6 metrů 35ky vyjde na 1.300, solidní 1,5 Farradový kapacitor na 2.500,- .. To jsme na 3.800,-

V tom prvním případě bude kolísání napětí na svorkách zesilovače sice menší, ale určitě ne o tolik o kolik je to dražší! Zvukově ten rozdíl bude za normálních podmínek zanedbatelný.
Originál akumulátor s třeba i padesátkou kabelem ale bude bez kapacitoru hodně trpět - a napětí bude kolísat nejen na svorkách zesilovače, ale v celym autě. Budou blikat žárovky, přístrojovka, ... Za to ten kapacitor stojí!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.1.2009 , 17:15   Citovat  

MattiK napsal:
ja teda zrovna ted hudbu resil, nebude to nejaky kdovico, ale vybral sem zatim IDA-X100 + focal K2P KRX2 a ted k tomu hledam vhodnej zesilovac... jak to bude tak jeste k tomu nejakej woofer predbezne sem vybral z rady K2P tu 33tku, ale mozna dam jen tu 27 + nejakej vhodnej zesilovac samozrejme...

To zní hodně zajímavě! Úsměv Předek v aktivu? Proč IDA? CD tě nebaví? Úsměv
K té 33jce je jako dělaný tenhle MONOBLOK Hoodně muziky za zajímavou cenu Úsměv Můžu jednoznačně doporučit.

Obsah fóra Honda-club.cz   
ozvuceni
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina