Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Strana 108 z 109
honasvocas je teď offline  honasvocas
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.4.2022 , 20:09   Citovat  

robitronic napsal:
Blbne topení u mého 2.2 i-dtec. U spolujezdce funguje normálně ale u řidiče to téměř netopí. Že by vypadla hadice? Klima funguje u obou normálně.... Další věc, že mi měnili trubku k EGR a od té doby mi při plném plynu kdy je motor v tahu vychází od motoru zvuk, jako bych tam měl cvrčky Velmi šťastný děje se to od nějakých 1800ot/min... nechce se mi na ten zvuk zvyknout, zvlášt když mám stažené okénka Velmi šťastný má s tím někdo zkušenosti? díky

Zdravim, dovolim se zeptat na topeni - mam to uplne stejne (klima ok ale netopi u ridice) - vyresil jsi to nejak?

mam uplne stejny problem, dnes po vymene egr trubky v honde Jarov a slysim stejne cvrčky!!!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
bigpoint je teď offline  bigpoint
PříspěvekZaslal: 12.4.2022 , 19:57   Citovat  

Chtěl bych vás poprosit o radu mám Honda Accord iDTEC z roku 2009, jede bez problémů, nicméně poslední dobou po startu cítím v kabině výfukové plyny, když otevřu haubnu, je to cítit docela dost, za jízdy je to pak bez problémů, asi se zplodiny vyvětrají. Tušíte v čem může být problém, podle mě je nějaká netěsnost v prostoru motoru. Předem díky za tip na co se zaměřit. Petr
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2022 , 20:16   Citovat  

bigpoint napsal:
Chtěl bych vás poprosit o radu mám Honda Accord iDTEC z roku 2009, jede bez problémů, nicméně poslední dobou po startu cítím v kabině výfukové plyny, když otevřu haubnu, je to cítit docela dost, za jízdy je to pak bez problémů, asi se zplodiny vyvětrají. Tušíte v čem může být problém, podle mě je nějaká netěsnost v prostoru motoru. Předem díky za tip na co se zaměřit. Petr

Uplne stejne jsem to mel ja, po nastudovani tematu padl los na EGR trubku (mám idtec 2009, nájezd 222tis km). Vymena v Honde v Praze na Jarove za cca 12,4 tis Kč -> puvodni byla propálená. Mění za vylepšenou egr trubku - model/číslo: 06187RL0305, která by prý měla vydržet více...
   Návrat  
madlass je teď offline  madlass
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.4.2022 , 7:37   Citovat  

Zdravím, měl jsem také propálenou trubku k EGR, dal jsem to zavařit, a zatím to několik měsíců drží.
   Návrat  
Probos je teď offline  Probos
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2022 , 10:31  Naposledy upravil Probos dne 26.4.2022 , 15:42, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Ahoj,

prosím o radu.

potřebuji si poprvé vyměnit mot. olej sám, protože se z časových duvodu nemám šanci dostat k mechanikovi. Může mi prosím jen někdo říct jestli jsem vybral správný olej i filtr do benzínu CU2?

Filtr: tudy odkaz

Olej: tudy odkaz

Olej dával mechanik Shell helix 5w40 ale nevím jestli dával ultra. Myslím, že jen obyč. To by snad vadit nemělo.

Je něco, na co si dát pozor?

Předem moc díky za radu. pifko
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 26.4.2022 , 10:39   Citovat  

Probos napsal:
Ahoj,

prosím o radu.

potřebuji si poprvé vyměnit mot. olej sám, protože se z časových duvodu nemám šanci dostat k mechanikovi. Může mi prosím jen někdo říct, kolik přesně se do 2.4 CU2 leje oleje a jestli jsem vybral správný olej i filtr do benzínu CU2?

Filtr: tudy odkaz

Olej: tudy odkaz

Olej dával mechanik Shell helix 5w40 ale nevím jestli dával ultra. Myslím, že jen obyč. Ale to by snad vadit nemělo.

je něco, na co si dát pozor?

Předem moc díky za radu. pifko

Je doporuceno vymenit rovnez podlozku pod vypustnim sroubem. Posledne jsem to neudelal. Fungovalo to i tak, ale mel jsem z toho blby pocit, kdyz jsem tam daval starou, uz zdeformovanou.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 26.4.2022 , 15:41   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Je doporuceno vymenit rovnez podlozku pod vypustnim sroubem. Posledne jsem to neudelal. Fungovalo to i tak, ale mel jsem z toho blby pocit, kdyz jsem tam daval starou, uz zdeformovanou.

Děkuju. A víš jaký průměr nebo jaká tam má být? Viděl jsem jen obrázek, ale z toho to neurčím.

A ještě jedna věc: jakou máte baterii aby pasovala do rozměru, který tam je?
   Návrat  
Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.4.2022 , 10:54   Citovat  

Probos napsal:
Děkuju. A víš jaký průměr nebo jaká tam má být? Viděl jsem jen obrázek, ale z toho to neurčím.

A ještě jedna věc: jakou máte baterii aby pasovala do rozměru, který tam je?

Do K20 je totok, dohledej si: tudy odkaz

Washer, drain plug, 14mm, cislo 94109-14000. Sel bych pro ni primo do Hondy.

Velikost baterie nevim, ale dal jsem tam nejakou vetsi a nejak ji tam dopasoval a od te doby to lip startuje Velmi šťastný
   Návrat  
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.4.2022 , 11:16   Citovat  

podložku bych taky potřeboval vyměnit... ale už je tak zmáčklá, že z toho šroubu nejde stáhnout Velmi šťastný
Takže buď nějak odříznout/odštípnout, nebo i nový šroub Velmi šťastný
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 11:25   Citovat  

Neblázněte, pro měděnou podložku jít do Hondy?

Je to obyč Cu podložka 14 mm. Kup tuhle:
tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 29.4.2022 , 13:49   Citovat  

Stepa napsal:
Neblázněte, pro měděnou podložku jít do Hondy?

Je to obyč Cu podložka 14 mm. Kup tuhle:
tudy odkaz

Nejsem si jisty ale měď na hliník - je to v pořádku???
   Návrat  
Mara008 je teď offline  Mara008
1 háčko
PříspěvekZaslal: 1.5.2022 , 0:27   Citovat  

Když vidím, jak se tady vášnivě dokáže debatovat o podložce, tak si také dovolím přispět - tajný zaručený odzkoušený tip Velmi šťastný HaHaaa (bez potřeby výměny podložky..).

Jedinkrát mi po výměně ronilo kolem výpustného šroubu, tak jsem uvažoval, jak vyřešit - dělám takto již cca 7+ let a ani kapka.

Pominu-li ekonomickou rentabilitu (podložķa nejspíš výjde levněji vs. celé balení - pokud máte však doma k dispozici nebo si necháte kousek odmotat od souseda..).

Nyní skandální odhalení HaHaaa :
tudy teflonova nit

... musí to být ta, kterou v ruce neroztrhnete (obsahuje vlákna, ne ta čistě pouze teflonová)
Stačí nechat na výpušťáku původní ALU podložku a aplikovat odhadem 3-4 omoty (ve směru) na konec závitu (hned k podložce).
Nesmí být moc, aby šlo zašroubovat a přímo k podložce proto, aby těsnilo pouze na nezbytné části závitu a nedostaly se případné části do okruhu (cca 2/3 začátku závitu jsou čisté bez nitě).
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.5.2022 , 20:38   Citovat  

honasvocas napsal:
Nejsem si jisty ale měď na hliník - je to v pořádku???

A co je na tom v neporadku? Úsměv Je to bez potencialu, tak to nemuze delat problemy. Za mne to je jistejsi, nez hlinikova.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.5.2022 , 19:26   Citovat  

Stepa napsal:
A co je na tom v neporadku? Úsměv Je to bez potencialu, tak to nemuze delat problemy. Za mne to je jistejsi, nez hlinikova.

z chemickeho uhlu pohledu je potencialem i kondenzovana voda ( -> elektrochemicka reakce vytvorenim galvanickeho clanku), proto tam k reakci muze s prehledem dochazet a hlinik muze v okoli styku oxidovat...

spis jde o to, ze je med zbytecne tvrda, kdyz uz tak ji vyzihat a zchladit vodou aby zmekla, ale moc nechapu proc bych mel davat medenou kdyz alu se prodavaji taky a jsou od toho... Cooo???
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2022 , 9:45   Citovat  

Ty Cu už jsou vyžíhané z výroby...

Ale znovu, dejte si tam co chcete, poslal jsem odkaz z toho shopu, kde bude Probos kupovat díly, aby to mohl koupit na jednom místě. Už od dob favorita tam dávám Cu podložky a nikdy nebyl problém, tak jsem poslal odkaz na Cu. To je celé.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2022 , 15:57   Citovat  

Díky kluci. Už mám vyměněno. Nakonec to byla brnkačka. Nejhroší z celé práce bylo sundat ten kryt motoru Velmi šťastný (už má svý za sebou)

Do diskuze ohledně toho jaký kov se hodí k jakému, bohužel nemůžu přispět, protože jsem na to úplný vůl Velmi šťastný Nicméně já to nakonec risknul bez kroužku a bylo vidět, že ten kroužek byl měněný poslední výměnu v servisu, takže asi 10tkm. Byl jako nový a nebylo potřeba ho zatím měnit.

Jen jsem si vůl omylem roztrhl sedačku v autě. Malej kousek. Tak jsem akorát nastvanej wokurka
   Návrat  
pinkpiggy je teď offline  pinkpiggy
PříspěvekZaslal: 18.6.2022 , 21:43   Citovat  

Prosim panove, r20a3 (honda accord 8g 2.0i), jake maji byt vule na ventilech? Saci / vyfukove... Samozrejme se to v topicu o ventilech nepise a manual neni :/ a po internetu co se jsou manualy, tak vsechno na k24 :/ a samozrejme na haupne zadny stitek uz neni o tom, jake by tam mely byt vule...
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.6.2022 , 17:35   Citovat  

Zdravím, po delší době. H+

Je nějaký rozdíl v jízdních vlastnostech mezi sedanem a tourerem? Nějaké konstrukční odlišnosti? Díky. OK

Výhledově zvažuji nákup, tak kdybyste někdo měl nějaký pěkný kousek s 2.4, tak klidně SZ. je to dobrý
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2022 , 14:26   Citovat  

pinkpiggy napsal:
Prosim panove, r20a3 (honda accord 8g 2.0i), jake maji byt vule na ventilech? Saci / vyfukove... Samozrejme se to v topicu o ventilech nepise a manual neni :/ a po internetu co se jsou manualy, tak vsechno na k24 :/ a samozrejme na haupne zadny stitek uz neni o tom, jake by tam mely byt vule...

0,18-0,22 mm pre sacie ventily a 0,23-0,27 mm pre výfukové ventily je to dobrý
   Návrat  
Vapor je teď offline  Vapor
PříspěvekZaslal: 27.6.2022 , 12:53   Citovat  

ahoj, potrebujem poradit ohladne RJ xenonu, ked ho chcem menit musi byt cislo RJ rovnake ako bolo alebo bude pasovat aj ine ? teraz som tam mal w3t19371 8919, dakujem za rychlu odpoved.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2022 , 18:05   Citovat  

Ahoj. Prosím o pomoc.

Jedu si takhle po dálnici a z ničeho nic klimatizace ko - fouká jen teplý vzduch. Ideální doba Smutný nevim, co to muže byt. Jen doufám, ze to zase nebude nějaká silena částka. Řešil to někdo? Muže to byt třeba nějaká drobnost jako vypadeny konektor nebo pojistka? Da se nějak zjistit bez pomoci servisu, co by to mohlo byt abych případně objednal díl sám? Dekuju za odpověď.
   Návrat  
Střelec je teď offline  Střelec
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.6.2022 , 18:35   Citovat  

Probos napsal:
Ahoj. Prosím o pomoc.

Jedu si takhle po dálnici a z ničeho nic klimatizace ko - fouká jen teplý vzduch. Ideální doba Smutný nevim, co to muže byt. Jen doufám, ze to zase nebude nějaká silena částka. Řešil to někdo? Muže to byt třeba nějaká drobnost jako vypadeny konektor nebo pojistka? Da se nějak zjistit bez pomoci servisu, co by to mohlo byt abych případně objednal díl sám? Dekuju za odpověď.

Je v ní dost média? Kompresor spíná? Může to být leccos. U Murana jsem nechal vše vyčistit a doplnít, kompresor OK a stejně to nechladilo.Ukázalo se, že je to nějaký ventil, který přepína okruhy a že se musí rozebrat celá palubní deska. Se stydím
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2022 , 6:07   Citovat  

Může to být relé kompresoru. Tím bych začal.
Ale co může být horší, pokud je to diesel, tak bez funkční klimatizace se nespustí regenerace DPF.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2022 , 12:10   Citovat  

Je to benzin 2.4. Relé jsem vyměnil a nepomohlo. Teď jsem v seervsise a chladivo tam je také. Uvidím až se doplní ale asi to vypadá na něco jiného. Trochu se bojím ze odešel kompresor
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.7.2022 , 13:47   Citovat  

Takže netěsnost nikde není. A chladiva bylo v normě. Proměřovali jestli dostává elektřinu compresor a vypadá to, že ne.

Takže výsledek je prý takový, že buď je v háji tlakový ventil klimatizace a nebo je někde problém v elektřině. Ale kde, to nevím. Více jsem pomoci nedostal.
   Návrat  
majggi je teď offline  majggi
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2022 , 16:37   Citovat  

Viete niekto postup demontáže zadného nárazníka ? Idem montovať senzory, tak na čo si dať majzla... Dík je to dobrý
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 27.9.2022 , 21:18   Citovat  

Řešil jste už někdo vadný katalyzátor (K24)? Že by vám omezoval výkon...?
Mám najeto 200tis, z toho 100tis na LPG a už přes rok pozoruji, že auto jede hůř, nejde tak za plynem.

Jakoby se lehce dusil (svíčky nové, filtry nové, oxygen sensor nový, váhu vzduchu jsem zkoušel jinou,..).

edit: sakra, navíc koukám, že to auto má katalyzátory dva Velmi šťastný
   Návrat  
Jarek je teď offline  Jarek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2022 , 15:45   Citovat  

Kat se dá poměrně snadno vyčistit. Nicméně ventilové vůle byly dělané?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.9.2022 , 16:29   Citovat  

Jarek napsal:
Kat se dá poměrně snadno vyčistit. Nicméně ventilové vůle byly dělané?

Jojo, pravidelne..
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.10.2022 , 11:45   Citovat  

Zdravim,

neresil tu nekdo umisteni dojezdoveho kola do Accorda 8G tourera?

Mám už kolo ale jen ty polystyreny ne a ne nikde sehnat a rezat original dojezdovou sadu se mi nechce...

diky...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Accord 8G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... , 107, 108, 109  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina