Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
JRSC kompresor a jeho úprava
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 4
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
Členství: Žádné
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 13:52   Citovat  

pokud jde o to, něco přefiknout, pak upravit a svařit tak to bych uměl Mr. Green

Akorát jsem koukal (podle těch fotek) že ty výměníky celkem uškrtí ten průřez, proto asi tam zvětšují to plénum a svařují to. Jestli to máš Minore už doma tak bych se na to mohl podívat a můžeme o tom dát řeč OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 14:02   Citovat  

Včera pozdě večer mi ho Wheelman přivezl. Kdyby ti to vyšlo, rád tě uvidímÚsměv

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 14:16   Citovat  

PreludeZ napsal:
pokud jde o to, něco přefiknout, pak upravit a svařit tak to bych uměl Mr. Green

Akorát jsem koukal (podle těch fotek) že ty výměníky celkem uškrtí ten průřez, proto asi tam zvětšují to plénum a svařují to. Jestli to máš Minore už doma tak bych se na to mohl podívat a můžeme o tom dát řeč OK
hele já tam plánoval posadit radiátorek z topení ,bude tam potřeba na něj udělat kastlík na zasunutí s deklem a patřičně to sání k němu navázat

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 15:20   Citovat  

Já se nebráním ničemu a rád si nechám poradit od chytřejších. Proto jsme to taky dal sem:)

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 15:36   Citovat  

monty napsal:
hele já tam plánoval posadit radiátorek z topení ,bude tam potřeba na něj udělat kastlík na zasunutí s deklem a patřičně to sání k němu navázat

jj ten by byl vhodný, má jemné voštiny ale záleží na velikosti, máš foto a rozměry?

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 15:45   Citovat  

PreludeZ napsal:
jj ten by byl vhodný, má jemné voštiny ale záleží na velikosti, máš foto a rozměry?
foto nemám , nemám ještě ani přesně vybranej , uvažoval jsem nad klasickým civikovým a nebo od šváry z bmw - rozměrově jsou podobný , bmw má 220/150/46 cívu jsem nenašel , vývody obojí bokem .
cívu nemůžu najít bude lepší asi někde změřit Smutný

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 15:58   Citovat  

monty napsal:
foto nemám , nemám ještě ani přesně vybranej , uvažoval jsem nad klasickým civikovým a nebo od šváry z bmw - rozměrově jsou podobný , bmw má 220/150/46 cívu jsem nenašel , vývody obojí bokem

jo aha to jsou hranatý výměníky jako kvádry? a to bys to chtěl udělat stejně jako v tom topení, že jde všechno skrz a nic okolo? Aby to nebylo moc uškrcený...

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 16:05   Citovat  

Výborně, hoši, takhle se mi líbíte:) Řekl bych, že české (i slovenské, jasně) hlavičky a ručičky určitě vymyslí řadu levných a účinných řešení.
Pokud tenhle projekt klapne, chtěl bych vyzkoušet, jestli by nešel vzít kompresor třeba z mercedesu (ty lze na ebay celkem sehnat) a zbytek už celej rovnou udělat i s chlazením na míru patřičnýmu hondímu motoru.

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 6.1.2009 , 23:18   Citovat  

PreludeZ napsal:
jo aha to jsou hranatý výměníky jako kvádry? a to bys to chtěl udělat stejně jako v tom topení, že jde všechno skrz a nic okolo? Aby to nebylo moc uškrcený...
jj kvádřík . všechno durch -nebál bych se uškrcení vem si je to přes 20čísel dlouhý a 15 čísel vysoký-nechal bych to jako společnou komoru pro všechny válce aby celá plocha sloužila všem ,nerozděloval bych to na sekce pro jednotlivý válce -prostě jedna komora přepažená tím výměníkem -ani v tom topení to neklade velkej odpor a vždycky jde ty žebra znásilnit a udělat mezi nima šroubovákem větší prostupy a tím to zprůchodnit -tohle bych řešil až na motoru -mužou se napíchnout map senzory před a za a podle napětí na nich se uvidí kolik to zaškrtí .
chtělo by to vidět a podle toho to vymyslet -mám obavy aby z toho původního sání nezbyla jen příruba se vstřikama a kompresor a zbytek se nevytvářel odznova pořádnej výtlem

Administrátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:08   Citovat  

monty napsal:
jj kvádřík . všechno durch -nebál bych se uškrcení vem si je to přes 20čísel dlouhý a 15 čísel vysoký-nechal bych to jako společnou komoru pro všechny válce aby celá plocha sloužila všem ,nerozděloval bych to na sekce pro jednotlivý válce -prostě jedna komora přepažená tím výměníkem -ani v tom topení to neklade velkej odpor a vždycky jde ty žebra znásilnit a udělat mezi nima šroubovákem větší prostupy a tím to zprůchodnit -tohle bych řešil až na motoru -mužou se napíchnout map senzory před a za a podle napětí na nich se uvidí kolik to zaškrtí .
chtělo by to vidět a podle toho to vymyslet -mám obavy aby z toho původního sání nezbyla jen příruba se vstřikama a kompresor a zbytek se nevytvářel odznova pořádnej výtlem

ok, já se u minora zastavím a podívám se na to. Uvidíme, taky si musíma dát bacha aby sme pak zavřeli kapotu Mr. Green
taky se trochu bojím kolik zbude z původního tělesa... zmatenej

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:38   Citovat  

PreludeZ napsal:
ok, já se u minora zastavím a podívám se na to. Uvidíme, taky si musíma dát bacha aby sme pak zavřeli kapotu Mr. Green
taky se trochu bojím kolik zbude z původního tělesa... zmatenej
jestli by nebylo lepší nechat vyšlehnout příruby a postavit to sání znova (klidně plech ,to ti svaří každej cočkem za pár šupů a až se bude vědět že ok muže se případně pořešit něco z hliníku)a jen přehodit kompík , aby sme to minorkovi nezničili , taky jsem to měl původně v plánu udělat zkušební verzi.
Koukal jsem na fotky a odhadem bude muset kompresor jít níž , altík případně šoupnout před motor aby tam bylo víc místa .Chtělo by to motor s převodovkou hodit na paletu aby se kolem dalo tancovat , vymezit si rozměry a pošpekulovat jak to tam inteligentně naroubovat.napadlo mě tu komoru na výměník udělat s víkem shora aby se k němu dalo lehce dostat aby se nemuselo pořád skrz pokusy demontovat sání .

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:55   Citovat  

Já to pochopil tak, že do kompresoru zavedou kanály, kterými proudí voda. Výměník je pak někde o kus dál.

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:23   Citovat  

Minor napsal:
Já to pochopil tak, že do kompresoru zavedou kanály, kterými proudí voda. Výměník je pak někde o kus dál.
no samozřejmě ale jak už jsem ti říkal minule , to řešení co použili (tj sací trubky obtíkaný vodou )se mi nelíbí , účinost toho ochlazení bude mizivá , je tam hrozně malá plocha která předává teplo , proto navrhuju tam naimplementovat ten radiátorek= výměník (např č 1, o kterým se bavíme s edou ) , který má tuhle plochu několikanásobně zvětšenou voštinama (vem si funkci v topení -vzduch venku -20 st, voda v systemu 80st a vzduch foukající z topení bude mít cca 40st (odhad) ??tj průchodem přes voštiny tam dosáhneš cca 60st teplotního spádu . teď si vem obráceně když bys vzal 4 trubky 5cm dlouhý cca 40mm průměru a nechal je obtíkat teplou vodou a pustil tím vzduch -nevím jeslti bys v autě nezmrz.
Pak je další výměník kterej to odebraný teplo musí vyzářit do prostoru -tj odevzdat vzduchu (tzn výměník č2) no a mezi nima bude honit chladící směs to čerpadýlko. Jednoduchej efektivní system.
má představa pro umístění a našel jsem fotku je to teda na audinu ale vypadá to všechno stejně

radiatorek.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
radiatorek.jpg, 31.62 kB

navrhreseni.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
navrhreseni.jpg, 9.62 kB

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:55   Citovat  

paráda:) Takže zdokonalení. Potřebuju smajlíka pro "klobouk dolů"

daysleeper je teď offline  daysleeper
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 16:04   Citovat  

citace:
Koukal jsem na fotky a odhadem bude muset kompresor jít níž, altík případně šoupnout před motor aby tam bylo víc místa

Obavam sa, ze kompresor nizsie asi nepojde - zavadzia potrubie chladenia od vodnej pumpy (nie hadica), odvetranie motora (ta cierna krabicka, v ktorej je PCV ventil). Ja som daval pod olejovy filter este medzikus aby bolo kam napojit cidla na tlak a teplotu oleja a teraz je to tam uplne na knap.

No ak pojde altik pred motor, tak potom bude asi dost komplikovane robit komplet novy nahon remenice z klukovky vratane sponovaka. Taktiez treba overit ake otacky bude mat kompresor pri max. otackach motora. Standardny komp M62 by v zaujme zivotnosti nemal tocit viac ako 14tisis/min. Neviem aku mas velku remenicu na kompresore. Na GSR a Civicy s B motormi isli ako standardne s priemerom 4.0" ktore tlacia 6PSI, ITR ma 4.2" ktora tlaci iba 5,5PSI, su k dispozicii aj mensie priemery ktore tlacia viac 3.8" s tlakom 8PSI a 3.6" s tlakom 10PSI.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 16:22   Citovat  

Na kompresoru mám řemenici o průměru cca 86mm.

0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 16:33   Citovat  

No to je cca 3.4". Popravde povedane, taku malu remenicu som na Honde este nevidel. Na zaklade velkosti remenice na klukovke treba zistit, ze ake otacky to bude tocit s takouto malou remenicou

Driver je teď offline  Driver
1 háčko
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 18:20   Citovat  

Minor napsal:
Tu pasáž bych musel dohledat. Vím, že bezpečná hranice se udává cca 300 koní. V daném testu zkoušeli přeplňování s postupným zvyšováním tlaku a dostali se někam snad na 366 koní stále při sériových vnitřnostech. Zkusím to najít.

To tedy prosím najdi. Taky jde o to, jak dlouho to vydrželo, jestli několik sekund nebo alespoň 10 000km.

Minor napsal:
Nejde mi o číslo. Celá koncepce je směřovaná k běžnému ježdění, proto i ta volba kompresoru (jistě, svou roli hrají i finance). Chystám se založit celé téma, kde chci probrat možné eventuality. Hranice smysluplně přenositelného výkonu u předokolky se udává prý někde do 250 koní, takže se ani nebudu snažit jít výš.

Tohodle bych se nebál tolik jako tý životnosti. Se správnými pneu (skoro slick nebo slick) myslím že přeneseš i víc, ale je fakt že by si potřeboval samosvor. Ostatně na světě už jezdí Fiati nebo Focusy s 300ps+ FWD.

Btw.: myslí si někdo že sériový vnitřek B16 vydrží 250ps na alespoň 20 000km? Nebo spíš má někdo 200ps a víc na sériovým vnitřku a nejel s tím už víc než 10 000km??? Třeba VTI906Team?

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 18:41   Citovat  

ach..ticha voda brehy....konkuruje...ja to ted taky studuju. A minor uz neni na ICQ a montuje v garazi dabluv kalich

Chci se definitivne zeptat??? Neexistuje moznost vyrobit vzduchove chlazeni ? principielne to nejde ale vzdy musi byt nejaka vyjimka.Pokud mozno aby to nerusilo aerodynamiku vozidla Úsměv

V jinem pripade zahajuji studia water cooling na D16 engine takze piste tak nejak vseobecne ...taky céro Úsměv

coudu je teď offline  coudu
3 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 20:50   Citovat  

Co takhle chladič z motorky (krosky)?celohliník, výborná prostupnost a sehnat by se dal určitě taky za dobré peníze.

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:06   Citovat  

daysleeper napsal:
citace:
Koukal jsem na fotky a odhadem bude muset kompresor jít níž, altík případně šoupnout před motor aby tam bylo víc místa

Obavam sa, ze kompresor nizsie asi nepojde - zavadzia potrubie chladenia od vodnej pumpy (nie hadica), odvetranie motora (ta cierna krabicka, v ktorej je PCV ventil). Ja som daval pod olejovy filter este medzikus aby bolo kam napojit cidla na tlak a teplotu oleja a teraz je to tam uplne na knap.

No ak pojde altik pred motor, tak potom bude asi dost komplikovane robit komplet novy nahon remenice z klukovky vratane sponovaka. Taktiez treba overit ake otacky bude mat kompresor pri max. otackach motora. Standardny komp M62 by v zaujme zivotnosti nemal tocit viac ako 14tisis/min. Neviem aku mas velku remenicu na kompresore. Na GSR a Civicy s B motormi isli ako standardne s priemerom 4.0" ktore tlacia 6PSI, ITR ma 4.2" ktora tlaci iba 5,5PSI, su k dispozicii aj mensie priemery ktore tlacia viac 3.8" s tlakom 8PSI a 3.6" s tlakom 10PSI.

tys to dával na B16 ? nezdá se mi nutný ten kompresor tak cpát na motor ,si myslím že nad nápravnicí je místa dost ,místo čidla na olej se dá hadice a bude zabere to stejně prostoru jak seriový čidlo. chce to vidět rozměry toho kompíku naživo , pak jsem schopen říct jestli a jak tam vyjde.
vzduchový chlazení při konfiguraci kdy je kompresor součástí sání si nějak nedokážu představit .

0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:12   Citovat  

citace:
tys to dával na B16 ? nezdá se mi nutný ten kompresor tak cpát na motor ,si myslím že nad nápravnicí je místa dost ,místo čidla na olej se dá hadice a bude zabere to stejně prostoru jak seriový čidlo. chce to vidět rozměry toho kompíku naživo , pak jsem schopen říct jestli a jak tam vyjde.
vzduchový chlazení při konfiguraci kdy je kompresor součástí sání si nějak nedokážu představit .

Ja som to daval na B18, ale predpokladam, ze na B16 to bude velmi podobne, viacmenej rovnake. Co sa tyka polohy, tak nemozes zabudat na to ze si limitovany polohou remenice na kompresore, aby mohla mat nahon bud standardne z dvojitej remenice na alternatore alebo priamo z remenice na klukovke. Nechcem ti brat tvoj optimizmus, co sa tyka priestoru a amoznosti kam sa to da posunut, ale az tak vela miesta tam nie je....

citace:

prave preto sa pri kitoch od JRSC pouziva water injection na chladenie stlaceneho vzduchu

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:16   Citovat  

daysleeper napsal:
citace:

Ja som to daval na B18, ale predpokladam, ze na B16 to bude velmi podobne, viacmenej rovnake. Co sa tyka polohy, tak nemozes zabudat na to ze si limitovany polohou remenice na kompresore, aby mohla mat nahon bud standardne z dvojitej remenice na alternatore alebo priamo z remenice na klukovke. Nechcem ti brat tvoj optimizmus, co sa tyka priestoru a amoznosti kam sa to da posunut, ale az tak vela miesta tam nie je....
pokud si odmyslíš altík a v podstatě místo něj dáš kompresor ?

0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:19   Citovat  

citace:

A ked tam nebude alternator, tak ako budes riesit nahon kompresoru? Bude treba vymyslet, kade bude vedeny remen od remenice na klukovke ku kompresoru a system sponovania remena.

Moderátor
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:34   Citovat  

daysleeper napsal:
citace:

A ked tam nebude alternator, tak ako budes riesit nahon kompresoru? Bude treba vymyslet, kade bude vedeny remen od remenice na klukovke ku kompresoru a system sponovania remena.
no nemyslím si že to bude problém,přímo z kliky tam kde byl altík ,pokud tam usadím kompresor ,tak řemen a šponovák jsou detaily ,pásovina s kladkou uchycená např na původní uchyt altíku. altík před motor a hnanej z drážky pro klimačku

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 21:57   Citovat  

Nutno podotknout, že ten kompresor je velká mrcha, myslím, že nejde s ním příliš hýbat směrem dolů.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:00   Citovat  

Driver napsal:
Btw.: myslí si někdo že sériový vnitřek B16 vydrží 250ps na alespoň 20 000km? Nebo spíš má někdo 200ps a víc na sériovým vnitřku a nejel s tím už víc než 10 000km??? Třeba VTI906Team?

u nas zlty civic ma najazdene myslim ze cez 5000km bez nejakych problemov a to jazdil aj sezonu slalom. osobne si myslim, ze pri konzervativnom odladeni a rozumnej jazde (t.j. nie ako pizzaman) to v pohode musi vydrzat 20tisic a viac... ja som moju 1.5ku poslal do vecnych lovist az po experimentoch ked som znacne pritlacil na pilu (ostry predzapal) a nevydrzala to ojnica, ale v principe som tiez najazdil okolo 5000km bez problemov, ked som len decentne zdvojnasobil vykon Úsměv

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:10   Citovat  

Driver napsal:
Tohodle bych se nebál tolik jako tý životnosti. Se správnými pneu (skoro slick nebo slick) myslím že přeneseš i víc, ale je fakt že by si potřeboval samosvor. Ostatně na světě už jezdí Fiati nebo Focusy s 300ps+ FWD.

Je to pro tebe tak podstatný, abych našel přesně tu pasáž? Našel jsem jinou, kde se mluvilo o tom, že okolo 350hp mají sériové písty tendenci selhávat. Že je ta bezpečná hranice u 300 koní, to by snad jako berná mince stačilo:)
Jinak jsem někde narazil pro změnu na popis, že B16 (možná B18, už nevím) jezdila se sériovou klikou a s výkonem přes 800 koní.
Jak dlouho a jakým stylem s tím kdo jezdil, to už se tam většinou nepíše. Ale určitě to nebylo jen během jednoho testu na brzdě.
A osobně se problémů s životností nebojím.

0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:31   Citovat  

citace:
no nemyslím si že to bude problém,přímo z kliky tam kde byl altík ,pokud tam usadím kompresor ,tak řemen a šponovák jsou detaily ,pásovina s kladkou uchycená např na původní uchyt altíku. altík před motor a hnanej z drážky pro klimačku

No ja nepochybujem o sikovnosti partie ktora to bude montovat, ani o tom ze mnohe veci sa daju na kolene upravit. Ale uz aj z navodu na instalaciu tudy odkaz je zrejme, ze mnohe veci su tam dost na knap. Aj ked sa odstrani alternator, tak miesta tam nebude dost a velmi pravdepodobne bude treba prelozit aj olejovy filter. Nechcem tu vyzerat ako nejaky negativista, ale sam sou tou instalaciou presiel a bol som rad, ze sa to tam zmestilo...

Neviem, ale mam trochu pocit, ze si trochu zbytocne komplikujete celu montaz, ale samozreme drzim palce, nech sa to podari... Úsměv

5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 7.1.2009 , 22:46   Citovat  

Hýbat podle mě s kompresorem jinam nelze, ale trochu ho chladit, to by jít mělo.

Obsah fóra Honda-club.cz   
JRSC kompresor a jeho úprava
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina