Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nechat zahrat vs. start a pomalu odjet
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3

Jak to dělám.
1...
64%
 64%  [ 32 ]
2...
36%
 36%  [ 18 ]
Hlasovalo : 50
Celkem hlasů : 50

HonDan je teď offline  HonDan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 19:53   Citovat  

Miki Civic napsal:
jak pro koho, pro mě je to určitě víc ... Mrk

pro me taky ale pohodli je pro me vic.)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MalTake je teď offline  MalTake
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:00   Citovat  

Miki Civic napsal:
kdybys měl budík teploty oleje, bys viděl, že olej se zahřeje na ideál teplotu až několik minut po vodě Úsměv

rád bych je tam měl Se stydím je to těžký připojit ?
   Návrat  
83427 je teď offline  83427
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:20   Citovat  

tak něco mezi. Pokud mam na oknech led, nastartuju a zapnu si třeba vyhřívání zadního okna. Než dodělam zbytek auta tak mam zadní okno průhledný. Jinak většinou volim druhou variantu. Nastartuju, zapnu pás, nahodim rádio, nastavim ofukování předního okna, shodim bundu, zapnu světla, pomalu si vycouvam a na 1čku nebo 2ku vyjedu z parkoviště
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:21   Citovat  

" Studený olej se jen velmi obtížně dostává k potřebnému místu, aby jej promazal. Než se dostane, kam má, může to trvat až deset vteřin. Během této doby běží stykové plochy nasucho. "

Hlavně,že mně kamol v poserovo testu filtrů tvrdil,že něco jako běh motoru na suchu jde poznat...

Hellborn napsal:
Nestopuju,ale vidím, že po výměně oleje s jiným filtrem mi zahasíná po delší době než před,což znamená,že motor jede déle nasucho... Ale Tobě je to asi jedno,když na filtru nezáleží...

Kamol:
zajimave ze takovy problem mi to nedela kontrolka mazani shasne hned a to mam normalni mann filtr a i po poctu najetych km je to prad stejne.a ver tomu ze kdyby jel motor na sucho byt i sekundu poznal by si to
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:30   Citovat  

sice jsem nikdy necetl jak se spravne rozjet atd a pouzival selsky rozum, takze je pro me mile, ze se rozjidzim spravne...a to start>20-30sekund volnobeh a pak se normalne pomalu rozjet.

jeste je dobre nastartovat a drzet par minut v omezovaci jak na tom videu tady, to se pak ohreje hned je to dobrý
   Návrat  
Miki Civic je teď offline  Miki Civic
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:35   Citovat  

MalTake napsal:

není, jde jen o to kam s čidlem, já ho mám ve vaně.. borcovy co mi to dělal to trvalo 20min
   Návrat  
Henges je teď offline  Henges
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:36   Citovat  

Miki Civic napsal:
není, jde jen o to kam s čidlem, já ho mám ve vaně.. borcovy co mi to dělal to trvalo 20min
Promin že na tebe nečekaně reaguji Úsměv Píšeš že to není těžký a hned na to že ti to dělal nějakej borec 20 minut to mi hlava nebere
   Návrat  
Bány je teď offline  Bány
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:44   Citovat  

nastartuju, zalezu domu do tepla Velmi šťastný
P.S.
accord topí do 2 minut Hihi a civic tak do pěti, takže pak vylezem a naskáčem do aut a tradá do práce papa
   Návrat  
D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:16   Citovat  

Uz se to tu resilo... kazdeho vec...podle me,
1) pokud se nastartuje, necha se probehnout olej (cca asi 10s), proslapne se lehce plyn do 2500 ot. ,vyjede se s lehkou nohou razenim tak do 2500 - 3000 a klidnou jizdou, nez se to po par minutach zahreje na provozni teplotu,tak se nic nedeje, protoze motor neni v techto otackach tolik namahan a nemusi tudiz tolik mazat
2) nebo budete cekat na miste takovou dobu nez se to zahreje kolem 10 minut a pak vyjedete
tak je to uplne jedno, protoze bod 1) je lepsi a to z duvodu, ze se "zahrejou" i podvozkove casti (klouby,silentbloky atd)
Tudiz to vyjde skoro na stejno, ani jednim zpusobem nic nezkazite
Hlavne to nevytacet, nerezat zatacky, nehrabat, atd... kdyz je to ztuhly a studeny!!! to je zaklad Úsměv Honda
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:28   Citovat  

Ohřívat dlouho na místě nedělá dobře hlavně převodovce. Olej je zteklý dole a převodovka se pak špatně maže.
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:29   Citovat  

Myslím, že argument proti tomu, nechat auto pár minut nastartované než vyjedu (ohřát) je pouze ekologický ... technický, nebo technologický v žádném případě
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:33   Citovat  

Henges napsal:
Promin že na tebe nečekaně reaguji Úsměv Píšeš že to není těžký a hned na to že ti to dělal nějakej borec 20 minut to mi hlava nebere

pro toho kdo to umí..
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:36   Citovat  

Rom. napsal:
Myslím, že argument proti tomu, nechat auto pár minut nastartované než vyjedu (ohřát) je pouze ekologický ... technický, nebo technologický v žádném případě

souhlasím je to další ekologická blbost KO na Nově dnes říkali jak bude ekologické vyházet rezervy z aut až to nový zákon v létě povolí Úsměv
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:37   Citovat  

Rom. napsal:
OK OK taky necham autí andechnout stačí i dvě tři minutky a hned se mu líp jede než když sedneš nastartuješ dejme tomu počkáš ten moment na olej a hurá... to je mi hodně proti srsti
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:45   Citovat  

hopit napsal:
souhlasím je to další ekologická blbost KO na Nově dnes říkali jak bude ekologické vyházet rezervy z aut až to nový zákon v létě povolí Úsměv

ty už eco vozidlo máš, ne? když jezdíš bez rezervy Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:47   Citovat  

posero napsal:
OK OK taky necham autí andechnout stačí i dvě tři minutky a hned se mu líp jede než když sedneš nastartuješ dejme tomu počkáš ten moment na olej a hurá... to je mi hodně proti srsti

To je slyšet i na motoru.
Párkrát jsem jsem vyrazil ihned se zmrzlým motorem a ty zvuky mi trhaly uši Smutný
Já jsem taky pro rozumný kompromis: nechat klapat tak 2 - 3 minuty a pak v klidu vyrazit.
Dokonce to i někteří výrobci motorů takto doporučují v mrazech.
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:16   Citovat  

Upravte si motor a mate jasno.
Prijdu, nakopnu auto, drzim plyn nez naskoci 4tej valec (1500ot). Pustim plyn, mrknu na ochranku, ze maji hlidat.
Jdu do kancliku, konecne mam 10 minut volna, pac si vsichni mysli, ze uz turuju auto a tak me neobtezuji telefonaty na pevnou.
Jakmile prestavam slyset motor, jsem ve tretim patre, tak pomalu vypinam pc a jdu do auta ...
Auto je ciste, bez naznaku snehu, dokonce i radius peti metru kolem je bez snehu ...
a nad fabrikou mensi oblacek je to dobrý
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:20  Naposledy upravil crxmann dne 7.1.2009 , 22:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nemůžu nereagovat.

Miki Civic :
Jak asi motor sakra pozná že jedeš a nestojíš??? Nebo jak to pozná olej ???

Petr 78:
to samé jak to pozná olej v převodovce???

Chlapci blábol o tom, že je ,,horší,, nechat běžet na volnoběh je jen další ekologickej nesmysl jak tu psali ostatní. Motor přece neví že auto jede boha jeho to má jako někde oči bo co?

A s tím, že pustit topení ............. až budete mít naprasklé okno a pustíte na něj topení až v době kdy motor (voda) bude ohřátá tak mi sem pak napište jakej že strašnej nesmysl je pustit si hned na začátku po nastartování topení na okno. Podle mě je to jen prevence před tím aby to neprdlo teplotním šokem a dojde k jeho pozvolnému lehkému ohřevu. Samo že se neohřeje na teplotu v kabině nesouhlas
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:21   Citovat  

Rom. napsal:
hlavne vlesti do teplého dělá dobře mím zádum kolenum kotníkum atd...jo uz jsme dedci
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:22   Citovat  

ReNo napsal:
Upravte si motor a mate jasno.
Prijdu, nakopnu auto, drzim plyn nez naskoci 4tej valec (1500ot). Pustim plyn, mrknu na ochranku, ze maji hlidat.
Jdu do kancliku, konecne mam 10 minut volna, pac si vsichni mysli, ze uz turuju auto a tak me neobtezuji telefonaty na pevnou.
Jakmile prestavam slyset motor, jsem ve tretim patre, tak pomalu vypinam pc a jdu do auta ...
Auto je ciste, bez naznaku snehu, dokonce i radius peti metru kolem je bez snehu ...
a nad fabrikou mensi oblacek je to dobrý

jaky je teda rozdil mezi starym vychlechtanym motorem a tim co mas ty? pořádnej výtlem podle tech rannich startu to vypada ze zadny pořádnej výtlem ale taky dobrý je to dobrý je to dobrý Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:26   Citovat  

CRXMANN napsal:
Nemůžu nereagovat.

Miki Civic :
Jak asi motor sakra pozná že jedeš a nestojíš??? Nebo jak to pozná olej ???

Petr 78:
to samé jak to pozná olej v převodovce???

Chlapci blábol o tom, že je ,,horší,, nechat běžet na volnoběh je jen další ekologickej nesmysl jak tu psali ostatní. Motor přece neví že auto jede boha jeho to má jako někde oči bo co?

A s tím, že pustit topení ............. až budete mít naprasklé okno a pustíte na něj topení až v době kdy motor (voda) bude ohřátá tak mi sem pak napište jakej že strašnej nesmysl je pustit si hned na začátku po nastartování topení na okno. Podle mě je to jen prevence před tím aby to neprdlo teplotním šokem a dojde k jeho pozvolnému lehkému ohřevu. Samo že se neohřeje na teplotu v kabině nesouhlas

Pokud si dobře vzpomínám na konstrukci převodovky, tak když auto stojí na volnoběh a neutrál, tak se netočí "stromečková" hřídel která "rozhazuje" olej po celé převodovce. Takže si myslím že "předlohový" hřídel jde na sucho. Ten se totiž točí i při zařazeném neutrálu.
Ale je to jenom moje teoretická úvaha, možná se pletu.
Nebo mi ve škole lhali Velmi šťastný
   Návrat  
ReNo je teď offline  ReNo
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:28   Citovat  

FastCivic napsal:
jaky je teda rozdil mezi starym vychlechtanym motorem a tim co mas ty? pořádnej výtlem podle tech rannich startu to vypada ze zadny pořádnej výtlem ale taky dobrý je to dobrý je to dobrý Velmi šťastný

Joo, kamarade, poptej Kojaka. Jednou mi prijel nahodit auto svoji baterkou ...
Nikdy bych nerekl, ze je tak pohyblivej, jsem to nakopl a on vcuku odskocil tak 5 metru od auta, ze pry nejaka obava, ze neco vyletne svatoušek
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:29   Citovat  

ReNo napsal:
Joo, kamarade, poptej Kojaka. Jednou mi prijel nahodit auto svoji baterkou ...
Nikdy bych nerekl, ze je tak pohyblivej, jsem to nakopl a on vcuku odskocil tak 5 metru od auta, ze pry nejaka obava, ze neco vyletne svatoušek
pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem OK OK OK
   Návrat  
mirekparek je teď offline  mirekparek
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:29   Citovat  

Já nevím co řešíte:D Já dojdu k autu otřevřu dveře teĎ to zkusím nastartovat.. když chytne tak začnu vyhrabávat auto ze sněhu, něž ho vyhrabu.. cca 10minut záleží na počasí.. Tak už je to napůl zahřáté a jedu:D Když nechytne tak jdu pěšky:)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:32   Citovat  

mirekparek napsal:
Já nevím co řešíte:D Já dojdu k autu otřevřu dveře teĎ to zkusím nastartovat.. když chytne tak začnu vyhrabávat auto ze sněhu, něž ho vyhrabu.. cca 10minut záleží na počasí.. Tak už je to napůl zahřáté a jedu:D Když nechytne tak jdu pěšky:)

pořádnej výtlem OK
Tomu se říká racionální přístup.
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:35   Citovat  

mirekparek napsal:

souhlas OK az na to ze kdyz nechytne tak jdu domu a spat xD
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:40  Naposledy upravil crxmann dne 7.1.2009 , 22:42, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Petr 78 napsal:
Pokud si dobře vzpomínám na konstrukci převodovky, tak když auto stojí na volnoběh a neutrál, tak se netočí "stromečková" hřídel která "rozhazuje" olej po celé převodovce. Takže si myslím že "předlohový" hřídel jde na sucho. Ten se totiž točí i při zařazeném neutrálu.
Ale je to jenom moje teoretická úvaha, možná se pletu.
Nebo mi ve škole lhali Velmi šťastný

Ale takhle sem to nemyslel. Jen je podle mě nesmysl že je to horší, ta převodovka je stejně promazaná přece no ne. Takže když se rozjedeš hned nebo než oškrábeš auto je přece úpe jedno. Jo kdyby to stálo dejme tomu třeba rok ...... tak asi jako souhlas, ale takhle .....
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:41   Citovat  

Rom. napsal:
ty už eco vozidlo máš, ne? když jezdíš bez rezervy Velmi šťastný

já jsem si jí před měsícem koupil Velmi šťastný
   Návrat  
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 23:10   Citovat  

MalTake napsal:
minut? spis tak 20 minut konstatni jizdy kdy je motor v tahu,to uz pak ted v zime teplota vyleze asi tak na 50-60°C v lete 70-80°C jinak pri extremni zatezi v ziem na tech 70°C a v lete tak 95°C miki rikal myslim neco kolem 110°C v lete, nebo tak nejak .... co miki?
   Návrat  
Opičák [4]
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 23:19  Naposledy upravil Miki Civic dne 7.1.2009 , 23:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Doomm napsal:
minut? spis tak 20 minut konstatni jizdy kdy je motor v tahu,to uz pak ted v zime teplota vyleze asi tak na 50-60°C v lete 70-80°C jinak pri extremni zatezi v ziem na tech 70°C a v lete tak 95°C miki rikal myslim neco kolem 110°C v lete, nebo tak nejak .... co miki?

Při normální jízdě kolem 80ti ... když vtecuju tak cca 100, 100+ , nejvíc zatím cca 120 při palbě po dálnici 200+ x minut v kuse ..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nechat zahrat vs. start a pomalu odjet
Fórum: Zajímavé odkazy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina