Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
starter
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
krisom je teď offline  krisom
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 8:34   Citovat  

Zdravím všechny členy.Koupil jsem si hondu concerto z roku 1993 s motorem 1.5i.Nikdy jsem hondu neměl,ale řekl jsem si ,že skusim japonce a volba padla na hondu.Sice je to postarší kousek,ale vypadá docela solidně.Jediné co mne zaráží je zvuk starteru při startování.Je to jako když tak někdo bouchne kladivem a potom zatočí klikou.Mám podezření,že bude asi užko.Poradí mi někdo jak se dá rozebrat,jestli to je podobné jako u evropských aut,nebo je tam nějaká odlišnost.Jde mi o to ,abych něco nezničil a nemusel shánět nový.Předem děkuji za pomoc.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 10:58   Citovat  

krisom napsal:
Zdravím všechny členy.Koupil jsem si hondu concerto z roku 1993 s motorem 1.5i.Nikdy jsem hondu neměl,ale řekl jsem si ,že skusim japonce a volba padla na hondu.Sice je to postarší kousek,ale vypadá docela solidně.Jediné co mne zaráží je zvuk starteru při startování.Je to jako když tak někdo bouchne kladivem a potom zatočí klikou.Mám podezření,že bude asi užko.Poradí mi někdo jak se dá rozebrat,jestli to je podobné jako u evropských aut,nebo je tam nějaká odlišnost.Jde mi o to ,abych něco nezničil a nemusel shánět nový.Předem děkuji za pomoc.
no normální to není , starter má klasickej projev jak u feldy apod aut se sterterem s reduktorem , no nejdřív bych asi zkusil napíchnout jinou baterku nebo aspoň chvíli napíchnout na nabíječku , pokud se to zlepší tak není problém ve starteru ale v baterce- jen abys nedělal něco zbytečně ,já takhle jednou rozebral dva než jsem zjistil že baterka má rozpadlej článek a ač drží v pohodě a vše funguje pro starter dává malý napětí . Jinak rozebrat starter je stejný jak u všeho jinýho nenapadá mě rozdíl , ale možná by bylo jednodušší sehnat jinej ,myslím minor nabízel díly a georgo ?? taky.

0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 12:40   Citovat  

Ok,díky za odpověd.Baterie je dle minulého majitele nová,ale pro jistotu ji vyzkoušim.Pak se pustim do toho starteru a pokud se mi ho nepodaří dát do kupy,tak hold budu shánět.Tak ještě jednou dík. přátele

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 12:49   Citovat  

krisom napsal:
Ok,díky za odpověd.Baterie je dle minulého majitele nová,ale pro jistotu ji vyzkoušim.Pak se pustim do toho starteru a pokud se mi ho nepodaří dát do kupy,tak hold budu shánět.Tak ještě jednou dík. přátele

Pokud by se nepodarilo dat do kupy ten starter tak tam bude pasovat jakykoliv starter z civica nebo crx z D rady motoru - sezenes ho bez problemu. Treba u me skladem, jety, funkcni.

0
PříspěvekZaslal: 19.8.2008 , 18:35   Citovat  

Dobrá tedy,o víkendu se na to vrhnu a přinejhoršim se Ti ozvu a dojedu si pro jiný.Dík

kumstikf je teď offline  kumstikf
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 10:35   Citovat  

Zdravím,
Včera jsem bez problémů odjel a přijel z práce a dnes když jsem vlezl do auta a otočil klíčkem mrtvo. Vše se rozsvítí a ve předu něco cvakne a toť vše. Do teť jsem žádný problém se startováním neměl a nebyl ani náznak toho, že by něco odcházelo. Baterku mám pár měsíců novou a kontrolky svítí. Máte někdo nápad v čem by to mohlo být? Je možné, že by takhle rychle a bez varování odešel startér? Nevím kde a co hledat. Když auto strčím z kopce tak okamžitě naskočí.
Jinak ještě se chci zeptat, jestli se tu někde dá sehnat nějaký schéma starteru. Radši bych první vyděl na obrázku kde co drží než se do toho pustim.
Předem děkuju

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 10:45   Citovat  

kumstikf napsal:
Zdravím,
Včera jsem bez problémů odjel a přijel z práce a dnes když jsem vlezl do auta a otočil klíčkem mrtvo. Vše se rozsvítí a ve předu něco cvakne a toť vše. Do teť jsem žádný problém se startováním neměl a nebyl ani náznak toho, že by něco odcházelo. Baterku mám pár měsíců novou a kontrolky svítí. Máte někdo nápad v čem by to mohlo být? Je možné, že by takhle rychle a bez varování odešel startér? Nevím kde a co hledat. Když auto strčím z kopce tak okamžitě naskočí.
Jinak ještě se chci zeptat, jestli se tu někde dá sehnat nějaký schéma starteru. Radši bych první vyděl na obrázku kde co drží než se do toho pustim.
Předem děkuju

tohle mě udělal opotřebovanej uhlík ve starteru.. nevím proč jen jeden,asi trošku visel tak se víc opaloval.. to cvaknutí je sepnutí cívky která přitáhne silovej kontakt napájení. a když je uhlík v háji,nebo třeba rotor prostě neuzavřenej el. obvod tak se to neroztočí a jen cvakne.. pokuď je opravdu baterka v poho,tak jedině vyndání starteru a zjištění co se děje...

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 10:52   Citovat  

Díky moc.
Nejsem zrovna kutil domácí, ale koukal jsem, že je k tomu docela slušnej přístup. Možná se ptám blbě, ale jak moc náročná by byla výměna uhlíku? Musí tam přijít nějakej orig.,nebo kterejkoliv upravenej co je do elektromotorů? Nikdy jsem to nedělal a nevim jestli v tom není nějakej zádrhel (co všechno musí dolu atd.)

Jakub Erben je teď offline  Jakub Erben
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 11:03   Citovat  

kumstikf napsal:
Díky moc.
Nejsem zrovna kutil domácí, ale koukal jsem, že je k tomu docela slušnej přístup. Možná se ptám blbě, ale jak moc náročná by byla výměna uhlíku? Musí tam přijít nějakej orig.,nebo kterejkoliv upravenej co je do elektromotorů? Nikdy jsem to nedělal a nevim jestli v tom není nějakej zádrhel (co všechno musí dolu atd.)

no to zase nevím,ale asi by to chtělo to co tam má přijít,tvrdší ti zrasí kolektor a měkej se bude mazat a rychle odejde.Ale co vím tak ve startérech kuli extrémnímu průtoku proudu jsou z příměsí ještě něčeho.

0
PříspěvekZaslal: 7.11.2009 , 11:09   Citovat  

OK, ještě jednou dík.
.. dokonce jsem už i sehnal.Jen doufám že to bude tím je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
starter
Fórum: Elektroinstalace