Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Strana 40 z 42
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.10.2022 , 8:59   Citovat  

Alternativně dávám do svých 1.8 5w-30 dle spacifikací manuálu.. Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.10.2022 , 9:18   Citovat  

ninja napsal:
Odhaduji že to bude závada přímo v elektronice na modulátoru ABS, případně elektromotoru na modulátoru. Obojí se dá opravit bez odvzdusneni brzd.
Koupil bych jety a vyměnil díly kus za kus.

kde sa da take nieco zakupit? v honde mi povedali, ze novy modul 2750eur Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 9.10.2022 , 14:40   Citovat  

JurajP napsal:
kde sa da take nieco zakupit? v honde mi povedali, ze novy modul 2750eur Tak to koukám!

Třeba u Poláků.
Nevím co máš za motorizaci.
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2022 , 8:30   Citovat  

mam 1.8 benzin. vacsinou som nasiel 1.6 diesel, ale kody sedia (57110-TB8-E821-M1). Myslite, ze mozem kupit aj z diesla?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.10.2022 , 11:52   Citovat  

JurajP: pokud sedí kód, tak je jedno, v čem to tikalo.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.10.2022 , 10:30   Citovat  

super dakujem za odpoved. este cakam ci sa Honda nevyjadri, ze to uznaju cez garancku, ale uz som nebol 2 roky v autorizovanom servise, tak pochybujem, ze to prejde Úsměv.
chcem sa ale spytat, co som pozeral vymenu modulu, tak vsade odvzdusnuju brzdy, ninja spominal, ze sa to da vymenit aj bez nasledneho odvzdusnenia, to sa da ako docielit?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.10.2022 , 18:45   Citovat  

Ten elektro modul je stejně jako motor našroubovaný a je oddělený od brzdových okruhů. Stačí vyšroubovat šrouby, vycvaknout a vyměnit. Kdysi jsem to dělal třeba na jazzech a ty měly taky moduly Bosch.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 26.10.2022 , 20:04   Citovat  

tak nakoniec mi Honda uznala vymenu ABS modulu (co som bol milo prekvapeny), ale zial vymena nepomohla a kontrolky stale svietia, takze auto stale v servise na zistenie, co je pricinou.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.10.2022 , 15:19   Citovat  

offtopic To JurajP: Výměně na záruku se moc nedivím. V tomhle je Honda fajn. I u 20 let starého Accorda vyměnili těleso škrtící klapky, v podstatě jen proto, že na to kdysi byla svolávačka. A spolu s tím se svezla výměna spínací skříňky, také kdysi byla svolávačka. Ale že až po těch letech prdí zadní tlumič výfuku, jo, vyměň si sám...Úsměv offtopic
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.11.2022 , 19:56   Citovat  

Ahoj, potřeboval bych vědět, jaké matice s kuželovou dosedací plochou mám si mám objednat na upevnění zimních plecháčů. Mám vždy na jedno kolo 3 staré a hodně dlouhé a pak na kolo dva různé pojistné šrouby a chci to mít zase normálně.
Díky.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2023 , 15:13   Citovat  

Ahojte v novém roce. Jako dodatečný dárek hledám auto. Padl mi do oka tenhle C9G. Pro rejpaly : ano, z AAA, měl jsem je po cestě, tak proč se tam nezastavit. Auto je vizuelně bezvadné, dva šrámy na na zadku nepočítám. Za interiér čistící firma zaslouží absolutorium, ale i tak je to ve stavu právě sjeté z linky. Motorový prostor nijak nekrášlený. Je to úplně první verze, ještě nemá ty aerodynamické plůtky na zadních blatnících. Je to automat, 1.8i.
Zná to auto někdo, prosím?

image_picker6785670467434225175.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
image_picker6785670467434225175.jpg, 553.64 kB

image_picker4010697574056137421.jpg

image_picker4010697574056137421.jpg, 634.97 kB

image_picker1193653623501018079.jpg

image_picker1193653623501018079.jpg, 478.92 kB

Cici_2.jpg

Cici_2.jpg, 965.6 kB
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.1.2023 , 19:58   Citovat  

Auto neznám, ale bylo to dovezené jako 3 roky staré s 18k km - to nezní úplně špatně a někdo s tím tady docela pojezdil. A toho někoho bych se zeptal na historii, v techničáku ho máš, ne?

Jinak sice 2012 (dle VIN), asi klasický německý dealerský "ležák", takže by to ani nemusela být nějaká levota. Nicméně nejlepší je se vždy spojit s bývalým majitelem, ten už teď nemá důvod cokoliv tajit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.1.2023 , 10:17   Citovat  

skyline napsal:
Auto neznám, ale bylo to dovezené jako 3 roky staré s 18k km - to nezní úplně špatně a někdo s tím tady docela pojezdil. A toho někoho bych se zeptal na historii, v techničáku ho máš, ne?

Jinak sice 2012 (dle VIN), asi klasický německý dealerský "ležák", takže by to ani nemusela být nějaká levota. Nicméně nejlepší je se vždy spojit s bývalým majitelem, ten už teď nemá důvod cokoliv tajit.

No, poslední majitel jsou vlastně Áčka.Úsměv Podle poznámky je VTP už minimálně druhý, takže kolik to auto mělo majitelů, bůhví. Za poslední dva roky dle databáze kradených má 13 hlášení, podrobnosti nevím. A Áčka si napíšou první majitel..Úsměv
Auto je fakt pěkné, jen jsem měl pocit, že krapet táhne na levou stranu, ale v motorovém prostoru evidentně nic nespravované. Tak asi jen geometrie špatná.
Další zajímavost je, že je ve VTP uvedena poznámka o prosklené střeše, v reálu nic takového auto nemá.

Jinak dík za info.

Cici_1.jpg

Cici_1.jpg, 912.51 kB
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 17:03   Citovat  

piskot napsal:
No, poslední majitel jsou vlastně Áčka.Úsměv Podle poznámky je VTP už minimálně druhý, takže kolik to auto mělo majitelů, bůhví. Za poslední dva roky dle databáze kradených má 13 hlášení, podrobnosti nevím. A Áčka si napíšou první majitel..Úsměv
Auto je fakt pěkné, jen jsem měl pocit, že krapet táhne na levou stranu, ale v motorovém prostoru evidentně nic nespravované. Tak asi jen geometrie špatná.
Další zajímavost je, že je ve VTP uvedena poznámka o prosklené střeše, v reálu nic takového auto nemá.

Jinak dík za info.

Cena pekna, auto z fotek taky. U tehle prvnich rocniku pozor na spotrebu oleje, bohuzel mame v rodine dve 2012 a obe papaji cca 0,5-0,7l/100km. Je to vzhledem ke stari skoda... Zkus mu vyprstit vyfuk
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 19:27   Citovat  

gear: počkej, 0.5l/100km? To snad ne, nemyslel si na 1000km?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 19:44   Citovat  

gear napsal:
Zkus mu vyprstit vyfuk

Tuhle kratochvíli ať podstoupí někdo jiný...Úsměv
Nastoupila na mě i manažerka pobočky, že prý sleva, atd... Zdrhal jsem Áček stylem, zachraň se kdo můžeš...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 19:46   Citovat  

anunaki napsal:

Nevím, zda to souvisí. Matně si pamatuji, že kdysi probehla zpráva o zadírání či naopak nekompresi třetího(?) válce na R18A(Z). Ale už nevím, zda se to týkalo C8G nebo C9G.
   Návrat  
willothewisps je teď offline  willothewisps
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 20:04   Citovat  

piskot napsal:
Tuhle kratochvíli ať podstoupí někdo jiný...Úsměv
Nastoupila na mě i manažerka pobočky, že prý sleva, atd... Zdrhal jsem Áček stylem, zachraň se kdo můžeš...

Áčkům jsem cca rok zpět auto prodával. Fascinující zážitek... kupovat bych tam určitě nechtěl. Přišlo mi, že vstupní prohlídku vzali dost zajímavě, na druhou stranu technik těm autům rozuměl dost.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 20:11   Citovat  

piskot napsal:
Nevím, zda to souvisí. Matně si pamatuji, že kdysi probehla zpráva o zadírání či naopak nekompresi třetího(?) válce na R18A(Z). Ale už nevím, zda se to týkalo C8G nebo C9G.

Obou... Jak předface 8g, tak předface 9g měl v nějaké serii špatné kroužky... U jednoho 9g jsem to viděl i v historii, když jsem se o něj zajímal a volal jsem do Hondy Karlovy Vary, kde to dělali, aby mi řekli proč..
   Návrat  
gear je teď offline  gear
4 háčka
PříspěvekZaslal: 20.1.2023 , 20:59   Citovat  

anunaki napsal:

Jasne ze na 1000km, utekla mi nula
   Návrat  
B3 je teď offline  B3
PříspěvekZaslal: 1.6.2023 , 14:50   Citovat  

U tohoto problému pro mě bylo překvapivě jednoduché řešení. Stalo se mi to 2x, po prvé byla už stará a špatná baterie. Výměna celé baterie okamžitě všechny kontrolky vymazala. U CTBA kontrolky je potřeba popojet kousek dopředu, nebo se prostě jen rozjet. Nejlíp mít čisté sklo. Podruhé se mi to stalo cca po roce a celé se mi to zdálo divné, protože jsem si říkal, že baterie je relativně nová. Rozsvítily se po zastavení a na pár minut ponechaném volnoběhu. Venku bylo -10C. Jediné co stačilo udělat bylo, zapojit baterii na nabiječku a nechat proběhnout cyklus. Vše se zase vrátilo do normálu. Poté jsem zjistil, že u zahraničních dealerů Hondy je toto skutečně ve většině případů ukazatel špatného stavu baterie Úsměv

JurajP napsal:
Mam Hondu Tourer, nedavno som v servise (neautorizovanom) menil olej a filtre a menili mi aj kladku na remeni, lebo to hrkalo. Po par dnoch mi z nicoho nic zacali svietit kontrolky (vid foto). Niekedy to ale pri druhom nastartovani zhasne. Dnes sa to ale objavilo znova. Co to moze byt neviete poradit?
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2023 , 12:29   Citovat  

Řešil někdo instalaci modulu pro automatické vypínání start stopu?
Které dva vodiče z těch pěti co vedou do tlačítka jsou ty spínací?
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 9.7.2023 , 18:58   Citovat  

Prodám Hondu Civic 9G, 1,8 i-VTEC, výbava Sport, barva Milano Red.
Rok uvedení do provozu 2013, manuální převodovka.
141000 km doložitelné servisními a STK záznamy.
Koupeno v ČR nové, jsem první a jediný majitel.
STK do 20.6.2025.
Dokoupeno tažné zařízení, rezervní pneumatika, sada zimních kol.
Cena 215 000,-Kč
Velmi spolehlivý vůz. Fotky se mi nedaří přiložit, zašlu zájemci na E-mail.
Tel: 724 270 925
E-mail: vildakuc@centrum.cz
   Návrat  
.:gembler:. je teď offline  .:gembler:.
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 9:36   Citovat  

Dobrý den, lidé dobří. Řešil jste někdo hlášku LOW OIL PRESSURE? Mám 1.8 a tahle hláška se mi OBČAS ukazuje, když točim ostrou doprava (třeba sjezd z dálnice), nebo když mi motor chcípne start-stop po delší jízdě a opět ho nažvejknu. Dělá to jenom když je motor zahřátý po nějaké delší jízdě, dálnice apod., a pak je zas třeba týden pokoj.
Je mi jasné, že u toho točení doprava se olej pravděpodobně naleje na druhou stranu motoru a pravděpodobně mimo sací koš, ale chápal bych to, kdybych ho měl hodně málo. Momentálně je mezi ryskami přesně v půlce (a v zatáčkách to poslední týden nedělalo vůbec) a ukazovalo to tuhle hlášku, i když jsem měl po horní rysku. Olej je 0W-30, výměnu prováděli na Jarově.
Napadá mně, že je moc řídký, je ho málo, je ucpaný sací koš nějakým sajrajtem (nikdy jsem to neviděl rozebrané, takže nevim jak moc je to náchylné), nebo a to mně děsí nejvíc, je někde v háji třeba ložisko na ojnici. Ale rozumim tomu spíš jako koza petrželi, tak bych si rád nechal poradit.
Kdyby to byla jen hláška na displeji, tak si řeknu, že to je nejspíš v háji čidlo, ale po tom opětovném nastartování (nemusí to být jen start-stop, dělá to i když auto chcípnu a jdu někam něco na 20 minut vyřídit a vrátim se), je slyšet cvakání, jako když se nemaže - musel by slyšet někdo, kdo se víc vyzná, ale těžko se to replikuje. V servisu jsem to samozřejmě říkal při posledních dvou návštěvách, ale na nic nepřišli. Ujeli s autem ale jen 5 km, tak to ten olej ani neohřáli.
Nezvládl jsem pročíst celý 9g a 9g Tourer vlákna. Mám předface r.v. 2012
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 17:03   Citovat  

Začal bych výměnou olejového filtru a jízdou s olejem na max. Koukni se do manuálu, jestli je i pro benzín doporučený 0w-30. Spíš bych řekl že tam patří 5w-40 a ne tak řídký olej. Pokud nic nepomůže, tak vyměnit čidlo, případně ještě kouknout diagnostikou, jaký to ukazuje tlak.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:03   Citovat  

ninja napsal:
Začal bych výměnou olejového filtru a jízdou s olejem na max. Koukni se do manuálu, jestli je i pro benzín doporučený 0w-30. Spíš bych řekl že tam patří 5w-40 a ne tak řídký olej. Pokud nic nepomůže, tak vyměnit čidlo, případně ještě kouknout diagnostikou, jaký to ukazuje tlak.

Já měl v motoru prvních 2tis.km 0w-20... Ale lze použít i 5w-30,tak ho používám... Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:06   Citovat  

ninja napsal:

Olej byl měněn na jaře i s filtrem, dělalo to předtím a dělá to i teď. Oleje to teda začíná baštit celkem dost. Není to ještě 1l/1000km, ale blížím se tam. Raději bych léčil příčinu, než následek. Čidlo mi přijde, že ukazuje dobře, když to napíše tu hlášku a slyším při tom z motoru kovové cvakání, tak je to čidlo asi ok. V té zatáčce mi to přijde divné. Jakože kam ten olej najednou z té vany jde, když druhý den, bez dolévání, je v té stejné zatáčce toho oleje dost.

Jinak výrobce píše, že do mého auta patří 0W-20, a když ten není, tak 0W-30, nebo 5W-30. S jedním mechanikem (tuším v Prorestě) jsme se kdysi shodli, že 0W-20 je pitomost, 0W-30 na krátký trasy po městě a 5W-30 na delší trasy po dálnici, kdy by ten 0W-30 rychleji mizel - což se asi i děje. Já jezdím teď mix obojího, jakože chvíli město, pak chvíli dálnice a pak zas město a mechanikům na Jarově do toho úplně kecat nemůžu, respektive jsem si netroufl, jinak bych si už řekl o 5W-30.

O co mi jde je, že dřív ten motor olej také bral, ale tuhle hlášku jsem třeba ještě o covidu neviděl. A teď to občas dělá i když je tam toho oleje po horní rysku. Není spíš možný, že by byl zanesený ten sací koš nějakým spečeným bordelem? Nebo ten se v těch moderních olejích rozpustí? Nevim jak to je. Nemůže být špatná olejová pumpa? Nebo třeba ta šála na klice? Že by ten olej tudy volněji protékal a nedostal se nahoru? Jinak řeším to tím, že lehce přišlápnu plyn a hluk zmizí, i hláška, ale tůrovat motor, který se špatně maže mi je dost proti srsti a bůh ví co se tam už nenávratně sedřelo a sdírá dál.

20230712_193513.jpg

20230712_193513.jpg, 418.41 kB

20230710_172937.jpg

20230710_172937.jpg, 1.08 MB
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:09   Citovat  

Nooo předface měly některé kusy špatné kroužky, případně i písty...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:18   Citovat  

Hellborn napsal:
Nooo předface měly některé kusy špatné kroužky, případně i písty...

No, to nejsou zrovna dobré zprávy, ale mohlo by to vyřešit můj problém a dost by to vysvětlovalo. Ty zvuky můžou dělat klidně kvrdlající se válce a ten olej by to také vysvětlovalo.
Vztahuje se na to nějaká záruka? Jak to kdyžtak diagnostikovat, nebo kam s tím zajet?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 12.7.2023 , 19:32   Citovat  

ninja napsal:
...ještě kouknout diagnostikou, jaký to ukazuje tlak.

To udělám určitě, díky je to dobrý
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 39, 40, 41, 42  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina