Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G vs 9G vs 10G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Strana 6 z 7
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 18:15   Citovat  

hopit napsal:
Stačí se podívat na ceny ojetin a je kvalita hned vidět Velmi šťastný V případě A8G , Cr-v 3-4 běžně +100tis za benzínový motor Mrk
¨
Fakt myslíš, že cena ojetiny odráží kvalitu motoru...? Tak to koukám!
Je mnoho důvodů, proč je diesel cenově níž, než benzín. Třeba DPF před smrtí a snaha se takového auta zbavit jako voňafky po důchodci, co s tím jezdil jen na hřbitov...Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 18:23   Citovat  

willothewisps napsal:
No jako já vím, že kdybych byl čistý praktik, je tohle ta správná volba - z autorizáku nejspíš vykoupená na protiúčet, atmosféra, kombi atd. Ale nemůžu za to, že 10g vypadá jako z manga/anime, kvůli čemu racio moc nefunguje.

Docela by mě zajímalo, co bude mít vyšší tržní cenu nějakých 6-10 let ode dneška (pokud se udrží motor atd). Mám pocit, že ty 1.8 touringy budou docela rarita.

Tohle moc nechápu. Nakonec budeš vybírat tak dlouho, až přebereš...

Toureři jsou rarita už teď. Pravidelně se setkávám s pohledy ostatních, co že je to za auto. Tourer má snad jedinou vadu, mdlá dynamika atmosféry kolem provozních otáček (2000-2500). Nahoře to jede slušně, ale zase je to kravál.
Tourer je praktičtější, než C10G. Spotřeba 1.8 a 1.0 +/- stejná, u obou hodně záleží na řidiči a trase jízdy.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 18:25   Citovat  

willothewisps napsal:
No jako já vím, že kdybych byl čistý praktik, je tohle ta správná volba - z autorizáku nejspíš vykoupená na protiúčet, atmosféra, kombi atd. Ale nemůžu za to, že 10g vypadá jako z manga/anime, kvůli čemu racio moc nefunguje.

Docela by mě zajímalo, co bude mít vyšší tržní cenu nějakých 6-10 let ode dneška (pokud se udrží motor atd). Mám pocit, že ty 1.8 touringy budou docela rarita.

Tohle moc nechápu. Nakonec budeš vybírat tak dlouho, až přebereš...

Toureři jsou rarita už teď. Pravidelně se setkávám s pohledy ostatních, co že je to za auto. Tourer má snad jedinou vadu, mdlá dynamika atmosféry kolem provozních otáček (2000-2500). Nahoře to jede slušně, ale zase je to kravál.
Tourer je praktičtější, než C10G. Spotřeba 1.8 a 1.0 +/- stejná, u obou hodně záleží na řidiči a trase jízdy.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 19:16   Citovat  

piskot napsal:
¨
Fakt myslíš, že cena ojetiny odráží kvalitu motoru...? Tak to koukám!
Je mnoho důvodů, proč je diesel cenově níž, než benzín. Třeba DPF před smrtí a snaha se takového auta zbavit jako voňafky po důchodci, co s tím jezdil jen na hřbitov...Úsměv

Rozdíl v ceně je dán pouze motorem a rizikem drahých oprav , DPF dokáže neskutečně otrávit život , ale je tam spousta dalších možných investic. Vlastnil jsem idtec i ictdi , Honda diesel u mě definitivně skončil s příchodem DPF sopťa sopťa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Ivoč je teď offline  Ivoč
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 19:31   Citovat  

Ne že by DPF v C10G nebyl, jen se jinak jmenuje(GPF) a je tam tuším od r.v. 07/2018
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 21:21   Citovat  

Ivoč napsal:
Ne že by DPF v C10G nebyl, jen se jinak jmenuje(GPF) a je tam tuším od r.v. 07/2018

Ten vypadá zatím OK Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.7.2021 , 22:07   Citovat  

hopit napsal:
Rozdíl v ceně je dán pouze motorem a rizikem drahých oprav , DPF dokáže neskutečně otrávit život , ale je tam spousta dalších možných investic. Vlastnil jsem idtec i ictdi , Honda diesel u mě definitivně skončil s příchodem DPF sopťa sopťa

DPF je hodně dobře vymyšlené kur.v.ítko, o tom žádná. A co jsem se dočetl, je jeho cena ve výši ojetého auta...Úsměv
Proto se nedivím, když se někdo hondáckého 2,2 diselea zbavuje i pod cenou.
   Návrat  
omega je teď offline  omega
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.7.2021 , 15:36   Citovat  

Ivoč napsal:

neni to trocha inak ?
- filter pevnych castic pre benzin je GPF - ako gasoline
- filter pevnych castic pre diesel je DPF - ako diesel

honda to ma uz aj na benzin prave od 2019 ale s tym benzinovym filtrom nie su problemy
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 5.7.2021 , 17:03   Citovat  

Když už jste zmínili GPF u 10g, jak poznám, že se vypaluje nebo že vypálit potřebuje? Mám najeto cca 17kkm (rv 2020) a nikdy jsem nezaznamenal nic, co by nasvědčovalo přítomnosti filtru...
   Návrat  
HonzaC je teď offline  HonzaC
PříspěvekZaslal: 5.7.2021 , 21:00   Citovat  

Luboun napsal:
Když už jste zmínili GPF u 10g, jak poznám, že se vypaluje nebo že vypálit potřebuje? Mám najeto cca 17kkm (rv 2020) a nikdy jsem nezaznamenal nic, co by nasvědčovalo přítomnosti filtru...

tipl bych si že nijak, aaspoň taková je moje zkušenost s DPF na 1.6 iDtec, auto má najeto cca 160 tis km (z toho 100 tis najeto mnou), ale o tom filtru doteď nijak nevím (snad jsem to teď tímto postem nezakřikl), probíhající regeneraci to nijak nesignalizuje, jen v servisu Ti jsou schopni říct z diagnostiky, kdy regenerace proběhla..
   Návrat  
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.7.2021 , 21:41   Citovat  

GPF vs. DPF

"Celý proces regenerace GPF je však v porovnání s DPF odlišný. Zatímco u dieselů bylo třeba jet po určitou dobu ustálenou rychlostí v režimu zatížení motoru, v případě benzinových agregátů (tedy GPF) naopak regeneraci vyvolá jízda bez plynu, tedy režim brzdění motorem. Základním požadavkem je totiž zajistit přísun vzduchu či přesněji kyslíku do výfukového traktu. Motor, který běží bez zatížení (tedy v režimu brzdění) svými písty stále nasává vzduch, který ovšem není zužitkován ve formě zápalné směsi, neboť v uvedeném jízdním režimu se palivo do motoru nevstřikuje. Vzduch je tak nasán do válců a následně vytlačen písty do výfukového potrubí přes otevřené výfukové ventily při výfukovém zdvihu. K zapálení usazených pevných částic tak dojde pouze kombinací teploty spalin, která musí být 400 až 700 stupňů, a přísunu vzduchu s přirozeným obsahem kyslíku dodaného motorem v režimu bez zátěže. Na rozdíl od částicových filtrů pro diesely, které využívají takzvanou aktivní regeneraci (s dodatečným přidáním paliva) si GPF vystačí s pasivní regenerací.
V praxi však mohou nastat případy, kdy řidič pojede delší dobu pod zatížením a tedy bez decelerace (ubrání plynu při současně zařazeném převodu). Jak zajistit, aby se částice z filtru vypalovaly? Na toto výrobci motorů a GPF samozřejmě také pamatují. Pokud nastane popsaný případ, dojde k nastavení režimu takzvané nucené regenerace. V tomto případě dojde ke zvýšení teploty spalin opožděným zážehem na svíčce a zároveň přechodem motoru na spalování chudé zápalné směsi s výrazným přebytkem vzduchu. Toho tak může být v motoru klidně sedmkrát více než při stechiometrickém směšovacím poměru, kdy na 14,7 kg vzduchu připadá 1 kg benzinu."
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 6.7.2021 , 5:10   Citovat  

Díky, vyčerpávající...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.7.2021 , 8:15   Citovat  

HonzaC napsal:
tipl bych si že nijak, aaspoň taková je moje zkušenost s DPF na 1.6 iDtec, auto má najeto cca 160 tis km (z toho 100 tis najeto mnou), ale o tom filtru doteď nijak nevím (snad jsem to teď tímto postem nezakřikl), probíhající regeneraci to nijak nesignalizuje, jen v servisu Ti jsou schopni říct z diagnostiky, kdy regenerace proběhla..

By bylo špatný, kdyby to za těch pár let nevychytali...Úsměv

Ovšem pro ty první honďácký 2.2 nafťáky byl náhradní DPF filtr bratru za 100 tis. Kč...
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.7.2021 , 8:55   Citovat  

Luboun napsal:
Díky, vyčerpávající...

Mimochodem ten gpf filtr ma vypalovat mnohem casteji nez dpf, myslim kazdych 300km.

Prodejce mi tvrdil ze vydrzi celou zivotnost auta, jinak aktualni cena gpf filtru v roce 2018 mela byt kolem 40tisic.
   Návrat  
HonzaC je teď offline  HonzaC
PříspěvekZaslal: 6.7.2021 , 12:06   Citovat  

piskot napsal:
By bylo špatný, kdyby to za těch pár let nevychytali...Úsměv

Ovšem pro ty první honďácký 2.2 nafťáky byl náhradní DPF filtr bratru za 100 tis. Kč...

jo to určitě, u těch 2.2 s nima byly prý dost problémy a cena nového nesmyslná, i v otázce ceny nového se Hondě podařil velký skok vpřed, v době když jsem auto kupoval (4 roky zpět) přišel nový DPF na 16k Kč (byla to jedna z prvních věcí, co jsem před koupí zjišťoval, jelikož DPF byl tehdy velký strašák i pro mě), a i 16k samozřejmě není málo, ale není to likvidační jako 100k u předchozích motorů, navíc i ta funkčnost se výrazně zlepšila, takže s nimi nějaký větší problémy údajně nejsou..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.7.2021 , 21:16   Citovat  

gregy4 napsal:
Mimochodem ten gpf filtr ma vypalovat mnohem casteji nez dpf, myslim kazdych 300km.

Prodejce mi tvrdil ze vydrzi celou zivotnost auta, jinak aktualni cena gpf filtru v roce 2018 mela byt kolem 40tisic.

Takže 200tis.km... svatoušek
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.7.2021 , 9:55   Citovat  

Hellborn napsal:
Takže 200tis.km... svatoušek

To je podle smajlíka špatně...? Tak to koukám!
13 - 15 let podle ročního nájezdu, to už budou spalováky dávno zakázaný (ehm, zakázaný bude prodej benzínu a nafty, přeci si nedovolí zakázat auta, že) a budeme tu bzučet elmobilama...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 7.7.2021 , 13:06   Citovat  

Já nejezdím každý den a i tak mám nájezd cca 30tis.km za rok... Takže za +/- 6let by tam těch 200tis. mohlo být...
   Návrat  
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 8:47   Citovat  

Jsem dneska nechal svého tourera v hondě na servis a půjčil jsem si od nich 10G 1,0. Byl jsem na to hodně zvědavý. Projel jsem to zatím jen 14km do práce a musím říct, že to nejede vůbec špatně. Zajímalo by mě to, kolik si to veme na dálnici, když se to musí trošku vytočit. Ale dynamika motoru slušná. Jak jsem tyto litrové motory odsuzoval, tohle bych si nebál koupit jako nové. Ted jde o to, kolik ten motor zvládne. A taky jak je to spolehlivé. Máte někdo zkušenost po pár tisících? Tento co mám já, má nalítáno 46000. Co mě zaskočilo, je kvalita materiálu v interiéru. Je to proti mému bytelnému toureru 9G takové levně působící.
   Návrat  
wartas je teď offline  wartas
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 12:06   Citovat  

mfojtik napsal:
Jsem dneska nechal svého tourera v hondě na servis a půjčil jsem si od nich 10G 1,0. Byl jsem na to hodně zvědavý. Projel jsem to zatím jen 14km do práce a musím říct, že to nejede vůbec špatně. Zajímalo by mě to, kolik si to veme na dálnici, když se to musí trošku vytočit. Ale dynamika motoru slušná. Jak jsem tyto litrové motory odsuzoval, tohle bych si nebál koupit jako nové. Ted jde o to, kolik ten motor zvládne. A taky jak je to spolehlivé. Máte někdo zkušenost po pár tisících? Tento co mám já, má nalítáno 46000. Co mě zaskočilo, je kvalita materiálu v interiéru. Je to proti mému bytelnému toureru 9G takové levně působící.

Zkusim trosku shrnout strucne sve zkusenosti s litrem. Mam ho 3 roky, najeto necelych 70tkm, pekne v komfortu za 400 od bartyzala. Davat za to vic nebo kupovat ojety bez zaruky nema moc smysl.

Motor je dostatecny na kazdy den, neni to extra zabava, ale slouzi dobre. Nez se preplni, tak je ta kultura chodu absolutne hrozna, uz mi to zacina trosku vadit. Porovnal bych to k mlynku na kafe. Vibrace se nastesti nikde dovnitr neprenasi, ale je to takovy ratlik a prisernym zvukem a turbo kopancem. Ze zacatku to clovek moc nevnima, ale zacne to vadit dost po delsi dobe, na to pozor. Jak se motor preplni, je to uplne neco jineho, neco jak sestivalec bez turba. Obcas se mi motor zda naladovy, ze se mu nekdy chce a nekdy ne a je to znat. Asi je hodne citlivy na venkovni teplotu, vlhkost a palivo, nedokazu si to vysvetlit, obcas je to sileny astmatik a zhluboka se nadechuje, jindy jede jak z praku. Na dalnici to zere kolem peti litru standartne pri 136 tacho, rekl bych ze 5.5 mam ted dlouhodobe, v kombu s jezdenim po meste mam 6.8 od novoty v podstate stale. Paradoxne ty dalnice mu slusi nejvic, ustalena rychlost na tempomatu. Akorat clovek nesmi byt liny si obcas podradit a trosku tomu pomoct. Ne ze by nezrychloval na vyssi stupen, ale z logiky veci se to tomu malemu motoru nelibi.

Material je pry v porovnani s minulosti hrozny, setri se vsude. Sedel jsem i v mercedesu a bmw v dane tride a neni to o moc lepsi. Znamy ma superba noveho fullera a je nestastny. Je to vsude stejne.

Spolehlivost je otaznik, jsou tam nejake mouchy a par tech aut uz zdechlo na rozvodech. Jinak to dost mozna bude dobre udelany motor. Problem bych videl do budoucna v servisovatelnosti a dostupnosti dilu, tim ze motor uz v eu zariznou a moc jich nejezdi. Opravy cehokoliv budou zbytecne drahe, kvuli rozvodum je potreba vykuchat cele auto. Je to jednoznacne eko vymysl, je verejne znamo, ze vyvoj tohodle trpaslika vzal z rozpoctu vic jak ta 1.5 ktera je fantasticka. Jsem spokojeny, ale to co to stoji ted bych nedal a vzal jetou 1.5, kterych uz par v inzerci sviti.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 12:18   Citovat  

Jinak presunuli prodej 1.0 do Asie a videl jsem ted nekde na foru nejakou kachnu, ze pry to chteji zariznout i tam. Takze tohle se proste hodne moc nepovedlo.

Ceho bych se bal do budoucna pro soucasne zajmece:

Rozvody - udajne spatne resene uz z tovarny u prvnich snad dvou rocniku, pry pomaha menit casteji olej, ale tim se vlastne ten problem jen oddaluje, servisni interval brzo ve 120tkm a prace to bude velice draha, 30 tisic a vic, franta v horni dolni to rozhodne nevymeni a ani bych nesazel na ten autorizak, ze budou v tomhle mistri, protoze tech aut se bude delat malo a budou se holt po letech potkavat a srotovat (vyhoda pro majitele sportu, bude dost narazniku, zrcatek, dveri a kapot na pripadne opravy Mr. Green )
Turbo - nejde repasovat, je malinke, hodinarska prace, meni se za novy dil, bude stat urcite 50 tisic
Vstriky - je to DI, takze to proroste karbonem chte nechte a bude to draha legrace, nekdo tu kdysi davno postoval cenu jednoho vstriku na wartase a bylo to snad kolem 500 euro, ale to nechci kecat, kdyzak me opravte
Motor celkove - je dost mozne se to proste po zaruce udetonuje, to se nevi cas ukaze Mr. Green
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 12:51   Citovat  

mfojtik: máme 1.5, takže na motor jsou tu povolanější, ale k interiéru: ano, je to krok zpátky. U 10G všechny peníze na vývoj sežrala nesmyslná a zbytečná elektronika a k tomu se ještě přidal ekofašismus, takže jakýkoliv extra materiál (tlumení apod.) by byl pro Hondu špatný a tak to stojí za houby. Dá se na to zvyknout, mě ze začátku vyloženě vadilo obložení A-sloupku, to je jak ze Dacie, ale časem to člověk nevnímá. Design jako takový je lepší než 9G, palubku neolizuju, takže to neřeším. Vadily mi sedačky (materiál horší než 9G) a nic moc není ani loketka (šmirgl stovka). Ve finále ale člověk většinou nejezdí nahej a sedačky jsou pokud jde o pohodlí dostatečné (na naše účely, auto je drahé polovičky na ježdění kolem komína), takže si nestěžuju.

Co mi vadilo o dost víc je odhlučnění, které je mizerné a audio, které ač papírově lepší než v 9G, hrálo špatně. Takže ač na 9G jsem nic dělat nemusel, 10G jsem nechal komplet odhlučnit a vyměnit repro. Je to lepší, ale pořád to není úplný zázrak (líp to hraje na vyšší hlasitost, kterou ale moc neprožívám a spíš bych ocenil kvalitní poslech při nižším volume). Chtělo by to vyměnit i hlavní jednotku, ale zas tak špatné, aby mi to za to stálo, to není a přecejen s tím toho najezdím míň než se svým autem (tj. být to moje hlavní, možná by to výměnou skončilo).

Když k tomu přidám dnešní cenu 1.0 a potenciální problémy, tak představa, že tento DoDo (dodělej doma) styl budu aplikovat i na něj je neslučitelná s očekáváním (poměrově by náklady na tlumení a repro byly vyšší než u 1.5t).

Osobně bych si ojeté nekoupil ani 1.0, ani 1.5, protože obojí je to háklivé na zacházení a olej. Jasně, že mít rozpočet pod tím, co je na novou 1.5 nutné, musel bych se s tím nějak poprat, ale je dost možné, že v takovém případě bych holt Hondu neměl. Hodí se pochopitelně auto, které prodává někdo z blízkého okolí a kde má člověk slušnou jistotu, že to není vylítané. To už si ale musí srovnat každý sám, kde má priority. Bohužel, líp už bylo, naopak bude jen hůř, zvlášť, pokud to po volbách vezmou do ruky mladí nadějní (eko)fašouni s černou vlajkou.
   Návrat  
mfojtik je teď offline  mfojtik
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 13:25   Citovat  

wartas napsal:
Zkusim trosku shrnout strucne sve zkusenosti s litrem. Mam ho 3 roky, najeto necelych 70tkm, pekne v komfortu za 400 od bartyzala. Davat za to vic nebo kupovat ojety bez zaruky nema moc smysl.

Motor je dostatecny na kazdy den, neni to extra zabava, ale slouzi dobre. Nez se preplni, tak je ta kultura chodu absolutne hrozna, uz mi to zacina trosku vadit. Porovnal bych to k mlynku na kafe. Vibrace se nastesti nikde dovnitr neprenasi, ale je to takovy ratlik a prisernym zvukem a turbo kopancem. Ze zacatku to clovek moc nevnima, ale zacne to vadit dost po delsi dobe, na to pozor. Jak se motor preplni, je to uplne neco jineho, neco jak sestivalec bez turba. Obcas se mi motor zda naladovy, ze se mu nekdy chce a nekdy ne a je to znat. Asi je hodne citlivy na venkovni teplotu, vlhkost a palivo, nedokazu si to vysvetlit, obcas je to sileny astmatik a zhluboka se nadechuje, jindy jede jak z praku. Na dalnici to zere kolem peti litru standartne pri 136 tacho, rekl bych ze 5.5 mam ted dlouhodobe, v kombu s jezdenim po meste mam 6.8 od novoty v podstate stale. Paradoxne ty dalnice mu slusi nejvic, ustalena rychlost na tempomatu. Akorat clovek nesmi byt liny si obcas podradit a trosku tomu pomoct. Ne ze by nezrychloval na vyssi stupen, ale z logiky veci se to tomu malemu motoru nelibi.

Material je pry v porovnani s minulosti hrozny, setri se vsude. Sedel jsem i v mercedesu a bmw v dane tride a neni to o moc lepsi. Znamy ma superba noveho fullera a je nestastny. Je to vsude stejne.

Spolehlivost je otaznik, jsou tam nejake mouchy a par tech aut uz zdechlo na rozvodech. Jinak to dost mozna bude dobre udelany motor. Problem bych videl do budoucna v servisovatelnosti a dostupnosti dilu, tim ze motor uz v eu zariznou a moc jich nejezdi. Opravy cehokoliv budou zbytecne drahe, kvuli rozvodum je potreba vykuchat cele auto. Je to jednoznacne eko vymysl, je verejne znamo, ze vyvoj tohodle trpaslika vzal z rozpoctu vic jak ta 1.5 ktera je fantasticka. Jsem spokojeny, ale to co to stoji ted bych nedal a vzal jetou 1.5, kterych uz par v inzerci sviti.

Toho zvuku jsem si taky všiml. Zapomněl jsem to tu napsat. Nelíbí se mi. Už od nízkých otáček. Je to takový zvláštní "nedospělý" zvuk. Jakoby hračka. Ale zase pro jízdu co jsem s tím jel, naprosto dostačující. Je to rozhodně svižnější než moje 1.8 atmo. Píšeš drahé rozvody, ono to nemá řetěz? Tak to koukám!
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 13:48   Citovat  

Ten zvuk po tom boostu a odfukovani jak je motor preplneny me pak naopak bavi. Nema to retaz. Tam asi vzhledem k povaze trivalce jako vyklepaneho ratlika se reztizek konstrukcne ani nehodi. Vyresili to mokrym remenem po vzoru psa a fordu ale nepoucili se z problemu ktere zminovani jiz meli v minulosti. U konkurecne jsou intervaly vymen ponekud nafouknutejsi a koresponduji s prumernym najezdem a starim auta cloveka co si koupi zakladni motorizaci, tudiz to pravdepodobne za celou zivotnost auta ani nebude resit. Moje teorie je takova, ze s tim honda mela problemy uz behem testovani, tak to preventivne zkratila na 120tkm ale rozvody jsou resene zapouzdrenim do motoru a musi cely ven kdyz se to bude menit. Na to samozrejme dealer neupozorni, kdyz ptacka lapaji pekne mu zpivaji, dily stoji na to 4 tisice ale auto je rozdelane na tri dny na dilne. Na jarove dokonce dodnes tvrdi ze s rozvody problemy nejsou a vymena urcite nebude stat k 30 tisicum ale podstatne mene. Zajimavy experiment je jiz zminovana 1.0 po vymene motoru, kde se majitel na rozvody vykaslal a potkalo se to az ve 152tkm, takze tam nejaka rezerva jiste bude.
   Návrat  
pitbuell je teď offline  pitbuell
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 15:38   Citovat  

wartas to nás čeká budoucnost Úsměv Stím turbem jeto celkem pruser nedodavají se samostatné díly KO Pak se nedivím že všeci okolo jedině Koncern....
Mechanici z garáži natom neudělají nic už jen lehká odchylka na rozvodech a motor ,,nefunguje,, interval 120Tkm na řemenu je normální... horší je že se spíš pak doporučuje jen 6 let u dalších rozvodu teda nevim jak honda prostě díly na opravy už asi nejsou to co prvovýroba a opotrebení na ozubení atd..... Prostě dneska auto do 150TKM a radeji nové......
NO že rozvody vydržely 150Tkm ono stařím se ta rezerva z menší a za 10let tech 120 bude až až....
mě na koncernu měnily rozvody jsou tam dva řemeny a na pripravku byla je vule a proste to nejelo až daly pripravek mikro vuli na druhou stranu tak to zase fičelo i mechanici nechapali, prostě dnes je vše moc sofistikované... a pomalu skoleni i na výmenu žarovky
a rozvodu u vartase se bojím no snad se stím pak v autorizaku poradí ja si H vybral jako že bych umi eventuelně zustal ale nevím možná pristě radeji činské volvo v kombiku pořádnej výtlem uvidise co bude.....jinak 11 doma schválena ženou Úsměv
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 16:40   Citovat  

pokud auto vydrzi 350tkm, tak s rozvodama za 30 a turbem za 50 nemam problem a budu to brat jako spotrebacek Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.7.2021 , 20:06   Citovat  

wartas napsal:
pokud auto vydrzi 350tkm, tak s rozvodama za 30 a turbem za 50 nemam problem a budu to brat jako spotrebacek Mr. Green

O tom žádná. OK
Blbý je, že ten "balíček", co se nazývá Civic 10 G 5D s 1.0T, bratru za půl milionu, má podle všeho životnost cca. 100 tis. km.
Po tom nájezdu je to jako kdysi s nafťáky, buď utratit peníze za repasi turba, vstřiků, a já nevím čeho ještě, nebo u toho 1.0 za rozvody, a turba možná taky. Řešilo se to lovením kavek inzeráty typu "voňafka po dědovi".
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2021 , 7:12   Citovat  

Piškot: Zase nepreháněj, po 100tkm se snad mění jen rozvody, ne? Nepříjemný je, že ta výměna je s ohledem na celkem malý nájezd komplikovaná, časově náročná a tedy drahá.

Každopádně nákladově je ta 1.0T v kontrastu s atmosférou 1.8, kde jsem četl o výměně rozvodů až snad kolem 500tkm. V tu dobu by teoreticky měl 1.0T na hrbu už pátou výměnu rozvodů... A to se vyplatí.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.7.2021 , 7:39   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: Zase nepreháněj, po 100tkm se snad mění jen rozvody, ne? Nepříjemný je, že ta výměna je s ohledem na celkem malý nájezd komplikovaná, časově náročná a tedy drahá.

Ano, vypadá to, že jsou problémy s 1.0 otázkou jednotek, možná desítek případů, např. tudy odkaz
ale to je to, na co hondisti nebyli zvyklí.
Osobní příklad, viz. vlákno o A6G. Po dvaceti letech se budu muset s Acco rozloučit, protože prahy vzadu už spíš připomínají perník než železo. A dnes má xenon04 zavedenou firmu na ošetření spodku auta Úsměv , aby plechy u honďáckých aut daly alespoň deset let...
   Návrat  
willothewisps je teď offline  willothewisps
PříspěvekZaslal: 12.7.2021 , 9:14   Citovat  

piskot napsal:
Ano, vypadá to, že jsou problémy s 1.0 otázkou jednotek, možná desítek případů, např. tudy odkaz
ale to je to, na co hondisti nebyli zvyklí.
Osobní příklad, viz. vlákno o A6G. Po dvaceti letech se budu muset s Acco rozloučit, protože prahy vzadu už spíš připomínají perník než železo. A dnes má xenon04 zavedenou firmu na ošetření spodku auta Úsměv , aby plechy u honďáckých aut daly alespoň deset let...

A tam začíná a končí můj problém.
Do nového Civicu jsem teď nešel, dost peněz za motor, který - jak píšeš - asi bude pár let v pohodě, ale třeba taky ne.
U 9G Tourer už je ta cena skoro stejná.
Pak jsem došel k Accordu 8G Tourer 2.0, jenže najdi mi hezký kus bez koroze - teď jsem to tady ve vláknu Accordu řešil a raději nevzal. Buď to stojí jako novější Civic nebo je to sušenka Velmi šťastný
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 8G vs 9G vs 10G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina