Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 151, 152, 153 ... 156, 157, 158  Další 
Zaslat odpověď

Strana 152 z 158
Jakub Světlík je teď offline  Jakub Světlík
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 17:26   Citovat  

Dekuji moc za radu.
Už mám nějakého Accord vyhlidnuteho, tak snad to dobře dopadne.
Chtěl bych se zeptat, výkon zůstává stejný??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
J0HN3C je teď offline  J0HN3C
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 17:34   Citovat  

Ja bych spis rekl, ze kvalitni LPG system bude mit nejmensi ztraty na vykonu oproti benzinu. Prave diky presnosti rizeni smesi.
Jirik tady par stranek zpatky popisoval, jak se da diky vyssimu oktanovemu cislu LPG pouzit variator predstihu, a tim teoreticky vykon proti benzinu i navysit. Vsak pohledej nebo se mrkni do profilu, jestli tam nema vic info.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 20:36   Citovat  

J0HN3C napsal:
Pridavam se a taky doporucuju i delsi cestu k Jirikovi. Po 100tkm jsem se rozhodl dat sbohem zastaralemu Tartarini a presel jsem na kombinaci RJ Alex Optima a vstriky myslim Hana Blue (Jirik me kdyztak opravi) do Accorda 7G, motor 2.4 iVTEC.
Moderni a dobry system. Je velice presny, sam si dokaze najet celou palivovou mapu pomoci benzinovych casu a lambda sondy.
Vysledkem je presnejsi rizeni smesi, teda i lepsi prubeh tociveho momentu a emise. Auto ted prepina mnohem driv, bez problemu, pipani a dokaze nakrmit motor bez privstriku benzinu az do omezovace.
Spotrebu teda zatim nedokazu rict, protoze v karantene skoro vubec nejezdim a kdyz uz tak to furt tocim na plyn az do cerveneho, protoze je to najednou takove bez vycitek Velmi šťastný VTEC

asi si budu muset udělat k Jiříkovi výlet, mně totiž accord na LPG jede o něco hůře, než na benzín.. Tak asi zkontrolovat naladění Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 23:55   Citovat  

Omlouvám se, jestli jsem se špatně vyjádřil.
Oproti benzinu to samozřejme lepší není a myslím, že zrovna K24 na LPG trochu ztratí.
Porovnával jsem to oproti starému systému Tartarini, který tam byl předtím a nepřipadal mi moc dobrý. Ve středních otáčkách dával moc bohatou směs, takže to jelo o poznání hůř než na benzin no a pak to ve 4,5tis. přeplo na benzin radši uplně.
Jenže ten motor do 4000 moc nejede že Velmi šťastný

Jiřik je teď offline  Jiřik
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 10:53   Citovat  

jakubM napsal:
asi si budu muset udělat k Jiříkovi výlet, mně totiž accord na LPG jede o něco hůře, než na benzín.. Tak asi zkontrolovat naladění Úsměv

Směs plynného LPG a vzduchu má o něco větší objem, než benzín+vzduch. Je tedy logicky dobré alespoň mírně zvětšit průchodnost sání a výfuku pro kompenzaci plnění motoru. U mého V6 jsem dělal víc výkonových úprav, nicméně ty "nejvíc muziky za nejmíň peněz byly tyhle: 1. zprůchodnění airboxu a vložka KN 2. montáž nového katalyzátoru koncipovaného na mnohem vyšší výkon, než má motor (je jasné že po 200 tis. km už stejně kat není "ve své kůži").
JInak-těch motorů K24 jsem přestavěl už přes dvacet, víceméně
shodným způsobem a je zajímavé, že někdo pocitově udává shodné parametry a někdo mírně slabší než na benzín. Teď začíná letní směs LPG, kde je víc butanu, tak by to mělo jet o trochu líp, než v zimě Úsměv

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 13:35   Citovat  

J0HN3C napsal:
...Jenže ten motor do 4000 moc nejede že Velmi šťastný

Nejede? Při běžné jízdě prakticky tyto otáčky málokdy překročím a brzda provozu nejsem. Ty točíš pořád do červeného? To jezdíš jen na první tři kvalty a nebo jsi skoro vybodovaný ne?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 14:25   Citovat  

Obecně pro dobrý výkon je kromě správného složení směsi důležité i vyústění LPG trysek v sání. Mělo by být podobně blízko, jako
vyústění benzínových vstřiků a v podobném úhlu. Viz obrázek.

vstřiky.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
vstřiky.JPG, 3.71 MB

0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 15:14   Citovat  

Kmóďa napsal:
Nejede? Při běžné jízdě prakticky tyto otáčky málokdy překročím a brzda provozu nejsem. Ty točíš pořád do červeného? To jezdíš jen na první tři kvalty a nebo jsi skoro vybodovaný ne?

No já si jenom myslím, že oproti libovolnému současnému motoru K24 začíná tam, kde ostatní končí. Navíc s porovnáním s tím vrškem, kdy v 6tis. sepne VTEC, je ten spodek uplná mtrvola.
Normálně taky většinu času jezdím do těch 4tis. ale když chci třeba držet krok s turbo autama 100kW+ anebo rychle předjet, přidat na dálnici, tak neváhám a točím.
Navíc mám automat, který docela dost prokluzuje a výkonu taky krade dost.

markos je teď offline  markos
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 15:56   Citovat  

Jane ahoj, vidím že si pustil naplno do modifikácie Lpg. Ak ti chyba výkon určite odporúčam reflash jednotky, jazdil som s k24 reflash a je to úplne iný pocit

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 22:09   Citovat  

Jiřik napsal:
Směs plynného LPG a vzduchu má o něco větší objem, než benzín+vzduch. Je tedy logicky dobré alespoň mírně zvětšit průchodnost sání a výfuku pro kompenzaci plnění motoru. U mého V6 jsem dělal víc výkonových úprav, nicméně ty "nejvíc muziky za nejmíň peněz byly tyhle: 1. zprůchodnění airboxu a vložka KN 2. montáž nového katalyzátoru koncipovaného na mnohem vyšší výkon, než má motor (je jasné že po 200 tis. km už stejně kat není "ve své kůži").
JInak-těch motorů K24 jsem přestavěl už přes dvacet, víceméně
shodným způsobem a je zajímavé, že někdo pocitově udává shodné parametry a někdo mírně slabší než na benzín. Teď začíná letní směs LPG, kde je víc butanu, tak by to mělo jet o trochu líp, než v zimě Úsměv

Špatně jsem se vyjádřil.. přijde mi, že třeba před půl rokem to na LPG jelo lépe, než teď..srovnatelně jak na benzín. Teď mi to přijde maličko línější.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 22:11   Citovat  

Jo, tak to chce filtr, seřídit tlak na reduktoru a znovu naladit.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2020 , 12:44   Citovat  

Jiřik napsal:
Jo, tak to chce filtr, seřídit tlak na reduktoru a znovu naladit.

filtr plynné fáze jsem teď měnil... takže to možná bude chtít ten maličkej v reduktoru + lazení..

Jo a šlo by případně změnit umístění toho filtru? aby byl běžně dostupný na jednoduchou výměnu? Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2020 , 17:37   Citovat  

filtr kapalné fáze v reduktoru se mění většinou když to v zátěži přepíná do benzínu. Takže ten nic nevyřeší.
Filtr plynné fáze si můžeš umístit skoro kamkoliv, kde je to trochu chráněné, ale pokud už máš v hadicích nějaký nános
parafinu, tak pozor na vedení filtr- vstřikovače, tam se při manipulaci může kus uvolnit a přicpat vstřik.
Jinak to není problém.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2020 , 23:58   Citovat  

Jiřik napsal:
filtr kapalné fáze v reduktoru se mění většinou když to v zátěži přepíná do benzínu. Takže ten nic nevyřeší.
Filtr plynné fáze si můžeš umístit skoro kamkoliv, kde je to trochu chráněné, ale pokud už máš v hadicích nějaký nános
parafinu, tak pozor na vedení filtr- vstřikovače, tam se při manipulaci může kus uvolnit a přicpat vstřik.
Jinak to není problém.

až se trochu uvolní situace, můžeme se domluvit na servisu? Úsměv bude mě čekat i STK, tak bychom to spojili s revizí...

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2020 , 17:57   Citovat  

samozřejmě Úsměv

Matěj Krupař je teď offline  Matěj Krupař
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2020 , 10:44   Citovat  

Zdravím s dotazem...

K20Z2 motor, LPG, podtlakový přímaz JLM do sání.

Sledoval jsem teď spotřebu přímazu, která by měla být cca 1mL na 1L paliva. A zjistil jsem, že z nádržky nic neubývá. Zkoušel jsem všelijak nastavit frekvenci kapání, aktuálně když běží teplý motor na volnoběh i v otáčkách, tak když sahám na to štelovací kolečko, kapičky jdou, ale pak se to asi zastaví, nevím...

Nevíte, co by mohlo být špatně?

A vzhledem k tomuto níže uvedenému, má to přimazávání podtlakem vůbec smysl? Ventilové vůle nechávám pravidelně nastavovat, ale mám o motor obavy.

"Přímaz, pokud má být pro motor opravdu efektivní, nemůže být ovládaný pouze pod tlakem, navíc ještě s jedním vyústěním někam ke škrticí klapce. Takový "přímaz" jen zanáší sání a pokud je motor v zátěži , podtlak je nulový,
což znamená že tam v takovém režimu mazivo VŮBEC NEJDE. Naopak při brzdění motorem tam jde nejvíc.
Jediný účinný systém pro přímaz motorů (často řeším , ale ne u Hond) je elektronický dávkovač:
tudy odkaz
je to ale podstatně dražší (viz cena sady)"

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2020 , 20:26   Citovat  

Ahoj, cituješ asi můj příspěvek..?
Ta kapátka a hadičky podtlakového přímazu se rády zanáší, takže není žádný div, že přestává kapat, stává se to.
můžeš zkusit opdojit tu hadičku a vyčistit/profouknout ten systém. Nebo vyčerpat JLM a dát tam VIF, ten aspoň
trochu vyčistí motor a je řidší.

renda4 je teď offline  renda4
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2020 , 22:57   Citovat  

VIF ? To mě nenapadlo to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 11:40   Citovat  

Jiřik napsal:
Ahoj, cituješ asi můj příspěvek..?
Ta kapátka a hadičky podtlakového přímazu se rády zanáší, takže není žádný div, že přestává kapat, stává se to.
můžeš zkusit opdojit tu hadičku a vyčistit/profouknout ten systém. Nebo vyčerpat JLM a dát tam VIF, ten aspoň
trochu vyčistí motor a je řidší.

Ano, ano, tady jsem si tento Tvůj názor opakovaně přečetl, tak jsem to tu nakopíroval pro zopakování.

Hmm... zkusím to nějak pročistit. Možná by nebylo špatné vyměnit hadičku...

A to aditivum VIF tomu systému neublíží? Nerozežere to součástky?

Případně, co se dá použít za čistič na pročištění toho přímazového systému, pokud ho rozeberu? Mýdlová voda, nebo něco ostřejšího? Velmi šťastný

Taky tedy... jestli se s tím má smysl babrat, pokud to vlastně nefunguje?

Díky moc za rady.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2020 , 20:42   Citovat  

Nic moc tam není, hadička a tryska do sání. "Má to smysl se v tom babrat, když to nefunguje?"to je úplně vzorová
filozofická otázka i pro naše COVID období člověče OK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2020 , 9:46   Citovat  

Tak jsem se v tom včera pobabral...

- při zahřátém motoru na volnoběh ta hadička saje jak vakuová pumpa
- vylil jsem nádobku, rozebral, vyčistil, mechanismus byl průchodný
- nalil jsem JLM, napojil hadičku, nastartoval motor a zapomněl dotáhnout šroubek průtokového štelungu HaHaaa
- během minuty to vypilo 50ml Se stydím
- nastavil jsem kapání na 6/min, všechno jelo, kapalo
- dnes ráno jsem dojel 15 km do práce, otevřu kapotu, motor na volnoběh, a zase to nekapalo...
- pootočím štelovacím kolečkem, kape...
- počkám pár minut... nekape... naštvanej

Nevím, co s tím.

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2020 , 4:38   Citovat  

Koukám ještě že jsem si tam žádný přímaz nenechal dát, akorát jsou s tím starosti. Mám na K24A3 na plyn bez přímazu najeto 120 tisic km, vůle jsem kontroloval šestkrát, naposledy předevčírem a nikdy nebylo potřeba s tím hýbat, vždy byli ok...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 11:51   Citovat  

Kmóďa napsal:
Koukám ještě že jsem si tam žádný přímaz nenechal dát, akorát jsou s tím starosti. Mám na K24A3 na plyn bez přímazu najeto 120 tisic km, vůle jsem kontroloval šestkrát, naposledy předevčírem a nikdy nebylo potřeba s tím hýbat, vždy byli ok...

Vůle ventilů nechávám seřizovat co 2. olej, čili 20kkm. A naposledy mi v servisu řekli, že už to moc "není kam" seřídit. A vždycky je to nějaké pohnuté. A jde to i slyšet, jak ventily klapkají a po seřízení klapkají méně. K20Z2. 243 kkm najeto, z toho asi půlka na LPG. A jezdím s tím autem fakt slušně, netrhám asfalt na křižovatkách, šetřím ho za studena, LPG zapínám ručně až po důkladném zahřátí motoru, nepodtáčím ani ho nehoním nad 4k ot., na dálnici do 130kmh.

Takže za mě jiná zkušenost.

Kdybyste měli nějaký tip, jak se o motor lépe starat, aby ještě chvíli pojezdil, budu rád.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 12:06   Citovat  

Kmóďa napsal:

Souhlasím, že K-series zvládá LPg i bez přímazu, ale za 120t s nima je potřeba hnout i když by to jezdilo jen na benzín.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 12:07   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Vůle ventilů nechávám seřizovat co 2. olej, čili 20kkm. A naposledy mi v servisu řekli, že už to moc "není kam" seřídit. A vždycky je to nějaké pohnuté. A jde to i slyšet, jak ventily klapkají a po seřízení klapkají méně. K20Z2. 243 kkm najeto, z toho asi půlka na LPG. A jezdím s tím autem fakt slušně, netrhám asfalt na křižovatkách, šetřím ho za studena, LPG zapínám ručně až po důkladném zahřátí motoru, nepodtáčím ani ho nehoním nad 4k ot., na dálnici do 130kmh.

Takže za mě jiná zkušenost.

Kdybyste měli nějaký tip, jak se o motor lépe starat, aby ještě chvíli pojezdil, budu rád.

Vytáčej ho nad 4k. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 12:27   Citovat  

RIZ3K9 napsal:
Vytáčej ho nad 4k. Úsměv

Jak často, jak dlouho a co mu to přinese? A kam, až k omezovači? A na LPG nebo benzín?

Pochopil jsem ze zde přečteného, že na LPG mu vytáčení nemůže přinést nic dobrého.

Díky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 12:50   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Jak často, jak dlouho a co mu to přinese? A kam, až k omezovači? A na LPG nebo benzín?

Pochopil jsem ze zde přečteného, že na LPG mu vytáčení nemůže přinést nic dobrého.

Díky.

Když to shrnu ... Je to Honda a Honda motory jsou známé tím, že otáčky jim neškodí a naopak je potřebují, aby to alespoň trochu jelo. Velmi šťastný Důvod je ten, že mají maximální výkon a drtivá většina i kroutící moment ve vyšším spektru otáček, takže pokud se bojíš třeba až k omezovači tak stačí k červenému poli otáčkoměru. Přínosy jsou třeba ve vyšší teplotě = samočistění svíček, pístů, ventilů, EGR ventilu, katalyzátoru, lambda sond ... dále ve vyšším tlaku oleje a třeba i v proběhnutí všech jízdních režimů VTEC systému ... Jestli vytáčet na LPG nebo benzín nechám na tobě, ale já mám na různých H motorech najeto na LPG statisice km, točím je do omezovače rád, často a nikdy jsem problém neměl ani u motoru s 400t km. Co se týče četnosti, tak když je příležitost např při předjíždění, při nájezdu na dálnici nebo jen tak pro pobavení, když je zajímavá silnice ... občasné vysoké otáčky motoru neškodí (a to ani u dieselu, který občasné "protáhnutí" potřebuje paradoxně víc než benzín). Když je motor v provozní teplotě, je prostor na následné "dochlazení" a je použit správný olej se správnými intervaly výměny tak nemuže být problém Úsměv

Edit: Jinak jak jsi psal, že si přepínáš LPG manuáně, až když je motor opravu prohřátý, tak si můžeš nechat změnit stupně automatického sepnutí a bude ti to přepínat samo. Vetšinou se dává přepnutí kolem 30°, ale osobně ho mám taky nastavený výš. Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 17:30   Citovat  

Tak mě bylo řečeno, že provoz na LPG nedělá motoru dobře, LPG má vyšší spalovací teplotu a trpí tím především hlava, která už bude v mém případě snad i na výměnu a ideální by prý bylo sehnat někde hlavu, která nejela na LPG. Proto taky přímaz, proto přívstřiky benzínu ve vyšších otáčkách (nemám).

Že ten motor potřebuje otáčky, aby měl výkon a krouťák, to vím, to je jasné a používám je (umírněně Se stydím )

K20Z2 je ekonom, účinek v-tecu není vůbec znát a ani ho nemá na výfukové vačce. Ale asi se někdy otevře, to je pravda, a udělá jí to dobře Velmi šťastný

V jakých motorech máš LPG? A kolik najely? Přívstřik? Přímaz?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.5.2020 , 18:24   Citovat  

Jiřik napsal:
samozřejmě Úsměv

Ahoj Jiříku, písni mi prosím do SZ, kdy bys měl kdyžtak čas Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.5.2020 , 11:10   Citovat  

Matěj Krupař napsal:
Tak mě bylo řečeno, že provoz na LPG nedělá motoru dobře, LPG má vyšší spalovací teplotu a trpí tím především hlava, která už bude v mém případě snad i na výměnu a ideální by prý bylo sehnat někde hlavu, která nejela na LPG. Proto taky přímaz, proto přívstřiky benzínu ve vyšších otáčkách (nemám).

Že ten motor potřebuje otáčky, aby měl výkon a krouťák, to vím, to je jasné a používám je (umírněně Se stydím )

K20Z2 je ekonom, účinek v-tecu není vůbec znát a ani ho nemá na výfukové vačce. Ale asi se někdy otevře, to je pravda, a udělá jí to dobře Velmi šťastný

V jakých motorech máš LPG? A kolik najely? Přívstřik? Přímaz?

To je pravda, vyšší teplota tam je. Větší zatížení hlavy taky určitě je, ale když si spočítáš usporu za 100t km tak můžeš udělat hlavu několikrát a pořád jsi v plusu Velmi šťastný Já problém na LPG nemám, ale přímaz používám.

Účiněk vtecu není znát, protože už to není VTEC ze starých dob, kdy byl bud zapnutý nebo vypnutý, ale je to i-vtec = Takže Vtec v kterém je oproti dřivejším dobám zapleteno tzv VTC.

F20Z1 400t celkově z toho 200t na LPG - podtlak přímaz
D16V1 220t celkově z toho 110t na LPG - podtlak přímaz
C35A5 110t celkově z toho 50t na LPG - elektrický přímaz

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda a LPG
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
25
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: