Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 223 z 246
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 21:58   Citovat  

Ano, výrobce je ATE a z toho jsem měl zprvu strach... Mám radši tradiční výrobce, dodavatele Hondy, jako třeba Nissin, nemají kolísající kvalitu. Stejně tak jsem nervózní z akumulátorů Varta, místo Yuassy. Ještě, že třeba tlumiče máme ve Sport plus od Showy.
Zatím ale ťuk, ťuk, tahle Átéčka plní svou roli na výbornou, zatím. S aftermarketovými výrobky od ATE nemám totiž za posledních 6-7 let vůbec dobré zkušenosti. Nejsou prostě, co bývaly. Proto, když to jde, měním ve všech autech brzdové komponenty za Textar. Jejich kvalita výrobků nekolísá.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 22:07   Citovat  

zed82 napsal:
určitě u toho někdo přemýšlel, výrobce je ATE a to si myslím ze zkušenosti jeden z top výrobců brzd...

Já doufám, že jo. A nebylo to o katování kostů...Úsměv
To Jopeeeno: Užitečné informace OK Už zase tohle vlákno slouží, čemu má...
Jo, doufám, že si vzpomenu, až zase, za cca. 5 let, přijde čas výměny destiček a kotoučů...Úsměv
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 14:15   Citovat  

anunaki napsal:
JardaBar: tabulku prů*serových motorů máš taky?

Tady pán třeba o problémech hovoří. Když tě to tak zajímá.

Odkaz

(Scotty Kilmer 3,8 mil. odběratelů)
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 16:08   Citovat  

To JardaBar: Nemám pocit, že by někdo zastíral problémy hondích přímovstřikových motorů. V tomhle dojela Honda na svoji pověst výrobce motorů-držáků. Někomu se hodí do krámu, ukazovat na jiného prstem, že on je taky v p.r.ů.s.e.r.u.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 17:08   Citovat  

Aaaa, chvíli jsem měl pocit, že jsem ve vlákně o Hondě Civic 10. generace, ale opět jsem se zmýlil Ble Zase tu máme trolling, který s motory P10, L15B0, nebo K20C a hlavně s 10G, nemá přímou(!) souvislost. Takže, bež už Oldřichu s tím neustálým hledáním podružných chyb a vad do svaté zádele.

Oil dilution postihuje naprostou většinu GDI motorů, ať už se týká asijských, nebo evropských značek. Schválně jsem se za účelem "výzkumu" třeba přihlásil na škodovácké fórum, aby potvrdil/vyvrátil, jaká je Honda s GDI motory špatná, když má takový MEDIALIZOVANÝ problém. Ti trochu konstrukčně znalí vědí, že v tom Honda nebude sama, ale jen doplním, že na zmiňovaném fóru jednu dobu panovala bezradnost a právni kroky k vrácení vozidel. Množství benzínu až 2 cm nad horní značku rysky = žádná vyjímka. A to je Škoda, součást velkého koncennu. Nikde jsem nezaznamenal, že by to bylo veřejně propíráno, jako u Hondy. Tak mě napadá, že si tu někdo pohrál šikovně a cíleně pohrál s "vylepšením image značky".

No, to je fuk. K věci. A budu tu zase opakovat, asi už potřetí... Nevím o nikom, kterému by se následkem oil dilution zadřel motor. Na FCB skupině 10G máme dostatečné množství vzorků na to aby si člověk mohl udělat názor o spolehlivosti auta. Jsou tam majitelé všech ročníků, i s vysokými nájezdy. Nikdo nezadřel, nikomu se neopotřebovaly vačky, ložiska... Je tam např. i CTR s nájezdem přes 110.000 km a v živém módu. Jezdí. V našem autorizovaném servise, kde jezdím od roku 1997 a je to takové domácí prostředí, za existenci 10G, nikomu neměnili motor, v souvislosti se zmiňovaným OD. Takže si udělejte obrázek, jaké že to zmetky Honda vyrábí?
No, ale to je stejně jedno, troll si vždy najde skukinku, aby tu šířil paniku, nebo data o tom, jaká je Honda špatná.

VŮBEC SE PAK NEDIVÍM, ŽE Z TOHOTO FÓRA ODCHÁZÍ ZNECHUCENÍ LIDÉ, PROTOŽE MÍSTO, ABY SI TU PŘEČETLI NÁVODY A RŮZNÁ DOPORUČENÍ, JAK O SVÉ MAZLÍKY PÉCOVAT, MUSÍ SE K INFORMACÍM PROKOUSÁVAT BALASTEM JEDINÉHO ČLOVĚKA.

Jinak k věci. Pokud by chtěl někdo měnit emblémy Honda na přední masce a víku zavazadelníku, není to zase až tak jednoduché. Zadní jde docela snadno, je k víku pouze přilepen oboustrannou lepící páskou. Postačí okolí emblému oblepit papírovou páskou a rybářským vlascem oboustrannou páskou odřezat.
Přední emblém se demontuje hůře. On je totiž na masce přichycen ze strany motorového prostoru dvěmi zářeznými podložkami. Žádná oboustranná páska, jako vzadu. Přístup k nim však není možný, takže buďto je zapotřebí demontovat masku, včetně nárazníku, nebo emblém opatrně vytrhnout z masky. Já volil druhou variantu. Pomocí vlasce jsem znak odchlípl, vrazil na každou stranu plastové karty a plastovými páčidly, emblém vytrhl.
Koupený emblém masky, má oboustrannou lepící pásku po celé své ploše, takže dokonale přilne k masce, takže se o jeho ztrátu nebojím.
No, čekal jsem, že to bude znazší Velmi šťastný
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 17:24   Citovat  

JardaBar napsal:
Tady pán třeba o problémech hovoří. Když tě to tak zajímá.

Odkaz

(Scotty Kilmer 3,8 mil. odběratelů)

Tak jsem si prošel forum pod tímto videem a chlapík tam píše toto-

Love that engine 324’000 miles and still running great

Ale asi koupil dobrej kus....
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 19:10   Citovat  

Jopeeeno napsal:
s tím neustálým hledáním podružných chyb a vad do svaté zádele.

1) Nauč se chovat slušně
2) Odpověděl jsem jen na dotaz:
anunaki napsal: tabulku prů*serových motorů máš taky?
3) Můžeš kontaktovat pána a vysvětlit mu, jak se plete. Moje video to není. Nebo požádej YT ať ho smažou, že se takové věci nesmí publikovat. Velmi šťastný Resp. ty o nich psát můžeš, ale jiní ne. HaHaaa
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 19:56   Citovat  

JardaBar:
Mám zato, že mé vystupování ve veřejném prostoru je korektní a mé příspěvky nikoho neobtěžují. Snažím se být přínosem, pomoci a poradit. O tom, že se snad nemýlím, jsou i tzv. poděkování od ostatních členů zdejšího fóra. Říkám tomu zpětná vazba.

Co se týče Tvých "trefných" odpovědí, tak v nich vypichuješ v naprostě většině to, co se hodí do Tvého "hate program for Honda". Pročti si 50 stran zpět, já si tu práci dal. Tohle auto nemáš, nikomu jsi nepomohl, neporadil, ale "plivat jedovaté sliny" na 10G budeš stále. Proč se tak neangažuješ ve vlákně 8G?

Nebudu kontaktovat, jakéhosi starého hejhulu z tramtárie. Není to o 10G. Dám na osobní zkušenost, zkušenosti lidí, které znám a předvším mě primárně zajímají data, která jsou přímo spojená s 10G.
Zajdi si na čerstvý vzduch a dej těmi nekonečnými hejty už pokoj.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 20:31   Citovat  

Jasný, úplně svatý muž. Velmi šťastný Ta slova mimo pravidla napsal někdo jiný. Nápad je tu!

Co se hejhuly týká, koukal jsem, že má skoro 4 mega odběratelů, tak to asi žádný hejhula nebude. Ale samozřejmě, můžeš opět jako vždy bagatelizovat to co se ti zrovna nehodí do krámu.

Ještě k hejhulovi, jeho info:
Never any sponsored content, just the truth about everything! Learn how to fix your car and how it works.
I've been an auto mechanic for the past 53 years and I'm here to share my knowledge with you.

edit: a co se týká rad, myslím, že mám před tebou ještě slušný náskok Velmi šťastný
tudy odkaz

Až budeš mít tohle za sebou, tak se vrať. Fakt vtipálek.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 21:15   Citovat  

Čteš a chápeš jen to, co se hodí. Mě zajímají fakta ne obecné bludy. A k Tvému editu. Vím, co jsi zač. Nežij z minulosti, kdysi jsi mohl možná být prospěšný, ale dnes jsi jen prudič. Nikomu jsi v našem vlákně nepomohl, nikomu, jen děsíš lidi bludy a nesmyslnými statistikami. Přesně tak, jak psal Daver.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.12.2020 , 22:51   Citovat  

No tak napiš hejhulovi, že se taková videa nesmí točit, chudák děsí lidi a ani to neví. HaHaaa

Jinak si všimni, anunaki dal dotaz, já odpověděl - vložil jeden jediný odkaz - a ty pod tím vyrobíš tunu spamu. To je co sem nepatří, to video je k tématu.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 10:53   Citovat  

piskot:
Ještě se vrátím k brzdám. Dnes jsem dohledal zajímavý článek v tech zóně. Týká se sériových brzd, ne žádných speciálů. Trochu Ti osvětlí, proč mám "radši" Textar (potvrzeno v praxi, viz naše po.slední komunikace)... Až mi "umřou" brzdy v 10G, budu opět volit tuto značku.

Jaké jsou tedy ty nejlepší a nejkvalitnější brzdové destičky?
1. Samozřejmě ty od originálních výrobců a nemusí být přímo od automobilky samotné, která je stejně jen baličem výrobků svých dodavatelů. I Škoda, Renault, Peugeot, Ford, VW a jiné, musí šetřit. A ačkoliv u lehké Fabie dopadl test originálních desek dobře, výsledky brzdné vzdálenosti vozu s jinými destičkami můžou a jsou samozřejmě ještě lepší. Škoda používá značku Ferodo a Galfer, které jsou známé dobrými parametry za nízkou cenu. Tito výrobci právě proto hrají prim u modelů jako je Fabia, Clio, Peugeot 207 a další, případně je můžete najít na zadních nápravách větších vozů, kde zase „o tolik nejde“.

Již ale nestačí na těžší vozy, kde se situace radikálně mění. A právě ve vozech od střední třídy nahoru, včetně supersportů má největší podíl TEXTAR – značka německého originálního výrobce TMD Friction, který dodává všem velkým automobilkám (přes dodavatele brzdových systémů ATE, BOSCH, TRW), především právě těm, kde výkonové parametry mají prioritu před cenou – tzn. BMW (včetně divize M), Mercedes, Audi, Ferrari, Porsche ale i desítky dalších, včetně Bugatti a jejich modelu 1000K modelu Veyron – nejvýkonějšího sériového vozu na Zemi. Je logické, že u BMW řady 3 má oproti Fabii cena nižší prioritu než výkonnostní parametry brzd.

V aftermarketu, kde se pracuje s mnohem nižšími maržemi než v „originále“ může mít ale kvalitnější TEXTAR každý levněji než v originále, kde si automobilky nechávají řádně zaplatit za svoje loga na krabičkách – z něčeho přece žít musejí.

2. Jde-li někomu přece jenom o cenu pak je to španělský ROADHOUSE. Lepší vyvážení vysoké kvality a dobré ceny na trhu zkrátka neexistuje a za tím si firma Elit stojí. Fyzicky jde o destičky největšího aftermarketového výrobce TRW Group. Destičky TRW považované za originální jsou fyzicky stejné právě s Roadhousem. Ten je ale všem zákazníkům k dispozici zhruba o třetinu levněji než právě TRW. V případě TRW jde pouze o marketingové využití „originálního povědomí“ o značce, což si spousta zákazníků ráda zaplatí. V originále v brzdovém systému TRW, ale naleznete TEXTAR. Pouze pro aftermarket si TRW vyrábí destičky samo. Trochu zamotané, že? Je to ale tak. Proč tedy platit za něco více než je třeba? Chci-li to nejlepší co existuje (vyjma high performance produktů) chci TEXTAR, chci-li vysokou kvalitou, ale cena je pro mě na prvním místě, chci ROADHOUSE
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 13:17   Citovat  

Jopeeeno: Zajímavé info. Textary (desky+kotouče) chci dát na Tourera příští rok. Tak jsem zvědav.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.12.2020 , 13:54   Citovat  

anunaki:
Ještě "pár" let zpět, jsem o této značce nic nevěděl a držel se čistě mainstreamových značek, čili klasicky Brembo, ATE, TRW, občas Zimmermann.
Na mé ex krabičce, jakožto autíčku s plnými (neventilovanými) předními kotouči, jsem po čase musel měnit přední brzdy, tak padla klasická volba, ATE. I když jsem však důsledně očistil veškeré dosedací plochy na nábojích, i periferie, přesto se kotouče ani ne po dvou letech, zvlnily. A to prosím proběhl "záběh" tak, jak je doporučeno. Tak repete a po cca 18.000 km, opět zvlněné. To mě dopálilo, trochu jsem pátral po internetu, trochu mezi kamarády servisáky a nakonec mě pro značku Textar přesvědčil otec, který jejich brzdové komponenty používá řadu let na svých Oplech. Za mě, velmi slušné. Tchánova auta opatřuji Textary už ve třetí generaci a je spokojený. Takže to vypadá slušně.

Ceny kotoučů a destiček na 10G jsou v průměru přijatelné. Kotouč 293mm = 2.600 Kč/sada, desky 1.300/sada. To je podle mě o.k.
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 10:26   Citovat  

Jopeeeno: tak snad to bude spravna volba.

Je to možná trochu off topic, ale je pravda, že motory L15B7/L15B0 jsou jen a pouze přímovstřiky? Pokud ano, tak si za ten problém s benzínem v oleji může Honda sama, ne?
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 11:21   Citovat  

offtopic Trochu teorie o vstřikování OK tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 11:32   Citovat  

anunaki:
Textar bude v pohodě.
Když přišly L motory do Evropy, byl jsem k tomu poněkud skeptický. Přeci jen, obavy z prvních "vlaštovek" GDI motorů, jako třeba téměř katastrofa u Mitsubishi, do toho první kusé informace z motorů TSI, udělaly své a červík hlodal.

Takže jsem předpokládal, že Honda použije, aby předešla karbonizaci a částečne i oil dilution, kombinaci MPI a GDI, což se nestalo. Ale nemám to Hondě úplně za zlé. Emisní limity jsou rok od roku přísnější, a chceš-li přežít/prodávat, musíš se přizpůsobit... Vyčetl jsem, že přímé vstřikování benzínu nabízí, ve spojení s přeplňováním, i určité výhody. Palivo dopravované do spalovacího prostoru, má zde chladicí funkci, čímž odebírá část tepla spalovacímu prostoru. Tímto způsobem se eliminují samozápaly, kdy dochází k zažehnutí zápalné směsi dříve, než přeskočí jiskra na zapalovací svíčce. Díky tomu tak lze u přeplňovaného motoru zvýšit statický kompresní poměr a tím i účinnost motoru v režimu částečného zatížení. Vyšší kompresní poměr je důvodem, proč moderní přeplňované motory mají v režimu částečného zatížení docela malou spotřebu paliva, která jakoby nekoresponduje s nabízeným výkonem.
Jasně, pak jsou tu i nevýhody. Krom zmiňovaného, vyšší tlaky na vstřikovačích, nutnost dvou palivových čerpadel v systému, karbonizace na sací části hlavy válců a v neposlední řadě i zástavba GPF do výfukového potrubí.

Ano, ideál by byl pokračovat a dál rozvíjet MPI, ale tohle by bylo v současné době, i v blízké budoucnosti, neudržitelné. Líbí se mi přístup Toyoty, ale třeba i VW a Mutsubishi, kteří šli cestou připravy směsi kombinací obojího řešení, jenže tento systém je tak složitý, že bych se obával budoucích nákladných oprav. Ale třeba se pletu. Budoucnost spalovacích motorů je stejně sečtena, takže "za pár let" budeme rádi alespoň za to, co Honda nabízí dnes. Důslenou údržbou a s citem k technice nemám obavu o to, že L motory nepřežijí 200.000 a více km. Vše je jen o tom, jaká je údržba a zda řidič není mezek. Auta už žel Bohu nejsou "jůžr frendly", jak bývala...

Co se týče problémů s ředěním oleje palivem, tak ty se mi vyhýbaly v HR-V po celé 4 roky, až na jedno velmi krátké období, kdy jsem vůbec nejezdil trasy delší, než 3-4 km. Cítil jsem benzín na měrce oleje a jeho hladina byla zároveň s horní ryskou. U Civiku se za 7.500 km držím lehce pod horní ryskou a zápach po benzínu v oleji vůbec nevnímám. "Něco je asi špatně", když skladba naprosté většiny mých tras "olizuje" 10 km. No, uvidíme.
Zajímavý článek o technice 1.5T v Civiku tudy odkaz !po=0.274725
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 11:56   Citovat  

hopit napsal:
offtopic Trochu teorie o vstřikování OK tudy odkaz

Vaculík, jako vždy OK
Díky za link je to dobrý
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 12:29   Citovat  

Jopeeeno: zajímavé info o ATE - kdysi jsem je měl na A7G právě v kombinaci s Textarem a dali to tam přímo v Hondě s tím, že je to "good enough". Rozdíl oproti originálu byl nula jak v projevu, tak v účinnosti. Kdyby mi to neřekli, tak tam klidně mohlo být toto a na faktuře originál, nepoznal bych to. Každopádně bych se ATE nebál, špatné zkušenosti mi s nimi zatím chybí, používám na všem vlastně už léta originál a např. na C9G jsem je ani neměnil, takže nebyl důvod řešit cokoliv jiného. Na A8G i Lexu je origo, kdo to pro ně dělá ale nevím. Do budoucna si na ně ale dám pozor.

Kombinace přímého a nepřímého vstřiku je super, umožňuje solidní výkon dole i nahoře při rozumné spotřebě. Ale taky doufám, že si u Lexe nevytáhnu černého petra zrovna já. Hlavně u nás, protože na srajdové benzíny to původně vůbec nebylo vyvinuté.

Daver: díky, chtělo by to ještě promazat.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 14:30   Citovat  

skyline napsal:
Daver: díky, chtělo by to ještě promazat.

2bep říkal, že to vlastně nechceš Velmi šťastný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 16:26   Citovat  

Daver: no jo, už nevím co mluvím, to bude z přepracování, vždyť už je úterý Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.12.2020 , 19:58   Citovat  

skyline:
Jak jsem psal, brával jsem často ÁTÉčka, ale ten pokles kvality jsem prostě pocítil osobně. Nevím, čím to je, odebírám autodíly z tří ověřených shopů, nestřídám je Smutný Jestli mi auto vydrží déle, než je teď u mě obvyklá doba obměny, bez obav vyzkouším Textary. Ale každému dle chuti, no hate Úsměv
Adituji, beru PHM bez bia, měním olej co 6-7.000 km, nepodtáčím motor, po zahřátí oleje se nebojím omezovače (kdo by nechtě využít potenciál slušného motoru, že) Velmi šťastný takže si myslím, že by mi auto mohlo vydržet bez újmy dlouho. Na 11G mít nebudu Úsměv

Jo a taky jsem zapomněl poděkovat Daverovi OK
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 9:49   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Jo a taky jsem zapomněl poděkovat Daverovi OK

Dycky H-C!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 12:52   Citovat  

Malý "výzkum", týkající se zahřátí motorového oleje na provozní teplotu.

Vzhledem k tomu, že naše auta, vyjma CTR, nesignaliazují žádným měřičem, kdy je motorový olej zahřátý na provozní teplotu, vzal jsem dnes firemní Octavii 1.5TSI na menší test, s cílem zjistit, po jaké době/vzdálenosti, je olej ohřátý v tomto motoru. Obě auta mají docela moderní pohonnou jednotku, shodný zdvihový objem, takže pro orientaci ideální zkušební "materiál".

Auto celou noc v chladu, teplota kolem 0 st. C.
Výjezd z centra města, provoz 4/10, čili docela plynulý, stání na 3 světelných křižovatkách, poté (po 4.5 km) nájezd na obchvat a jízda po něm až do cíle (100 km/h a víc).
Voda zahřátá na provozní teplotu docela brzy, po 4 km, teplota oleje v tu dobu ještě neměřitelná (pod 50 s. C.).
Teplota oleje na 50 st. C. až po 9 km, a 10 minutách jízdy.
Provozní teplota oleje 80 st. C. za 12 km, ale až po 15 minutách jízdy (to už jsem byl dávno na obchatu a jel přes 100 km/h).
Čili olej se v docela moderním motoru a podobné kubatůry, jako naše auta, zahřívá docela dlouho. Na to pozor.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 15:22   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Malý "výzkum", týkající se zahřátí motorového oleje na provozní teplotu.

Vzhledem k tomu, že naše auta, vyjma CTR, nesignaliazují žádným měřičem, kdy je motorový olej zahřátý na provozní teplotu, vzal jsem dnes firemní Octavii 1.5TSI na menší test, s cílem zjistit, po jaké době/vzdálenosti, je olej ohřátý v tomto motoru. Obě auta mají docela moderní pohonnou jednotku, shodný zdvihový objem, takže pro orientaci ideální zkušební "materiál".

Auto celou noc v chladu, teplota kolem 0 st. C.
Výjezd z centra města, provoz 4/10, čili docela plynulý, stání na 3 světelných křižovatkách, poté (po 4.5 km) nájezd na obchvat a jízda po něm až do cíle (100 km/h a víc).
Voda zahřátá na provozní teplotu docela brzy, po 4 km, teplota oleje v tu dobu ještě neměřitelná (pod 50 s. C.).
Teplota oleje na 50 st. C. až po 9 km, a 10 minutách jízdy.
Provozní teplota oleje 80 st. C. za 12 km, ale až po 15 minutách jízdy (to už jsem byl dávno na obchatu a jel přes 100 km/h).
Čili olej se v docela moderním motoru a podobné kubatůry, jako naše auta, zahřívá docela dlouho. Na to pozor.

Chybějí mi podstatné informace. Kolik litrů oleje je v tom kterém autě? Jak je řešený olejový systém u TSI a L15B7? A co voda, ta je řešená jak?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 16:52   Citovat  

piskot:
Já bych určitě nesrovnával hrušky s jablky, ale budiž Úsměv
- obě auta mají téměř identický objem válců/zdvihový objem,
- identická příprava směsi,
- identické řízení emisí spalin/emisí (GPF),
- obě auta mají 6 stupňovou manuální převodovku,
- obě auta mají třístupňový ohřev chladící kapaliny, což jsem už zmiňoval (detailnější podrobnosti u Octy neznám),
- servisní olejová náplň je u Škodovky o pouhé 3.5 dcl větší, než u Civiku 1.5T,
- objem chladící kapaliny v Civiku 1.5T je 5.45 l, u Octavie jsem přesné množství nedohledal, neboť se objevují docela velké rozptyly, a to je zavádějící.
- olejový systém Octavie neznám a ani nevím, co si mám pod tím představit. Myslíš třeba elektrické čerpadlo, nebo chladič oleje? Netuším.

Nevím o jiném autě s obdobnou konstrukcí, které bych mohl mít k dispozici a udělat takovýto výzkum Ble Pokud bys dokázal sehnat technicky identické auto, jako Civic, které však má, na rozdíl od něj, možnost odečtu teploty oleje, budu Ti vděčný Mr. Green
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 17:45   Citovat  

To Jopeeeno: Proč hned startuješ...? Ty jsi se pustil do porovnání jablka a hrušky. Dotazem na technickou stránku jsem se snažil alespoň oloupat šlupky...Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 19:01   Citovat  

piskot:
Ale no tak. Není Kerosin a ani letadlo Úsměv
Vidíš tam někde "vytočený" emotikon, vykřičník, urážlivá slova?
Takže ještě jednou, nemám jak jinak zjistit dobu/vzdálenost, za jak dlouho se zahřeje motorový olej, ve vztahu k chladící kapalině, v autech, které máme. Nemám také snadný přístup k jiným autům, než k TSI (1.0, 1.2, 1.4, 1.5, 1.8 a 2.0). Takže jediný kloudný způsob, jak to odměřit, mě napadlo vzít vozidlo s motorem, jenž cca odpovídá tomu mému/našemu. Jen doplním, že v FCB skupince totiž někdo postoval, že se dočetl, že doba ohřevu oleje, je cca dvojnásobná době ohřevu vody. Což u moderních motorů neplatí a co se mi ve výsledku podařilo testem/pokusem vyvrátit.

Nemíchám hrušky s jablky, neboť jsem na test/pokus nevzal malé auto, tříválec, nižší nebo vyšší zdvihový objem, DSG převodovku, MPI (nepřímý vstřik paliva), auto bez GPF, s Haldexem... Prostě relativně podobné auto.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 20:33   Citovat  

Jopeeno: je to dobrý První firemní octavie co zažila zahřívání Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.12.2020 , 21:03   Citovat  

hopit:
Díky OK
Tady se auta nemají špatně Velmi šťastný Až na pár ignorantů, se tu většinou chovají k autům slušně Úsměv Navíc, "nehrajeme" na LL oleje, ale "hezky postaru" na údržbu dle Gl4, čili výměna motorových olejů po ujetí 15.000 km/1rok. Z technického hlediska, naprostý ideál, odlišný od většiny "flotilivých přístupů Mr. Green
Ale jinak, souhlas, nejlepší terénňák a sporťák je firemní Octavie s paketem "špatné cesty" pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 222, 223, 224 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina