Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
co znamená manuální klimatizace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Strana 3 z 3
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 17:03   Citovat  

rOMIK15 napsal:
Už civic 5G jde sehnat s klimou celkem dobře a ten se vyrábí od r. 1992.

Ale ne atumatickou nebo digi klimou... Ve většině je tlačítko on/off a podle teploty zapínáš a vypínáš... Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.1.2009 , 21:33   Citovat  

PreludeZ napsal:
no dobře ale kde se ten horký plyn bere? Úsměv to mě zajímá

jak přesně to funguje to nevím ale teplo to muže sebrat jedině u motoru a nebo je tam Hondaplyn co v zimě topí a v létě chladí Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kedr je teď offline  kedr
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 0:06   Citovat  

PreludeZ napsal:
no dobře ale kde se ten horký plyn bere? Úsměv to mě zajímá

Kompresí dojde k silnému zahřátí média, po expanzi se mění na silně ochlazený plyn.Ostatní je konstrukční řešení. Cool
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 0:58   Citovat  

taky jsem to koumal, jestli klima topí pže kámoš vždycky sedne do vymrzlýho auta a zapne klimu s tim, že to rychlejc topí...myslel jsem nejprve, že klima i topí i chladí, ve škole mě zase tloukli do hlavy že jen chladí ale teď je jasný, že i topí......

jinak z konstrukčního hlediska není co řešit přece neee???
klima je v podstatě lednička..komplet celej okruh je prostě stejnej....a všichni z vás šahali na ledničko zezadu že....tam je ale teplo že.....no takže klima logicky může taky topit, když to přeženu tak stačí tam dát o jeden ventilátor navíc - každej klima okruh bude mít vždy bod, ve kterym se to médium stlačuje, aby se pozdějc mohlo zase za ventilem rozpínat a vytvářet tak chlad...proto není problém z jakéhokoliv klima okruhu čerpat jak teplo tak chlad.
   Návrat  
david_cz je teď offline  david_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 1:15   Citovat  

Snad jediný řešení, který mě napadá, že tam jsou dva kondenzátory, jeden klasicky v motorovým prostoru a druhý třeba menší někde poblíž výparníku. Ten by mohl být součástí nějakého elektronicky připojitelného okruhu, na základě teploty uvnitř auta. Potom by šlo v zimě stlačené médium dovnitř auta, kde by se teplo odevzdalo tomu druhému kondenzátoru. Ruku do ohně za to nedám, ale jiný řešení mě nenapadá Úsměv
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 11:43   Citovat  

kedr napsal:
Kompresí dojde k silnému zahřátí média, po expanzi se mění na silně ochlazený plyn.Ostatní je konstrukční řešení. Cool

cocks napsal:
taky jsem to koumal, jestli klima topí pže kámoš vždycky sedne do vymrzlýho auta a zapne klimu s tim, že to rychlejc topí...myslel jsem nejprve, že klima i topí i chladí, ve škole mě zase tloukli do hlavy že jen chladí ale teď je jasný, že i topí......

jinak z konstrukčního hlediska není co řešit přece neee???
klima je v podstatě lednička..komplet celej okruh je prostě stejnej....a všichni z vás šahali na ledničko zezadu že....tam je ale teplo že.....no takže klima logicky může taky topit, když to přeženu tak stačí tam dát o jeden ventilátor navíc - každej klima okruh bude mít vždy bod, ve kterym se to médium stlačuje, aby se pozdějc mohlo zase za ventilem rozpínat a vytvářet tak chlad...proto není problém z jakéhokoliv klima okruhu čerpat jak teplo tak chlad.
david_cz napsal:
Snad jediný řešení, který mě napadá, že tam jsou dva kondenzátory, jeden klasicky v motorovým prostoru a druhý třeba menší někde poblíž výparníku. Ten by mohl být součástí nějakého elektronicky připojitelného okruhu, na základě teploty uvnitř auta. Potom by šlo v zimě stlačené médium dovnitř auta, kde by se teplo odevzdalo tomu druhému kondenzátoru. Ruku do ohně za to nedám, ale jiný řešení mě nenapadá Úsměv

vím jak funguje lednička i klimatizace Mr. Green ale kompresorem stlačené a zahřáté médium má jediný výměník a ten je venku před chladičem motoru, že by tam byl ještě jeden výměník v kabině a nějak to ventilama přepínali aby to jednou šlo tam a jindy onam celkem pochybuju protože by tam bylo minimálně 2x tolik trubek a účinnost by nebyla nic moc.

Moje soukromá teorie je, že klimatizace běží standartně (protože vysouší vzduch) a je tam v topení přidaná nějaká odporová mřížka (nebo jiné topné tělísko) která ten chladný vysušený vzduch následně ohřívá a ten je pak vefukován do kabiny. Tím jednak topí a jednak odmlžuje okna.

Jestli někdo najde obrázek, podrobnější popis nebo schéma tohoto nového systému, bude to jasnější OK

pro porovnání přikládám schéma normální klimy

ScreenHunter_01 Jan. 07 10.26.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
ScreenHunter_01 Jan. 07 10.26.jpg, 103.88 kB
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 11:49   Citovat  

Klimatizace, co mám doma, tak dokáže taky topit a tím nemyslím že je v ní nějaký přímotop.
To samé tepelné čerpadlo, které v zimě topí, tak dokáže i v létě chladit.
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:02   Citovat  

Andzin-san napsal:
musim potvrdit z aut.klimy u Acco 7g :

nekdy mne to stve(obycejne jsem tento mod zapinal docela casto i v lete) ze v okamziku ventilace modu "na okna"(ma specialni tlacitko mimo volic modu ventilace), automaticky se pusti vetrak na plno a zapne klima..

Pri vypnuti tohto modu stejnym tlacitkem, se vse vrati do prechoziho stavu (klima vypne a ventilator se stahne)... ovsem pri prehozeni na jakykoli jiny mod volicem modu ventilace zustane klima zapnuta.. coz mne popravde trosku stve Mrk

dneska ráno jsem to zkusil v civicu 8g - mě jde buď klima nebo svítí to tačítko na odmlžení/odmrazení čelního skla (plnej fukar na sklo)... prostě zároveň mi to spustit nejde neboť jedno mi vypíná druhý
ale zkusil jsem topit klimou - nastavil jsem AUTO a teplotu na HI - topilo to dřív než s vypnutou klimatizací
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:24   Citovat  

xenon04 napsal:
dneska ráno jsem to zkusil v civicu 8g - mě jde buď klima nebo svítí to tačítko na odmlžení/odmrazení čelního skla (plnej fukar na sklo)... prostě zároveň mi to spustit nejde neboť jedno mi vypíná druhý
ale zkusil jsem topit klimou - nastavil jsem AUTO a teplotu na HI - topilo to dřív než s vypnutou klimatizací

Ale Hopit má nastavené AC Off, a já na CR-V ji mám vypnutou (samostatné tlačítko) a stejně obě spínají ... ale bude to asi specialita naftových motorů, které mají malé ztrátové teplo, a při volnoběhu se motor na provozní teplotu neohřeje ani za půl hod., a to může být venkovní teplota "jen" okolo nuly.
   Návrat  
PreludeZ je teď offline  PreludeZ
Administrátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:31   Citovat  

Rom. napsal:
Klimatizace, co mám doma, tak dokáže taky topit a tím nemyslím že je v ní nějaký přímotop.
To samé tepelné čerpadlo, které v zimě topí, tak dokáže i v létě chladit.

většina tepelných čerpadel jen topí, aby i chladily musí umět obrátit směr v okruhu a to určitě neumí všechny. Alespoň do doby než jsem se o to přestal zajímat to běžné nebylo, jestli dnes je to běžné, to nevím...

Když děláš v servisu, nemáš k dispozici náhodou schémátko nebo popis jak je to konkrétně udělané v těch Hondách? Fakt by mě to zajímalo...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 12:36   Citovat  

PreludeZ napsal:
většina tepelných čerpadel jen topí, aby i chladily musí umět obrátit směr v okruhu a to určitě neumí všechny. Alespoň do doby než jsem se o to přestal zajímat to běžné nebylo, jestli dnes je to běžné, to nevím...

Když děláš v servisu, nemáš k dispozici náhodou schémátko nebo popis jak je to konkrétně udělané v těch Hondách? Fakt by mě to zajímalo...

Ale já nedělám v servisu Velmi šťastný přesto to zkusím z Německa sehnat , možná to bude i někde na netu, vím že se o tom hodně psalo, když Honda s i-CTDi vyjela.

Tipoval bych také obrácený princip. Na té domácí klimě píšou, že to topí 2 kW ale příkon je 1.2 kW
   Návrat  
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:01   Citovat  

Rom. napsal:
Ale Hopit má nastavené AC Off, a já na CR-V ji mám vypnutou (samostatné tlačítko) a stejně obě spínají ... ale bude to asi specialita naftových motorů, které mají malé ztrátové teplo, a při volnoběhu se motor na provozní teplotu neohřeje ani za půl hod., a to může být venkovní teplota "jen" okolo nuly.

Chtel jsem vam puvodne napsat, ze to mate vyjebany HaHaaa , ale pak jsem si to precetl cele a .. zajimavy a potvrzuju, ze u Acco 7G (nebo CR-V) to musi byt jedine v kombinaci s dieselem, ja kdyz dam AC OFF, tak je opravdu off- nespina a neotravuje. Kdyz dam smer vzduchu na sklo, samozrejme sepne klima, ale pokud ji vypnu, je klid. A tak to bylo u vsech Acco 7G, ktere mi prosly rukama. Vsechny byly benzinove.

Jinak, co se tyka pouzivani klima, je to fakt individualni. Ja ji zapnul za cely lonsky rok 1x na par minut v Chorvatsku, kdyz uz mi chteli spolujezdci za jizdy vyskakovat HaHaaa a hned jak to slo, jsem ji vypnul. Pro me je to mor a neprirozeny chlazeni organizmu.. HaHaaa
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:10   Citovat  

Rom. napsal:

Tipoval bych také obrácený princip. Na té domácí klimě píšou, že to topí 2 kW ale příkon je 1.2 kW

Chaldící výkon a elektrický příkon se nikdy neshodují, ten elektrický je u velkých jednotek někdy i třetinový ku chladícímu výkonu jednotky.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:40   Citovat  

Ctverak napsal:
Chaldící výkon a elektrický příkon se nikdy neshodují, ten elektrický je u velkých jednotek někdy i třetinový ku chladícímu výkonu jednotky.

jasně, chápu, ale já píšu o topícím výkonu a bylo to myšleno tak, že to topí s větší účinností než je příkon spotřebiče, tudíš ne jako přímotop ale jako tepelný výměník
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:47   Citovat  

proto jsem se ptal na bufík , vím že u nafťáku tam bývá dost často používanej právě skrz malý výdej tepla , na naftovým bmw čku 320 je webasto vpravo v kapse pod předním sklem -u motoru samozřejmě, včera jsem se koukl.
   Návrat  
Ctverak je teď offline  Ctverak
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 13:47   Citovat  

Rom. napsal:
jasně, chápu, ale já píšu o topícím výkonu a bylo to myšleno tak, že to topí s větší účinností než je příkon spotřebiče, tudíš ne jako přímotop ale jako tepelný výměník

Ta klima je prostě malé tepelné čerpadlo, v těchto mrazech ale moc nezahřeje Úsměv
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 7.1.2009 , 14:25   Citovat  

monty napsal:
proto jsem se ptal na bufík , vím že u nafťáku tam bývá dost často používanej právě skrz malý výdej tepla , na naftovým bmw čku 320 je webasto vpravo v kapse pod předním sklem -u motoru samozřejmě, včera jsem se koukl.

Úsměv počkej, tady to ale píšu o domácí klimě a jde mi jen o funkci, že umí i topit

Webasto jsem měl v benz. CR-V ale to je něco úplně jiného
   Návrat  
Urso je teď offline  Urso
3 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2009 , 21:52   Citovat  

Hledal jsem na googlu i tady ale buď někdo koupí, nebo prodává klima,
ale o náplních jsem nic nenašel. Nádobku klimatizace mam uplně prázdnou
a nevim co se do ní leje Se stydím kdo ví ? Lucy svatoušek Honda papa
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2009 , 22:37   Citovat  

je to určitě jen na i-ctdi protože ten motor fakt může běžet hodinu na místě a teplota se ani nepohne Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
co znamená manuální klimatizace
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina