Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 133 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.12.2022 , 0:02   Citovat  

willothewisps2 napsal:

Taková blbá otázka, ale když měla Honda celou dobu "=global-EU" model, proč se obtěžovali s evropskými? Když se léta prodeje stejně propadaly?
To si byli tak jistí, že by ten globální Evropani nechtěli?

Ono už 8G byl vlastně převážně evropský model, a ten se ze začátku prodával po čertech dobře. Takže asi prtoo se rozhodli v pokračování C9G také udělat evropský model.
A proč se prodeje propadaly? Tuhle otázku už probíralo tolik chytrých hlav.. Velmi šťastný
Podle mě je tefná odpověď prodejního technika od Šmuclerů : "Ono je těžké zájemci o auto vysvětlit, proč vedle podobé auto stojí o cca. 100 tisíc méně..."

K té 8G malý offtopic

IMG_20220508_152749.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20220508_152749.jpg, 369.36 kB

IMG_20220508_155507.jpg

IMG_20220508_155507.jpg, 354.58 kB

IMG_20220508_152848.jpg

IMG_20220508_152848.jpg, 266.55 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
willothewisps2 je teď offline  willothewisps2
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.12.2022 , 11:35   Citovat  

Ještě jsem tu zachytil jedno zajímavé téma, a to dodatečné odhlučnění karoserie. Někdo tu na fóru přímo posílal fotky z práce na útlumu podlahy. Máte s tím někdo zkušenosti? Ne že by C9G bylo hlučné auto, ale říkám si, jestli by to třeba nebyl velmi znatelný rozdíl a větší komfort při jízdě.
Koukal jsem na různé dodavatele, podle rozsahu se ty ceny pohybují cca od 12 do 24 tisíc.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.12.2022 , 13:51   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Ještě jsem tu zachytil jedno zajímavé téma, a to dodatečné odhlučnění karoserie. Někdo tu na fóru přímo posílal fotky z práce na útlumu podlahy. Máte s tím někdo zkušenosti? Ne že by C9G bylo hlučné auto, ale říkám si, jestli by to třeba nebyl velmi znatelný rozdíl a větší komfort při jízdě.
Koukal jsem na různé dodavatele, podle rozsahu se ty ceny pohybují cca od 12 do 24 tisíc.

Rozdil je to brutalni. Nemam sice zkusenost primo s C9G, ale HRV a Jazz, ale ten efekt je v podstate stejny. Jako zaklad urcite podbehy kol, kufr a podlahu (a tlumeni vytahnout co nejvys pod palubku). To utlumi motor, zvuky od kol, od silnice, od vymolu apod. Pocitove je to jak kdyz by sis uprostred hovoru s nekym hodil pres hlavu tlustou perinu a poslouchal dal. Neco samozrejme slysis, ale je to vsechno najednou vzdalene a hodne utlumene.
Kdyz budes chtit jit jeste dal, tak pak dvere (to zaroven vyrazne zlepsi basy i na origo repro - ale kdyz uz kuchas dvere, tak se nabizi tam dat lepsi repro), pripadne kapota, torpedo, strecha. Nicmene pokud nehledis na audio a jde ti o nejvetsi wow efekt, tak jak pisu nahore - podlaha, kufr, podbehy.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 8.12.2022 , 12:37   Citovat  

porew napsal:
Rozdil je to brutalni. Nemam sice zkusenost primo s C9G, ale HRV a Jazz, ale ten efekt je v podstate stejny. Jako zaklad urcite podbehy kol, kufr a podlahu (a tlumeni vytahnout co nejvys pod palubku). To utlumi motor, zvuky od kol, od silnice, od vymolu apod. Pocitove je to jak kdyz by sis uprostred hovoru s nekym hodil pres hlavu tlustou perinu a poslouchal dal. Neco samozrejme slysis, ale je to vsechno najednou vzdalene a hodne utlumene.
Kdyz budes chtit jit jeste dal, tak pak dvere (to zaroven vyrazne zlepsi basy i na origo repro - ale kdyz uz kuchas dvere, tak se nabizi tam dat lepsi repro), pripadne kapota, torpedo, strecha. Nicmene pokud nehledis na audio a jde ti o nejvetsi wow efekt, tak jak pisu nahore - podlaha, kufr, podbehy.

Ty jo. Říkal jsem si, že to třeba nebude stát za to, ale pokud je to tak velká věc, možná bych do toho po novém roce šel Úsměv
Každopádně první na řadě je nechat ve Spei zařídit to custom řešení tlumiče výfuku Tak to valím bulvy
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 27.12.2022 , 13:39   Citovat  

Mám ještě vánoční otázku - k mému překvapení se nám v poslední době dost zvedla spotřeba, myslím že v průměru až o 1.2-1.6l/100km. Chápu že za nízké teploty a s nic moc zimními pneu to vždycky půjde nahoru, ale že o tolik, to mi přijde podezřelé.
Příklady:
- V létě po okreskách jsem zvládal 6.5l/km, teď třeba 7.6-8.1l.
- Dálnice v létě cca 7-7.3, teď 8.6-9.3 (!).

Jasně, řeším i tlumič výfuku, ale nevěřím, že by nižší backpressure vedl k tomuhle.
Zatím si myslím, že to třeba může být kombinace všeho, pneu, zima a výfuk, ale třeba víte o jiné možné příčině?
   Návrat  
Tapír je teď offline  Tapír
PříspěvekZaslal: 27.12.2022 , 15:48   Citovat  

Hele mně se zvedla spotřeba o 1 litr teď v zimě. Počítám že to bude souhrn - zimní gumy, chladné počasí, používání topení, vyhřívám sedačky, mám jiný styl jízdy, respektive jezdím na nižší převodové stupně - klouže to, ráno je tma ,, zvěř,,,.

Jo a dost používám klimatizaci, dá se říci, že více než v létě.
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 27.12.2022 , 21:26   Citovat  

Na zimu mam užší 16, momentálně mám 7.1l... Na 5D mám stejný rozměr pneu jako letní, jezdí spíš kratší trasy a spotřeba 7,5l (léto 7,3)...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.1.2023 , 18:24   Citovat  

Hellborn napsal:
Na zimu mam užší 16, momentálně mám 7.1l... Na 5D mám stejný rozměr pneu jako letní, jezdí spíš kratší trasy a spotřeba 7,5l (léto 7,3)...

Já mám zimní 16ky vs letní 17ky. A taky bych čekal zvednutí spotřeby kolem 0.3-0.5l, ale rozhodně ne skok z cca 6.9-7.3 (tam se reálně držíme) na 8.4-9.
Tlak v pneu jsem pro jistotu zvýšil na 2.6/2.7 podle štítku, žádná změna.
Rozumím kombinaci např. mírně jiného složení benzínu v zimě (pokud se to u nás dělá), chladu, horších pneu atp., ale 20% navíc mi u 1.8 atmosféry smysl nedává. Dal bych to do servisu, jenže co oni tam budou hledat? Tiše a zlotřile zatuhlá ložiska, co zvyšují odpor? Velmi šťastný Ropáka usrkávajícího v nádrži benzín? S tím mi poděkují Velmi šťastný
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2023 , 21:16   Citovat  

Pri nastartovani mi zacala svietit kontrolka start-stop, resp na palubovke sa zobrazi preskrknuty symbol startstop a pod tym symbol baterie, svieti to az pokial rucne nevypnem startstop. Predpokladam, ze baterka uz dosluhuje (ma skoro 7 rokov). Skusal som merat napatie meracom do zapalovaca a ukazuje 11.7V, co uz nie je moc.
Aku bateriu by ste odporucili? Dakujem
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 1.1.2023 , 22:05   Citovat  

Já čekám na reklamaci "origo" Varty, teda až mi dodají novou - čekám asi měsíc a půl... Vydržela sotva rok... naštvanej
   Návrat  
JurajP je teď offline  JurajP
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.1.2023 , 22:32   Citovat  

No nad Vartou som premyslal, ale ked ju mam menit po roku, tak to ste ma nepotesili. Co tak znacka Exide?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 10:39   Citovat  

Odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 11:56   Citovat  

Zas jsem se stavil ve SPEI, kde mi vysvětlili, že od nich výfuk opravdu nechci, protože maximálně použijí z jiného auta a bude to hrozně hlučné.
Vrakoviště taky zatím nic nemají.
Na míru by to stálo kolem 25k Kč (vs. 11k za origo).
Zatím to vypadá, že by se v průběhu tohoto roku měla rozjet druhovýroba od Fenno (nešťastníci mohou sledovat dostupnost katalogového čísla P27045 Hihi ).

Fascinující pro mě je, že tohle může být Hondě úplně u zadku a nebudou to řešit. Sice proražení tlumiče u jakékoliv 9G momentálně znamená, že to auto může majitel odstavit, ale ve světě post-covidových a válečných supply chainů se asi holt funguje jinak.
Paradoxně na Type-R je tlumičů dost, a pán ze Spei mi tvrdí, že od 10G dál už problémy nebudou, protože tyhle modely mají díly víceméně stejné.

V mezičase třeba nechám celé auto odhlučnit, ať mám klid Velmi šťastný Nebo holt tu 10G/Subaru Levorga, jsem ještě na 9ku dost naštvaný.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 13:12   Citovat  

K té spotřebě: 100% je tam nějaký problém. Může to být výfukem, čím větší díra, tím míň to pojede a tím víc to bude žrát. Ale to by platilo vždy, nejen v zimě. Schválně jsem se podíval na svou spotřebu, rozdíl zima vs. léto byl 0.2 na 100 (bráno jako rozdíl mezi průměrem v období od 1.11. do 31.3. vs. 1.4.-31.10.).

Jezdil jsem 17" v létě i v zimě, origo rozměr.

Skoro bych řekl, že to tvoje auto není v takovém stavu, v jaké by mělo být, s ohledem na nájezd a stáří...

K tomu z úplně jiného soudku: díval jsem se před nedávnem na rozbitého Mustanga v aukci v USA. Vypadalo to docela v pohodě, žádné velké drama, tak jsem se ptal kamaráda, co ta auta vozí, co si o tom myslí. Poslal mi fotky toho stejného auta, prodaného v aukci o rok dřív. Masakr. Lidi jsou prostě svině všude.

Zkoušels googlit svůj VIN? Volat do servisu, který byl v servisce, co se na autě dělalo a co tam mají za záznamy? Občas se člověk taky nestačí divit. Známý takhle koupil "za super peníze" Zetko. Netrvalo dlouho, než byly problémy a od nich už nebylo moc daleko k zjištění, že auto hořelo... Snažil se z prodejce přes právníka získat peníze zpět, ale jak to nakonec dopadlo nevím.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 15:05   Citovat  

skyline napsal:
K té spotřebě: 100% je tam nějaký problém. Může to být výfukem, čím větší díra, tím míň to pojede a tím víc to bude žrát. Ale to by platilo vždy, nejen v zimě. Schválně jsem se podíval na svou spotřebu, rozdíl zima vs. léto byl 0.2 na 100 (bráno jako rozdíl mezi průměrem v období od 1.11. do 31.3. vs. 1.4.-31.10.).

Jezdil jsem 17" v létě i v zimě, origo rozměr.

Skoro bych řekl, že to tvoje auto není v takovém stavu, v jaké by mělo být, s ohledem na nájezd a stáří...

K tomu z úplně jiného soudku: díval jsem se před nedávnem na rozbitého Mustanga v aukci v USA. Vypadalo to docela v pohodě, žádné velké drama, tak jsem se ptal kamaráda, co ta auta vozí, co si o tom myslí. Poslal mi fotky toho stejného auta, prodaného v aukci o rok dřív. Masakr. Lidi jsou prostě svině všude.

Zkoušels googlit svůj VIN? Volat do servisu, který byl v servisce, co se na autě dělalo a co tam mají za záznamy? Občas se člověk taky nestačí divit. Známý takhle koupil "za super peníze" Zetko. Netrvalo dlouho, než byly problémy a od nich už nebylo moc daleko k zjištění, že auto hořelo... Snažil se z prodejce přes právníka získat peníze zpět, ale jak to nakonec dopadlo nevím.

Díky za potvrzení, do servisu to tedy dám každopádně, objednávám Příbram. Ten výfuk se zhoršuje pomalu a postupně, ale přijde mi jako blbost, že by to mělo tak významný vliv.
Ad. Skoro bych řekl, že to tvoje auto není v takovém stavu, v jaké by mělo být, s ohledem na nájezd a stáří...
- hele už mě to taky napadlo, ale říkal jsem si, že jsem prostě paranoidní.
Měl jsem právě už za sebou nějaké negativní zkušenosti (tohle je mé třetí auto), takže teď jsem to chtěl vzít bezpečněji a šel jsem přes Carvago ze Švédska. Podle VIN, prohlídky na místě i následné celkové prohlídce u nás v Bestdrivu všechno naopak v naprostém pořádku.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 17:06   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Mám ještě vánoční otázku - k mému překvapení se nám v poslední době dost zvedla spotřeba, myslím že v průměru až o 1.2-1.6l/100km. Chápu že za nízké teploty a s nic moc zimními pneu to vždycky půjde nahoru, ale že o tolik, to mi přijde podezřelé.

Ten rozdíl 1.6 l/100 km by mi přišel ještě normální, pokud bys porovnával vrchol léta a vrchol zimy.
Kratší trasy (do 15 km) v létě nemám problém jezdit pod 5.3, ale teď v zimě spíš tak za 6.8 l/100km. U mě hodně udělaly nové zimní gumy, přidaly minimálně 0.5 l/100 km. Když jsem měl ještě 11 let staré ztvrdlé zimáky, tak se spotřebou nelišily od letních (dojížděl jsem je v létě a spotřeby stejné či lepší než na letních). Teď na nových zimních je i cítit podstatně větší odpor - auto mnohem rychleji zpomaluje po odstavení plynu.

Ale pokud Ti přijde, že to zvýšení o 1.2 - 1.6 je jakoby najednou z ničeho nic... hmmmm
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 17:17   Citovat  

JurajP napsal:
Pri nastartovani mi zacala svietit kontrolka start-stop, resp na palubovke sa zobrazi preskrknuty symbol startstop a pod tym symbol baterie, svieti to az pokial rucne nevypnem startstop. Predpokladam, ze baterka uz dosluhuje (ma skoro 7 rokov). Skusal som merat napatie meracom do zapalovaca a ukazuje 11.7V, co uz nie je moc.
Aku bateriu by ste odporucili? Dakujem

Mě v Hondě nabídli stejnou (prý, přesně jsem neporovnával) baterku, jako se dávala do nových Tourerů v prvovýrobě. Dokonce dodali exemplář s relativně čertsvým datem výroby, žádnou skladovou vyčpělinu.
Přestože byla trochu dražší (cca 2600 Kč) , vzal jsem to a zatím bez problému (ale mám ji jen rok a čtvrt teprve). Tož uvidím, zda vydrží taky aspoň těch cca 6 let, jako ta první.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 2.1.2023 , 21:52   Citovat  

michal.t napsal:
Ten rozdíl 1.6 l/100 km by mi přišel ještě normální, pokud bys porovnával vrchol léta a vrchol zimy.
Kratší trasy (do 15 km) v létě nemám problém jezdit pod 5.3, ale teď v zimě spíš tak za 6.8 l/100km. U mě hodně udělaly nové zimní gumy, přidaly minimálně 0.5 l/100 km. Když jsem měl ještě 11 let staré ztvrdlé zimáky, tak se spotřebou nelišily od letních (dojížděl jsem je v létě a spotřeby stejné či lepší než na letních). Teď na nových zimních je i cítit podstatně větší odpor - auto mnohem rychleji zpomaluje po odstavení plynu.

Ale pokud Ti přijde, že to zvýšení o 1.2 - 1.6 je jakoby najednou z ničeho nic... hmmmm

Jak jsi dal 5.3? Tak to koukám!
No nejsem si 100% jistý, kdy ten skok přišel, ale všiml jsem si vzrůstající spotřeby cca od prosince, kdy přišly mrazy. Jak jsem psal, normálně bych přisoudil zvýšení teplotě, stavu vozovky, pneu atp, jen mi to přišlo jako velký rozdíl.
Teď na dálnici z Valmezu do Prahy (6°C v noci) jsem jel 130, místy 110, a dával to tuším za 8-8.2l, než mě to přestalo bavit a odreagoval jsem se poněkud dynamičtější jízdou, která to výrazně navýšila. V létě jsem tohle měl přesně o litr méně.
Při jízdě po městě a okreskách je ten rozdíl ještě výraznější.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2023 , 0:37   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Jak jsi dal 5.3? Tak to koukám!
No nejsem si 100% jistý, kdy ten skok přišel, ale všiml jsem si vzrůstající spotřeby cca od prosince, kdy přišly mrazy. Jak jsem psal, normálně bych přisoudil zvýšení teplotě, stavu vozovky, pneu atp, jen mi to přišlo jako velký rozdíl.
Teď na dálnici z Valmezu do Prahy (6°C v noci) jsem jel 130, místy 110, a dával to tuším za 8-8.2l, než mě to přestalo bavit a odreagoval jsem se poněkud dynamičtější jízdou, která to výrazně navýšila. V létě jsem tohle měl přesně o litr méně.
Při jízdě po městě a okreskách je ten rozdíl ještě výraznější.

Když jde o delší trasy (kór po dálnici, kde si to papne vždy víc) tak mi přijde, že do toho cca 1 litru na 100 km to můžou extrémy teplot (léto/zima) a letní/zimní pneu zvýšit. Nepotěší to, ale do servisu bych se kvůli toho osobně ještě nehnal, pokud je to opravdu rozdíl při extrémně odlišných podmínkách.
A u kratších tras mi to v zimě naskočí i víc než o ten litr, evidentně skrze větší podíl jízdy s neprohřátým motorem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2023 , 15:20   Citovat  

michal.t napsal:
Když jde o delší trasy (kór po dálnici, kde si to papne vždy víc) tak mi přijde, že do toho cca 1 litru na 100 km to můžou extrémy teplot (léto/zima) a letní/zimní pneu zvýšit. Nepotěší to, ale do servisu bych se kvůli toho osobně ještě nehnal, pokud je to opravdu rozdíl při extrémně odlišných podmínkách.
A u kratších tras mi to v zimě naskočí i víc než o ten litr, evidentně skrze větší podíl jízdy s neprohřátým motorem.

Dave smysl, budu to ještě chvíli trochu lépe sledovat. Servis a olej mě čeká každopádně Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2023 , 17:44   Citovat  

willothewisps2: spotřeba po dálnici 8-8.2 s tím, že jedeš 130 a místy 110 mi přijde šílená. Jezdím 130 GPS tempomat a Praha-Brno dám dle provozu za 7.2-7.4. S o třídu větší mazdou 6 v kombíku, 2.5 automat... Se Civikem se dálnice prakticky nejezdila (auto ani nemělo dálničku, jen jednou jsem na tom měl týdenní), takže nevím, jak moc to může žrát, ale za ty 4 roky, co jsme to měli, jsem měl jednu nádrž přes 7, tuším 7.1. Jinak vždy a pouze začínala spotřeba šestkou (pod 6 jsem se nikdy nedostal). Takže ani tehdá po té dálnici to nežralo ani přes 7, natož pak přes 8...

No jsem zvědav, na co přijdeš, jestli se to nějak vysvětlí. Pokud bylo auto dle prohlídek v pořádku, tak těžko říct, kde může být problém. Každopádně nezávidím, já bych se spotřebou přes 8 na D1 nadával i u Mazdy, natož pak u 1.8 Civika...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2023 , 19:11   Citovat  

Záleží na profilu trasy... Na dálnici ČB - Tábor (skoro pořád mírně do kopce) při 130 ukazuje okamžitá +/- 8-9l.. Opačným směrem zas pořád kolem 5-6...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2023 , 23:25   Citovat  

skyline napsal:
willothewisps2: spotřeba po dálnici 8-8.2 s tím, že jedeš 130 a místy 110 mi přijde šílená. Jezdím 130 GPS tempomat a Praha-Brno dám dle provozu za 7.2-7.4. S o třídu větší mazdou 6 v kombíku, 2.5 automat... Se Civikem se dálnice prakticky nejezdila (auto ani nemělo dálničku, jen jednou jsem na tom měl týdenní), takže nevím, jak moc to může žrát, ale za ty 4 roky, co jsme to měli, jsem měl jednu nádrž přes 7, tuším 7.1. Jinak vždy a pouze začínala spotřeba šestkou (pod 6 jsem se nikdy nedostal). Takže ani tehdá po té dálnici to nežralo ani přes 7, natož pak přes 8...

No jsem zvědav, na co přijdeš, jestli se to nějak vysvětlí. Pokud bylo auto dle prohlídek v pořádku, tak těžko říct, kde může být problém. Každopádně nezávidím, já bych se spotřebou přes 8 na D1 nadával i u Mazdy, natož pak u 1.8 Civika...

Nezapomeň, že Civic je tak zvláštně zpřevodovaný, že to na 6ku točí 3.5k ve 130ti. Ten větší objem Mazdy nezvyšuje spotřebu tolik a vsadím se, že narozdíl od Hondy bude nejvyšší stupeň "dlouhý" úspornější převod?
Nechám prověřit a uvidíme. Kdybych tím jezdil jen okresky, taky se smz přes 7l nedostanu Úsměv uvidíme jestli něco řekne ten servis. Možná jsem prostě opravdu jen to auto moc proháněl za mrazů se studeným motorem.
   Návrat  
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.1.2023 , 9:54   Citovat  

To možná byl můj příspěvek jak jsem tlumil synovi podlahu v Toureru. Zbytek auta už měl vytlumený. Materiály byly z Ahifi.cz, zn.Comfortmat. Auto se výrazně ztišilo, ale elektro to samozřejmě není.

willothewisps2 napsal:
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2023 , 15:05   Citovat  

willowthewisps2: jasně, že Mazda má delší kvalty, točí to cca 2700 (tedy třeba i o kus míň, než C10G 1.5t), ale pořád je to větší krám, se ztrátami v automatu atd. Civic podle mě po dálnici přes 8 jezdit v průměru nemůže, pokud jede člověk v limitech a nemá na střeše rakev, na kouli kola a uvnitř 5 lidí a plný kufr. Ale třeba se pletu, no Úsměv

Dle spritmonitorou jezdí dlouhodobě s C9G 1.8 MT přes 8 na 100 cca 15 % řidičů, takže nemožné to není a není to ani nijak vyjímečné. Takže pokud to v létě žere míň a v průměru jsi pod 8, tak jsi vlastně mezi většinou. My jsme naopak na hranici nejúspornějších 10 % (21. z 207), takže to vnímám trochu zkresleně.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.1.2023 , 19:39   Citovat  

skyline napsal:
willowthewisps2: jasně, že Mazda má delší kvalty, točí to cca 2700 (tedy třeba i o kus míň, než C10G 1.5t), ale pořád je to větší krám, se ztrátami v automatu atd. Civic podle mě po dálnici přes 8 jezdit v průměru nemůže, pokud jede člověk v limitech a nemá na střeše rakev, na kouli kola a uvnitř 5 lidí a plný kufr. Ale třeba se pletu, no Úsměv

Dle spritmonitorou jezdí dlouhodobě s C9G 1.8 MT přes 8 na 100 cca 15 % řidičů, takže nemožné to není a není to ani nijak vyjímečné. Takže pokud to v létě žere míň a v průměru jsi pod 8, tak jsi vlastně mezi většinou. My jsme naopak na hranici nejúspornějších 10 % (21. z 207), takže to vnímám trochu zkresleně.

Co já vím, už nějakou dobu neplatí to o vyšší spotřebě AT - naopak jsou dneska často o něco úspornější, protože pracují v optimálnějších otáčkách a nejsou mezi řazením takové ztráty. Jde jen o to, že modely s AT jsou logicky dražší.
Jo ty statistiky jsou zajímavé, díky.

@Ivoč - to bude ono. Akorát já si to sam neudělám, kdybych si podbehy a interiér rozebral, už to nikdy neslozim Velmi šťastný Mám mmj i moc velké ruce, takže musím najít někoho, kdo mi namontuje LED žárovky, než se mi začnou vypalovat plastove kryty světel (zatím koukám na chudáka manželku). V létě jsem musel měnit jednu prasklou a prostě se tam nedostanu, ledaže bych si zlamal prsty.
Zlaté Škodovky s vyklápěcími světlomety... Anyway. Zkusím najít firmu, která to utlumení zvládne za rozumnou částku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2023 , 22:45   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Nezapomeň, že Civic je tak zvláštně zpřevodovaný, že to na 6ku točí 3.5k ve 130ti.

A to se dočteš, že má C9G dlouhé kvalty... Velmi šťastný Můžeš dohledat video, kde C9G jede 235 km/h (tachometrových). Ono který motor dnes má redlajnu v 7100 ot/min., že. Což je vysvětlení těch dálničních otáček...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2023 , 23:01   Citovat  

willothewisps2 napsal:
Co já vím, už nějakou dobu neplatí to o vyšší spotřebě AT - naopak jsou dneska často o něco úspornější, protože pracují v optimálnějších otáčkách a nejsou mezi řazením takové ztráty. Jde jen o to, že modely s AT jsou logicky dražší.

Kde jsi to četl...? Pár automatů už jsem pod zadkem měl, a vždy je spotřeba vyšší, než u manuálu. Maximálně velmi přibližně stejná.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.1.2023 , 15:20   Citovat  

willothewisps2: automaty žerou víc kvůli ztrátám - stačí se na spritmonitoru podívat na jedno auto s jedním motorem a mrknout na spotřebu s manuálem vs. s automatem, rozdíl je u všeho. I CVT, kde by si jeden myslel, že by to mohla být pravda (právě kvůli tomu, že dokáže teoreticky jet v těch "správných" otáčkách, což běžné automaty pochopitelně neumí), žerou víc. Je to vidět na CR-V i Civiku, projev horší, než HDM, výsledek žádný, C10G 1.5T žere pořád s CVT o obligátního půl litru víc než s manuálem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.1.2023 , 18:54   Citovat  

piskot napsal:
A to se dočteš, že má C9G dlouhé kvalty... Velmi šťastný Můžeš dohledat video, kde C9G jede 235 km/h (tachometrových). Ono který motor dnes má redlajnu v 7100 ot/min., že. Což je vysvětlení těch dálničních otáček...

No na ty otáčky zírají všichni, koho vezu a výjimečně ukazuji zábavné zrychlení na dálnici. Sám už jsem taky byl zvyklý na turba do 5.5k Velmi šťastný

@piskot vyjde to hodně nastejno. Některá auta jsou úspornější s AT, jiné s MT - stačí zapátrat.

Malá odbočka, u těch Osram LEDs (s certifikací sice pro jiná auta, ale to nevadí), z vás kteří jste instalovali, vše bez problémů? Žádná potřeba toho přídavného rozhraní kvůli chybovým hláškám?
tudy odkaz
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 132, 133, 134, 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina