Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ZLY CHLADIC LEGEND kb1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Lucaslegend je teď offline  Lucaslegend
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2020 , 10:21   Citovat  

Caute.
Chcem sa podelit so skusenostou s tecucim chladicom na legende kb1 a aj ze sa dost zanesie z vonku, ale to by som nebral ako nejaky technicky problem, proste to treba raz za cas skontrolovat ako je uz znecisteny tak cca po 100 000km

dalsi ale uz o dost zavaznejsi problem je poskodeny zavit na spoji k trubke ktora ide z prevodovky a je pripojena na chladic.proste poskodi zavit potom povoli tesnenie a zmiesa olej z prevodovky s chladiacou kvapalinou...
Mam uz druheho rovnakeho legenda a ten isty problem s tecenim chladica, zavit bol este ok ale uz to tam oxidovalo/hrdzavelo okolo zavitu ale este drzal dobre....
takze na prvom legende som menil chladic po cca 300 000km , lebo poskodilo ten zavit....ale ako som potom zistil ked som vybral chladic, tak aj slzil a bol aj velmi zaneseny z vonku , to ze bol zaneseny sa zacalo uz prejavovat tak , ze sa tastejsie pustal ventilator chladenia motora a dakedy sa aj nechcel vypnut po vypnuti motora....takze koli tomu zlemu zavitu som musel kupit novy chladic ...cele som to riesil sam doma kedze v honde chceli za celkovu opravu cca 1600E. takze som kupil novy chladic z nemecka cez ebay a asi 10litrov oleja do prevodovky aby som poriadne precistil prevodovku + kopec destilky aby som preplachol chladic + motor...auto som spojazdnil vsetko bolo fajn dalsich 40 000km nez sa mi pokazila prevodovka....to je uz iny pribeh , uz som ho tu na fore spominal Smutný

takze na druhom legende ktory som nedavno kupil (bolo to velmi dlhe zvazovanie ci ist znova do legenda po takychto pruseroch alebo radsej ist do lexusa) je teraz najazdenych ani nie 200 000km....samozrejme som uz vymenil chladic kedze uz slzil(bolo to aj citit ze niekde unika) a bol samozrejme aj ten neskutocne z vonku zaneseny(problem so zanesenym chladicom z vonku som musel riesit aj na lexuse ktory mame doma asi pri 280 000km, ale len som ho vycistil-neslzil, momentalne ma lexus teraz 380 000km a chladic stale ok).....takze chladic vymeneny a vsetko je ok...

takze tu je chladic z prveho legenda po 300 000km
tudy odkaz
tudy odkaz

tu je novy chladic z ebay
tudy odkaz
tudy odkaz

zaneseny chladic na lexuse sa cudujem ze to este dokazalo cosi chladit Úsměv ako boli stym uz problemi v kopci so zahrievanim
tudy odkaz

rozdiel medzi starym orig a novym chladicom z ebay bol iba ten ze tie priruby z chladica pre hadice z motora boli troska uzsie, takze som musel dat okolo tych plastovych prirub teflonovu pasku aby to neslzilo a lepsie drzalo hadicu ....samozrejme rozdiel v cene oproti originalu bol neskutocny!kvalita podla mna nebude horsia kedze ani nemozem povedat o originale ze by bola ok Smutný a to si za taky smejdacky diel pytaju nehorazne peniaze...

tu je ten zly zhrdzaveli/zoxidovany zavit ktory zapricil zmiesanie oleja z prevodovky...olej z prevodovky hoci ma maly vlastny chladic tak este prechadza spodkom cez velky chladic motora ...preto sa moze takato porucha stat Smutný prepojene takto spolu je to asi zrejme koli tomu aby sa prevodovka rychlejsie zohriala v zime?
tudy odkaz

tudy odkaz

a bohuzial nie som jediny komu rupol ten zavit...

chladic z druheho legenda ani nie 200 000km
tudy odkaz

takze tymto celym som chcel povedat ze davajte si pozor na chladic a kontrolujte ho....a bol by som rad aj keby tu aj dalsi prispejete ci ste uz museli nieco robit s chladicom, kludne aj ine hondy, nemusi to byt legend...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
ZLY CHLADIC LEGEND kb1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina