Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 121, 122, 123 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 122 z 137
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 19:11   Citovat  

Zase je to tu. Soutěž, kdo dočůrá vejš. Zase jsou tu ti kluci, co na základce na záchodku si stoupali na špičky, a se svým "nádobím" dělali všelijaké kejkle, aby zeď byla mokřejší, než u toho kluka vedle... Velmi šťastný

To Honzek2: Nějak mi tu zapadlo, jak jsi se k Toureru dostal, kolik má najeto, atp. Zkoušel jsi "poladit" technické aspekty? Tzn. filtry, svíčky, co říká protokol z posledních emisí? Jasně, je chybou chovat se k atmosféře jako k dízlu, tzn. jezdit "dole", už jen pro to, že je auto zdechlé, ale fakt nic nebrání jezdit po městě na šestku, stejně jako vymést pavouky z výfuku na trojku při 140 km/h. Hoď za hlavu teď to, kolik to žere, pokud jsi zkontroloval/odstranil možné technické příčiny. Tourer není báwo, vypadá to, že se s ním musíš naučit jezdit...Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Honzek2 je teď offline  Honzek2
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 22:50   Citovat  

piskot napsal:
Zase je to tu. Soutěž, kdo dočůrá vejš. Zase jsou tu ti kluci, co na základce na záchodku si stoupali na špičky, a se svým "nádobím" dělali všelijaké kejkle, aby zeď byla mokřejší, než u toho kluka vedle... Velmi šťastný

To Honzek2: Nějak mi tu zapadlo, jak jsi se k Toureru dostal, kolik má najeto, atp. Zkoušel jsi "poladit" technické aspekty? Tzn. filtry, svíčky, co říká protokol z posledních emisí? Jasně, je chybou chovat se k atmosféře jako k dízlu, tzn. jezdit "dole", už jen pro to, že je auto zdechlé, ale fakt nic nebrání jezdit po městě na šestku, stejně jako vymést pavouky z výfuku na trojku při 140 km/h. Hoď za hlavu teď to, kolik to žere, pokud jsi zkontroloval/odstranil možné technické příčiny. Tourer není báwo, vypadá to, že se s ním musíš naučit jezdit...Úsměv
Hele moje bmw se rozpadalo a já si pročetl vše co se snad pročíst dalo. Vyšlo mi z toho že na mé krátké trasy chci benzín s nepřímým vstřikem kterej bude zábavnej,nesežere mě a jelikož plánujem rodinu tak v úvahu připadal jedině kombík. Z mých nároků vpodstatě vyšlo jen jedno auto Velmi šťastný a to byla Honda civic 1.8 vtec tourer... Navíc už jsem měl jednou hondu civic 1.6 vtec a ta byla nesrmtelná! Takže volba byla jasná, jen najít správnou nabídku ... Nakonec jsem koupil svou Hondu z autorizáku v Pardubicích a měla najeto 102 000km poslední servis cca před měsícem se zimními litými koly. Auto pečlivě servisované jenom v Hondě v pardubicích a ke všemu byli faktury. Navíc to má prodlouženou záruku 3+5 let takže stále ještě běží... A pak je tam také přípladkový defend. 8.10.2020 měněnej olejový filtr proběhla diagnostika a klasická servisní prohlídka. Vzduchový filtr měněn 15.10.2019. Svíčky neměněny.Protokol z emisí bezproblému. Jezdí někdo podle toho ekonomického podsvětlení ?
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 22:56   Citovat  

Eccon nezapínám ani na tempomat na dálnici... V sebemenším kopci zpomaluje a pak dlouho trvá než se vrátí na nastavenou rychlost, což zase na úkor spotřeby... Ble
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 23:08   Citovat  

Honzek2 napsal:
Hele moje bmw se rozpadalo a já si pročetl vše co se snad pročíst dalo. Vyšlo mi z toho že na mé krátké trasy chci benzín s nepřímým vstřikem kterej bude zábavnej,nesežere mě a jelikož plánujem rodinu tak v úvahu připadal jedině kombík. Z mých nároků vpodstatě vyšlo jen jedno auto Velmi šťastný a to byla Honda civic 1.8 vtec tourer... Navíc už jsem měl jednou hondu civic 1.6 vtec a ta byla nesrmtelná! Takže volba byla jasná, jen najít správnou nabídku ... Nakonec jsem koupil svou Hondu z autorizáku v Pardubicích a měla najeto 102 000km poslední servis cca před měsícem se zimními litými koly. Auto pečlivě servisované jenom v Hondě v pardubicích a ke všemu byli faktury. Navíc to má prodlouženou záruku 3+5 let takže stále ještě běží... A pak je tam také přípladkový defend. 8.10.2020 měněnej olejový filtr proběhla diagnostika a klasická servisní prohlídka. Vzduchový filtr měněn 15.10.2019. Svíčky neměněny.Protokol z emisí bezproblému. Jezdí někdo podle toho ekonomického podsvětlení ?

OK
Takže fakt jedině ten styl jízdy...Úsměv

Jezdí někdo podle toho ekonomického podsvětlení ?
To funguje jen při zapnutém ECONu. A zapnutý ECON je max. cesty na hřbitov nebo do Kauflandu za slevama.
Si to někdy zkus, zapnout ECON a řídívše se šipkama rádce řazení. Budeš zdatným soupeřem splašenému šneku. Třeba v tom najdeš masochistickou zálibu... Velmi šťastný
By mě zajímalo, když dělali normování spotřeby, zda ten NEDC cyklus jeli s ECON nebo bez něj...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 23:50   Citovat  

piskot napsal:
OK
Takže fakt jedině ten styl jízdy...Úsměv

Jezdí někdo podle toho ekonomického podsvětlení ?
To funguje jen při zapnutém ECONu. A zapnutý ECON je max. cesty na hřbitov nebo do Kauflandu za slevama.
Si to někdy zkus, zapnout ECON a řídívše se šipkama rádce řazení. Budeš zdatným soupeřem splašenému šneku. Třeba v tom najdeš masochistickou zálibu... Velmi šťastný
By mě zajímalo, když dělali normování spotřeby, zda ten NEDC cyklus jeli s ECON nebo bez něj...
jo máte pravdu. Asi mi bude nějakou chvilku trvat než se sziju. Abych řekl pravdu eco mě nijak neláká. Obzvlášť co jsem se snad od všech co auto testovali dozvěděl že spotřebu to reálne ani moc nesnižuje, ale auto je s tim line jako prase Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 7:21   Citovat  

Dneska ráno jsem se koukal hodně na aktuální spotřebu... Vlastně se na ni koukám teď často abych věděl jak auto žere v různých otáčkách a je tu něco co nechápu... Uz jsem se s tím setkal vícekrát kdy jedu k semaforu padne 200m přede mnou červená ja zařadím neutral a pomalu odojizdim, ale aktuální spotřeba kupodivu zmateně vyletí klidně i na maximum zustane tam třeba 1,5 sek. A pak spadne... Opravdu mi přijde jak to tak sleduji že ta aktuální spotřeba často neodpovídá a je nějakým způsobem pomatena... Je to normální?
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 7:58   Citovat  

Aaa, možná i tu bude zakopaný čokl, nebrzdíš motorem před "očekávaným zastavením" (semafor, křižovatka, přechod, z kopce...). Jistou předvídavostí srazíš určitě litr/100 km i víc. Téměř všechny moderní systémy řízení motoru totiž při jízdě se zařazenou rychlostí a nohou mimo plyn vypnou vstřikování a okamžitá spotřeba se tím pádem rovná nule.
Co jsi měl před tím za motor v tom Bávku?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 8:50   Citovat  

to Honzek2: na tu okamžitou spotřebu se vyprdni a nekoukej na to. To má vypovídající hodnotu možná tak při ustálené jízdě, ale ne při změnách otáček. Nevíš z jaké doby to průměrure a jak často je hodnota aktualizovaná, nevěřím tomu, že to měří v reálném čase.

PS: do křižovatky dobržďuj motorem a nedojížděj na neutrál, pak to nebude nic žrát.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 15:58   Citovat  

Stepa napsal:
to Honzek2: na tu okamžitou spotřebu se vyprdni a nekoukej na to. To má vypovídající hodnotu možná tak při ustálené jízdě, ale ne při změnách otáček. Nevíš z jaké doby to průměrure a jak často je hodnota aktualizovaná, nevěřím tomu, že to měří v reálném čase.

PS: do křižovatky dobržďuj motorem a nedojížděj na neutrál, pak to nebude nic žrát.

OK OK OK

To Honzek2: Jo, už v autoškole, kdybych do křižovatky nedojížděl s motorem, tak bych asi dnes jezdil na tříkolce... Velmi šťastný Ale pifko , každý má nárok jezdit, jak chce. Ono to tedy nebylo primárně motivované spotřebou, ale bezpečností.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 16:05   Citovat  

Honzek2 napsal:
Dneska ráno jsem se koukal hodně na aktuální spotřebu... Vlastně se na ni koukám teď často abych věděl jak auto žere v různých otáčkách a je tu něco co nechápu... Uz jsem se s tím setkal vícekrát kdy jedu k semaforu padne 200m přede mnou červená ja zařadím neutral a pomalu odojizdim, ale aktuální spotřeba kupodivu zmateně vyletí klidně i na maximum zustane tam třeba 1,5 sek. A pak spadne... Opravdu mi přijde jak to tak sleduji že ta aktuální spotřeba často neodpovídá a je nějakým způsobem pomatena... Je to normální?

Někde jsem zahlédl na českých auto serverech článek, proč se po vyřazení děje to s otáčkami/spotřebou. Prý je to pro to, aby se eliminovala tvorba NOxů Tourer/R18 tohle dělá standardně, kdy po vyřazení na neutrál otáčky chvíli nejen že drží, ale i vyskočí o kousek výš, aby pak sjely dolů. Na tu aktuální spotřebu nekoukej, to fakt má smysl jen při dlouhodobějším ježdění.

Za mě jsem dodnes nezkousl ten symbol benzínového stojanu. Statický "obrázek" málem přes 1/4 displeje, hrůza.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 16:31  Naposledy upravil Honzek2 dne 9.12.2020 , 16:48, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

piskot napsal:
Někde jsem zahlédl na českých auto serverech článek, proč se po vyřazení děje to s otáčkami/spotřebou. Prý je to pro to, aby se eliminovala tvorba NOxů Tourer/R18 tohle dělá standardně, kdy po vyřazení na neutrál otáčky chvíli nejen že drží, ale i vyskočí o kousek výš, aby pak sjely dolů. Na tu aktuální spotřebu nekoukej, to fakt má smysl jen při dlouhodobějším ježdění.

Za mě jsem dodnes nezkousl ten symbol benzínového stojanu. Statický "obrázek" málem přes 1/4 displeje, hrůza.
H+ Oka tak na to koukat nebudu. Každopádně ja často motorem brzdím... Snažím se všude kde to jde... Ale když je situace že vím že nedojedu k semaforu abych se nezastavil tak jsem odjížděl s neutralem... Naopak když jsem předpokládal že když budu brzdit motorem že mezitím spadne zelena tak jsem brzdil motorem...teď mimo téma. Má někdo místo aktuální spotřeby nějaký hezký obrázek? Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 16:45   Citovat  

Honzek2 napsal:
H+ Oka tak na to koukat nebudu. Každopádně ja často motorem brzdím... Snažím se všude kde to jde... Ale když je situace že vím že nedojedu k semaforu abych se nezastavil tak jsem odjížděl s neutralem... Naopak když jsem předpokládal že když budu brzdit motorem že mezitím spadne zelena tak jsem brzdil motorem...teď mimo téma. Má někdo místo aktuální spotřeby nějaký hezký obrázek?

Jasně.

PozadiBenzley.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
PozadiBenzley.jpg, 77.22 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 16:48   Citovat  

Honzek2 napsal:
H+ Oka tak na to koukat nebudu. Každopádně ja často motorem brzdím... Snažím se všude kde to jde... Ale když je situace že vím že nedojedu k semaforu abych se nezastavil tak jsem odjížděl s neutralem... Naopak když jsem předpokládal že když budu brzdit motorem že mezitím spadne zelena tak jsem brzdil motorem...teď mimo téma. Má někdo místo aktuální spotřeby nějaký hezký obrázek?

K tomu obrázku, v manuálu si najdi, jaký pixely na šířku a výšku mám mít. Co jsem zkoušel, tak je blbý, že z normální fotky vyleze něco zdeformovaného, protože ten poměr x/y je jiný. Musíš to vyřezávat.
   Návrat  
michal.t je teď offline  michal.t
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 18:30   Citovat  

piskot napsal:
OK

Hmm, to bych si i tipl, že tady na tom vůbec nezáleží – NEDC je tak líný, pozvolný a plynulý… Navíc se jede s plně nabitou baterkou, bez zapnutých spotřebičů… prostě mě nenapadá nic, na čem by tady ECON mohl něco ušetřit.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 18:58   Citovat  

michal.t napsal:
Hmm, to bych si i tipl, že tady na tom vůbec nezáleží – NEDC je tak líný, pozvolný a plynulý… Navíc se jede s plně nabitou baterkou, bez zapnutých spotřebičů… prostě mě nenapadá nic, na čem by tady ECON mohl něco ušetřit.

Té poznámce o nabité baterce moc nerozumím.
NEDC byl ještě před současným WLTP, "Od podzimu roku 2017 došlo k nahrazení jízdního cyklu NEDC pro testování spotřeby paliva a emisí nových vozů testovací metodou WLTP. V důsledku nových homologačních testů WLTP budou mít zákazníci k dispozici realističtější představu o spotřebě paliva a emisích.". Zdroj tudy odkaz
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:14   Citovat  

piskot napsal:
K tomu obrázku, v manuálu si najdi, jaký pixely na šířku a výšku mám mít. Co jsem zkoušel, tak je blbý, že z normální fotky vyleze něco zdeformovaného, protože ten poměr x/y je jiný. Musíš to vyřezávat.
Možnost custimizace té obrazovky s obrázkem asi není že ? Úsměv
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:36   Citovat  

piskot napsal:

tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:39   Citovat  

Honzek2 napsal:
Možnost custimizace té obrazovky s obrázkem asi není že ? Úsměv

Co rozumíš pojmem customizace?
Máš možnost si nahrát tři obrázky, a pak mezi nimi přepínat.
Není to tapeta jako ve Win, je to samostatná obrazovka.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:41   Citovat  

hopit napsal:
https://imidwallpapers.com/

S prominutím, fujtajbl... Ble to mi hlava nebere
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:49   Citovat  

piskot napsal:
Té poznámce o nabité baterce moc nerozumím.

No asi tak, že pokud má ECON nějaký svůj algoritmus i pro dobíjení baterky – třeba pokud by se snažil zatěžovat alternátor a dobíjet zejména při brzdění motorem (?), aby ušetřil palivo – tak při plně nabité baterce nebude mít možnost/důvod se tímto způsobem projevit.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:52   Citovat  

piskot napsal:
Co rozumíš pojmem customizace?
Máš možnost si nahrát tři obrázky, a pak mezi nimi přepínat.
Není to tapeta jako ve Win, je to samostatná obrazovka.
No jako přidat si tam třeba nějaký údaj ... Jestli tam taková možnost je... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:10  Naposledy upravil piskot dne 9.12.2020 , 20:14, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

michal.t napsal:
No asi tak, že pokud má ECON nějaký svůj algoritmus

Čirá spekulace, snad jediným potvrzeným faktem je snížení výkonu klimatizace při zapnutém ECON režimu. a samozřejmě přepnutí motoru do šnek-módu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:12   Citovat  

Honzek2 napsal:
No jako přidat si tam třeba nějaký údaj ... Jestli tam taková možnost je... Úsměv

Dle mě ne, je to jen statický obrázek. Jestli se nepletu, i stavový řádek se nezobrazuje.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:20   Citovat  

piskot napsal:
Dle mě ne, je to jen statický obrázek. Jestli se nepletu, i stavový řádek se nezobrazuje.
musím říct že jsem ještě neměl auto které by mělo tak dlouhé převody a chvíli mi bude trvat než si na to navyknu Úsměv vychází to cca o 1 stupeň níž. Takže tam kde jsem měl dřív trojku tak u tourera mam 2 ku tam kde jsem měl 4 u tourera 3 ku a 4ku ve městě prakticky nepouziju. Velmi šťastný pokud se chci držet v 2000-3000 ot.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:27   Citovat  

piskot napsal:
S prominutím, fujtajbl... Ble to mi hlava nebere

prošel jsi tisíc tapet za 10 minut? Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:32   Citovat  

piskot napsal:
Čirá spekulace, snad jediným potvrzeným faktem je snížení výkonu klimatizace při zapnutém ECON režimu. a samozřejmě přepnutí motoru do šnek-módu.

V tom případě jedině o důvod víc očekávat při NEDC stejnou spotřebu - s ECON, jako i bez něj.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:44   Citovat  

Honzek2 napsal:
musím říct že jsem ještě neměl auto které by mělo tak dlouhé převody a chvíli mi bude trvat než si na to navyknu Úsměv vychází to cca o 1 stupeň níž. Takže tam kde jsem měl dřív trojku tak u tourera mam 2 ku tam kde jsem měl 4 u tourera 3 ku a 4ku ve městě prakticky nepouziju. Velmi šťastný pokud se chci držet v 2000-3000 ot.

Pokus o sportovní jízdu znamená používat pouze 2. a 3. stupeň Velmi šťastný Tak dlouhé převody se na 1,8 atmo opravdu moc nehodí Ble
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 21:17   Citovat  

hopit napsal:
Pokus o sportovní jízdu znamená používat pouze 2. a 3. stupeň Velmi šťastný Tak dlouhé převody se na 1,8 atmo opravdu moc nehodí Ble
Jak jsem strašně za ty léta navyklej všude se vším řadit stejne stupně tak tady na to musím hodně myslet abych zbytečně nepodtacel motor Velmi šťastný Velmi šťastný jak říkám 4 do města za mě zatím bez šance Velmi šťastný vždycky automaticky preradim a pak se divím jak nízké otáčky do te 90 stupňove zatáčky na 2 ku mám.. Velmi šťastný A ono to chce dokonce jedničku Velmi šťastný první auto u kterého nemám jedničku jenom na rozjezd Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 22:27   Citovat  

hopit napsal:
prošel jsi tisíc tapet za 10 minut? Velmi šťastný

Nevím, proč bych měl ztrácet čas prohlížením něčeho, co se mi na prvních stránkách nelíbí. Takže ano, reakce na prvních "pár" obrázků, na základě shlédnutí jich si dovolím paušalizovat. To snad mohu...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 22:31   Citovat  

michal.t napsal:
V tom případě jedině o důvod víc očekávat při NEDC stejnou spotřebu - s ECON, jako i bez něj.

Cože...?
Pokud to chápu dobře, při NEDC testu jsou pevně dané časové intervaly, a pokud je auto líné a za daný časový úsek ani nedosáhne díky mizerné akceleraci konečné rychlosti, je to pro výsledek testu buřt. Takže mizerná akcelerace, jakou R18 při ECON režimu má, může mít vliv na spotřebu měřenou podle NEDC testu.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 121, 122, 123 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina