Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Za studena chytá na tři válce
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:20   Citovat  

D15B VTEC
Co vsechno by to mohlo zpusobovat? Deje se tak jen kdyz mrzne, kdyz je tak pod +-10°C. Startne sice hned, ale bezi nekultivovane, podle zvuku si myslim ze to jede jen na tri valce. Zatim sem to blize nezkoumal. Jen sem preventivne vycistil svicky, ale stejne byly ciste a navic jsou nove takze samozrejme beze zmeny. Kable jsou taky nove. Mam svuj tip, ale nechci vas ovlivnovat, zajimal by me vas nazor co vsechno by to mohlo zpusobovat. Na vsechny 4 se rozjede tak po 10ti sekundach, a pak uz startuje na vsechny 4 do doby nez zchladne a je zima. Kdyz je tak 15° startuje uz zas f poho.
Pri jizde zadny problem, spotreba luxus, ale kouri, olej nevim jestli zere, nenajezdim tolik km, praci mam moc blizko pořádnej výtlem
Dik za rady Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:31   Citovat  

FastCivic napsal:
D15B VTEC
Co vsechno by to mohlo zpusobovat? Deje se tak jen kdyz mrzne, kdyz je tak pod +-10°C. Startne sice hned, ale bezi nekultivovane, podle zvuku si myslim ze to jede jen na tri valce. Zatim sem to blize nezkoumal. Jen sem preventivne vycistil svicky, ale stejne byly ciste a navic jsou nove takze samozrejme beze zmeny. Kable jsou taky nove. Mam svuj tip, ale nechci vas ovlivnovat, zajimal by me vas nazor co vsechno by to mohlo zpusobovat. Na vsechny 4 se rozjede tak po 10ti sekundach, a pak uz startuje na vsechny 4 do doby nez zchladne a je zima. Kdyz je tak 15° startuje uz zas f poho.
Pri jizde zadny problem, spotreba luxus, ale kouri, olej nevim jestli zere, nenajezdim tolik km, praci mam moc blizko pořádnej výtlem
Dik za rady Honda

no zkusil bych ješte proeřit palec a víčko rozdelovače ( což je jediná ze std vecí které se v tomto případe porveřují a kterou nejmenuješ.. ) - očistit, prohlédnout, případne vymenit.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:34   Citovat  

Idaho napsal:
no zkusil bych ješte proeřit palec a víčko rozdelovače ( což je jediná ze std vecí které se v tomto případe porveřují a kterou nejmenuješ.. ) - očistit, prohlédnout, případne vymenit.

jo myslis ze by to mohlo byt i tim? taky me to napadlo Se stydím ale nesel sem hned po tom, protoze po tech 10ti sekundach se to chytne a pak uz neni problem s nicim:) ale je pravda ze rozdelovac je starej a me nesympatickej protoze v nem chrci lozisko KO

Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:36   Citovat  

Nesouvisí to taky se vzdušnou vlhkostí?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 19:41   Citovat  

FastCivic napsal:
jo myslis ze by to mohlo byt i tim? taky me to napadlo Se stydím ale nesel sem hned po tom, protoze po tech 10ti sekundach se to chytne a pak uz neni problem s nicim:) ale je pravda ze rozdelovac je starej a me nesympatickej protoze v nem chrci lozisko KO

videl bych to jako problém, než párkrát "nucene " přeskočí jiskra a prostor / materiál se zahřeje tak mohou být problémy.. každopádne pokud po nastartování beží na méne válcu a po chvilce se chytne tak vždy konktroluju :
Kabely
Svíčky
Palec + víčko

postup výmen pokud nevím co je špatné ( a nemám možnost to oveřit ) tak vpřípadě že nevím jak ej co staré tak jedu - Svíce- Kabely - rozdelovač ( víčko ) a palec

zatím to vždy zabralo a nikdy sem nezažil že by to nebyl jeden z techle problému ( což neznamená že nemuže být ).
Pokud bdueš menit víčko a(/nebo) palec tak mi písni SZ a jukni po cenách org dílu Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:10   Citovat  

Idaho napsal:
videl bych to jako problém, než párkrát "nucene " přeskočí jiskra a prostor / materiál se zahřeje tak mohou být problémy.. každopádne pokud po nastartování beží na méne válcu a po chvilce se chytne tak vždy konktroluju :
Kabely
Svíčky
Palec + víčko

postup výmen pokud nevím co je špatné ( a nemám možnost to oveřit ) tak vpřípadě že nevím jak ej co staré tak jedu - Svíce- Kabely - rozdelovač ( víčko ) a palec

zatím to vždy zabralo a nikdy sem nezažil že by to nebyl jeden z techle problému ( což neznamená že nemuže být ).
Pokud bdueš menit víčko a(/nebo) palec tak mi písni SZ a jukni po cenách org dílu Úsměv

faajn, supr, dik moc za rady, zkouknu jeste ten proklaty rozdelovac OK
Jeste se teda zeptam na ten muj tip, co takhle vstrik? Moje jsou dost hlucne...jestli mu treba netrva trosku dyl nez se rozhybe kdyz je klemra...
Jinak za chvili cekej SZ s dotazem na par dilu, neco bych potreboval Úsměv přátele

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 20:48   Citovat  

FastCivic napsal:
Jeste se teda zeptam na ten muj tip, co takhle vstrik? Moje jsou dost hlucne...jestli mu treba netrva trosku dyl nez se rozhybe kdyz je klemra...
Jinak za chvili cekej SZ s dotazem na par dilu, neco bych potreboval Úsměv přátele

vstřikem bych to nevidel to by musel být spíše hodne zanesený a to se projeví i ve vyšších otáčkách.. teoreticky by to mohl být páty vstřik ( sytič ) ale to by zlobilo fdo jeho odpojení což je určite pozdeji než píšeš..

jinak v SZ máš odpoved..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:03   Citovat  

FastCivic napsal:

vstřikem bych to nevidel to by musel být spíše hodne zanesený a to se projeví i ve vyšších otáčkách.. teoreticky by to mohl být páty vstřik ( sytič ) ale to by zlobilo fdo jeho odpojení což je určite pozdeji než píšeš..

jinak v SZ máš odpoved..

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:08   Citovat  

zaolejovaná nebo mokrá svíčka (spotřeba oleje, nebo začínající těsnění pod hlavou)

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 21:10   Citovat  

Rom. napsal:
zaolejovaná nebo mokrá svíčka (spotřeba oleje, nebo začínající těsnění pod hlavou)

svicky byly pekne a suche, navic jsou nove, i tesneni pod hlavou je nove, celokov, voda nemizi

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:03   Citovat  

Idaho napsal:
páty vstřik ( sytič )
přeorientuj se nejsi na bmw foru , Honda nemaj sytičovej vstřik Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:09   Citovat  

monty napsal:
přeorientuj se nejsi na bmw foru , Honda nemaj sytičovej vstřik Velmi šťastný

to je zajímavé, třeba Toyoty, mazdy, subaru ty vsechyn ho mají Úsměv a pokud si dobře pamatuji tak moje stará A20 ho mela také ( ale to si ted jistej nejsem.. )..každopádne jak říkám neberte mne jako znalce Honda , z toho sem už dávno vypadl, moje odpovedi jsou spíše v obecné rovine - oveřené praxí plošne přes ostatní JPN značky Velmi šťastný ( ano a přes mou popelnici z BM Werke Velmi šťastný )

Pikey je teď offline  Pikey
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 22:25   Citovat  

Taky jsem měl podobný problém u d14 až na to, že se to projevovalo i při normálních teplotách. Když jsem chtěl natočit studený motor, šel taky jakoby na tři válce a aby pořádně chytl a nechcíp, musel jsem ho trochu vytočit. Při jízdě pak bylo všechno v pořádku a za tepla startoval normálně. Taky jsem zkoumal co by na motoru mohlo zlobit ale bez úspěchu. Pak mi jeden známý poradil, že měl tu samou zkušenost a bylo to tím, že natankoval nějaký nekvalitní benzin. Vyjel jsem celou nádrž, znovu natankoval a bylo po problémech.

Joystick je teď offline  Joystick
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.10.2008 , 23:34   Citovat  

No mě teda po ránu taky chytá jen na tři válce, ale jede to normálně.............................je fakt že na fabce mám napsáno 1.2 HTP pořádnej výtlem

Sorry za OT Úsměv

OKMAS je teď offline  OKMAS
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 7:06   Citovat  

většinou je to jak říkáte někde v el. (rozdělovač, kabely, svíčky). ale spíš bych to viděl na ty kaleby. existuje na to takovej jednoduchej test.... počkáš až bude venku úplná tma, nastartuješ motor a zvedneš kapotu, když budou někde po kabelech lítat jiskry tak sou kabely v háji Bueee

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 23.10.2008 , 10:15   Citovat  

OKMAS napsal:
většinou je to jak říkáte někde v el. (rozdělovač, kabely, svíčky). ale spíš bych to viděl na ty kaleby. existuje na to takovej jednoduchej test.... počkáš až bude venku úplná tma, nastartuješ motor a zvedneš kapotu, když budou někde po kabelech lítat jiskry tak sou kabely v háji Bueee

to je sice pravda ale zároven to také neznamená že když jiskra neskáče po kabelech že nejsou uplne v prd..i Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 20:35   Citovat  

Takze tesne vedle Úsměv Koupil sem si new palec i vicko rozdelovace, vicko vymenil, palec nechal stary, resp. zanovni. Kdyz sem sundal vicko, videl sem ze palec je snad fungl, nebo aspon minimalne jety, takze na nej sem se vykváknul, stejne nebyl cas si s tim hrat Úsměv
No kazdopadne zadna zmena, i kdyz vicko uz bylo fakt dost opotrebovane, kontakty znacne sjete a opalene...
Takze chci vyzkouset to, na co mam podezreni uz od zacatku - vstrikovace. Chtel sem je vyzkouset klasicky, vytahnout rampu, pod vstriky dat papir a zastartovat, jenze to tak jde u aut, u kterych vstriky drzi pevne v rampe, u hondy nejsou s rampou nijak fixovány, jsou jen zasunute na okrouzku a drzi mezi sanim a rampou. Takze kdybych mel vstriky v rampe jen zasunute a zastartoval, nejspis by vystrilely ven, ne Cooo??? pořádnej výtlem Takze jak je testnout anichz bych je vytahnul?
Nastartovat, nechat chvili bezet, vypnout, vytahnout svicku a podivat se...dalo by se taky, ale co kdyz tryska strika benal, ale jen malo, tak ze ten valec jede spatne? Chtelo by to videt primo tu trysku jak valí...idealne na ten papir
A mam snad dojem, ze to nechyta na tri valce, ale jen na dva. Startnu, motor cuka, haze sebou, pak se to po par sekundach o neco zlepsi (chytne asi nejaky valec) a po dalsich par sekundach se to zpravi uplne, tak ze chytne uz na vsechny 4

Nejake napady? to mi hlava nebere

olankane je teď offline  olankane
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 21:27   Citovat  

FastCivic napsal:
Takze tesne vedle Úsměv Koupil sem si new palec i vicko rozdelovace, vicko vymenil, palec nechal stary, resp. zanovni. Kdyz sem sundal vicko, videl sem ze palec je snad fungl, nebo aspon minimalne jety, takze na nej sem se vykváknul, stejne nebyl cas si s tim hrat Úsměv
No kazdopadne zadna zmena, i kdyz vicko uz bylo fakt dost opotrebovane, kontakty znacne sjete a opalene...
Takze chci vyzkouset to, na co mam podezreni uz od zacatku - vstrikovace. Chtel sem je vyzkouset klasicky, vytahnout rampu, pod vstriky dat papir a zastartovat, jenze to tak jde u aut, u kterych vstriky drzi pevne v rampe, u hondy nejsou s rampou nijak fixovány, jsou jen zasunute na okrouzku a drzi mezi sanim a rampou. Takze kdybych mel vstriky v rampe jen zasunute a zastartoval, nejspis by vystrilely ven, ne Cooo??? pořádnej výtlem Takze jak je testnout anichz bych je vytahnul?
Nastartovat, nechat chvili bezet, vypnout, vytahnout svicku a podivat se...dalo by se taky, ale co kdyz tryska strika benal, ale jen malo, tak ze ten valec jede spatne? Chtelo by to videt primo tu trysku jak valí...idealne na ten papir
A mam snad dojem, ze to nechyta na tri valce, ale jen na dva. Startnu, motor cuka, haze sebou, pak se to po par sekundach o neco zlepsi (chytne asi nejaky valec) a po dalsich par sekundach se to zpravi uplne, tak ze chytne uz na vsechny 4

Nejake napady? to mi hlava nebere

Že jsou svíčky nové nemusí znamenat že jsou dobré. Možná bych zkusil motor nastartovat a odpojovat fajfky vždy jednu a pak vratit pokud jí vyndáš a nic se nezmění tak víš, který válec nepálí (nejsem si jisty jestli by motor byl vůbec schopen běžet na dva) nehledal bych zatim chybu ve vstřiku, nebo si od někoho pujči svíce

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 22:36   Citovat  

olankane napsal:
Že jsou svíčky nové nemusí znamenat že jsou dobré. Možná bych zkusil motor nastartovat a odpojovat fajfky vždy jednu a pak vratit pokud jí vyndáš a nic se nezmění tak víš, který válec nepálí (nejsem si jisty jestli by motor byl vůbec schopen běžet na dva) nehledal bych zatim chybu ve vstřiku, nebo si od někoho pujči svíce

nez stihnu odpojit kable a zjistit ktery valec nejede, chytne se to na vsechny 4Úsměv Navic si myslim, ze nepotrebuju vedet ktery valec nejede:) Nektery urcite nejede, nebo aspon nejede dobre...
nerekl bych ze by nova svicka mela duvod byt spatna, na ni se prece nemuze nic pokazit, bud je stara a opalena, nebo nova a funkcni, rekl bych...
Jinak by ses divil, ale opravdu motor muze jet jen na dva valce, jaky ma vykon nevim, ale bezi, a jeste bys koukal jak krasne je schopen na ty dva valce nastartovat:)

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 23:13   Citovat  

joo u chevyka nam to delalo neco podobneho, rano jak na potvoru chytal jen na 6 nebo 7 valcu, a bylo to nejakym zlomenym kabelem od vstriku ze obcas se to spojilo a obcas ne

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 23:29   Citovat  

Nemáš tam doufam nové svíčky ala BRISK nabo tak něco?Já jsem se se zlou potázal když jsem si je dal na preludku dělalo mi to něco podobného.NGK OK byla jasná volba pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.11.2008 , 23:30   Citovat  

Prelude napsal:
Nemáš tam doufam nové svíčky ala BRISK nabo tak něco?Já jsem se se zlou potázal když jsem si je dal na preludku dělalo mi to něco podobného.NGK OK byla jasná volba pořádnej výtlem pořádnej výtlem

NGK, nic jineho bych si tam nedal Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 14:07   Citovat  

ma CRX dohc nonvtec stejne vstriky jako civic 4g sohc 4bod?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 14:14   Citovat  

FastCivic napsal:
ma CRX dohc nonvtec stejne vstriky jako civic 4g sohc 4bod?
viz faq odkaztady je seznam a myslím že jo

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 14:24   Citovat  

monty napsal:
viz faq odkaztady je seznam a myslím že jo

dik moc, ale to cero II dohc nonvtec tam nevidim, d16a9 nebo z5 to jsou tusim ty motory, 125 a 130koni

kubat88 je teď offline  kubat88
0
PříspěvekZaslal: 8.11.2008 , 19:33   Citovat  

měl jsem ˇuplně ten sám problém rano jsem startoval jak traktor a potom v pohodě a to jsem měl novy svíčky 4 body(zkouška i ty bez hrotu sakra paměť) a pak jsem tam dal obyč NGK s 1 zobakem a vše šlape jak hodiny startuju uplně normálně krásně zkus ty svíčky. Cool

CZento je teď offline  CZento
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 12:11   Citovat  

a nebudes mit neco s ventylama? jestli mas upaleny ventil tak to muze spatne chytat skus zmeřit tlak ve valcich... Velmi šťastný

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 12:40   Citovat  

CZento napsal:
a nebudes mit neco s ventylama? jestli mas upaleny ventil tak to muze spatne chytat skus zmeřit tlak ve valcich... Velmi šťastný

musim se smat pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
ty tlaky jak pises abychom zmerili tak takove si jeste nevidel merilo se to nedavno a ty hodnoty byly fakt mazec
jinak svicky sou taky nove NGK BKR6E-11 jak se delala hlava takze tam bych problem nevidel mozna v tech dratech co vedou ke vstrikum ale to sou jenom domenky musime to nekdy vyzkouset

CZento je teď offline  CZento
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2008 , 13:36   Citovat  

kašlu na vas jdu domu.... pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem

5 háček