Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15 - Veškeré úpravy motorů řady D15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 22, 23, 24  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 24
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2007 , 14:06  Naposledy upravil crxmann dne 11.9.2010 , 3:57, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Vážení
vzhledem k tomu, že je nás spousta, co neměli to štěstí na Vtec, nebo Vti a je nás spousta, které láká nalézání možností motorů D serie, rozhodl jsem se založit téma a nalinkovat sem zatím všechny debaty ohledně úprav tohoto agregátu. Pokud je to blbost, tak to sem napište a já to smáznu.

DISKUZE - SWAP D15B2 DPFI na D15B2 MPFI
DISKUZE - ECU - pamět
DISKUZE - SWAP D15B7 na D15B Vti
DISKUZE - jakou ECU po Swapu D15B2 s hlavou D16Z6
DISKUZE - Turbo v D15 projekt od 906team
ČLÁNEK - Návod na SWAP z 2bodu na 4bod
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 23:22   Citovat  

Takže já bych přidal jendu komplexnější úpravu , zvolil jsem tak nějak spíše levnější variantu , řekl jsem si že přes 10 tisíc jít nechci. Takže je tady jeden swap na čtyřbod D16Z2 , sání AEM , filtr KN (kužel) , vačka D16A6 , svody 4-2-1 D16Z6 , plus přetěsnění a očištění případně lakování , do 10 jsme se vešel a je to předpoklad +20 HP , snížení spotřeby , lepší průběh výkonu a kroutícího momentu . jeden kůň za 500 Kč nejni špatná cena Úsměv

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 23:38   Citovat  

Destak napsal:
Takže já bych přidal jendu komplexnější úpravu , zvolil jsem tak nějak spíše levnější variantu , řekl jsem si že přes 10 tisíc jít nechci. Takže je tady jeden swap na čtyřbod D16Z2 , sání AEM , filtr KN (kužel) , vačka D16A6 , svody 4-2-1 D16Z6 , plus přetěsnění a očištění případně lakování , do 10 jsme se vešel a je to předpoklad +20 HP , snížení spotřeby , lepší průběh výkonu a kroutícího momentu . jeden kůň za 500 Kč nejni špatná cena Úsměv

prosimte to me zajima, jak je to s tou vackou ? mam taky swap z d16z2 (d16a6), a rad bych taky dal vacku z d16a6 - jak se to chovalo po namontovani vacky ? vykon , kroutak ? ma to vubec smysl ? spotreba ?

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 8.12.2008 , 23:49   Citovat  

Předpokládám, že to měnil najednou a asi neví.
Mám pocit, že jsem ten údaj o ostřejší vačce z D16A6 vyhrabal někde na webu já a myslím si, že tam extra znatelnej rozdíl nebude. I když - každej koníček, třeba i lipicán, dobrej:)
Měl bych mít doma vačku z D16A6, mohu poskytnout nějakému dobrovolníkovi na vyzkoušení.

Destak je teď offline  Destak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 0:59  Naposledy upravil Destak dne 12.3.2011 , 11:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no jde o kompexní úpravu , motor rozdělanej a provedený úpravy najednou , bylo mi řečeno že ta vačak je ostřejší, zatím se čeká na dodělání

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 11:05   Citovat  

Těřko říct, co tvrdil David od PK a na základě čeho. Jinak vačka samotná sériová jistě tisíce nestojí. Jestli máš chuť, půjčím ti jí, uděláš nějaká měření předtím a potom, a hned se bude vědět víc.
Ono na D motory se bohužel moc ostrých vaček mezi lidmi nepotuluje. Jednu jsem tahal ze Skřítka, kterému zbyla z crx SOHC, co patřilo kdysi Igimu a které poráželo na sprintech crx DOHC, ale Skřítek ji někam zabordelil a nemůže ji najít.

happy je teď offline  happy
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.12.2008 , 12:35   Citovat  

SOHC BABY….Cause it’s cheap
tudy odkaz

vzhledem k tomu, ze jsem majitelem nejake tej D15-ky byl, tak jsem se v tom taky rejpal (po teoreticke strance) i kdyz nedorejpal a radeji jsem presel na dvouvackove agregaty ktere maji v zakladu to co D-cko a F-ko budou mit mozna po nakladnych upravach.

Docela hodne hezky logicky je napsano na tudy odkaz ... pro neanglicky mluvici se pokusim shrnout do par bodiku:

A - "DYCHANI" - SANI, VYFUK:

A1 - CAI (nejlip nejaky dynotested - AEM?)
A2 - klapka (trottle body) - obecne H, B, D serie jsou zamenitelne, pozor jen na IACV
56mm - Dckove motory (??)
60mm - pozdejsi modely B (??), B20 (CRV),H22
62mm - ITR
A3 - sani (intake manifold) - vhodnou zamenou je sani z D16Y8 zvane taky jako TypeR sani D-serie. dalsi doporucenihodne aftermarket vyrobky jsou: Edelbrock (krom toho ze lepe sedi neni potreba ani zvysovat tlak paliva narozdil od Skunk2).*
A4 - svody
4-2-1 (3Y):
4-1: asi mene kroutaku dole ale vice vykonu nahore - ovsem lze najit i takove kousky, u kterych toto nebude platit a budou mit v nizkych a strednich lepsi charakterisiky nez 4-2-1
-obecne lze rict ze seriove svody jsou dost dobre a zamena je spis zalezitost preferenci. zajimave kousky lze ale urcite najit (Bisimoto).
A5 - katalyzator - zamena za 3´´ "free flow cat" nebo (ilegalne) za 3´´ trubku (test pipe)
A6 - "cat back" - tzn. sestava vyfuku za katalyzatorem - autor pise o dyno ereni a o lepsich vysledcich s 2,5´´(63,5mm) vedenim nez 2.25´´(57,17mm) - o zisku 1whp v celem rozsahu otacek. samozrejme to nezalezi jen na prumeru ale ma hlubsi navaznosti na tlumic, tvar (zahyby) vedeni a podobne ... rezonator prohloubi zvuk motoru - pokud nechcete mit zvuk splasene fcelky tak si ho tam dejte ...

B - PREVODOVKY / SETRVACNIK / SPOJKA

B1- prevodovka:
a - z VTEC motoru (kratsi prevody)
b - upravit i staly prevod (SSR - 4,7 nebo 4,9)
c - instalace LSD (Quaife?)
B2 - setrvak - odlehceni (zlepseni odezvy na plyn, snizeni rotujicich hmot), lze najit aftermarket vyrobky v hmotnostech 8,5-15 liber (3,8-6,8kg) lze upravit i upravit seriovy (na cca 13liber tzn. cca 5,9kg).
B3 - spojka ...

C - MOTOR

C1 - uchyceni - ztraty pohybem motoru v siletblocich (vymena za polyurethany) - ztuzeni, ztrata casti komfortu (prenos vibraci do karoserie (zavodni motory casto uchyceny "natvrdo")
C2 - hlava:
a - zvyseni komprese (pozor na detonace, potkani se pistu a ventilu, ....)
aa- snizeni hlavy (do 0,03´´ 0,75mm) - ovsem je hlava vaseho motoru puvodni, nebyla uz snizena?
ab- nizsi tesneni pod hlavu (kovove tesneni pro Y8ku muze byt levnym resenim)
b - uprava kanalu - upravou sacich a vyfukovych kanalu zlepsit proudeni (objem) vzduchu i pri seriove vacce, nejlepsim zakladem pro tyto upravy je asi hlava D16Z6 (rovne kanaly), nevyhodou u ni je spalovaci komora (lze napravit navarenim materialu k omezeni detoanaci a zaroven zvyseni kompresniho pomeru).
c - snizeni ztratoveho treni v hlave - bronzova voditka ventilu, upravene ventily, zdvihatka (vahadla?) - misto treci plochy s loziskem (v serii je ma D16Y5)
C3 - zvyseni objemu (vrtanim, zdvihem) - stroker kity (pisty, ojnice, klika)
C4 - agresivnejsi profil vacky (zase jsme u toho vzduchu - vice v dobe delsiho a vetsiho otevreni ventilu) - Crower, Zex, Crane, Skunk2

D - CHLAZENI

D1- chladic - z Del-Sol nebo Intergy, pripadne hlinikovy aftermarket,
D2 - vodni pumpa
D3 - termostat
D4 - chladici kapalina

E - ELEKTRONIKA, RIZENI MOTORU
...........

nekamenujte mne prosim za pripadne nedostatky tohoto vycucu, hodne veci ktere tu jsou zminene se tu jiz hloubeji probiralo a vysledek toho probirani mohl byt malinko odlisny ... ja se jen pokusil udelat heslovity vycuc z toho "clanecku" na kterem se mi libily zejmena zminky o prehazovani soucasti v ramci seriovych motoru D-serie.

a na zaver bych poznamenal, ze rychlost auta neni jen ve vykonu motoru (stejne vam to kdejake TDi v maximalce na dalnici nanda) ale v dobre kombinaci hmotnosti, tuhosti karoserie (rozpery, pridavne svary karoserie, dovyztuzeni napravnice?), stavu silentbloku, tlumicu, cepu, typu a rozmeru pneu, vytrvalosti a vykonu brzd (desticky, kotouce, kapalina ci primo upgrade na jine?), hmotnosti rafku, ... proste ne "dalnicni expres" ale obratna plechovka jako pojidac zatacek ... a ve finale je to stejne na tom elementu mezi sedackou a volantem. a tyto polozky by se mely upgradovat asi drive nez vykon ....
-------------------------------------------------------------------------------

*autor zminuje dyno sveho civicu s D16Y8, AEM sram, DC 4-2-1 svody a 2,5´´ cat-backem - tato sestava 116whp (hp na kolech), po instalaci Edelbrock sani skok na 121whp, po instalaci AEM cai se dostal na 126whp. ze seriovych 109whp ...

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.12.2008 , 12:45   Citovat  

Adamek napsal:
Ten to ted prodává né? Krásnej Civic. Zajímalo by mne jak to tam nasadili a jak to jede Tak to koukám! Za chvíli někdo prdne na D15 hlavu z B16 pořádnej výtlem

Tak to je frajer! Jo z B16 makovice, to by byly jiné prdy, jen toho "příslušenství" je kolem víc a nebyly by to až tak lacině a docela jednoduše vydělané koně. Jak říká Pišta, Honda je Lego Je to tam.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 12:03   Citovat  

Streetkid napsal:
Tak to je frajer! Jo z B16 makovice, to by byly jiné prdy, jen toho "příslušenství" je kolem víc a nebyly by to až tak lacině a docela jednoduše vydělané koně. Jak říká Pišta, Honda je Lego Je to tam.

hlavu z B na blok D nedas uz len z prozaickeho dovodu - ma ine vrtanie a kvoli tomu maju valce inak vzdialene stredy...

skor by to mozno chcelo na DOHC D hlavu nejako dorobit VTEC rozvod Úsměv

Grinsh je teď offline  Grinsh
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.12.2008 , 20:29   Citovat  

Minor napsal:
Mám pocit, že tam ještě nesedí nějaký olejový kanálky a musí se předělat. Škoda, že to nedokumentoval.

Už sem nad tím taky přemíšlel a Ricrdovo auto mi to potvrdilo Úsměv Bylo mi řečeno že svorník předělat nejni problém a olejový kanál stačí maličko vzětšit a mělo by to všechno pasovat. Měl sem už i domluvenou hlavu, ale majitel ji někam zahrabal a už se s nim nemůžu domluvit Smutný Ale nevim jak by to bylo s rozvodákem??? jaký počet zubů by seděl... A nevíte jestli by to taky šlo z hlavou z D16Z5?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 12:55   Citovat  

Dovolil jsem si nahoru do prvního mého příspěvku hodit odkaz na turbo projekt od 906team.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 15:07   Citovat  

TYPEing napsal:
asi se taky pridam k diskuzi zpětně. cituj ale když tak doslovně prosim!!! nikdy jsem neřek "strašně moc ti to přidá" - přidá ale spíš tím,že by se mohl změnit nástup výkonu a kroutícího momentu,ještě jsem to řešil s více lidma i samontným PK,a po konzultacích s ostatními byla shoda že vačka z D15B2 je asi jiná než D16A6 ( D16Z2 ),logicky když je mapa psaná na vačku A6 a motor jede na D15B2 asi to na to postavené nebude,jezdí to určitě lépe,ale usoudily jsme s ostatími že vačka by měla být A6 Tak to koukám!

vacka B2/B7 je urcite ina ako A6 a to aj z toho dovodu, ze ma ine rozvodove kolecko, takze ak chces prehodit A6 vacku do B2/7 motora, tak musis aj spravne nastavit casovanie vacky... nieco podobne ako pri minime swape D15B2/7 a na to hlava D16Z6. a podla mna rozdiel bude dost minimalny. to skor uz kupit JDM SOHC ZC vacku, ale neviem, ci sa oplati investovat do B2/7, mne ten headswap pripada ako najlepsia volba.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 15:21   Citovat  

TYPEing napsal:
nic se přece nestalo,příště budu vysvětlení psát na kus papírku Velmi šťastný zřejmě moc informací najednou,pamatuju si že jsemti to vysvětloval pod heverem při nějaký práci,řešil jsi tenkrát ten tupej zvuk ze sání a že ti to nějak nejelo?
a už ti to teda jede?či nejede? Úsměv

ono to po swapu jelo super uz i tehdy jak si mi serizoval volnobeh, jen byl a je problem ze kdyz dam rychle plyn z volnobehu tak ze se to na chvilku zadusi a po 1-2s teprv dostane do otacek, ale ot me netrapi a spotreba uz je taky vyresena zralo to po meste teka 10 a ted u mam jinaou lambdu tak je to tech 8.5 takze dobry, na tu vacku z D16A6 kaslu, jevi se mi lepsi hodit tam palici z a16z6, jeste uvidim

TYPEing je teď offline  TYPEing
0
PříspěvekZaslal: 13.12.2008 , 15:26   Citovat  

tak jen ktomu budeš potřebovat jinej rozdělovač a jinou ECU a to OBD1 nikoliv OBD0,další investice,to už tam snad hod celeho Vteca ale DOHC Velmi šťastný OK

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 18:55   Citovat  

Tak jsem hrábl do hlavy a posílám fotky, jak by asi neměly vypadat ventily D16Z6kové hlavy nejen před zamontováním, ale nedej bože nějakým tuningem...na fotkách je výfukový.
Vůle ve vodítku do boku až 0,5mm (max. tolerance je 0,22mm-měřeno 1cm vysunuto ze sedla), přidřeno nad miskou ventilu, vymačkané sedlo v hlavě.
Mechanikové, dá se nějak životnost vodítek a ventilů ovlivnit? Výfukové kanály byly zakarbonované jak na fechtlu, to taky asi moc nepřidá. Co cca stojí výfukventil na D16Z6?

Díky, tady foto

DSC00515.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSC00515.JPG, 83.26 kB

DSC00510.JPG

DSC00510.JPG, 447.3 kB

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.12.2008 , 19:28   Citovat  

ventyl sací ZC1 humus

DSC03060.JPG

DSC03060.JPG, 754.49 kB

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 19:50  Naposledy upravil vojt4s dne 24.1.2009 , 19:57, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

lidi swapeři, jak jste přišroubovali manifold úplně uprostřed?? vůbec se tam nedá dostat natož momenťákem mravenec

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:00   Citovat  

vojt4s napsal:
lidi swapeři, jak jste přišroubovali manifold úplně uprostřed?? vůbec se tam nedá dostat natož momenťákem mravenec

čoveče bez problémů ....

CZento je teď offline  CZento
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:37   Citovat  

potřeboval bych poradit zbyl nam vyvod na vodu a nevedeli sme to kam zapojit do ktere hadice mohl by mi nekdo poradit kam do ktereho okruhu a na kterou hadici zapojit?

obr.jpg

obr.jpg, 354.04 kB

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:44   Citovat  

CZento napsal:
potřeboval bych poradit zbyl nam vyvod na vodu a nevedeli sme to kam zapojit do ktere hadice mohl by mi nekdo poradit kam do ktereho okruhu a na kterou hadici zapojit?

Nevím, jestli to pochopíš, ale já to mám takhle

PGM-FI 025.jpg

PGM-FI 025.jpg, 699.93 kB

Lubosh je teď offline  Lubosh
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:46   Citovat  

jinak tady je vlákno, jak jsem to dělal já, snad se bude něco hodit

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:51   Citovat  

CZento napsal:

Tento vývod má být spojený s vývodem na trubce, která vede za motorem od vodní pumpy k termostatu. Prostě někde v malém okruhu.
V originále to jde přes kovovou trubičku, která je přivařená k trubičce odvětrání ventilového víka.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:54   Citovat  

LucasFreeMatch napsal:
Nevím, jestli to pochopíš, ale já to mám takhle

On má ale jiné sání (tuším že z D15B7), takže takhle to asi nepůjde.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 20:59   Citovat  

vojt4s napsal:

Jo, tam je opravdu špatný přístup. Správně by se asi měla nejdřív utáhnout příruba manifoldu a až pak teprve montovat jeho podpěra.
Já to udělal obráceně (ty asi taky že?) a utáhnutí prostředního šroubu byl "porod". Alespoň jsem si vyzkoušel k čemu jsou dobré ty "kardanové klouby" v gola sadě. Úsměv

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.1.2009 , 21:09   Citovat  

kurnik to není možné, dostal jsem se tam jenom takovým malinkatým klíčkem, takže moment nevím .((

jinak intuitivní zapojení hadic mi dalo asi 2 hodiny...

jo spodek ještě utažený nemám. nějak jsem anto pozapoměl HaHaaa jinak pořád nevím kam a s čím propojit hadičky co vedou z eacv ventilu tuším. nějaký bypass

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 20:37   Citovat  

Ozy napsal:
Parametry nevím nechal mi to upravit kámoš u pana chrasteckého,kteréj se tady u nás speciaizuje na vačky aa hlavy

o co se jedna vlastne, je to upravena seriova vacka z d15b2 ? nebo z ceho

vim ze swap hlavy z d16z6 je nej reseni, ale nenasel jsem vacky ostry pro d15b2, co takhle vacka z jinych D motoru napr.

D16Y7
non vtec

Found in:
1996-2000 Honda Civic DX/VP/LX/CX
1999-2000 Honda Civic Special Edition - SE(Canada)
1996-97 Honda del Sol S
1997 Honda Civic Coupe LSI
Displacement : 1,593 cc (97.2 cu in)
Bore and Stroke : 75 mm × 90 mm (3.0 in × 3.5 in)
Compression : 9.4:1
Power : 106 hp (79.0 kW, 107 ps) @ 6400 rpm
Torque : 103 ft·lbf (14.3 kg/m, 140 Nm) @ 4,600 rpm
Redline : 6800 rpm
Rev-limiter: 7200 rpm
Valvetrain : SOHC (4 valves per cylinder)
Fuel Control : OBD2 MPFI
Head Code : P2F
Piston Code : P2E
ECU Code : P2E

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2009 , 21:16   Citovat  

co ja viem, tak do d15b2 sa oplati hodit vacku z d16a6.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.5.2009 , 12:04   Citovat  

tak mám poznatek k upravam d15tek - svody z d16z6 4-2-1 udajne pomuzou na motorech d15b2 bez swapu, na mem motoru se swapm z d16a6 zmena zadna , uvidime co se stane az dam pruchozi posledni dil vyfuku, ted mam tlumic orig.

dakov je teď offline  dakov
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.6.2009 , 20:13   Citovat  

Zdravim, bastlim redukci pro swap z d15b2 na d16z2 aby pasovala jednotka ,to co popisove sedelo jsem prepajel , zustaly mi jenom draty z jednotky(4x) na vstriky ty prodlouzim , na rozdelovač (7x) ty bych chtel taky prodlouzit stinenym kabelem , cidlo PA se dopoji, Ale co nevim kam dat tak je modry vodic DSCV (B2) a modry ITAC (B20). A pak mi jeste zustal stineny bily vodic PO2S (C16) Mozna za ten ITAC (B20) patri jen propojit ale v d15b2 je jako SCS a u d16z2 IMA. Nevim , snad ni nejaky odbornik poradi. E-Mail :pc.dakov@tiscali.czPredem DIIIK DAKOV

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.6.2009 , 21:48   Citovat  

tady mas jednotlivi pinaa jak maji byt zapojeny ECU z d16z2 (pm6)

tady je celej navod
tudy odkaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15 - Veškeré úpravy motorů řady D15
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
2
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 22, 23, 24  Další