Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Odhlášení auta po novém roce
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 11:52   Citovat  

Podle zákona bude stačit po novém roce prohlásit, že má vaše auto "jiné užití" a úřad ho bude muset odhlásit. Pokud si člověk chtěl nechat auto na díly, musel si dosud obstarat doklad o ekologické likvidaci (pochopitelně nepravdivý, protože podmínkou vydání je odevzdat k likvidaci zcela kompletní auto).
Cituji z článku v MF Dnes:
"Mám dvě stejná rozebraná auta ke třetímu, se kterým jezdím. Nechci je likvidovat, protože je budu potřebovat na díly. Jak je mám odhlásit, abych neplatil pokutu za chybějící povinné ručení?
Po Novém roce bude možné na registru vozidel oznámit, že u dvou aut, která chcete používat jako zdroj dílů, zanikl účel jejich využití. Úředníci je pak odhlásí."
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jvkgrifone je teď offline  jvkgrifone
3 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 11:58   Citovat  

krása
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 12:02   Citovat  

Bylo by to fajné,ale že by nám to stát a ouředníci takhle ulehčili?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 12:03   Citovat  

Nechtěně, ale zřejmě jo:-)
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 12:25   Citovat  

presne tak tohle mi rekl technik na urade ze to mam tak udelat.byl sem odhlasit skodovku trvale na zaklade cestneho prohlaseni ale to mi neproslo.v cestnem prohlaseni sem mel ze auto bylo pred 01.05.2004 kdy vzesel zakol o ekologicke likvidaci,kde vlastne na skodovce bylo posledni datum v technicaku rok 2002.no holt to nevzal a dal sem to aspon do depozitu a rikal ze to mam potom po novem roce normalne odhlasit trvale jak psal uz minor nahore.no je to sice postavene na hlavu ze to nejde ted a pka to najednou pujde.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 12:28   Citovat  

Zákonodárci občas nevědí, co schvalují. Většinou je to ke škodě člověka, v tomto případě kupodivu ne. Ono systém, kdy jsi musel odevzdat celé auto, aby ti ho zlikvidovali, a pak sis mohl své díly případně zpátky odkoupit, je naprosto komunisticky zrůdný.
   Návrat  
HT je teď offline  HT
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 14:18   Citovat  

Minor napsal:
Zákonodárci občas nevědí, co schvalují. Většinou je to ke škodě člověka, v tomto případě kupodivu ne. Ono systém, kdy jsi musel odevzdat celé auto, aby ti ho zlikvidovali, a pak sis mohl své díly případně zpátky odkoupit, je naprosto komunisticky zrůdný.

Přesně tak, je to vražda KO
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 14:25   Citovat  

Good job.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 15:16   Citovat  

ahojte, dnes mi zavolal jeden pán co mi před 4 roky prodal auto.auto jsem mel asi 1 měsíc a skončilo na vrakovišti. pan to auto nikdy na mne neodhlasil a ja na sebe nikdy neprihlasil, sel ho odhlasit,a tam mu prej udajne rekli ze tyden po tom co zrušil povinne rucení jsem ho já sjednal a tim padem to prej musi ted na mne napsat.
není to blbost ? co mam dělat ?
jo a kupni smlouvu už asi nenašel.
je možný že ho nenechali zrušit auto na zakladě nějaké pojistky ?
   Návrat  
MikeT je teď offline  MikeT
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 15:31   Citovat  

kamol napsal:
presne tak tohle mi rekl technik na urade ze to mam tak udelat.byl sem odhlasit skodovku trvale na zaklade cestneho prohlaseni ale to mi neproslo.v cestnem prohlaseni sem mel ze auto bylo pred 01.05.2004 kdy vzesel zakol o ekologicke likvidaci,kde vlastne na skodovce bylo posledni datum v technicaku rok 2002.no holt to nevzal a dal sem to aspon do depozitu a rikal ze to mam potom po novem roce normalne odhlasit trvale jak psal uz minor nahore.no je to sice postavene na hlavu ze to nejde ted a pka to najednou pujde.

Ono to tak mělo jít,všude jinde to jde,to jen ten "tvůj" úředník asi moc nečte nová nařízení z MD.

Jinak jen upřesním,že informace o vyřazování vozidel po 01.01.2009 najdete v novele zákona č. 383/2008
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 15:43   Citovat  

A tímhle způsobem půjde odhlásit jen už přihlášený auto? Jde mi o to že mám na sebe jen odhlášený auto, ještě sem ho nepřihlásil, budu to moct taky použít? Nebo budu muset nejdřív to auto za 10000 prihlasit a az pak teprv ho takhle odhlasit?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 15:47   Citovat  

MikeT napsal:
Ono to tak mělo jít,všude jinde to jde,to jen ten "tvůj" úředník asi moc nečte nová nařízení z MD.

Jinak jen upřesním,že informace o vyřazování vozidel po 01.01.2009 najdete v novele zákona č. 383/2008

asi ne kdyz to tak teda je.ale mel si ho videt jak se rozciloval uplne.nevim vubec proc sem mu rikal to co si mi rikal ty.a on byl uplne takovy nepricetny a pak se uklidnil.no maras ty urady Velmi šťastný
   Návrat  
Nomi je teď offline  Nomi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 16:03   Citovat  

dnes byl jeden pan odhlasit auto,a prej udajne to nešlo protože jsem pry na to auto tyden po koupi uzavřel pojistku,ale přepsaný ani odhlašený to na mne nemá,ani kupni smlouvu, je to možný
   Návrat  
Hanz.vfr je teď offline  Hanz.vfr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 17:21   Citovat  

daviii napsal:
A tímhle způsobem půjde odhlásit jen už přihlášený auto? Jde mi o to že mám na sebe jen odhlášený auto, ještě sem ho nepřihlásil, budu to moct taky použít? Nebo budu muset nejdřív to auto za 10000 prihlasit a az pak teprv ho takhle odhlasit?

ted sem to řešil na úřadě a z polopřevodu odhlásit trvale z evidence NELZE..musí se dopřevest a pak teprve zrušit to snad ne , v pondělí tam valim a snad už to zlikviduju konečně Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 17:25   Citovat  

Ještě maličkost. Po novém roce pujdou trvale vyřadit na čestné prohlášení vozidla dohlášená!!!!!
Pokud bude chtít žadatel vozidlo trvale vyřadit a bude v polopřevodu,tak pujde vše přez Správní řízení.
   Návrat  
daviii je teď offline  daviii
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 17:27   Citovat  

MikeT napsal:
Ještě maličkost. Po novém roce pujdou trvale vyřadit na čestné prohlášení vozidla dohlášená!!!!!
Pokud bude chtít žadatel vozidlo trvale vyřadit a bude v polopřevodu,tak pujde vše přez Správní řízení.

Co to znamena v praxi ze to pujde prez Spravni rizeni? Moc ti diky za odpoved, ja v tom vubec neumim chodit KO
   Návrat  
Hanz.vfr je teď offline  Hanz.vfr
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 17:40   Citovat  

Přesně něčim takovym ta paní vyhrožovala a že prej MŮŽOU udělit pokutu až do výše 30 tis. kč..takže nevim,ale doufam že sou drobet soudný...takovejch lidí bude hromada Tak to valím bulvy
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 20:56   Citovat  

taky potřebujujedno auto v polopřevodu zlikvidovat a krást se mi ho nechce Tak to valím bulvy
   Návrat  
kalich je teď offline  kalich
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 21:06   Citovat  

zdravim kdyz tu resite ty problemy,mam dotaz mam c5g d15b2 1992 s katem a nevim jake euro ci co to splnuje nebo ne ,no a v technicaku sem to nenasel nevite teda kolik mne to bude stat az ho budu chtit nekdy mozna prodat?dekuji(no ale kdyz vidim ty ceny vti za 45tis tak do ho asi prodavat nebudu)dik za info Honda Honda
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 17.12.2008 , 23:55   Citovat  

kalich napsal:
zdravim kdyz tu resite ty problemy,mam dotaz mam c5g d15b2 1992 s katem a nevim jake euro ci co to splnuje nebo ne ,no a v technicaku sem to nenasel nevite teda kolik mne to bude stat az ho budu chtit nekdy mozna prodat?dekuji(no ale kdyz vidim ty ceny vti za 45tis tak do ho asi prodavat nebudu)dik za info Honda Honda

Hledej téma "Dotaz Bursíkovný"...
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 0:32   Citovat  

a když to auto "vesele" odhlásim a za nějakej čas ho budu chtít zase přihlásit, stále na stejnou osobu, budu muset platit bursíkovný? to mi hlava nebere
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 0:43   Citovat  

Chci se zeptal jak mám vyřešit jedno auto..je zatím komplet z RZ bez technický má malej i velkej TP ale není dohlášený asi rok. HaHaaa HaHaaa Chtěl bych si ho nechat,protože až shnije uplně to moje první tak bych tohle chtěl provozovat,protože ta kastle je top stav (Prelude 3g).. můžu na auto v polopřevodu sjednat třeba jen to měsíční povinný ručení? Nebo jak to řešit? Díky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 2:07   Citovat  

Blur napsal:
a když to auto "vesele" odhlásim a za nějakej čas ho budu chtít zase přihlásit, stále na stejnou osobu, budu muset platit bursíkovný? to mi hlava nebere

Pokud auto odhlásíš( pochopil jsem do depozitu),tak při opětném vyzvednutí neplatíš nic.

Pokud bys auto na někoho odhlásil a ten dotyčný si to rozmyslel...a ty chtěl zrušit odhlášku a opět ho mít na sebe,tak astačí akorá zelená karta a platíš jen 50 kč za zrušení odhlášky..

Snad jsem to pochopil dobře..
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 2:17   Citovat  

Jakub Erben napsal:
Chci se zeptal jak mám vyřešit jedno auto..je zatím komplet z RZ bez technický má malej i velkej TP ale není dohlášený asi rok. HaHaaa HaHaaa Chtěl bych si ho nechat,protože až shnije uplně to moje první tak bych tohle chtěl provozovat,protože ta kastle je top stav (Prelude 3g).. můžu na auto v polopřevodu sjednat třeba jen to měsíční povinný ručení? Nebo jak to řešit? Díky

Na auto v polopřevodu na tebe můžeš sjednat jakýkoliv pojištění..Pojištovně to je jedno,hlavně když je to pojištěný.Ale pokud máš označenej malej TP (odhlášku), tak pozor na to.Pokud je malý TP označený ustřihnutím,tak má platnost: dříve 1 měsíc, dnes 14 dní...U ustřiženýho rohu to není problém,ale dneska už se vystřihuje přesný datum,do kdy platí....a policie už si na to dává majzla.Pokud zjistí,že ten datum už byl,tak je to jízda s neplatnými doklady..3 body a až 7 000 pokuty...

A poslední věc,vřele doporučuju auto dohlásit na tebe do konce roku..po novém roce to bude v tvém případě skoro 11 000,-....to je pádný argument.
Být Tebou,tak auto přihlásím ( evidenčka a 800,-)a hned dám do depozitu(100,-), a máš klid.... A pak vyzvedni,až s ním budeš chtít jezdit.....
   Návrat  
Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 9:30   Citovat  

MikeT napsal:
Na auto v polopřevodu na tebe můžeš sjednat jakýkoliv pojištění..Pojištovně to je jedno,hlavně když je to pojištěný.Ale pokud máš označenej malej TP (odhlášku), tak pozor na to.Pokud je malý TP označený ustřihnutím,tak má platnost: dříve 1 měsíc, dnes 14 dní...U ustřiženýho rohu to není problém,ale dneska už se vystřihuje přesný datum,do kdy platí....a policie už si na to dává majzla.Pokud zjistí,že ten datum už byl,tak je to jízda s neplatnými doklady..3 body a až 7 000 pokuty...

A poslední věc,vřele doporučuju auto dohlásit na tebe do konce roku..po novém roce to bude v tvém případě skoro 11 000,-....to je pádný argument.
Být Tebou,tak auto přihlásím ( evidenčka a 800,-)a hned dám do depozitu(100,-), a máš klid.... A pak vyzvedni,až s ním budeš chtít jezdit.....

Je to o maličko složitější... auto určitě není už komplet,takže evidenčka nepůjde a malej TP je stacenej...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.12.2008 , 11:17   Citovat  

Malý TP není problém,vystaví Ti nový. A Evidenčka neposuzuje stav vozidla,ale pouze ho ztotožní s doklady..Tzn..zkontroluje se číslo karoserie VIN a typ motoru.Neposuzuje se,jestli by to auto splnilo STK.

Ovšem..už jsem se setkal i s úřady,kteří ti přihlásí auto jen v případě,že má platnou STK...
   Návrat  
Blur je teď offline  Blur
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 0:36   Citovat  

MikeT napsal:
Pokud auto odhlásíš( pochopil jsem do depozitu),tak při opětném vyzvednutí neplatíš nic.

Pokud bys auto na někoho odhlásil a ten dotyčný si to rozmyslel...a ty chtěl zrušit odhlášku a opět ho mít na sebe,tak astačí akorá zelená karta a platíš jen 50 kč za zrušení odhlášky..

Snad jsem to pochopil dobře..
jj pocopils to dobře, díky moc za odpověď
a ještě bych se chtěla zeptat jak jo chodí s "odhlášením auta do depozitu" Se stydím
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 0:44   Citovat  

MikeT napsal:
Malý TP není problém,vystaví Ti nový. A Evidenčka neposuzuje stav vozidla,ale pouze ho ztotožní s doklady..Tzn..zkontroluje se číslo karoserie VIN a typ motoru.Neposuzuje se,jestli by to auto splnilo STK.

Ovšem..už jsem se setkal i s úřady,kteří ti přihlásí auto jen v případě,že má platnou STK...

no nevím, známý byl vyhozen z EK kvůli jiným pneumatikám ...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 0:46   Citovat  

Rom. napsal:
no nevím, známý byl vyhozen z EK kvůli jiným pneumatikám ...

to je kravina.divaji se jenom na cisla karoserie.nedivaji se na auto
   Návrat  
gizmi je teď offline  gizmi
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.12.2008 , 0:47   Citovat  

Roman: viz JA a ma Integra vcera..byl jsem na EK a prudil za kola (litaky 14tky 195/40/14 nove obuti) a nebyt znameho, tak ji nemam.. to snad ne
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Odhlášení auta po novém roce
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina