Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Acc 8G kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Semprom je teď offline  Semprom
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2023 , 14:24  Naposledy upravil Semprom dne 11.7.2023 , 15:02, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Ahojte, chtěl bych dát na svého accorda CU2 nová kola (18x7,5 J ET45; 225/45 R18) a zajímá mě jestli nebude dělat problém ET45 (standartní je ET55 v TP), jestli se to kolo tam v pohodě vejde a nebude to při zatáčení a pružení podvozku nikde dřít a bouchat. Díky Honda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
needs je teď offline  needs
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 8.7.2023 , 16:47   Citovat  

Semprom napsal:
Ahojte, chtěl bych dát na svého accorda CU2 nová kola (18x7,5 J ET45; 225/40 R18) a zajímá mě jestli nebude dělat problém ET45 (standartní je ET55 v TP), jestli se to kolo tam v pohodě vejde a nebude to při zatáčení a pružení podvozku nikde dřít a bouchat. Díky Honda

V pohodě, mám tam prakticky stejná, nechal jsem je zapsat do TP + jsem dal rozšiřovací podložky na zadek.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2023 , 20:50   Citovat  

needs napsal:
V pohodě, mám tam prakticky stejná, nechal jsem je zapsat do TP + jsem dal rozšiřovací podložky na zadek.

A zápis do TP jsi prosímtě řešil jak? normálně s namontovanýma kolama a typovým listem (popřípadě ještě s nějakým papírem - TUV cerfitikace atd) jsi jel na STK, kde jsi dostal potvrzení, nebo tak něco, a potom hurá na úřad a nechat zapsat? Nebo jsem ještě slyšel, že se dá kontaktovat oficální dealer a že ten může poslat nějaký další seznam rozměrů kol a pneu, která sice nejsou standartně napsaná v TP, ale jsou přípustná a že jenom stýmdle papírem stačí zajít na úřad?

Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2023 , 12:50   Citovat  

Zápis aftermarket ALU disků do TP se řeší následovně:
1) Pokud jsou ALU homologovaná pro použití na Tvém vozidle, tak by Ti měl prodejce (v tom lepším případě) k těmto ALU poskytnout i z jeho strany potvrzený typový list na dané vozidlo. Tzn., měl bys obdržet typový list a k němu ABE/TÜV certifikát, kde jsou veškeré rozměry ALU disku vč. pneu, které s nimi můžeš použít.
2) S těmito dokumenty a s ALU namontovanými na autě si sjedeš následně na STK na evidenčku - zde by Ti měl technik typu "K" (lepší zavolat dopředu, aby tam někdo takový byl) schválit tyto ALU a na to konto Ti potvrdí typový list od prodejce.
3) Pak už stačí zajít jen na úřad a nechat si nové ALU zapsat do techničáku.

Na STK, resp. evidenčku, nemusíš, tuším, pouze v tom případě, že Ti schválení alternativních ALU poskytne výrobce vozidla - já jsem ale u Hondy a konkrétně u CU2 v tomhle nepochodil, takže řešit spíš přes ten typový list OK

0
PříspěvekZaslal: 11.7.2023 , 13:51   Citovat  

Díky za odpověď. Takový je plán, že mi prodejce poskytne typový list a TUV certifikát (který už jsem si teda na stránkách výrobce i dohledal) a budu to řešit přes STK a úřad. Ale včera jsem se právě doslechl ještě o možnosti schválení kol od výrobce vozidla, tak jsem se právě ptal jestli nemá někdo zkušenost i s touto cestou, ale co jsem zatím hledal po netu, tak jsem ještě nenašel že by to Honda poskytovala.

Kapky je teď offline  Kapky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.7.2023 , 14:46   Citovat  

Zkus napsat na Hondu na tenhle e-mail a poptej se:
info.czech@honda-eu.com

Jak říkám, moc šancí tomu nedávám, ale za zkoušku nic nedáš přátele

0
PříspěvekZaslal: 11.7.2023 , 16:24   Citovat  

Tak na Hondě mi potvrdili pouze ty dva rozměry (225/50R17, 17 X 7 1/2J a 225/45R18, 18 x 7 1/2J) co jsou uvedeny v TP, takže tam mi vlastně nepomohli, ale rychlost odpovědi jim budiž ke cti Velmi šťastný
Akorát u těch kol teda borec neuvedl ET, hmotnostní a rychlostní index. Takže otázka jestli by jiné ET vůbec někdo řešil, když vše ostatní bude sedět (za předpokladu že se tam to kolo vůbec vejde, to mě pořád taky trošku hlodá v hlavě, ale asi to budu muset risknout a stihnout stým na STK zajet do 14ti dnů abych to mohl případně vrátit, kdyby to nějak nesedělo), ale asi lepší je tam mít napsaný aby se v tom pojišťovna, v případě nehody, nezačala šťourat.

Co jsem se zatím vyptával prodejce kol, tak mi poslal TUV homologaci pro tyto kola, na mé auto a že je tedy možné vystavit typový list...takže by to mělo jít bez problému že?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Acc 8G kola
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina