Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Strana 222 z 246
PetrAT je teď offline  PetrAT
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 14:59   Citovat  

2bep , Ice CTR : díky, tomu rozumím

Mě jde o následující situaci
Auto je zaparkované v kopci
Sednu za volant
Nastartuju
Vypínám elektrickou brzdu (jinak se auto nerozjede , plus mi to hlásí paní z ampionu)
Chci aktivovat Auto Hold
A ten aktivovat nejde . A nevím proč. Auto je odbržděné . Rozjezd do kopce je veselý Tak to koukám!
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Moooog je teď offline  Moooog
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 15:28   Citovat  

Ronny napsal:
Německá TUV Velmi šťastný již několikrát měla problémy s uplatností Německýh automobilek,u mě tudíž nedůvěryhodný...

Jinak docela zajímavý,že v TOP 20 je 17 německých vozů,asi náhoda......

Taky je zajimavy, ze v tabulce je Skode Roomster, ktery skoncil s vyrobou v roce 2015 a od roku 2016 se jiz v DE neprodaval Ble
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 15:34  Naposledy upravil 2bep dne 4.12.2020 , 16:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

to PetrAT: Takže si připoutaný, zmáčkneš tlačítko "Breake Hold" u řadičky a na displeji u stavu nádrže se Ti nerozsvítí "Brake Hold"? Zkusil si scénář, kdy nejdřív zmáčkneš "Brake Hold" než uvolníš ručku?

V manuálu je popsáno fungování od stránky 610 dál a tady si ho můžeš stáhnout v PDF -> tudy odkaz

brake hold.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
brake hold.jpg, 208.18 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 15:39   Citovat  

Moooog napsal:
Taky je zajimavy, ze v tabulce je Skode Roomster, ktery skoncil s vyrobou v roce 2015 a od roku 2016 se jiz v DE neprodaval Ble

Tady bych se TUV zastal, konec prodeje přeci nemá vliv na to, že musím s autem na STK. Jako u nás, taky musíš na STK až se čtyřletým autem, tzn. v nějakých statistikách STK závad podle stáří se daný model může objevit až PO čtyřech letech od zahájení prodeje. V Německu podle všeho jezdí na STK už po dvou letech.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 15:44   Citovat  

To PetrAT: Našel jsem tohle video
tudy odkaz
   Návrat  
African je teď offline  African
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 17:12   Citovat  

PetrAT napsal:
2bep , Ice CTR : díky, tomu rozumím

Mě jde o následující situaci
Auto je zaparkované v kopci
Sednu za volant
Nastartuju
Vypínám elektrickou brzdu (jinak se auto nerozjede , plus mi to hlásí paní z ampionu)
Chci aktivovat Auto Hold
A ten aktivovat nejde . A nevím proč. Auto je odbržděné . Rozjezd do kopce je veselý Tak to koukám!

Vypinat elektrickou brzdu nemusiš možeš se normalně rozjet zařadiš za 1 a jedeš jen to chce spravnou kobinaci spojky a plynu pak se ručni brzda sama uvolni Úsměv
   Návrat  
PetrAT je teď offline  PetrAT
PříspěvekZaslal: 4.12.2020 , 19:12   Citovat  

Kluci díky
Takže podmínkou je mít zapnutý bezpečnostní pás
Můj zlozvyk, zapínám až po rozjetí
   Návrat  
Ronny je teď offline  Ronny
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 9:29   Citovat  

JardaBar napsal:
Jak je na tom se spolehlivostí poslední generace Hondy Civic?

Nic moc, v žebříčku TUV obsadil až 73. pozici Chápeš! Předchozí generace se pohybovaly kolem 25. pozice.

Znacky_modely_aut_nejmene_poruchove_motory_CarMD_2020_tab_02.jpg

Znacky_modely_aut_nejmene_poruchove_motory_CarMD_2020_tab_02.jpg, 133.83 kB
   Návrat  
Luboun je teď offline  Luboun
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 10:42  Naposledy upravil Luboun dne 5.12.2020 , 10:58, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

JardaBar: Když už sem dáváte tabulky, tak dávejte aktuální. V Reportu 2021 je Civic dokonce ještě horší. Nicméně za ním se umístily Octavie 3 gen., Passat, Superb, Focus, Mondeo, Mazda 6 atd. a to si nemyslím, že by reálně byly až takové propadáky. Naopak u Scaly rv 2019 jsme několik měsíců řešili nefunkční bluetooth, opakované zamrzání infotainmentu, celé se to chovalo hooodně nepředvídatelně a vždy nás to nechalo na holičkách, když jsme to nejvíc potřebovali. Manželka už chtěla auto svrhnout ze skály. A to se v žádné statistice STK neobjeví a přitom to u aktuálních modelů může majitele obtěžovat víc, než nějaká sporadická mechanická závada. Opravdu jsem vděčný za retro infotainment Civicu. Je pomalý, ale jednoduchý a na základní věci funguje přijatelně. A má čudlíky...

A teď z jiného soudku. Nevíte proč má Civic 10g sedan u řidiče a spolujezdce odlišnou tloušťku plastové části koncovky přezky bezpečnostního pásu? Spolujezdcova je masivnější.

IMG_20201205_105316.jpg

IMG_20201205_105316.jpg, 3.24 MB

IMG_20201205_105345.jpg

IMG_20201205_105345.jpg, 3.34 MB

IMG_20201205_105426.jpg

IMG_20201205_105426.jpg, 4.39 MB
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 10:56   Citovat  

JardaBar napsal:
A máme tu Listopad 2020 v ČR

Prodeje Honda CIVIC

7 ks slovy: sedm kusů
tržní podíl 0.18 %

Až přijde 11G, bude ještě hůř (pokud auto pro EU nepřekopou) = "dealeři nebudou mít co žrát"

Dealeři budou mít co žrát, když se naučí prodávat...
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 11:31   Citovat  

TUV REPORT 2021

V poslední statistice spolehlivosti Civic skončil dokonce na 87. místě.

Pár jedinců se tu statistiky TUV snažilo bagatelizovat, ale jde o procento VÁŽNÝCH ZÁVAD nikoli o nedohuštěné pneumatiky apod..
A Civic je tu nejhorší v historii.

tudy odkaz

Když to shrnu:
- prodeje nejhorší v historii (podíl na trhu)
- pouze 4**** v prvním crashtestu + špatná ochrana dětí (to byl doslova unikát mezi novými auty)
- nejhorší výsledek spolehlivosti ve statistice TUV
- uzavření fabriky ve Swindonu ...
- konec mnoha dealerů v ČR (Stodůlky, Motol, Chodov ...)

A do toho všeho přijde 11G, která je všechno jen ne autem pro EU trh.

Hellborn: To není o schopnosti prodat, špatný produkt prostě dlouhodobě prodávat nelze.
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 13:20   Citovat  

Oldo (Jardabar) mám tu několik stížnosti, že tu flooduješ a napadáš lidi s nesmysly a prosím Tě, abys přestal s tím, co konáš - nerad bych Ti, s ohledem na minulost, zakazoval přístupy do nějakých sekcí.

Výše uvedený TUV report považuji za poslední, který jsi sem vložil a krom výše uvedených stížností přikládám také post z webu, které nesmyslnost celého reportu osvětluje.

citace:
Asi nejokatějším nešvarem razícím mezi všemi automobilovými statistikami vůbec jsou žebříčky “spolehlivosti” TÜV. Dnes se už asi nedopátráme, kdo jako první začal do statistiky známé jako “TÜV report” motat slovo spolehlivost, sami se však můžete přesvědčit, že už jde prakticky o ustálené slovní spojení. Přitom má tento žebříček s reálnou spolehlivostí aut společného opravdu pramálo. TÜV Report není nic jiného, než statistika počtu nalezených závad na jednotlivých modelech při provádění technických kontrol vozů u našich západních sousedů. V neznalém snadno může vyvolat dojem, jak jsou Porsche 911 nebo BMW E60 zcela bezproblémové ojetiny, za to takový Renault Twingo, u něhož svítí více než 34% vážných závad, musí představovat při koupi ojetého auta čistý risk. Reálně však statistika vypovídá leda o pečlivosti majitelů jednotlivých značek a modelů. Pokud je někdo diletant a dorazí k technické prohlídce s popraskanými žárovkami na polovině auta a brzdovými destičkami sjetými na plech, chudák auto za to nemůže. Vtipnější (nebo smutnější) je, že se pak často v článcích uvádí jak dané auto trpí na “závady elektroinstalace” a “závady brzdového systému”. Dalo by se zobecnit, že statistiky TÜV nám vlastně pouze ukazují míru pečlivosti majitelů. Majitelé prémiových německých značek a japonců bývají velmi pečliví a francouzská či italská auta si většinou pořizují řidiči nezodpovědní či lehkomyslní. Ale spolehlivost auta? Kdeže…

Díky
   Návrat  
zed82 je teď offline  zed82
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 14:48   Citovat  

ahoj chlapci,

tak jsem se dnes pustil o kontrolu předních brzd, proč tak pískají... najeto 13000km a zjištění bylo neočekávané... netušil jsem že jsou destičky takto rozřezané a tím pádem se drážky zanáší... chápu že se tím zlepšuje odvod brachu a účinnost ( civic brzdí opravdu skvěle), ale poté se děje i tato věc, takže bude nutné čistit každych 10000km??? Jaké máte zkušenosti vy?

díky Z.

20201205_100609_copy_1024x1365.jpg

20201205_100609_copy_1024x1365.jpg, 185.17 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 14:51   Citovat  

foto

20201205_100603_copy_1024x1365.jpg

20201205_100603_copy_1024x1365.jpg, 199.28 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 14:55   Citovat  

a také jsem se dnes pustil o montáž koncovek výfuku a předtím kontrolu uchycení výfuku a ejhle čekalo na mě pěkné překvapení viz. foto ( hledej rozdíl? Velmi šťastný )

20201205_112340_copy_1024x768.jpg

20201205_112340_copy_1024x768.jpg, 129.62 kB

20201205_112347_copy_1024x768.jpg

20201205_112347_copy_1024x768.jpg, 120.29 kB
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 14:58   Citovat  

tak už vím proč jeden výfuk byl níž a jeden výš, no nevím jestli to nějaký Turek odflinkl, nebo se z mým autem dělo něco neočekávaného, snad radši nevědět... Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 15:00   Citovat  

ale na konec vše dobře dopadlo Velmi šťastný

20201205_133344_copy_1024x768.jpg

20201205_133344_copy_1024x768.jpg, 179.55 kB

20201205_133411_copy_1024x768.jpg

20201205_133411_copy_1024x768.jpg, 136.62 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 15:04   Citovat  

V Hondě by měli brzdy čistit při každé garančce.
   Návrat  
gregy4 je teď offline  gregy4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 16:29   Citovat  

2bep napsal:

Taky mi je cistili pri garancce, ted jen otazka jestli novy tvar desticek pravidelne cisteni vyzaduje. U predchoziho civicu jsem to nemusel resit, brzdy fungovaly a nepiskaly.
   Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 17:38   Citovat  

Daver napsal:
nerad bych Ti, s ohledem na minulost, zakazoval přístupy do nějakých sekcí.

Máš SZ, ale věř, že cenzura nic neřeší. Stačí, když se budou ostatní řídit pravidly:

Respektujte ostatní!

Argumentujte!

Neútočte na ostatní za jejich názor, vyvraťte jim dané tvrzení věcnými argumenty a své tvrzení podpořte důkazy, vysvětlením principu funkce nebo vhodně zdokumentovaným měřením.

tudy odkaz
   Návrat  
African je teď offline  African
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 18:22   Citovat  

zed82 napsal:
ahoj chlapci,

tak jsem se dnes pustil o kontrolu předních brzd, proč tak pískají... najeto 13000km a zjištění bylo neočekávané... netušil jsem že jsou destičky takto rozřezané a tím pádem se drážky zanáší... chápu že se tím zlepšuje odvod brachu a účinnost ( civic brzdí opravdu skvěle), ale poté se děje i tato věc, takže bude nutné čistit každych 10000km??? Jaké máte zkušenosti vy?

díky Z.

Mam najeto 5000 a pískají při dobrždovani asi to taky skouknu jak ty Úsměv
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 19:27   Citovat  

Mám najeto 7.500 km, brzdy zatím nepískají. Jak píše 2bep, brzdy by měli čistit při garančce, alespoň to kluci v FCB skupinky mají napsané na fakturách Velmi šťastný
Na HR-V mi brzdy pískaly už od novoty. Co jsem vyčetl, bylo to mj. způsobeno absencí náběhových hran na brzdových deskách. Na zdejších fotkách je ale vidím, takže asi kombinace materiálů, kdo ví.

zed82: dobrá práce OK Ty silenty se strašně blbě sundávají/nasazují, to mi povídej. Když jsem ošetřoval spodek auta, padlo plno sprostých slov, než jsem svěsil výfuk a pak ho zase nasadil Úsměv
Možná si jen Ahmed ušetřil práci.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 19:50   Citovat  

to gregy4: Pokud si to dobře pamatuju, jednou ročně čistit brzdy se doporučovalo už na Ufu.

16.11. jsem byl na 1.garančce, do té doby si to párkrát při dobrždění písklo, od té doby najeto pár set km a zatím klid. Ale díky deskám DS3000 či Hawk HP+ na DelSolce mi pískání už příjde jako vlastnost brzd Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 19:54   Citovat  

zed82 napsal:
ahoj chlapci,

díky Z.

Mohu polemizovat? Jak může snížení třecí plochy zvýšit účinnost brzd...? Když ty drážky mají odvádět prach (jak...?), proč se zanášejí...? Tak to koukám!
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:03   Citovat  

piskot napsal:
Mohu polemizovat? Jak může snížení třecí plochy zvýšit účinnost brzd...? Když ty drážky mají odvádět prach (jak...?), proč se zanášejí...? Tak to koukám!

Třeba to tam mají k vůli odvádění tepla, hm?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:23   Citovat  

2bep napsal:

ano, dle zápisu v servisní knížce měli být čištěny, ale nebudu to dále komentovat. Co by člověk chtěl u DEMO auta na prodej, jsem rád že tam vyměnili před prodejem olej Smutný Zbytek si doladím ( pylák, teď brzdy, výfuk ), no jó no DÓ DO - dodělej si sám...
Sám pracuji v servisu a vím že pokavaď člověk neřekne vyloženě udělej tohle a támhle, tak se na provedenou práci nemůže 100% spolehnout, jsme opravdu takový národ švejků no Smutný Zajímalo by mě, jak to funguje v jiných značkových servisech v západní evropě???
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:32   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Mám najeto 7.500 km, brzdy zatím nepískají. Jak píše 2bep, brzdy by měli čistit při garančce, alespoň to kluci v FCB skupinky mají napsané na fakturách Velmi šťastný
Na HR-V mi brzdy pískaly už od novoty. Co jsem vyčetl, bylo to mj. způsobeno absencí náběhových hran na brzdových deskách. Na zdejších fotkách je ale vidím, takže asi kombinace materiálů, kdo ví.

zed82: dobrá práce OK Ty silenty se strašně blbě sundávají/nasazují, to mi povídej. Když jsem ošetřoval spodek auta, padlo plno sprostých slov, než jsem svěsil výfuk a pak ho zase nasadil Úsměv
Možná si jen Ahmed ušetřil práci.

hele ty brzdy bych viděl možná na nadměrné brždění, přeci jenom auto testovalo dost novinářů, tak doufám že to bylo jenom agresisní jízdou brzda/plyn, jen doufám že vše do budoucna bude ok, trošku jsem šel do risku, koupit auto s takovou historii, ale věděl jsem to...
jinak ty gumy na výfuku stačí prostříknout WD40 a jde to jak po másle Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 20:35   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Třeba to tam mají k vůli odvádění tepla, hm?

Menší plocha=menší teplo...? Se stydím Pak není co odvádět... Úsměv
Proč pak mají sportovní a sportovnější auta drážkované kotouče a ne destičky? Asi to líp vypadá. A proč jsou kotouče ventilované?
Za mě v tom vidí šetření. Za chvíli se dočkáme návratu nýtovaného obložení... Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 21:17   Citovat  

piskot:
Nevím, možná tím sleduje výrobce lepší odvod tepla z "vně" desky, možná je to tam za účelem jisté kotroly zbylé hmoty na deskách. Nejsem konstruktér, jen tipuji.
Všimni si, jak hluboko ty zářezy jsou. De facto kousek od toho, než se probrousí hmota desky na výstražný akustický plíšek (signalizující havarijní hodnotu masy obložení - sjetá/opotřebená deska).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2020 , 21:41   Citovat  

Jopeeeno napsal:
piskot:
Nevím, možná tím sleduje výrobce lepší odvod tepla z "vně" desky, možná je to tam za účelem jisté kotroly zbylé hmoty na deskách. Nejsem konstruktér, jen tipuji.
Všimni si, jak hluboko ty zářezy jsou. De facto kousek od toho, než se probrousí hmota desky na výstražný akustický plíšek (signalizující havarijní hodnotu masy obložení - sjetá/opotřebená deska).

určitě u toho někdo přemýšlel, výrobce je ATE a to si myslím ze zkušenosti jeden z top výrobců brzd...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 10g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 221, 222, 223 ... 244, 245, 246  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina