Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Honda HR-V
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 29, 30, 31  Další 
Zaslat odpověď

Strana 25 z 31
OperatorFM je teď offline  OperatorFM
PříspěvekZaslal: 11.4.2020 , 15:19   Citovat  

Zdravím všechny majitele HR-V a chtěl by jsem se zeptat, zda má někdo z přítomných dodatečně namontované ambientní osvětlení krytů prahů a prostoru pod nohama? Pokud ano, rád by jsem se zeptal, zda toto Vám nepřetržitě svítí při otevřených dveří, nebo se Vám osvětlení po chvíli vypne??
Koupil jsem si osvětlené prahy ze zahraničního e-shopu a zapojil ho podle schématu viz. příloha, ale pořád při otevřených dveří svítí a nevypne se...a nevím zda je to tak i originálů...Popřípadě nevíte, jak to zapojit, aby se to třeba po chvíli vyplo...Pokud pracuji u auta, tak se mi nechce pořád zavírat dveře, obzvláště např. kufr...Pokud náhodou tyto prahy má a nebo má ambientní osvětlení nohou, nemohli by jste prosím nafotit připojení tohoto na pojistkovou skříň??? děkuji za případné podněty Velmi šťastný

zapojení.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
zapojení.JPG, 52.03 kB

kryty prahů.JPG

kryty prahů.JPG, 29.16 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
PříspěvekZaslal: 12.4.2020 , 8:20   Citovat  

Jak dlouho myslíš že by ti to muselo svítit aby ti to ubralo na baterce ? Neřeš to . LED
   Návrat  
OperatorFM je teď offline  OperatorFM
PříspěvekZaslal: 12.4.2020 , 8:49   Citovat  

[quote="renda4"]Jak dlouho myslíš že by ti to muselo svítit aby ti to ubralo na baterce ? Neřeš to . LED[/quote]
Popravdě řečeno, ani nevím...OK nebudu to řešit...díky...
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 14:18   Citovat  

Panove, obracim se na vas s prosbou o rychlou radu.

Nastal cas vymenit manzelky Mazdu CX-3 za Hondu. Bude to HR-V, vzhledem ke kratkym trasam na 99,9% bez turba.
Chci se zeptat, jake mate zkusenosti s jizdnimi vlastnostmi na 18" a 16" kolech. Zena posilhava po vybave Executive,
kde bohuzel v MY 2020 jsou uz kola 18" 225/50. A v technicaku jsou jako alternativa jen 17". Jsme ze strednich Cech a silnice jsou zde v prisernem stavu - a bude jiste v nasledujicich letech hur.

Tam, kde zvazuji koupit, ani na jednom miste ze dvou je predvadecka jen na 16". CX-3 na 18" jsem tak trochu v tomhle ohledu koupil jako zajice v pytli a nechci to opakovat.

Diky na odpoved (docela specham, protoze ve vybrane barve bude asi k dispozici do konce roku jen jedna).
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 14:57   Citovat  

Za tu dobu, co tu přispívám, tedy za 4 roky, jsem nezaregistroval nikoho, krom dvou vlastníků HR-V Sport (ten má ale úplně jiné nastavení podvozku), že by měl na běžném HR-V 18" kola. Takže moc rad a doporučení tu zřejmě nedostaneš Smutný
Za sebe mohu říct, že mi po dobu vlastnění HR-V Elegance (4 roky, 42.000 km) na 18" kolech a s pneu 225/45 R18 nečinil fomfort žádné potíže. Na druhou stranu, máme tady slušné silnice, výtluky téměř žádné a po zaplátované silnici, pokud se jede rychleji, bylo vše o.k.
Oproti 16" je komfort na 18" logicky horší, ale nic, co by bylo nepříjemné. Na druhou stranu, nižší profil na 18" tolik neroloval v zatáčkách bočnici pneu, což bylo na 16" v táhlých a rychlých zatáčkách místy až nepříjemné.
Komfort ale vnímáme každý jinak. Fakt by bylo lepší se s tím někde svézt. Mě se na 18" jezdilo dobře. A 50% profil by mohl být ještě komfortnější, než mých 45%. Přeci jen o 11mm vyšší pneu musí udělat své. Ale není nad osobní zkušenost Smutný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 15:31   Citovat  

Jopeeeno, diky za promptni reakci Úsměv

Pokud jsem se dobre dival, tak vsechny predvadecky v Cechach jsou 16" Elegance (na Moravu jsem nekoukal, to uz je docela dalka). Zitra se mam svezt na Jarove, stribrna Elegance 16". Takze bych se svezl rad na 18", ale myslim, ze to nepujde. Stejne tak se obavam, ze bych se nesvezl se Sportem, ktery diky jinemu podvozku by byl hodne lakavy, komfortem je to podle prodejce jinde. Ten se IMHO musi objednat naslepo.

Nadejne mi zni, ze 225/45 na nizsim profilu Ti to prislo celkem OK, tech 50 je tech 11.25mm rozdil.

Ono je prece jen rozdil jeden vytluk na jinak rovne ceste, a cela zvlnena silnice a jeste s vytlukama a precnivajicima zaplatama. Na tech vetsich vlnach zde CX-3 ztraci kontakt s vozovkou a jizda je vylozene nekomfortni a nebezpecna. Tlumice jsou jiste v poradku a delala to od nova. A dela to i na 16".

Jinak ja to tady v prevazne Tvem vlakne napul cetl, ale pamet moc neslouzi. Je na Eleganci neco z vyssich vybav, co jsi tam postradal? A motor stacil a nebyl tolik hlucny? Z toho mam po precteni vsech recenzi taky trochu obavu.

Dekuji za Tvuj cas.

PS. Ona ma ted Revolution, tam je skoro vsechno. Ale je to prece jen takovej japonskej zavodni trabant v kuzi pro dva. HR-V je mnohem vic auto.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 16:20   Citovat  

bphot0:
Není vůbec zač OK
S autem jsme samozřejmě nejezdili jen tady. Byly i výlety a dovolené, takže se auto podívalo i na docela "nepěkné" silnice. Obvzlášť, když Waze vyhodnotila před námi cestu, jako dopravní zácpu a poslala nás na objížďku po rozbitých cestách 3., resp. 4. třídy Úsměv Ale ani tam komfort nijak zvlášť neutrpěl, nic v autě nevrzalo, krk a záda nebolela. Jak jsem psal, na špatném povrchu se s přibývající rychlostí ten hrozící diskomfort docela rychle ztratil a podvozek se s tím kupodivu popral lépe, než když se po takové silnici jede pomalu. Jen doplním, že ani zde podvozek neztratil trakci. Jasně, hluk "dusot" od podvozku slyšet byl, ale žádné rázování. To se ozývalo, když jsi záplaty přejížděl pomalu. Co vím, tak podvozek u HR-V Honda přinejmenším jednou faceliftovala a k lepšímu, takže by to mohlo být o pověstný fous lepší. Však uvidíš.

V roce 2016 neměla Elegance LED světlomety. Ty mi scházely nejvíc (série s H4 svítila příšerně). Což je teď bezpředmětné, protože jsou technologií LED nyní vybavená všechna auta o Hondy. Couvací kamera a zatmavená okna také postupem času přibyla do výbavového stupně Elegance, takže dnes bych řekl, že Elegance má vše podstatné. Někomu by ale mohl scházet bezklíčkový vstup i start, mě ani ne. Takže kupovat Executive jen k vůli větších kol, panoramy, bezklíčkového přístupu a koženého čalounění (snad mi jiná podstatná výbava neutekla), to si musí každý přebrat sám.

Ad motor. Dost diskutované téma. Víš, já bral HR-V hlavně k vůli tomu, že se bude z 90% pohybovat jen cestou do práce, čili nějakých 10 km tam a pak zpět, pak do družiny, školky, nákupy - vše do 5 km, a tam bych oturbené auto nepotřeboval. Výkonově to na takovou skladbu tras naprosto postačuje. Poněkud horší je to s cestováním po dálnici s táhlými kopci. Logicky musíš podřadit a tam už o sobě motor dává víc vědět. Ale, že by bylo auto brzdou provozu, to ne. Vyhni se ale CVT.
Popisoval jsem to i tady, proto jsem auto dodatečně odhlučnoval. Investice se vyplatila, to mi věř. Vyplatila až tak, že třeba náš Civic je od kol citelně hlučnější, než bylo naše vytlumené HR-V. Všimla si toho i žena a kluk. Na druhou stranu, i na odhlučnění Honda zapracovala a FL verze HR-V je tišší, než MY 2016. Jak moc, nevím, s 2020 jsem ještě nejel.
Dám Ti tu linky na videa z akcelerací, co jsem dával na tubko, pro představu, jak to zrychluje. Je to natočené po základním vytlumení, tehdy ještě bez vytlumení torpéda, které pak hluk od motoru posunulo o notný kus dále.

tudy odkaz

tudy odkaz
   Návrat  
porew je teď offline  porew
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 16:30   Citovat  

bphot0: do Brna to mas asi daleko co? Kdybys nahodou nekdy miril nekde pobliz, tak by ses mohl projet v mym na R18 225/50.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 18:56   Citovat  

porew: jee, dekuji moc za nabidku. V Brne jsem vyrostl, ale ted je to 250 km a momentalne se tam nechystam. Coz je docela skoda. Navic to potrebuji resit rychle, uz jsem z toho vybirani unaveny a z diskuzi s pani taky.

Precetl jsem si vasi diskusi s Jopeeenem na auto.cz a moc rozhodnosti ohledne kol mi to nepridalo. Tady jsou silnice strasne, je to vlastne i jeden z duvodu, proc zvazuji emigraci. Ja sam jsem investoval hodne casu do toho, ze jsem G9G Tourera posadil na leto i na zimu na 16". A s vysledkem jsem spokojen, na dalnicni presuny s naftou je to stejne nejlepsi, a s rozmerem 205/55 R16 nemam pocit rolovani v zatackach. Teda mam, ale ne tolik, aby to vadilo.

Jeste me napadlo: poridit sadu 17" a jezdit na ni i v lete, pripadne ty zimaky z toho prodat a nasadit tam ty celorocni Micheliny (nebo co je nejlepsi). A v pripade tezkeho ledu nebo snehu by se nejelo. Umime to organizacne zaridit. Stejne je tady snehu pomalu.

Jeste budeme dumat. Problem s bezklicem je, ze ona je na nej zvykla. Docela to chapu, nemusi to ve sve zenske kabelce hledat a nikam strkat, a presto muze nastoupit a nastartuje a jede.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 19:08   Citovat  

jopeeeno: diky za obsahly text a za videa. Videa jsou super, myslim, ze problem s nedostatecnosti motoru je timto vyresen Úsměv

Presne jsi vystihl ty 4 hlavni veci, co jsou v Executivu navic: strecha, kuze, bez-klic a kola. Teda jeste tam jsou ty lemy podbehu a prahy v laku. Ty vypadaji uzasne. Problem je, ze ted ma celokuzi a bez-klic. Kola nechceme a panorama se ji strasne libi. Ja ji mel ve sluzebni Sup 2 kombi a byla to jedina pekna vec v tom aute. Ne pekna, ale uzasna. Co mi prodejce ukazoval v systemu, tak ve vybrane barve do konce roku toho moc neni. Resp. ted jednu Eleganci ma Pele.Si, Executive je na ceste a mohl by snad byt za 2 tydny, plus na Jarove stoji jeste bez fotek, ale s CVT = nechci. A pak az v rijnu. Jinak samozrejme ma Smucler, ale to jsou Elegance...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 7.6.2020 , 20:17   Citovat  

bphot0:
Opět, nemáš zač. HR-V (atmo) není líné, jen se prostě musí jeho motor vytáčet, což pak generuje hluk. Fakt ale nevím, jak se s tím poprali v MY 2020, což brzy zjistíš při předváděčce.

Nebyl bys sám, kdo prodá OEM kola a přejde na jiná. Jenže, většinou se jedná o špatný obchod a dost tím ztratíš. Alespoň tohle mám vypozorováno od kluků, co mají také Civiky 10G. Jedná se tedy spíše o dobrou koupi, než výhodný prodej. Ale řešení tu, v případě koupě Executive a provozu na 17", je. Co se týče toho borcení bočnice u 16", myslím to tak. Po přezutí z 18" na zimní 16", jsem si musel chvíli zvykat, protože v zatáčkách, které jsem ladně vykroužil na letních, po přezutí na zimáky, bylo citelně, opravdu citelně cítit, že se bortí bočnice. K tomu navíc, HR-V je vyšší, tak i síly, které působí na pneu, narůstají. Není to samozřejmě žádná hrůza, ale tak to prostě je. Tímto chci také říct, že s HR-V dá i docela slušně zajezdit Úsměv
Jestli je žena zvyklá na bezklíč, tak jinudy cesta nevede. Hůř se zvyká na "horší", ale dobře na "lepší". Oproti HR-V mám v Civiku zmiňovaná LED světla, ty jsem musel mít, panoramu, kterou bych naopak oželel (možný zdroj závad) a bezklíč, kterého jsem byl k vůli polským zlodějům odpůrce (už je ale řešení), a teď jsem za bezklíč naopak rád Mr. Green
   Návrat  
Ajsik je teď offline  Ajsik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 8.6.2020 , 12:17   Citovat  

Zdravím, mám dotaz. HRV 1G, Některé verze mají velký střešní spoiler s brzdovým světlem. Světlo mám venku, ale jak se dá dostat k žárovkám? Některé nesvítí. To je lepený a nerozebíratelný? Už to někdo řešil?
Díky
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 11:09   Citovat  

Ahoj, asi sem dluzim dojmy z predvadecky. Nakonec se neuskutecnila v pondeli, ale vcera, tj. ve stredu, a na jinem miste. Zamerne nebudu komentovat mista, terminy, osoby ani mnozstvi cehokoli.

(S vyjimkou toho, ze jsem sem uz psal, ze se v pondeli mam svezt na Jarove: nakonec jsem v pondeli na Jarove nejel, ale vyhradne z duvodu na me strane a rozhodne to nebylo v reakci na jakekoli jednani na strane Jarova; proste nechci, aby to nahodou vyznelo proti nim, proto to sem ted pisu.)

Staticke dojmy jsem asolvoval uz mnohokrat, takze nic noveho. Pouze jsem se z auta utvrdil v tom, ze nami preferovana barva je skutecne preferovana Úsměv

Vlastne nevim, jak zacit. Spis bych vedel, jak skoncit: Jede to, ale musi se s tim umet. Od cca 3 az 3.5 tisice otacek je to hlucnejsi, nez jsem cekal, ale dale pak uz hluk ani ve vysokych otackach prekvapive vubec nenarusta. To vse pri rychlosti do 120 km/h, pak se zacnou projevovat jine zdroje. Od 16" kol je to celkem prekvapive tiche, myslim od kol i od podvozku. Byl jsem z toho vcera po jizde docela nadseny, ale dneska uz to nejak slabne. Zena okolo komina pres 120 km/h nejezdi, diky tomu, ze hluk nenarusta, asi by nemela problem, protoze vyhnat to do otacek umi.

Pri srovnani s CX-3 88kW: Honda nema kroutak, nema kroutak, nema kroutak. V Mazda kdyz "neco chci a neni to krizova situace", staci dat podlahu a je to OK. V Honde je potreba podradit a dat podlahu a je to OK. Jo, to razeni je BOZI. Cetl jsem samou chvalu, ale realita je jeste lepsi.

Zaver: zatim neni. Posilhavam po Sportu.

PS: Ten tablet nic moc. Naklapeni hlavove operky jsou skvele, sedadla velmi dobra. V aute neni pocit, ze sedim v trabantu. Bohuzel v Mazde se mi vyskytuje stale casteji.

PS2: Implantovanim SkyActive motoru do Hondy vznikne auto, jake jeste nebylo vyrobeno. A uz ani vyrobeno nebude.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 11:43   Citovat  

bphot0:
Souhlasím. Být v HR-V nějaká evoluce R18, tak by i těch 19 Nm navíc, oproti 1.5, bylo určitě znát. Takže těch 207 Nm, navíc, v nižších otáčkách, které má žena v Mazdě, musí být znát, i když tomu chybí "vršek". L15B4 v HR-V není špatný motor, za tím si stojím. Do města ideál, spotřeba paliva slušná, a když na to příjde, dá se s tím i zablbnout. Holt, když schází Newtonmetry... musí se točit, no.

Kdyby stál Sport o cca 70.000 Kč míň, asi by byl doma. Vnitřně bych se smířil s tím, že mám de facto podruhé, stejné, ač docela jízdně rozdílné, auto Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 12:13   Citovat  

Oni na nejaky trhy HRV s 1.8kou dodavali nebo i dal dodavaji. Dokonce jsem na nasem sbazosi ted nedavno zahlidl inzerat na cerny HRV executive (tusim to byla 2017ka) atmo 1.8ka prej s 147hp na polskych SPZ - uz ho tam ale nemuzu najit. Byt takova verze tady bezne ke koupi, tak jdu do ni radsi nez do Sporta. Prece jenom mam dost velkej podil kratkych tras do 10km (coz hodlam kompenzovat aspon zkracenyma vymenama oleje).

bphot0: bacha na chybejici bezklic u Sporta. Jestli jste na to se zenou zvykli, muze vam to chybet. Nejde ani dokoupit bohuzel... ja to ozelel, protoze jsem bezklic nikdy v zadnym autu nemel. Radsi jsem zvolil vyssi vykon.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 12:27   Citovat  

Hele, fakt je v PL maji celkem bezne => tudy odkaz

Fakt nechapu, proc je v PL bezne prodavaji kdyz u nas ne...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 12:31   Citovat  

porew:
Ta 1.8 v HR-V se dá pořídit v Polsku poměrně snadno tudy odkaz
Poláci tahají z USA auta docela "ve velkém", posledně jsem tak koukal na "desítkového" Acccorda a je jich tam ke koupi dost. Ten by se mi opravdu líbil. Jenže, pořád mám poláky zakomponované jako lidi, kterým se nedá moc věřit, obvzlášť, co se automobilů týče.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 13:15   Citovat  

Ano, ta 120k Mazda ma uplne urizlej vrsek. Jestli se nepletu, tak spodni cast krivky je s tou silnejsi 2.0 uplne identicka, ale nahore to chybi. Ale takovym zvlastnim zpusobem, s jakym jsem se jinde nesetkal. Chova se to jako takovy soft-omezovac. To pocit ze vcerejska v hornich otackach byl lepsi, navic jsem to do cerveneho opravdu netocil - z vrozene slusnosti a ucty.

z Polska ne, to bychom taky nedali.

o klicku vime, je to velka skoda. Ale asi by to zvladla Úsměv Kdyby to bylo Turbo Úsměv Nejak nam to ted krystalizuje do trojuhelniku: Turbo - bezklicek - blby 18" kola:

1. koupim Turbo, vezmou mi bezklic, dostanu podvozek a vykon, zmizi hodne penez
2. koupim Executive - nepojede to, drnca to, blby 18" kola, mam bezklic a panoramu
3. koupim Eleganci - nepojede to, drnca to trochu min, vezmou mi bezklic, usetrim
4. nedelam nic - jezdim, mackam se, setrim - konzumuji to, co uz jsem zaplatil, ale nepodrazdim souseda Úsměv

Varianta 2. a 3 mi nedava smysl. Ach jo, ti Japonci!

PS. Rikal jsem doma, ze by pak ale musela jezdit s klubovyma podlozkama!
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 13:25   Citovat  

Nema pristi rok vyjit nova HRV? Nebo nejpozdeji 2022? Kdybys jeste nakej patek prezil s volbou 4, treba to pak nova verze HRV rozsekne... Úsměv
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 14:17   Citovat  

bphot0:
Ano, to sedí. Prostě softwarově uřízlý vršek, citelně. Na druhou stranu, "dole" to je v pohodě, na ježdění pro běžnou paní o.k...
Počkáš si s variantou 4), ale otázkou zůstává, co potom za 2,3,4 roky koupíš Smutný Tedy, pokud budeš chtít vůbec kupovat...

porew:
Ano, příští rok. Otázkou zůstává, zda to nebude jak s Vezelem. Ten už jezdil někdy v roce 2013 a sem se jeho dvojče dostalo až někdy za dva roky poté...

Nějaký text k těm novinkám (čerstvě vydáno):

Zatímco příští gen Honda HR-V bude představena v prvním čtvrtletí roku 2021, příští gen Civic bude představen v roce 2022.

Japonská automobilka, Honda připravuje širokou škálu nových SUV a modelů pro globální trhy. Společnost údajně pracuje na 3 zcela nových SUV, včetně SUV menšího než 4 metry, SUV střední velikosti a SUV nové generace HR-V. Navíc k tomu Honda již začala testovat Civic hatchback nové generace.

Honda HR-V SUV příští generace bude debutovat globálně v prvním čtvrtletí roku 2021. Nový model bude také znamenat novou architekturu debutové značky. Navíc k tomu má SUV údajně lepší vzhled jako SUV. Kromě toho se nový model zvětšuje, aby vyhověl mírně menším SUV střední velikosti, aby mohl soupeřit s Hyundai a Nissan.

Nová Honda HR-V má údajně stejný rozvor 2,61 metru; celkové rozměry však budou výrazně zvýšeny. Měří asi 4,4 metrů na délku, 1,79 metrů na šířku a 1,59 metrů na výšku. Pohon SUV bude poháněn benzínovým motorem s přeplňovaným motorem s objemem 1,0 litru, který vytváří točivý moment asi 129 k a 200 Nm. Rovněž obdrží hybridní motor, který se skládá z benzínového motoru o objemu 1,5 litru a dvou elektromotorů.

11. generace Honda Civic hatchback bude mít více evolučních změn a většina designu nebo platformy bude zachována. Civic sedan příští generace a hatchback se budou vyrábět v USA. Nový model bude poprvé představen v USA v roce 2021, zatímco globální model bude představen v roce 2022. V Indii by mohl být nový gen Honda Civic sedan představen kolem roku 2023.

Honda Civic příští generace obdrží změny designu, jako jsou nové světlomety, výraznější mřížka, silnější pásová linie, tenčí koncová světla a větší víko kufru. Přední design bude silně inspirován novou Honda Accord. Interiér je ve skutečnosti pravděpodobně sdílen s novou smlouvou. V horní části panelu bude umístěn informační systém s dotykovou obrazovkou s plovoucím displejem. Nový model Civic bude pravděpodobně vybaven přeplňovaným motorem 2.0L s manuálním nastavením pohonu předních kol garáže. Vozidlo by také mohlo být vybaveno 1,5 litrovým přeplňovaným benzinovým motorem s automatickou převodovkou CVT.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 11.6.2020 , 15:11   Citovat  

takhle nejak jsem si koupil Accorda 8G... Bueee Uvidime. Jako ochutnavka je planovano svezeni s 1.5T v Civicu, pak se uvidi.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 11:31   Citovat  

Asi bude Sport. V manualu.

Psal jsem do vlakna CXG ohledne 1.5 T a benzinu v oleji. Ale verim, ze je to OK.

Je tu nekdo, kdo ma nazor na barevnou kombinaci Midnight Blue Beam s vybavou Sport, tj. castecna cervena kuze a leskle cerne lakovane doplnky?? (Napoveda: v Plzni)

Dekuji
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 12:10   Citovat  

bphot0 napsal:
Asi bude Sport. V manualu.

Psal jsem do vlakna CXG ohledne 1.5 T a benzinu v oleji. Ale verim, ze je to OK.

Je tu nekdo, kdo ma nazor na barevnou kombinaci Midnight Blue Beam s vybavou Sport, tj. castecna cervena kuze a leskle cerne lakovane doplnky?? (Napoveda: v Plzni)

Dekuji

Precti si tenhle prispevek: tudy odkaz
Jinak ja menil tovarni olej v najetych cca 3,5tis km za 5w30, pak planuju menit v 10tis a dal cca po 7.5tis.

Jo a kdyby te to nahodou lakalo, tak: tudy odkaz Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 16:06   Citovat  

Dekuji. Uz jsem to kdysi zahlidl, ale nemel jsem poneti, ze se mne to bude tykat Velmi šťastný

Moc mne to cteni ale neuklidnilo. Psal jsem k CXG, ze 10tisic neni problem, ze se starame, ale muze to mit vliv i na zivotnost? Nebo je to s pravidelnyma vymenama OK? Ja si umim i predstavit, ze uz nebudou zimy a poridime si 17" kola a dame na to celorocni Michelin a proste misto do pneuservisu pojedu 2x za rok na olej (mimo to to zvladnu klidne i sam). Ale nechci si koupit neco, co se bude trapit a budou s tim starosti.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 18:20   Citovat  

bphot0:
Uklidním Tě. Taky mi vrtalo hlavou, zda vzít "oturbenou" Hondu, nebo ne. Ale nakonec jsem se nikde nedočetl a ani nedozvěděl (dealer - známý člověk), že by měla Honda v souvislosti s oil dilution fatální závady.
Jezdím v naprosté většině trasy 10 km (práce), škoka a družina cca 4 km, sem tam delší výlet. Kilometry od března přibývají a s cifrou přes 3.000 ujetých km, nemám měrku oleje "překročenou", tj. drží se to od 0.4 do 0.1 cm pod horní ryskou. Motorový olej mám v plánu měnit 2x rocně (na dosavadních autech mám roční průměr tak 10-12.000 ujetých km).
Obecně je zastáván názor, že olej výkonnostní třídy ACEA C5, tedy ten, který má být v motorech s GPF, má menší alkalickou rezervu a své schopnosti ztrácí už po 10.000 ujetých km. Když se to nakombinuje s mými kratšími trasami, nemá už po 10.000 km v motoru správně být (podmínky zkráceného intervalu, dle příručky Hondy). Takže pro klid duše a blaho motoru, vyměním olej v motoru s jednou "mezivýměnou" ve vlastní režii doma a jednou v rámci roční prohlídky v Hondě. Servis neresetuji.
Názorně. Auto jsem kupil v březnu. Olej půjde po záběhu ven do 5.000 ujetých km a pak až v rámci roční prohlídky v Hondě, což bude v 3/2021. Doma pak olej vyměním zase na podzim a pořád dokola (jaro = autorizák - podzim = doma). Víc pro motor, krom rozumného zacházení, udělat nemůžu.
Jinak, motorizaci chválím Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 17.6.2020 , 18:24   Citovat  

Diky! Ja myslim, ze to pujde Úsměv Zadarmo ani kure nehrabe.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2020 , 15:35   Citovat  

Objednano! Pristi patek bude predani.

Honda HRV Sport
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2020 , 17:13   Citovat  

Gratulace. přátele Posli pak kdyztak nejakou fotku jak to vypada v te tmave modre. V inzeratu to vypada jak cerna, nebo mam oci sejdrem Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.6.2020 , 18:01   Citovat  

Mas pravdu, nekdy vypada skoro jako cerna. Ale cerna je oproti ni jako uhli. Hodne jsme nad tou barvou a barevnou kombinaci danou barvou interieru premysleli, ale nakonec se nam barva libi a na tu cervenou uvnitr si clovek zvykne. Navic cervenou umelou kuzi jsme meli uz v CX-3.

IMG_20200616_112724.jpg

IMG_20200616_112724.jpg, 437.88 kB

IMG_20200616_112839.jpg

IMG_20200616_112839.jpg, 649.75 kB
   Návrat  
King je teď offline  King
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.6.2020 , 14:24   Citovat  

bphot0 napsal: