Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 123 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 22:35   Citovat  

Honzek2 napsal:
musím říct že jsem ještě neměl auto které by mělo tak dlouhé převody a chvíli mi bude trvat než si na to navyknu Úsměv vychází to cca o 1 stupeň níž. Takže tam kde jsem měl dřív trojku tak u tourera mam 2 ku tam kde jsem měl 4 u tourera 3 ku a 4ku ve městě prakticky nepouziju. Velmi šťastný pokud se chci držet v 2000-3000 ot.

Píšeš, že jsi měl nějakou Hondu 1.6 VTEC. Obávám se, že i ta měla převody +/- stejné jako má C9G. Úsměv Ale pocitově líp jela, protože nebyla ještě udušená EURO5/6 nesmysly, jako je R18Z4.

Clipboard01.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Clipboard01.jpg, 126.93 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 23:19   Citovat  

piskot napsal:
Píšeš, že jsi měl nějakou Hondu 1.6 VTEC. Obávám se, že i ta měla převody +/- stejné jako má C9G. Úsměv Ale pocitově líp jela, protože nebyla ještě udušená EURO5/6 nesmysly, jako je R18Z4.

Kolik 1,6 Vtec jsi řídil ? Tvoje teorie je nesmysl.

Odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 23:37   Citovat  

piskot napsal:
Cože...?
Pokud to chápu dobře, při NEDC testu jsou pevně dané časové intervaly, a pokud je auto líné a za daný časový úsek ani nedosáhne díky mizerné akceleraci konečné rychlosti, je to pro výsledek testu buřt. Takže mizerná akcelerace, jakou R18 při ECON režimu má, může mít vliv na spotřebu měřenou podle NEDC testu.

Ano, jsou tam rychlostní úrovně, ale mezi nimi jsou pozvolné lineární přechody, kdy se zrychluje či zpomaluje. Ono to v grafu možná vypadá jako prudké změny, ale když jsem na zkušebně viděl jet NEDC maníka podle monitoru přistaveného před čelní sklo, tak to působilo opravdu hodně ukolébavě… v podstatě jen udržoval rychlost mezi dvěma tolerančními čarami, s tím že dopředu bylo hezky vidět, kdy to (rychlost) má začít stoupat a kdy klesat… NEDC se dá v pohodě zajet s opravdu jakoukoliv vzdechlinou, třeba i s dost otupělou a zpožděnou reakcí na plyn. Stejně se při NEDC akcelerátor pouze jen tak lechtá, nic do čeho by musel režim ECON nějak zasahovat/omezovat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 23:57   Citovat  

michal.t napsal:
Ano, jsou tam rychlostní úrovně, ale mezi nimi jsou pozvolné lineární přechody, kdy se zrychluje či zpomaluje. Ono to v grafu možná vypadá jako prudké změny, ale když jsem na zkušebně viděl jet NEDC maníka podle monitoru přistaveného před čelní sklo, tak to působilo opravdu hodně ukolébavě… v podstatě jen udržoval rychlost mezi dvěma tolerančními čarami, s tím že dopředu bylo hezky vidět, kdy to (rychlost) má začít stoupat a kdy klesat… NEDC se dá v pohodě zajet s opravdu jakoukoliv vzdechlinou, třeba i s dost otupělou a zpožděnou reakcí na plyn. Stejně se při NEDC akcelerátor pouze jen tak lechtá, nic do čeho by musel režim ECON nějak zasahovat/omezovat.

OK Díky.
Z tohohle je fakt nejspíš jedno, zda to normovali s ECON nebo ne.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 0:21   Citovat  

hopit napsal:
Kolik 1,6 Vtec jsi řídil ? Tvoje teorie je nesmysl.

O co ti jde...?
Dáš sem odkaz na 7 let starý "test", kde o motoru jasně říká, že je uškrcený kvůli EURO, což jsem i sám napsal,
A že je podle Koubka převodovka dlouhá? Ani se nenamáháš sem dát TTD jiných hondích převodovek, třeba z C8G nebo C7G, ahned, že cancám nesmysly.
Napsal jsem obvykle, ani nevíme, jakou Hondu 1.6 VTEC Honzek2 měl, ale nevěřím, dokud neuvidím opak, že měl nějakou axtra jinou převodovku.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 0:23   Citovat  

Pro představu, převodové poměry 20 let a 30 let naazpátek.

Clipboard03.jpg

Clipboard03.jpg, 123.55 kB

Clipboard04.jpg

Clipboard04.jpg, 64.54 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 0:31   Citovat  

piskot napsal:
O co ti jde...?
Dáš sem odkaz na 7 let starý "test", kde o motoru jasně říká, že je uškrcený kvůli EURO, což jsem i sám napsal,
A že je podle Koubka převodovka dlouhá? Ani se nenamáháš sem dát TTD jiných hondích převodovek, třeba z C8G nebo C7G, ahned, že cancám nesmysly.
Napsal jsem obvykle, ani nevíme, jakou Hondu 1.6 VTEC Honzek2 měl, ale nevěřím, dokud neuvidím opak, že měl nějakou axtra jinou převodovku.

Diskuze? Několik let jsem vlastnil C9G 1,8 i všechny předešlé 1,6 od C4G po C7G , takže nepotřebuji žádné tabulky , abych věděl co je realita a nesmysl Mrk Když tak miluješ tabulky , ukaž jak je ten motor uškrcený ve srovnání s C8G. Já si to vůbec nemyslím . Dynamiku ztratil hlavně kvůli dlouhé převodovce , přesně jak popsal Koubek .
   Návrat  
Honzek2 je teď offline  Honzek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 7:40   Citovat  

piskot napsal:
tehdy jsem jezdil jako závodník Úsměv vytáčel jsem podstatně víc. Spotřeba mi byla u prde**. Velmi šťastnýVelmi šťastný také jsem za ty 4 roky co jsem ji měl nezjistil průměrnou spotřebu Velmi šťastný tehdy jsem měl jiné priority a auto sloužilo k jinému účelu. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 8:03   Citovat  

piskot napsal:
O co ti jde...?
Nemá smysl se tu přít o tom jakou kdo měl převodovku... Já tehdy jezdil úplně jinak takže sloužilo jinému účelu. Teď jezdím klidněji ale i tak rád sportovně... Ale už to tolik nevytacim jako dříve... Jinak měl jsem Hondu civic 1,6 vtec 93 rok 92 kw big tube sání supersprint svody i výfuk..
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 11:55   Citovat  

Honzek2: jen přispěju k té spotřebě - minimální použitelné otáčky jsou 1800, takže po rovině na 4 ve městě při nějakých 55-60 tacho proč ne. Nějaké kopce, prudší zrychlování atd. z těchto otáček je ale huntování motoru a nárůst spotřeby, takže je lepší podřadit.

Dojíždění na křižovatky pochopitelně nejlépe se zařazenou rychlostí a vyřadit jen když to jinak nejde. Stále je to ekonomičtější než nevyřadit a šlapat na plyn.

PP ukazuje spotřebu na 0.1 přesně (za 4 roky jen myslím jednou byla odchylka větší, jinak vždy buď zcela přesně nebo plus mínus 0.1). Naopak dojezd je haluz, která záleží na mnoha faktorech (předchozí průměr, aktuální průměr atd.), na to se nedívej vůbec jako na směrodatný údaj, to je jen hrubě orientační.

My jezdili s C9G dlouhodobě za 6.4, ale většina mimo město. 10 je dle mého zcela mimo mísu, pokud nemáš extrémně specifický styl nebo profil trasy (3 km z domu do práce, cestou 5x semafor apod.). Na spritmonitoru ze 191 aut (C9G 1.8 MT) jen 2 mají přes 9. Se svou spotřebou jsi tedy naprostá výjimka a buď děláš něco špatně, nebo něco dělá špatně auto (málo pravděpodobné i dle toho, že jsi nuloval spotřebu předchozího majitele, která byla 7.1) nebo holt trasa, případně kombinace trasy a stylu jízdy.

Osobně si nedovedu přes 10 vůbec představit, za celou dobu jsme jednou měli přes 7 a to byla úplně první nádrž v mrazu po vyzvednutí auta u dealera, pak už nikdy.

Tj. neboj, časem budeš jezdit přesně jak jsi čekal těch 8-9 a nemá cenu se plašit kvůli prvním pár km Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 13:06   Citovat  

skyline: no tak už dlouhodobě jezdí za 7.3l (stejně jako C8g)... Se stydím Ale z velké části to je krátké trasy a přes kopec, takže prvních 3-5km se škrábe nahoru... Swift 1.2 na těhle trasách jezdil za 6,4l... Accorda jsem na takhle krátké radši ani nepoužíval.. Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 15:45   Citovat  

Jen kdyby to někoho zajímalo – spotřeby, které jsem kdysi na Toureru zkoušel měřit, při 50 km/h tachometrových:

Na trojku: 5,35 l/100 km
Na čtyřku: 4,85 l/100 km
Na pětku: 4.40 l/100 km
Na šestku: 4.15 l/100 km

Měřeno vždy na stejném cca kilometrovém úseku, zahřátý motor, stálá tachometrová rychlost udržována limiterem, spotřeby jsou vždy průměrem jízd v obou směrech (pro vyloučení vlivu nepatrných stoupání a větru). Vše dle palubního počítače samozřejmě.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 17:40   Citovat  

skyline napsal:
Honzek2: jen přispěju k té spotřebě - minimální použitelné otáčky jsou 1800, takže po rovině na 4 ve městě při nějakých 55-60 tacho proč ne. Nějaké kopce, prudší zrychlování atd. z těchto otáček je ale huntování motoru a nárůst spotřeby, takže je lepší podřadit.

Dojíždění na křižovatky pochopitelně nejlépe se zařazenou rychlostí a vyřadit jen když to jinak nejde. Stále je to ekonomičtější než nevyřadit a šlapat na plyn.

PP ukazuje spotřebu na 0.1 přesně (za 4 roky jen myslím jednou byla odchylka větší, jinak vždy buď zcela přesně nebo plus mínus 0.1). Naopak dojezd je haluz, která záleží na mnoha faktorech (předchozí průměr, aktuální průměr atd.), na to se nedívej vůbec jako na směrodatný údaj, to je jen hrubě orientační.

My jezdili s C9G dlouhodobě za 6.4, ale většina mimo město. 10 je dle mého zcela mimo mísu, pokud nemáš extrémně specifický styl nebo profil trasy (3 km z domu do práce, cestou 5x semafor apod.). Na spritmonitoru ze 191 aut (C9G 1.8 MT) jen 2 mají přes 9. Se svou spotřebou jsi tedy naprostá výjimka a buď děláš něco špatně, nebo něco dělá špatně auto (málo pravděpodobné i dle toho, že jsi nuloval spotřebu předchozího majitele, která byla 7.1) nebo holt trasa, případně kombinace trasy a stylu jízdy.

Osobně si nedovedu přes 10 vůbec představit, za celou dobu jsme jednou měli přes 7 a to byla úplně první nádrž v mrazu po vyzvednutí auta u dealera, pak už nikdy.

Tj. neboj, časem budeš jezdit přesně jak jsi čekal těch 8-9 a nemá cenu se plašit kvůli prvním pár km Úsměv
Jo nejspíše to bude mnou. Teď už auto držím ve vyšších otáčkách a stačí si jenom připomínat že tam kde jsem byl zvyklý na nějaký rychlostní stupeň musím dát o stupeň nižší rychlost. Úsměv OK
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 17:43   Citovat  

michal.t napsal:
Jen kdyby to někoho zajímalo – spotřeby, které jsem kdysi na Toureru zkoušel měřit, při 50 km/h tachometrových:

Na trojku: 5,35 l/100 km
Na čtyřku: 4,85 l/100 km
Na pětku: 4.40 l/100 km
Na šestku: 4.15 l/100 km

Měřeno vždy na stejném cca kilometrovém úseku, zahřátý motor, stálá tachometrová rychlost udržována limiterem, spotřeby jsou vždy průměrem jízd v obou směrech (pro vyloučení vlivu nepatrných stoupání a větru). Vše dle palubního počítače samozřejmě.
Tady z toho bych pochopil že čím menší ot. Tim menší spotřeba při předpokladu stále rychlosti.
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 22:14   Citovat  

Honzek: po cca 110 tis. km s 1.8 Tourerem. Jezdil jsem hodne mesto a dalnice (prevazne 135 tacho) a dlouhodoba kombinovana byla 6,9. a to me obcas bavilo priblizit se k omezovaci a jsem spise rychlejsi nez ostatni. Kdyz se jelo pianko, dalo se jet i mezimesto za 5,4, ale to uz byla nuda, za 6,2 to byla takova normalni jizda.

Tak tu spotrebu posuzuj az po delsim najezdu.

Co se tyce dojezdu, on je hodne ovlivnitelny aktualni jizdou. Dej si 30km stopadesatkou na dalnici a uvidis, ze se ti dojezd vyrazne zkrati. Naopak, dej si dlouhy pozvolny sjezd, lechtej sestku a zase se ti prodlouzi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 10.12.2020 , 22:27   Citovat  

cport napsal:
Honzek: po cca 110 tis. km s 1.8 Tourerem. Jezdil jsem hodne mesto a dalnice (prevazne 135 tacho) a dlouhodoba kombinovana byla 6,9. a to me obcas bavilo priblizit se k omezovaci a jsem spise rychlejsi nez ostatni. Kdyz se jelo pianko, dalo se jet i mezimesto za 5,4, ale to uz byla nuda, za 6,2 to byla takova normalni jizda.

Tak tu spotrebu posuzuj az po delsim najezdu.

Co se tyce dojezdu, on je hodne ovlivnitelny aktualni jizdou. Dej si 30km stopadesatkou na dalnici a uvidis, ze se ti dojezd vyrazne zkrati. Naopak, dej si dlouhy pozvolny sjezd, lechtej sestku a zase se ti prodlouzi.
Vim ze to auto je super... Jen mi trochu vyděsila ta spotřeba protože jsem všude slyšel že ať se lidi snaží sebevíc přes 8 litru jim to nežere ani městem ostřejší jízdou... Tak když jsem viděl jak mi to vychází tak jsem to nedokázal pochopit... Teď na to kašlu snažím se nepodtacet a nekoukam na spotřebu... Dal jsem si místo toho rádio Úsměv a uvidím po ujeté nádrži. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2020 , 17:59   Citovat  

Možná si budete myslet že si už vymýšlím Velmi šťastný ale příjde mi že jde hodně špatně řadit z 2 ky na 1 ku ... opravdu to vůbec nejde snadno a jako by se rychlost zadrhávala ... avšak jinak všechny převody jdou v pohodě... Tak se chci zeptat jestli s tím taky někdo neměl problém ?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.12.2020 , 18:08   Citovat  

Honzek2 napsal:
Možná si budete myslet že si už vymýšlím Velmi šťastný ale příjde mi že jde hodně špatně řadit z 2 ky na 1 ku ... opravdu to vůbec nejde snadno a jako by se rychlost zadrhávala ... avšak jinak všechny převody jdou v pohodě... Tak se chci zeptat jestli s tím taky někdo neměl problém ?

Tady najdeš odpověď : tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.12.2020 , 18:17   Citovat  

hopit napsal:
Tady najdeš odpověď : tudy odkaz
Děkuji pročtu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2020 , 1:55   Citovat  

Honzek2 napsal:

Když tak objevuješ, co auto umí, zkoušel jsi už za jízdy zařadit zpátečku místo šestky...? Velmi šťastný
Přiznám se, že jsem musel přemýšlet, kdy jsem potřeboval přeřadit ze dvojky na jedničku za běžného provozu v ČR... Nic. Ani letní kopce na Šumavě, ani stoupání z Jáchymova na Klínovec, kde pár vraceček je.
Za mě je dvojka natolik "v pohodě", že rozjede auto i z hodně nízkých otáček. Když mám pocit, že potřebuju přeřadit na jedničku, už většinou stojím...Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2020 , 13:08   Citovat  

piskot napsal:
Když tak objevuješ, co auto umí, zkoušel jsi už za jízdy zařadit zpátečku místo šestky...? Velmi šťastný
Přiznám se, že jsem musel přemýšlet, kdy jsem potřeboval přeřadit ze dvojky na jedničku za běžného provozu v ČR... Nic. Ani letní kopce na Šumavě, ani stoupání z Jáchymova na Klínovec, kde pár vraceček je.
Za mě je dvojka natolik "v pohodě", že rozjede auto i z hodně nízkých otáček. Když mám pocit, že potřebuju přeřadit na jedničku, už většinou stojím...Úsměv

U mě naopak přichází podřazování na jedničku celkem často – typicky v nepřehledných uličkách s předností zprava… tam se do křižovatky potřebuji nasunout opravdu krokem, jinak je to o čumák… a pokud je dojezd do takové křižovatečky navíc ještě ve stoupání, nechávat tam dvojku by bylo opravdu trápení motoru či spojky.
Zvykl jsem si řadit jedničku o trochu dřív, s tím že ji tam tlačím opravdu jen mírně a radši o chvilku déle počkám, než to synchrony zpracují.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 12.12.2020 , 17:41   Citovat  

michal.t napsal:
U mě naopak přichází podřazování na jedničku celkem často – typicky v nepřehledných uličkách s předností zprava… tam se do křižovatky potřebuji nasunout opravdu krokem, jinak je to o čumák… a pokud je dojezd do takové křižovatečky navíc ještě ve stoupání, nechávat tam dvojku by bylo opravdu trápení motoru či spojky.
Zvykl jsem si řadit jedničku o trochu dřív, s tím že ji tam tlačím opravdu jen mírně a radši o chvilku déle počkám, než to synchrony zpracují.

Ale je jo, jasně že jsou situace tebou popisované. Já si je explicitně nevybavuji, zejména proto, že s řazením kvaltů u C9G nemám nejmenší problém. To co, píšeš v poslední větě, beru jako samozřejmost snad už od Š100...Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2020 , 22:33  Naposledy upravil Honzek2 dne 12.12.2020 , 22:40, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Přiznám se, že jsem musel přemýšlet, kdy jsem potřeboval přeřadit ze dvojky na jedničku za běžného provozu v ČR... Nic. Ani letní kopce na Šumavě, ani stoupání z Jáchymova na Klínovec, kde pár vraceček je.4
jo rozjede to i nízké otáčky,ale ne na 2000 ot. Kdežto když si podradis na jedničku tak tam máš ideální otáčky... A ve městě mam par takových míst. Úsměv Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.12.2020 , 22:35   Citovat  

piskot napsal:
jinak to už jsem věděl pri koupi že to má ochranu proti zařazení zpátečky za jízdy. Takhle mi to teda bylo řečeno pri koupi Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 13.12.2020 , 0:59   Citovat  

Honzek2 napsal:
jo rozjede to i nízké otáčky,ale ne na 2000 ot. Kdežto když si podradis na jedničku tak tam máš ideální otáčky... A ve městě mam par takových míst. Úsměv Velmi šťastný

Hele, když rozjede šestka auto z 50 km/h (cca. 1300 ot./min), tak matematicky to musí mít dvojka 3x snažší.
Mimochodem, těch 2000 ot./min používám při poměřování pindíků jako "startovací" otáčky.
Na dvojku za nějakým náklaďákem na přivaděči (a někdo se mi lepí na zadek), a nebo na trojku při výjezdu z obce. Zkušební dráhu mám výjezd z Ejpovic po staré na Rokycany. Druhej pindík ztrácí hlavně tím, že řadí (musí), kdežto trojka jede furt dál. Typicky křižovatka za dva, pak kolem bývalé hospody přeřadit za tři. Už se mi párkrát stalo, že pindík nechtěl z levého pruhu uhnout, tak jsem ho musel podjet zprava.
A teď kdo je větší pirát, on, že neuhne, když má povinnost, nebo já, když předjíždět zprava se nemá...?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 13.12.2020 , 11:59   Citovat  

piskot napsal:
Hele, když rozjede šestka auto z 50 km/h (cca. 1300 ot./min), tak matematicky to musí mít dvojka 3x snažší.
Mimochodem, těch 2000 ot./min používám při poměřování pindíků jako "startovací" otáčky.
Na dvojku za nějakým náklaďákem na přivaděči (a někdo se mi lepí na zadek), a nebo na trojku při výjezdu z obce. Zkušební dráhu mám výjezd z Ejpovic po staré na Rokycany. Druhej pindík ztrácí hlavně tím, že řadí (musí), kdežto trojka jede furt dál. Typicky křižovatka za dva, pak kolem bývalé hospody přeřadit za tři. Už se mi párkrát stalo, že pindík nechtěl z levého pruhu uhnout, tak jsem ho musel podjet zprava.
A teď kdo je větší pirát, on, že neuhne, když má povinnost, nebo já, když předjíždět zprava se nemá...?
To je otázka do pranice, ale ja osobně takhle také predjizdim když mě někdo nechce pustit... Sám uvolnuji levý pruh když je to možné Úsměv jinak k těm otáčkam. Neradim za 1 protože by mi scházel výkon, ale spíš abych zbytečně nepodtacel motor. Na trase kterou jezdím, mám asi 3 takové místa kde bych na 2 ku měl zbytečně malé otáčky a nepochybuji že by to 2 ka probrala,protože už jsem v těch místech jel na 2ku a v pohodě to vzala. Avšak na docela nízkých otáčkách.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2020 , 12:47   Citovat  

"Všude dobře, doma nejlíp"
Kraťoulinký úvod k obrázkům.
Jednak pozadí i-Midu, jednak ke spotřebě.

Obr1.jpg

Obr1.jpg, 299.76 kB

Obr2.jpg

Obr2.jpg, 361.65 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2020 , 12:50   Citovat  

Doma mě mimo jiné přivítala ulomená lišta B-sloupku dveří. A také lišty nové.
Mimochodem, v pátek objednáno z Anglie, v úterý už v ruce. U nás ty lišty trpěly jak u C4G, tak u A6G, a teď u C9G. V podstatě 30 let stejné hondí řešení.

Lista_zl.jpg

Lista_zl.jpg, 332.27 kB

Listy.jpg

Listy.jpg, 415.76 kB
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2020 , 19:38   Citovat  

Piškot: tu lištu utrhl vandal nebo jak se to stalo?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.12.2020 , 20:08   Citovat  

anunaki napsal:
Piškot: tu lištu utrhl vandal nebo jak se to stalo?

Ve finále drátěný plot, moje drahá polovička trochu víc otevřela dveře, špička se zasekla o oko plotu a když pak dveře zavírala - rup.
Ono už to bylo načnuté, stačí trochu zavadit o horní roh, např. rukávem bundy a horní držák lišty ve dveřích křupne. Jak jsem psal, stejná "bolest" i u C4G, tak i U Accorda. U nich jsem horejšek lišty podlepil dvousložkovým epoxidem. Tady to bylo podlepené taky, oboje dveře. Na pravé se chystám, ale tam lišta podlepená zatím drží.
Hodně mě překvapila dodací doba, v podstatě 2 pracovní dny, to klobouk dolů tedy...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 122, 123, 124 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina