Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Chrastění K20A6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2019 , 20:04   Citovat  

Ahoj, mám následující problém na accordu K20A6, když je motor v zatížení a jen zahřátý,(jizda do kopce, rozjíždění) tak v otáčkách 2500 až 3500 chrastí, ale jen když je lehce otevřená klapka, při větším přidání to přestane, nedělá to žádný krycí plech, nebo uvolněný držák, nedělá to ani když auto stojí a jen přidávám na místě, nebo když je motor studený. Zvuk mi připomíná starou škodovku když sem valil do kopce a dal plyn naplno , jak zvonily ventily, možná je to i tento případ, ale zvuk je takový ostrý a tankuju dlouhodobě wpower 95, takže nekvalitním benzínem a detonačním spalovaním by to být nemělo, fakt nevím. Nedávno vyskočila chyba P0325 a koupil jsem a vyměnil neoriginální knock senzor - možná nějaká souvislost? ale chyba už po najetí 3000km od výměny nevyskočila ... to mi hlava nebere jo a ventily seřízeny, koupeny nové svíčky NGK podle manuálu a chrastění beze změny
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2019 , 20:43   Citovat  

Je to stopro detonacni spalování

BTW, nevím kterej pi*us přišel s termínem "klepajici ventily" ve spojitosti s detonacnim spalováním

To co ti to dělá je to samé jako tehdy to co ti dělala škodovka, ale s ventily to nemá nic společného.

Nepochopil jsem akorát jestli ten knock senzor tam byl neoriginální předtím nebo neorigo je tam teď?
Mohlo by to mít spojitost.

A další věc vpower je shell? Ono totiž shell je nic moc, takže bych zkusil jinou čerpačku

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2019 , 21:05   Citovat  

byl tam oem ktery odešel a vyskočila chyba P0325 , koupil jsem samozřejmě abych ušetřil to mi hlava nebere neorigo nejaky skv za 800kc , chyba sice nevyskakuje,ale zaclo se projevovat tohle chrastění

benzín ano shell...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 9:15   Citovat  

Fakt bych zkusil v prvé řadě nabrat plnou nádrž Benziny a pak bych řešil dal.
Můžeš totiž chodit okolo horké kaše v tom smyslu že už kvůli špatnému palivu vyskočila mylně chyba knock sensoru

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 10:24   Citovat  

jestli to chápu dobře, když je palivo špatné tak ten knock senzor čte detonace a pokud dochází ke vznícení dřív než je jiskra od svíčky, upraví predstih aby nedocházelo k detonačnímu spalování, ale když k tomuhle dojde tak to nevyhodí chybu P0325 ne?? , tu chybu to vyhodí jen v tom případě když ecu nedostává impuls z knock senzoru více jak 10 vterin, tudíž chyba P0325 = přerušený kabel, nefunkční senzor. V mém případě ten neorigo senzor asi něco do ecu dává, proto už nevyskakuje chyba ale ty detonace čte asi špatně HaHaaa a ecu pak čte kdo ví co a předstih je asi upravován špatně to mi hlava nebere zkusím půjčit ještě senzor ze streama co mame doma, tam je origo a funguje...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 10:44   Citovat  

Pokud by došlo ke vzniceni dřív než by přeskočila jiskra tak bys pravděpodobně nestihl říct pistum ani čus a proletely by ti kolem hlavy.
Detonacni spalování je když jiskra zazehne moc brzo a směs nehoří plynule ale spíš bouchne. To jsou detonace.

Mě jde zase o to že jsem za celý život neviděl jediný vadný knock senzor.
To neznamená že se to nemůže stát, ale nepřijde mi to tolik pravděpodobné, kdežto špatné palivo je na každém rohu.
Ale jo zkus přehodit ty knocky jestli máš tu možnost je to dobrý

mad_zed je teď offline  mad_zed
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 12:47   Citovat  

Ono ten knock senzor dokáže zmást jakékoliv jiné klepání v motoru, otázka je kolik to má nalitane a jestli není volnější řetěz.
Pripoj HDS a podívej se,kolik to dává předstih.
Jinak na k24 mě to se špatným palivem taky dělalo,dokonce ten motor okolo 3tis úplně vibruje... nejhorší,že mě se to stalo na rakouský benzín,ale je možné,že jsem natankoval ze špatné hadice, každopádně jsem tu nádrž vyjel a natankoval u nás na Mol v Břeclavi a ustalo to jemné chrastění i vibrování okamžitě.
Myslím, že se mě to stalo víckrát a vždycky po natankování jinde to přestalo.Netankuju u jedné pumpy,ale prostě kde mě napadne.Asi jsou ty K na palivo haklivejsi.
Jestli máš ještě sníženou hlavu,tak to bude ještě haklivejsi na kvalitu paliva.
Jinak zkus ještě vyměnit palivak.K24 když jsem koupil blbe jela, občas při řazení vystřelily otáčky a palivak byl úplně ucpaný,někde jsem tu dával jeho řez, nechápu že to jelo.Po výměně to jezdilo krásně.
Měl bych ho vyměnit možná zase.
Barva svíček byla ok?

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 14:22   Citovat  

FastCivic napsal:
Pokud by došlo ke vzniceni dřív než by přeskočila jiskra tak bys pravděpodobně nestihl říct pistum ani čus a proletely by ti kolem hlavy.
Detonacni spalování je když jiskra zazehne moc brzo a směs nehoří plynule ale spíš bouchne. To jsou detonace.

Mě jde zase o to že jsem za celý život neviděl jediný vadný knock senzor.
To neznamená že se to nemůže stát, ale nepřijde mi to tolik pravděpodobné, kdežto špatné palivo je na každém rohu.
Ale jo zkus přehodit ty knocky jestli máš tu možnost je to dobrý

U K-serie a J-serie bežně odcházejí. Vetšinou se vyhřeje plast a rozpadne se. Byly na to i svolávačky.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 16:25   Citovat  

To jsem zapomněl napsat.Pokud to byla tahle chyba,tak bylo určitě přerušené.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2019 , 18:24   Citovat  

Snížená hlava není, palivák měněn cca před 20 000 , svíčky vypadaly slušně ,ale dal jsem nový abych si byl jistej. Co jsem pročítal zahranicni fora tak k20 a k24 na ty senzory dost trpi a zkutečně odcházejí, po výměně je vše ok, ale musí to být oem, s druhovýrobou jsou problémy, já chtěl ušetřit a risknul jsem to s druhovýrobou a bohužel... stejně budu muset koupit origo, jinak najeto mam 350tis , takze vytahanej retez je taky moznost, to se měří jak je vysunutej napínák??

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.8.2019 , 17:09   Citovat  

Zahraniční fóra jsou tohohle problemu plné.
Trochu bych podezříval vytahany řetěz.Kdyz delals ty ventily,tak byli značky na vačkových kolech přesně naproti sobě?

jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2024 , 0:35   Citovat  

Sice pár let staré téma, ale jak to dopadlo? Mám asi úplně stejné chrastění u A8G K24...

Obsah fóra Honda-club.cz   
Chrastění K20A6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina