Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Turbo vs. N/A ;-)
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 2 z 3
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 13:03   Citovat  

jagy napsal:
Zemi ma pravdu, ze je to fakt blbost, cos napsal. Úsměv
Turbo bude mit vetsi spektrum pouzitelnych otacek.. staci se mrknou na grafy turb jakou maji krasnou krivku. Mrk Naopak u NA mas zase lepsi reakci na plyn nez u turba (lag). No kazde ma neco, mam rad oboji..

Jinak k tvojemu autu.. ze zacatku kazdej rikal, ze to auto melo hoodne zajimavou historii, at prvne otevres motor a uvidis.. tlacil si pres 1bar a videl si, jak to dopadlo. Mrk
777cc vstriky nevim, kdo ti radil, ale jsou zbytecne.. 550cc budou stacit urcite. Turbo, pokud bude KO, tak si kup kulickove T28 z S15, jak psal Zemi.. je to jina liga. S14 turbo neni nic extra...

no otevrel sem a vidim. na jare to vezu k fajfkovi do kageki na komplet kontrolu a opravu toho nestartujici motoru. turbo prave vypada ze bude ok. jen je derava hadicka chlazeni. ale taky ho radsi necham zkontrolovat. u tohohle auta plati vic nez u jakyhokoliv jinyho ze hrozne moc zalezi na predchozim majiteli. to moje podle me rozhazela jednotka. protoze tam je uplne zbytecnej cip a neni k nemu prizpusobenej motor, sani ani vyfuk. takze je spis na skodu. kazdopadne jeste sem se poradne neprojel a naklady uz zacinaj nebezpecne splhat vzhuru. a to to auto je rok po GO a k predchozimu majiteli prislo v top stavu udajne(od cloveka co mu to prohlizel) a on ho za dva mesice totalne odepsal. jediny co zvladnul je pretocit tacho na tezko uveritelnou hodnotu naštvanej naštvanej naštvanej ale co... aspon se nebudu nudit pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 13:48   Citovat  

Zemi ale ja to vim. Úsměv Ale fakt nebudu jezdit na kopci s fwd turbem ve skupine s STI, EVO, apod. Proto je NA urcite lepsi. A s nejakym RWD/AWD turbo bych se vysekal, jak bych jel kudlu, takze mi to staci. Mr. Green

Winie: To auto se resilo na SX foru hodnekrat a nemelo moc peknou minulost.. ale kdyz to das do kupy, tak to bdue pekne svezeni. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 17:20   Citovat  

jagy napsal:
Zemi ale ja to vim. Úsměv Ale fakt nebudu jezdit na kopci s fwd turbem ve skupine s STI, EVO, apod. Proto je NA urcite lepsi. A s nejakym RWD/AWD turbo bych se vysekal, jak bych jel kudlu, takze mi to staci. Mr. Green

Winie: To auto se resilo na SX foru hodnekrat a nemelo moc peknou minulost.. ale kdyz to das do kupy, tak to bdue pekne svezeni. Úsměv

no co sem mluvil s tim adamem co ho mel a nasypal do nej ty sileny penize tak bylo v peckovym stavu. co se tyka motoru, prevodovky podvozku. karoserie je hur slicovana protoze bylo tu a tam tuknuty, ale to pro me neni problem. opravdu mu dal nejvic zahulit predchozi majitel, protoze sem mluvil s klukem kterej mu delal servis a ze prej ten motor byl v uzasnym stavu. pak kdyz to vzal do pracek predchozi majitel tak uz to takova pecka nebyla, ale porad to jeste neni zraly na go. uvidim jak se ukaze na servise. na jezdeni ho nepotrebuju, navic asi budu kupovat ted i nakyho kombika kvuli praci, takze to ze nejezdi me nak nestve. spis je mi to blby vuci tomu autu. takze na jare bych ho urcite chtel uz mit pojizdny co se tyka motoru a po kontrole.
   Návrat  
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 19:51   Citovat  

Lidi.. proč se vlastně do dieselů dávaj skoro vždy turba (když nafta, tak turbo) a do benzínů ne ? Tam už to tak samozřejmý nejni .. nemohl by to někdo trochu ozřejmit ?
   Návrat  
diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:02   Citovat  

zase tema o mereni penisu....
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:07   Citovat  

Stealman napsal:
Lidi.. proč se vlastně do dieselů dávaj skoro vždy turba (když nafta, tak turbo) a do benzínů ne ? Tam už to tak samozřejmý nejni .. nemohl by to někdo trochu ozřejmit ?

tak ja to tady rozhadam..dle selskeho rozumu na jednoduchou otazku ti odpovim jednoduse..diesly nejsou vysokootackove motory tak potrebuji zatahnout jiz odspodu.to se pluguje ruznymi typy vstriku,systemu apod, jtd,tdi,tdci atd...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:08   Citovat  

diacoon napsal:
tak ja to tady rozhadam..dle selskeho rozumu na jednoduchou otazku ti odpovim jednoduse..diesly nejsou vysokootackove motory tak potrebuji zatahnout jiz odspodu.to se pluguje ruznymi typy vstriku,systemu apod, jtd,tdi,tdci atd...

Takže je to spíš proto, že diesel turbo potřebuje, než že by pro něj měl optimálnější podmínky jo ?? ... díky za info Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:13   Citovat  

Stealman napsal:
Takže je to spíš proto, že diesel turbo potřebuje, než že by pro něj měl optimálnější podmínky jo ?? ... díky za info Úsměv

Nepotrebuje je to vse definovany optimalnim pozadavkem zakaznika...tdickove motory jsou klasicky lepsejsi nez starsi diesly bez turba jednak ve vykonu a jednak v umernejsi spotrebe.dale je tu mnoho faktoru a spekter ale rekl jsem to fakt obecne aby se za to chytlo co nejvic chytrousu
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:21   Citovat  

btw. jen pro pobaveni - na TF byl ted na prodej Oldsmobile s 5.7D... Ten motor mel vykon 106PS a 270Nm. KO pořádnej výtlem
   Návrat  
mot je teď offline  mot
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:28   Citovat  

nevim co furt resite naštvanej turbo je turbo, dycky bude vykonejsi auto s turbem, ma vetsi potencial... Lucy
   Návrat  
monty je teď offline  monty
Moderátor
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:30   Citovat  

zcela jednoduchý , výkon = otáčky , maximální otáčky u nafty jsou 5,5 t (spíš míň ) takže tudy cesta nevede,takže jedinej způsob jak z něj dostat víc je turbo,nafoukneš ho jak balon,dýzl je konstrukčne pro turbo vhodnej protože už i v atmosferický verzi musí mít daleko robustnější konstrukci skrz vysokou kompresi takže k implementaci turba do ní není nutnej nějakej větší zásah.oproti tomu benzíňák by se musel celej předělat , vychytat nastavení, řešit detonace atd .
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:34   Citovat  

mot napsal:
nevim co furt resite naštvanej turbo je turbo, dycky bude vykonejsi auto s turbem, ma vetsi potencial... Lucy

Co by se řešilo? Henges je tu chtěl pošťouchnout no.. Úsměv Někomu turbo vyhovuje, mně ne a to, jestli má někdo víc poníků je mi u :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): ... svatoušek Mr. Green
   Návrat  
665+1 je teď offline  665+1
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:38   Citovat  

monty napsal:
zcela jednoduchý , výkon = otáčky , maximální otáčky u nafty jsou 5,5 t (spíš míň ) takže tudy cesta nevede,takže jedinej způsob jak z něj dostat víc je turbo,nafoukneš ho jak balon,dýzl je konstrukčne pro turbo vhodnej protože už i v atmosferický verzi musí mít daleko robustnější konstrukci skrz vysokou kompresi takže k implementaci turba do ní není nutnej nějakej větší zásah.oproti tomu benzíňák by se musel celej předělat , vychytat nastavení, řešit detonace atd .

OK to se dá i číst Úsměv
   Návrat  
vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:44   Citovat  

Hellborn napsal:
Co by se řešilo? Henges je tu chtěl pošťouchnout no.. Úsměv Někomu turbo vyhovuje, mně ne a to, jestli má někdo víc poníků je mi u :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se): ... svatoušek Mr. Green

turbo je hlavne o krutiacom momente, vykon nazenies otackami, krutiaci moment na motore nie...

turbos makes torque, torque makes fun.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 20:45   Citovat  

vti [906team] napsal:
turbo je hlavne o krutiacom momente, vykon nazenies otackami, krutiaci moment na motore nie...

turbos makes torque, torque makes fun.

Pro Tebe možná, mně vyhovuje atmosféra no...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 21:29   Citovat  

Hellborn napsal:

Vyhovuje znamena minimum... svatoušek
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 21:41   Citovat  

Zemi napsal:
Vyhovuje znamena minimum... svatoušek

Jaký minimum?
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 22:12   Citovat  

Hellborn napsal:

tak zalezi na co to auto mas.tobe vyhovuje protoze to mas na nakupy a jezdeni po meste.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 22:16   Citovat  

ale jinak z N/A se mi libi motor z vipera Hihi
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 22:21   Citovat  

Hellborn napsal:
Jaký minimum?

kamol to vystihl... Nic ve zlym, ale pokud chces poradnej adrenalin tak tudy cesta nevede... Teda vede, ale jen chvili...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 22:54   Citovat  

Zemi napsal:
kamol to vystihl... Nic ve zlym, ale pokud chces poradnej adrenalin tak tudy cesta nevede... Teda vede, ale jen chvili...

A kudy vede? Fakt je,že jsem nezkusil třeba Imprezu nebo EVO,ale pár turb (Golf GTI V.) jsem řídil a nebaví mě to... Nic mi to neříká... Ale projíždět zatáčky na okresce s VTi a točit ho do 8000ot mně naopak baví.. Ještě by to chtělo samosvor,ale bude,bude...

kamol napsal:
tak zalezi na co to auto mas.tobe vyhovuje protoze to mas na nakupy a jezdeni po meste.

Až na detail, že po městě jezdím radši MHD (těch 10min do práce a 10min. z práce se dá přežít...) a na nákupy jezdí manželka... Hihi HaHaaa Kdybych měl auto jen na ježdění po městě,tak si koupím automat...
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 23:16   Citovat  

No...jelikož Honda nemá turba a jde právě cestou atmosféry, tak budu zastáncem atmosféry.............ale jel jsem už v pár oturbenejch autech......................a...........je to symfonie......jak to mocně zatlačí a hlavně jak při každym přeřazení odfoukne BOW.......z toho jsem prostě vždycky vyhotovenej na max........

Prostě CRX VTEC Turbo je můj sen HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 23:33   Citovat  

Hellborn napsal:
A kudy vede? Fakt je,že jsem nezkusil třeba Imprezu nebo EVO,ale pár turb (Golf GTI V.) jsem řídil a nebaví mě to... Nic mi to neříká... Ale projíždět zatáčky na okresce s VTi a točit ho do 8000ot mně naopak baví.. Ještě by to chtělo samosvor,ale bude,bude...

Tak GOLF je nicnerikajici auto samo o sobe... Vsak je to volks wagen ze... Kdybys ridil cokoliv debilniho jako je treba 1100kg Rover s 200PS/300Nm, samosvorem a brzdama ktery uvaris behem par chvil to je pak na zamysleni... O nejakym EVO6 radsi ani nemluvim nemuzu se dockat chvile kdy nejakou takovou svini budu vlastnit - jen doufam ze se nekdy dockam...

ad VTi - Hezci zvuk a projev jsem zatim v zadnym autu nezazil to priznam... Nicmene musi to bejt otevreny (I/E) a vykuchany... Ted jak jezdim s tou seriovou Prelude VTi tak ten zvuk to je jak bateriovej kartacek na zuby...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 23:38   Citovat  

Hehe já mam preludku v opravě .. a včera jsem jel do Plzně Golfem 1,6 Turbo diesel co jsem si pučil od našich .. aač nerad musim říct .. že když sem na to na 2jku a 3jku řádně šlápnul že to mělo větši odpich než preluda v 5 tisících .. alespoň se mi to zdálo .. ten golf prostě vyletěl jak zplašenej. Preludka sice tahne dýl, golf zatáhl a hned končil, takže ve finále preluda asi zatahne víc, ale ten odpich prostě má i ta 1.6ka větší ... subjektivní dojem teda.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 23:39   Citovat  

Zemi napsal:

ad VTi - Hezci zvuk a projev jsem zatim v zadnym autu nezazil to priznam... Nicmene musi to bejt otevreny (I/E) a vykuchany... Ted jak jezdim s tou seriovou Prelude VTi tak ten zvuk to je jak bateriovej kartacek na zuby...

Sání origo jen s BMC fitrem, výfuk origo svody (zatím), trubka a konc. tlumič SuperSprint...
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.12.2008 , 23:48   Citovat  

Hellborn napsal:
Sání origo jen s BMC fitrem, výfuk origo svody (zatím), trubka a konc. tlumič SuperSprint...

Myslim VTi/VTEC proste DOHC VTEC jako vseobecne... OK
   Návrat  
Lojzik je teď offline  Lojzik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 0:26   Citovat  

naco mít v autě rádio když ho stejně pak ani nechceš poslouchat pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 1:55   Citovat  

jak rekl kdysi jeden z moderatoru pri ceste do auta z vanocni party v Brne ..."Honda nedela turba protoze to je jakasi vyzva pro konkurenci"
   Návrat  
cocks je teď offline  cocks
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 3:00   Citovat  

diacoon napsal:
jak rekl kdysi jeden z moderatoru pri ceste do auta z vanocni party v Brne ..."Honda nedela turba protoze to je jakasi vyzva pro konkurenci"

přátele
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 15.12.2008 , 10:54   Citovat  

Chvíli se hodí to a chvíli zase tohle, každýmu se líbí něco jinýho. Někdo má rád motokáry a tak jezdí malým lehkým autem , někomu jde o to bejt co nejrychlejší tak volí auto s přeplňovaným motorem a jinej kouká na spotřebu tak si pořídí diesel. Vždycky záleží na posuzovanejch parametrech.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Turbo vs. N/A ;-)
Fórum: Videa
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina