Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2022 , 10:21   Citovat  

Až se divím, že to tady letos není, když se Hondě tak daří. Sleduje F1 ještě vůbec někdo? Letošní sezóna je přitom naprosto skvělá a skýtá až neuvěřitelné množství zábavy, ať už jde o famózní výkony Maxe, fňukání mercedesu, nesmiřitelný souboj Leclercka s Ferrari nebo rychle se učícího Russella, který když do někoho najede, tak za to nemůže (v nejlepší tradici mercedesu). Minule ve Spa super komentář Alonsa, tentokrát zase fňukal sám, když podělal restart a zase za to mohli jiní, komedie dokonalá.

Dá letos Max rekord v počtu vyhraných GP v jedné sezónně? Zatím 10 vítězství, rekord je 13 (Vettel 2013 a Šumák 2004), do konce zbývá 7 závodů. Teoreticky by mohl získat i rekord za největší počet vítězství v řadě (Vettel 9x 2013), ale to si nemyslím, že se podaří (zatím má Max 4).

Co myslíte?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 5.9.2022 , 11:13   Citovat  

Si zaloz facebook, tam se soukrome moc dobre bavime s Kingem i Soptou skoro kazdy vikend pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.9.2022 , 11:39   Citovat  

2 bep: tak se pojďte bavit veřejně sem, na cukrberga kašlu Velmi šťastný
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.9.2022 , 18:01   Citovat  

Já sleduji poctivě všechny tréninky, kvaldy, závody i debriefingy a docela se bavím. Samozřejmě jsem rád že vyhrává Max ale loňská sezóna a první půlka téhle byla napinavejsi Velmi šťastný Ale jinak za mě super je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2022 , 8:01   Citovat  

FastCivic: napínavý to bylo prvních tak 6 závodů, od té doby významně převážila Maxova rychlost, Binottova neschopnost a Totova ufňukanost. Za mě je to vlastně docela příjemná sezóna, která nedrásá nervy, ale díky Maxově náskoku člověk jen tak uvolněně a s kafíčkem v ruce sleduje tu komedii, co předvádí ostatní.

Na yt pod sestřihy závodů jsou místy neskutečné hlášky (v poslední době hlavně na fňukala a Ferrari) a když teď fňukal podělal restart, tak jsem nestačil valit oči, že i v oficiálních médiích jsou konspirace o tom, že je země placatá, brané vážně (AlfaTauri zcela vážně popírali, že by Tsunoda zastavil schválně, přitom bych si nemyslel, že na takový štěk se bude někdo namáhat reagovat).
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.9.2022 , 8:59   Citovat  

Velmi šťastný
Já jsem si to ještě okořenil tím že jsem začal sázet. Vždycky za pár korun, ale ať z toho aspoň nějaká stovka kápne. A nikdy předtím bych nevěřil že budu fandit Hamiltonovi. Ale tak když potřebuju aby byl před Perezem a vyšel mi ticket... HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2022 , 11:18   Citovat  

FastCivic: sázet tak, že bych musel fandit fňukalovi, to bych asi nedal Velmi šťastný To jsou pak ty smíšené pocity, jako když člověku sjede tchýně z útesu v jeho novém autě Velmi šťastný

Jsem teď zvědav, jestli se Maxovi podaří dát nějaký rekord (14 závodů by dát mohl) a jak rychle se mu podaří potvrdit titul. Je to zajímavě rozehrané, protože kdyby Max teď 3x vyhrál (a tím vyrovnal rekord v počtu vítězství za sezónu), tak je mistrem už v Japonsku a je úplně jedno, kolikátý dojede Leclerc. Pokud by vyhrál 2x a Leclerc v Itálii a Singapuru získal méně, než 30 bodů, tak je mistrem už v Singapuru.

Pochopitelně ale není důvod slavit, i ten Šumák svého času trefil zeď a titul nevyhrál, stát se může cokoliv.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2022 , 16:35   Citovat  

Oslavit šampionát už v Japonsku, to bych Hondě moc přál Úsměv
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.9.2022 , 17:38   Citovat  

skyline napsal:
Až se divím, že to tady letos není, když se Hondě tak daří.

To je právě ten problém. Není do čeho rejpat a na co nadávat, což je nuda... šuk
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 11.9.2022 , 15:42   Citovat  

Tak na ten závěr kdy měli všichni nabito se asi každý těšil. A oni to takhle dobabřou Ble To už by červená vlajka byla lepší
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.9.2022 , 17:40   Citovat  

Byla to vcelku nuda, Ferrari se zjevně heclo na kvaldu, aby to nebyl úplnej trapas, ale v závodním nastavení byl RB o třídu jinde. Škoda, že vždycky, když by se to ukázalo, Leclerc radši zajel do boxů.

Smůla SC pro Pereze, měl rozhodně na víc, Norrise stahoval víc jak půl sekundy na kolo a v pohodě by ho dal. Fňukala asi ne, ale kdo ví, jel výrazně rychleji (nakonec taky měl nejrychlejší kolo).

Každopádně super vidět Maxe s 11 výhrami a teď 5. v řadě, škoda, že je teď 3 týdny pauza, to bude stejně nekonečný jak summer break.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.10.2022 , 17:53   Citovat  

Tak to Maxovi nevyšlo, už co včera šetřili benzín, aby nepřekročili rozpočet se to nějak celý nepodařilo.

Ale nevadí, bylo na co koukat, mám radost z Pereze, který to i přes ty SC naložil Leclerckovi rozdílem třídy - být na pole position Max, bude ten rozdíl ještě větší, Ferrari to letos prostě nezvládlo. Dokud měli rychlé auto, dělali chyby a teď už ani to auto na RB nestačí.

Radost jsem měl taky z merglu, namistrovanec brousil chvost pole a fňukal nejspíš vytáhne (jak psal jinde 2bep) stížnost na FIA, že byl rasistickej déšť a tedy nerovné podmínky HaHaaa

Jestli dobře počítám, tak pokud Max v Japonsku vyhraje, bude mít titul, pokud Leclerc dojede hůř než druhej. Jsem zvědav, jestli se to podaří OK A současně by bylo super, kdyby se dál dařilo Checovi a přeskočil Leclercka OK Tedy ideální stav na "Honda GP of Japan" je Max první, Perez druhej a ostatní ať si dělají, co chtějí. Ale uvidíme, kdo ví, jak tam bude a co se stane.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 2.10.2022 , 18:30   Citovat  

My to právě komentovali s bráchou, že i kdyby na to Max dneska měl, tak být jim, schválně bych si to pošetřil do Japonska Velmi šťastný To by byla velká paráda. A ještě by tam zase mohli jet s bílými monoposty Úsměv
Pevně věřím že tam to klapne jak maxovi tak možná i perezovi. Ale to pak ty oslavy nechci vidět. Stačilo mi jak byl Checo v limbu když po dlouhé době (tuším že v Monaku) vyhrál závod pořádnej výtlem
Jinak dneska to byla velká nuda tak do půlky. To čekání na vhodné podmínky, a kdo zajede první do boxů a kdo jako první vyzkouší suché pneu nebo jestli vyjede safetycar a to všechno bez DRS...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.10.2022 , 6:17   Citovat  

FastCivic: nemyslím, že by to vyloženě chtěl, ale tím probržděním si to zkomplikoval, protože kdyby dojel 5., nemusel se v případě vítězství v JP na Leclercka ohlížet, takto titul v JP nezíská, dojede-li Leclerc druhý, což je klidně možné a byla by to škoda. Honda by si to zasloužila.

Viděl jsem jen highlights, takže za mě super závod Úsměv Nemám kde se dívat na celé a když jsem zkusil Monzu online přes proxy, tak to nebylo ideální (obraz se místy sekal) plus co jsem tak pochopil, trefil jsem zrovna asi nejnudnější závod roku, takže motivace do toho jít včera moc nebyla.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.10.2022 , 11:16   Citovat  

Tak to bylo směšné. Ale závod nakonec pěkný. Congrats Max je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.10.2022 , 17:50   Citovat  

Závod teda o ničem, ale dopadlo to výborně a můžem poděkovat Leclerckovi, že to nezvládl a v poslední šikaně probrzdil, nejspíš to chtěl Hondě dát jako dárek HaHaaa

V Singapuru si Max zkazil šňůru a nejvíc závodů v řadě nedá, ale nejvíc v sezóně by mohl - ještě 4 závody a potřebuje vyhrát 2x, to by mohlo klapnout, zvlášť, když už mu o nic nejde a bude se jen bavit.

Ještě by bylo fajn, kdyby Perez udržel druhé místo v celkovém pořadí a Leclerc ať je třetí, lepší, než jakýkoliv mergl.

Každopádně gratulace Maxovi a Honda a můžem se pomalu těšit na 2023, počítám, že se mergl zvetí, ale těžko říct, jestli Ferrari dokáže udržet formu (Leclerc už se viděl jako velkej frajer po 2019 a místo toho přišla hodně studená sprcha 2020). Doufejme, že podobný problém RB nečeká.
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.10.2022 , 7:30   Citovat  

Druhý titul, dobrý OK
Tož zase budete všici hrdí, že jezdíte Hondama... A u každé pupmy kupujete Red Bull... Je to tam.

Škoda, že FIA z toho svými rozhodnutími zase udělala bramboračku, byť si týmy mohli to pravidlo o bodech naštudovat dřív.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 6:37   Citovat  

Tak je tam aspoň jeden rekord, sice určitě budou Maxe drbat za to, že měl k dispozici víc závodů než svého času Šumák, ale na to se historie ptát nebude OK

Škoda Pereze, přál jsem mu včera vyhrát, ale dopadlo to jak loni. Aspoň je ale zpět před Leclreckem, o druhé místo to bude ještě zajímavé OK

No a škoda Tsunody, ten retard Ricciardo dostal "jezdce závodu", to jsem teda čuměl, měl dostat ještě dalších 20 sekund pentli naštvanej

Jo a zaujalo, že v jednom kole bylo celých 6 aut, v tomto směru je F1 totální fraška s těmi jejich stropy pro zvýšení konkurence, ha ha.
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 9:41   Citovat  

Po Abu dhabi minulej rok, nelegalnimu “flooru” kterej se naucili kontrolovat az ponletni pauze, fejkovani SC pres sesterskej team a naprosto trivialnimu trestu pro prekroceni cost capu (jako jedinej team) bych se vubec nedivil kdyby FIA pristi rok dotlacila maxe pres cilovou caru k sampionatu na koleckovym kresle.

Taky hamiltona nemusim, ale tenhle rok mimo jeden, dva zavody opravdu silena nuda. Aspon ze ferrari si to podelalo samo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 10:42   Citovat  

species napsal:
Po Abu dhabi minulej rok, nelegalnimu “flooru” kterej se naucili kontrolovat az ponletni pauze, fejkovani SC pres sesterskej team a naprosto trivialnimu trestu pro prekroceni cost capu (jako jedinej team) bych se vubec nedivil kdyby FIA pristi rok dotlacila maxe pres cilovou caru k sampionatu na koleckovym kresle.

Taky hamiltona nemusim, ale tenhle rok mimo jeden, dva zavody opravdu silena nuda. Aspon ze ferrari si to podelalo samo.

Nejen kolečkové křeslo, ale i svačinu z domova aby si nosil... tudy odkaz

Jak to píse skyline, celé to směřování k rovnosti týmů je v podání pravidel FIA fraška. Ohledně aerodynamiky mě vždycky pobaví hláška "Vůz se na trati chová jinak, než v tunelu..."Úsměv Viz. letošní poskakování. Red Bull by měl být rád, že dostal pentli na tunel, alespoň nebude mít zamotanou hlavu mezi realitou a testováním...Úsměv
Příští rok ani nebudou muset vozit záchdody, stačí použít vlastní močovinu jako bezemisní palivo...

Za mě, pokud nemám na banány, nemůžu chtít opici. Přesto je ve F1 tolik týmů s alespoň opicí plyšovou, že mě to hlava nebere, proč v tom ty peníze utápějí... Když chce FIA šetřit, proč je za sezónu 22 závodů? Raději míň, a peníze cpát do techniky, ne?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 11:11   Citovat  

to piskot: Jo kdyby 22, příští rok máme v kalendáři 24 závodů a má se snad navýšit i počet sobotních sprintů pořádnej výtlem

Ale jinak jak píšeš, nemáš na to, nelez tam. Stropy nic nevyřeší a nevěřím, že byl RB jediný, kdo je porušil. Jediný, komu na to přišli. Resp. chtěli přijít.
Ale když máš spadnout z cca 500 mega pod 150 mega, tak si cestu k obcházení najdeš. Přemaluješ část fabriky na jinou společnost a tam třeba budeš zkoumat aerodynamiku plachetnic a ejhle, objevíš něco, co pak jen aplikuješ na monopost HaHaaa
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 11:11   Citovat  

Souhlas, FIA je banda blbcu, ale zase nejakej cap tam byt musi. Nemuze to byt jen o tom kdo na problem hodi vic penez, to by merc mel trch trofeji deset.

Nicmene pokud maj nejaky pravidla (safety car, cost cap) mely by se dodrzovat bez otazek, a ne podle toho jak se to zrovna hodi redbullu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.10.2022 , 12:28   Citovat  

Klidně ať má Mergl, Ferko či býk titulů kolik chce. Mají na to lidi s nápady? Mají. Mají na to peníze? Mají. A ejhle, rozpočtový strop tu máme... Takže z motoristické discplíny, která má být výstavním oknem toho, co kdo dokáže, jsou tu pravidly sešněrovaná auta, kde se více cení umění pravidla obcházet, než podle nich fungovat.

Už zase se na ty závody nedá koukat, když vepředu jsou jedna dvě, ó, i tři, stáje a zbytek dělá komparz. Problém je taky, že obzvlášť Mergl (Němci) potřebují být vždy první, pocit nadřazenosti, proto Schu pořád jezdil, i když mu už tituly lezly krkem, To samé u Ham. Tahle nátura totálně svět F1 pokřivila. Fakt nechápu Alpine a ostatné, že jim dobrovolně dělají statisty. V tomhle se mi Honda líbí, tři roky se plácali s Mc, aby pak díru do světa udělali s Red Bullem, pak světu řekli "Dokazázali jsme to, čau." Doufám, že Honda jako tovární tým nebude pokračovat, zkazila by si jméno. Možná ale jen přemalujou vývěsní štít....Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.11.2022 , 16:30   Citovat  

piskot: Honda by naopak měla zůstat, ať z toho taky něco má. Sotva to k něčemu bylo, tak jsou fuč, přestože fuč nejsou, prostě Honda, dlouhodobé plánování nula, děs. Ani bych nechtěl vědět, kolik je stojí mít tam zase minilogo.

Pokud jde stropy, klidně bych to zrušil, podle mě je to teď hlavně o tom, jak to zafejkovat tak, aby se to do stropu vešlo a auto bylo pořád konkurenceschopné. Pokud bych něco zavedl, tak je to zapečetění motorů, protož nevěřím, že obrovské rozdíly mezi RB, Ferrari, merglem a ostatními týmy s jejich motory jsou jen aerodynamikou. Vlastně nechápu, že to někoho ještě baví. Alpine si myslím, že jsou v pozici Hondy před pár lety, prostě dohánějí, chybí jim data z více aut, nejspíš ani nemají peníze. Ale tipnul bych si, že Ferrari nebo mergl v netovárním týmu bude mít jinou specku. Tohle je podle mě špatně - bylo líp, když automobilky pouze dodávaly motory.

Dnes komická aféra s překročením rozpočtu, je z toho politika, za kterou může primárně mergl a jak píšeš, ubermensch musí vyhrát, děs. Dobře, že mu loni Max nakopal zadek a ještě lepší, že letos dostali na zadel i od Ferrari. Doufejme, že to ještě po dobu aktuálních pravidel vydrží a fňukalové žádný další titul nezískají, je mi z nich blivno to snad ne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 1:04   Citovat  

skyline napsal:
Dobře, že mu loni Max nakopal zadek:

pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 8:50   Citovat  

species: a ne snad? Kdyby se fňukal dokázal jedno jediné kolo udržet ve vedení, mohl vyhrát. Nezvládl to, možná proto, že už se viděl, jak mu zase půjde ředitelství závodu na ruku, mistra mu darují a nechají ho to první místo dokroužit za SC. Což by odpovídalo hysteráku, jakých chytl Toto, když se tak nestalo. "Michael, this is not right, you have to reinstate the previous lap!!!" - "Toto, this is called motor racing". Stěrka roku. Velmi šťastný OK

Letos se z merglu stala jen banda ubožáků, co umí akorát politikařit a stejně jsou v háji. Doufám, že tam zůstanou co nejdýl a třeba taky dostanou pentli za rozpočet nebo za něco jiného, bohužel křiváctví plodí jen další křiváctví, takže se můžeme "těšit" na další podobné trapárny.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 15:03   Citovat  

skyline napsal:

Hele je taky fandil maxovi, uz dlouhou dobu, hamiltona a jeho tahani politiky do F1cek fact nesnasim. A kdyz byl minulej rok hamilton 15s vepredu a zbyvalo 5 kol tak sem to pomalu vypinal.

Ale to ze nakonec nechaj predjet SC jen ty auta co sou mezi maxem a hamiltonem je uplne na palici a proti pravidlum. Jakakoli jina situace by vedla k vitezstvi hamiltona. Kdyby nechali vsechny lapnuty auta predjet tak zavod skonci pod SC, kdyby nenechali zadny predjet tak max ma mezi sebou a hamiltonem 6 aut a 1 kolo do konce.

Sem rad ze to letos max vyhral opravnene a vsem co proti nemu meli kecy dokazal ze na to ma(i kdyz tenhle rok je to fact zivacka).
Nicmene z vitezstvi v minulym roce muze mit fact radost jen psychopat nebo nekdo kdo o tom sportu nic nevi.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 15:14   Citovat  

species: jasně, předjel ho ve férovém souboji, ale radost z toho může mít jen psychopat. Máš to nějaký rozbitý.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 15:25   Citovat  

Vse co sem popsal a co tomu predchazelo bylo proti pravidlum. O nejaky ferovosti se vubec nemuzem bavit.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.11.2022 , 15:34   Citovat  

species: mě ale nezajímá, co dělali traťoví komisaři. Mě zajímá, co dělal Max za volantem. A fňukala dal, za jediné kolo (srovnej např. s Perezem a jeho neschopností fňukala předjet jak letos, tak loni v Mexiku). Když to vezmu v celém kontextu sezóny, ve které byl fňukal pěkná svině, kde mu šli na ruku prakticky všude, kde to šlo (různé překročení track limits tam, kde je sám překračoval, ale to "kupodivu" nikdo neviděl, vystrčení Maxe z dráhy tuším v Silverstone atd.) byl ten závěr famózní zadostiučinění.

Kdyby to dopadlo tak, že nechají za SC dokroužit k prvnímu místu Maxe, chápal bych, že to někoho štve. Ale že pustili na jediné kolo závod, ve kterém fňukal nedokázal situaci zvládnout nevidím jako nic špatného.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
F1 2022
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina