Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 5 z 10
D.a.l.i je teď offline  D.a.l.i
PříspěvekZaslal: 28.2.2022 , 23:58   Citovat  

Dnes jsem trochu déle čekal, než mi ve FM vezmou Civica na servis, tak jsem hodil řeč s majitelem a za minutku jsem držel v ruce klíče od červeňáka Úsměv

Trochu škoda, že měl prakticky práznou nádrž, přebíral jsem s dojezdem 16km a vracel s 0 (jasně, ještě by to cosi ujelo).

Vzal jsem to naopak na okresky, směr Chlebovice a doprava na Staříč a zpět, pak na křižovatce rovně do kopce směr Palkovice a pak už jako hodný kluk uličkami přímo do Fomi.

Podvozek je fakt kvalitní, dojem skoro až jako z hraní Playstation, prostě klid a pohoda, zatáčí to s prstem v nose Úsměv
Dynamika mi přišla velmi slušná do 110-120, pak už mi přišlo, že to není úplně ono (jezdil jsem Normal a nezkoumal, jak to přepnout na Sport). Zvuk motoru je na plný plyn slyšet velmi dobře, je hezký. Překvapilo mě (pozitivně), že při plném zrychlení tam CVT "řadí" vyšší kvalt Úsměv

Zpátky jsem jel už spíš na spotřebu, která šla na konci hezky dolů.

Předjížděl jsem 2 auta, jedno na rovince po otočce ve Staříči - pohoda, klídek, druhé v kopci za Chlebovicemi, v protisměru se blížila jiná Honda, ale HRV to do toho krpálu zvládlo se ctí, aniž bych se cítil trapně, že omezuji kolegu naproti Úsměv

Měnit za C10G nebudu, ale časem jako druhé auto pro manželku - myslím, že by ho milovala Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 1.3.2022 , 16:55   Citovat  

Já tam měl už jen dva dílky paliva Úsměv Jak píšu na vedlejší stránce, neměl jsem ani touhu to přepínat do jiného módu. V Normalu mi to přišlo adekvátní k třídě/zaměření auta.
Taky bych si to dokázal představit jako druhé auto v rodině. Do práce a po nákupech, nebo třeba na výlety s rodinou, ideál. Klidně i v té červené, kterou jinak obecně moc nemusím.
A na blbnutí turbobenzín Velmi šťastný
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 13.3.2022 , 18:21   Citovat  

Asi bychom si měli udělat jasno, které z těch dvou vláken se bude novému HR-V věnovat. to mi hlava nebere

Ale než si uděláme jasno, tak dávám odkaz na důkladný test nového HR-V Lucy

tudy odkaz

Návrat  
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.3.2022 , 13:09   Citovat  

King napsal:
... dávám odkaz na důkladný test nového HR-V Lucy

tudy odkaz

Krásně popsaný.. škoda, že tu dálnici jezdím tak z 50% Smutný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.3.2022 , 0:05   Citovat  

capino napsal:
Krásně popsaný.. škoda, že tu dálnici jezdím tak z 50% Smutný

zábava na polovině cesty je furt OK. Mrk Já se tedy na dálnici bavil jen málokdy. A když jsem ve 2:00 ráno zkoušel 270 kmh s CTR, tak to jsem se spíš bál. Velmi šťastný
   Návrat  
Konrad je teď offline  Konrad
PříspěvekZaslal: 15.3.2022 , 23:26   Citovat  

AutoTIP 05/22

HR-V_srovnavak_1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
HR-V_srovnavak_1.jpg, 391.98 kB

HR-V_srovnavak_2.jpg

HR-V_srovnavak_2.jpg, 468.58 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 16.3.2022 , 20:13   Citovat  

Konrad napsal:
AutoTIP 05/22

Ten plátek jsem kvůli tomu koupil. Bueee Nevěřil jsem vlastním očím. Ble Ale to by bylo na dýl. Lucy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 9:59   Citovat  

Honda na příští rok chystá elektrické HR-V a jedno ještě větší HR-V. je to dobrý

tudy odkaz

Návrat  
PříspěvekZaslal: 31.3.2022 , 23:28   Citovat  

U Hondy tak trochu tradice... Mrk

reddot_2022.jpg

reddot_2022.jpg, 128.35 kB
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 1.4.2022 , 10:52   Citovat  

Konrad napsal:
U Hondy tak trochu tradice... Mrk

To jo, ale až v posledních pár letech, předtím to byly spíš výjimky. Ale HR-V letos nebylo jediné HaHaaa :

tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 1.4.2022 , 13:22   Citovat  

I Tereze se líbí... Mrk

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.4.2022 , 20:15   Citovat  

Tohle je HR-V pro Ameriku. U nás bude také, ale s jiným jménem. je to dobrý

tudy odkaz

Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2022 , 8:54   Citovat  

Aktuální Euro NCAP

tudy odkaz
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.4.2022 , 19:19   Citovat  

Konrad: To se teda Honda moc nevyznamenala. Tak to valím bulvy
Pro srovnání Mazda CX30: tudy odkaz
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 14.4.2022 , 19:51   Citovat  

No ono to nejde moc srovnávat, protože v mezičase došlo ke zpřísnění podmínek Mrk
Ale i tak ten výsledek mohl být lepší...
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2022 , 18:27   Citovat  

anunaki napsal:
Konrad: To se teda Honda moc nevyznamenala. Tak to valím bulvy
Pro srovnání Mazda CX30: tudy odkaz

No... HR-Včku chybí nějaký bezpečnostní pípák. Fakt otřesné. Tak to koukám!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2022 , 18:56   Citovat  

D.a.l.i napsal:
Dnes jsem trochu déle čekal, než mi ve FM vezmou Civica na servis, tak jsem hodil řeč s majitelem a za minutku jsem držel v ruce klíče od červeňáka Úsměv

je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2022 , 18:57   Citovat  

Pípák? No, do crashtestu nedělám, ale u CX30 vidím hrudník řidiče i spolujezdce zelený, u HRV ho mají oba žlutý, tedy pouze dostatečná ochrana.

King napsal:
No... HR-Včku chybí nějaký bezpečnostní pípák. Fakt otřesné. Tak to koukám!
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.4.2022 , 18:58   Citovat  

Pár nových fotek US HR-V. Bude to fajn auto je to dobrý :

tudy odkaz

Návrat  
okim je teď offline  okim
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 10:11   Citovat  

Zdravím všechny,

v HR-V jsem se byl projet někdy v únoru u dealera, protože jakmile jsem ho viděl na fotkách, tak to byla láska na první pohled. Stačilo mi cca 40 minut a auto jsem objednal ve výbavě Advance. Do teď jsem jezdil v "koncernu", takže tohle je moje první Honda a vlastně i první nové auto v životě a musím říct, že je to úplně jiná dimenze - asi i vzhledem k tomu, že doba zase pokročila.

Prodejce mi zařídil HR-V, které bylo objednáno v listopadu pro šéfovou showroomu (která se ho teda nerada vzdala), takže auto přišlo minulý týden a od středy v něm jezdím a skoro nechci ani z auta domů Velmi šťastný Auto podle manuálu zatím zajíždím, ale kdyby někoho něco zajímalo, co nevyčetl v recenzích, tak se klidně může zeptat. Jinak vše co bylo napsáno potvrzuji - kvalita zpracování skvělá, podvozek až překvapivě dobrej. Btw. právě v recenzích se objevuje plno menších omylů vzešlých buď z nepochopení techniky auta, nebo špatnou informovaností.
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 12:17   Citovat  

to okim
Někde jsem viděl videotest HRV hybrid a tam zaznělo, že spalovací motor je s nepřímým vstřikováním a bez filtru pevných částic.
Je to pravda?
   Návrat  
okim je teď offline  okim
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 12:50   Citovat  

spurek napsal:
to okim
Někde jsem viděl videotest HRV hybrid a tam zaznělo, že spalovací motor je s nepřímým vstřikováním a bez filtru pevných částic.
Je to pravda?

Manuál o tomhle mlčí, takže jsem se musel spolehnout na technické specifikace exportního modelu HR-V na internetu (takže bez záruky), kde je uvedeno, že motor má opravdu nepřímé vstřikování, ale filtr pevných částic má. Podle mě už dneska (kvůli předpisům) neexistuje nové auto bez DPF/GPF filtru.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 14:34   Citovat  

okim napsal:
Manuál o tomhle mlčí, takže jsem se musel spolehnout na technické specifikace exportního modelu HR-V na internetu (takže bez záruky), kde je uvedeno, že motor má opravdu nepřímé vstřikování, ale filtr pevných částic má. Podle mě už dneska (kvůli předpisům) neexistuje nové auto bez DPF/GPF filtru.

Ano, je to tak. Motor má nepřímý vstřik a částicový filtr.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 14:36   Citovat  

Tak letos v létě dovolená jasná. Filipíny nebo Indonésie. Velmi šťastný

tudy odkaz

Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 22:33   Citovat  

Tady v testu drsně natřeli pohon e:hev na kopcovitý "Alpský" dálnici a přiznám se, že při přejezdu vysočiny po D1 jsem ze zvukovýho doprovodu byl taky nepříjemně překvapenej. Ale zaujal mě v diskuzi pod videem postřeh jednoho z majitelů, že v takovym prostředí výrazně pomůže režim sport, tak to budu muset vyzkoušet. Problém totiž vidím v tom, že se v táhlym kopci rozhodne I.A. dobíjet baterii potom, co ji v hybridnim režimu nejprve vybila a motor je pak přetíženej a začne to hrotit otáčkama... Tak uvidím, jestli tenhle neduh režim sport odfiltruje.

tudy odkaz
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2022 , 8:29  Naposledy upravil anunaki dne 23.4.2022 , 12:29, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Nepříjemný je, že Honda spoustu hondařů v EU tím svým elektrifikačním závazkem hodila přes palubu. Ne každý jásá nad pohonem e:hev a zdají se mu o něm vlhké sny. Mám Civica 1.8 ivtec a pomalu se rozhlížím po obměně. Chtěl bych nové auto. Jenže co tady nabízí Honda? Přitom u konkurence je možnost pořád koupit "klasiku". Třeba u koncernu jsou 1.5 tsi pořád v nabídce, Mazda dál nabízí atmosféry 2.0. Sice s mild hybridem, ale jsou.

Takže buď po 5 letech obnovím nástřik podvozku a dutin nebo půjdu ke konkurenci. Bueee
   Návrat  
Loris Batacchi je teď offline  Loris Batacchi
PříspěvekZaslal: 23.4.2022 , 9:38   Citovat  

Anunaki: Honda je se současnou nabídkou zcela mimo realitu , moje další auto už také nebude Honda tudy odkaz
   Návrat  
spurek je teď offline  spurek
PříspěvekZaslal: 23.4.2022 , 11:06   Citovat  

Mám Civica 1,8 9g a vážně přemýšlím o obměně. Trochu jsem se těšil na nové HRV hybrid, ale pomalu mě to opouští.
Zatím jsem se nesmířil a tím, že nemá rezervu a ani dokoupenou není kam umístit a že neexistuje montáž tažného. Přesto jsem byl ještě na vážkách. Ovšem po tom testu mě veškerá chuť koupit si auto, v kterém neovládám motor přešla úplně.
Nikdy bych nevěřil, že to napíšu, ale takovou Hondu nikdy, raději půjdu do Mazdy.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.4.2022 , 6:45   Citovat  

Každému zájemci o HR-V bych doporučil svézt se s Eclipse Cross PHEV, aby viděl, jak se to má dělat. Honda je mimo, někde v Polabí asi může být HR-V snesitelné, ale u nás v moravských kopečcích je to katastrofa. Vytí motoru společně s jeho nelineární reakcí na plyn (povoluji pedál a v tu chvíli se auto rozhodne, že bude dobíjet, takže řev jak kdybych měl plyn na podlaze) je hrůza jak v CR-V, tak HR-V. Mitsu je vedle toho jak zjevení. Nechápu, jak si Honda jako průkopník hybridů mohla takhle nechat utéct konkurenci, navic takovou, která hybridy dělá pár let a zrovna pohon z Outlandera je celkem vousatý, zatímco e:hev úplně nové...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 24.4.2022 , 21:32   Citovat  

Sorry, ale tady s tebou nemůžu souhlasit. Kopcovitá krajina nahoru/dolu tomu eHev fakt nevadí, vadí tomu jen táhlý hlavně dálniční stoupání (např. D1 u motorestu "Naháč") a více méně především v režimu tempomatu. Pokud si pohraju s plynem a nepojedu 130+, tak se to dá omezit na naprostý minimum. 95% provozu je na palubě pohodička a kdyby to auto bylo líp odhlučněný, tak to nikdo neřeší, tady vidím největší fail. A kdybys ten motor neslyšel vůbec, tak nebudeš řešit nesoulad otáček, protože to auto jede a ani pak netušíš, v jakým režimu to jede. Tohle má Honda fakt geniálně odladěný. Plus samozřejmě spotřeba, např. i v největší dopravní špičce průjezd centrem Prahy do 5L si nedobitý Mitsu může nechat jenom zdát.

Oproti Mitsu vidím základní rozdíl v tom, že ten má na pozadí brutalně podladěnej 2.4 motor, kterej proste toci nizký otáčky jako starý americký V8. A žádná sláva to rozhodně není, kámoš po cestě s Outlenderem PHEV do Chorvatska řekl, že nikdy více a to normálně jezdí Vitem/Vianem (Outlendr je manželky)... Mrk Spotřeba v hybridnim režimu 9-10L, tj. bez dobíjení ekonomickej nesmysl...

Jinak mám s HR-V e:HEV najeto zatím jen 2k km, nicméně už si troufám říct, že vím, o čem píšu Mrk
Předpokládám, že hybrid si člověk kupuje mj. s ohledem na režim, v jakym ho bude provozovat a ne jako ten pitomec v testu, kterej to žene po dálnici jak TDI a pak se diví, že to žere...

Takže na závěr souhlas, určitě si to před koupí projeďte, ať víte, jak to (hybrid) sedí vašemu režimu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V 3G (e:HEV 2021)
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina