Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 113 z 137
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.4.2020 , 18:38   Citovat  

Já beru buď purflux (měl by dělat pro Hondu) nebo HAMP...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
marek.82 je teď offline  marek.82
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2020 , 18:42   Citovat  

olejovy mam PURFLUX ( kdysi byly v originalu Honda ) LS350 , pouzivam u vsech benzinovych Honda uz dlouhe roky a bez problemu
kabinovy mam MANN FRECIOUSPLUS

ceny srandovni takze je zbytecne resit nejake starline, kamoky a tomu podobne
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 9.4.2020 , 18:45   Citovat  

cport napsal:
Ahoj,

resil nekdo vymenu potahu operek prednich sedadel? Ta strana u ridice je uz na jedne strane trochu usoupana (holt temer 5 let uzivani), tak chci prozatim prohodit potahy operek ridice a spolujezdce. U ridice se jednoduse rozepnou zipy na zadni strane a jde to v pohode nacnout. U spolujezdce to vespod drzi nejaka dlouha spona (v te casti, kde konci kapsa v zadni strane). Ta se taky vyhakne smerem dolu celkem jednoduse. Nicmene, jak se daji sundat ty cerne plastove kryty, do kterych se zasunuje hlavova operka?

ne, v MAD sem si nechal usit potahy na miru a nanejvys vymenim ty
   Návrat  
gembler je teď offline  gembler
PříspěvekZaslal: 12.4.2020 , 13:16   Citovat  

Co se týče ještě těch stíračů, tak mě od nějaké výměny gumičky v origo servisu přestal ten největší stírač v podstatě úplně stírat. Setřel vše směrem nahoru a cestou dolů mi tam nechal film z vody, přes který bylo chvíli vidět úplný prd. Jednak to nebylo nic příjemnýho, jednak to zbytečně trigrovalo automatiku na stěračích. Tak jsem po chvíli dumání zkusil gumičku nasadit obráceně a najednou stíral dobře... Po dalšim roce a výměně opět v origo servisu už gumička nestírala, i když jsem ji zkusil otočit a efekt rozšmrdlané vody při cestě stírače zpět byl pořád. Nahradil jsem tenhle origo stěrač Sheronem asi za 120kč a konečně vidim na silnici jako nikdy. Ty malej vzadu jsem vyměnil taky a taky je to lepší.
Jako řikám si čím to může asi být. Jestli už mám po těch 8 letech tak mikro-poškrábaný sklo, nebo změnili materiál v gumičkách, nebo jestli ta guma nemůže reagovat s tekutými stěrači od želvy... Tak to valím bulvy
   Návrat  
cport je teď offline  cport
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.4.2020 , 21:10   Citovat  

marek.82 napsal:
ne, v MAD sem si nechal usit potahy na miru a nanejvys vymenim ty

No nad novymi potahy taky premyslim ... jak to budes prohazovat? Ja mam problem odstranit (sundat) ty patky mezi potahem a hlavovou operkou ...

Ty mikroskrabance na prednim skle me taky stvou ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 18.4.2020 , 7:35   Citovat  

cport napsal:
No nad novymi potahy taky premyslim ... jak to budes prohazovat? Ja mam problem odstranit (sundat) ty patky mezi potahem a hlavovou operkou ...

Ty mikroskrabance na prednim skle me taky stvou ...

nebudu prohazovat, ten co se osoupe si necham usit novy
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 14:44   Citovat  

Nemyslel jsem, že "ono je to živý, rychlý, snadno se to řídí, je to lehký, řazení snadné" uslyším na adresu Tourera od škodovkáře dvojkový facelifotvý kombíkový Oktávie, samozřejmě v dehtu.
Ale slyšel jsem... Úsměv
   Návrat  
bphot0 je teď offline  bphot0
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 20:54   Citovat  

piskot napsal:
Nemyslel jsem, že "ono je to živý, rychlý, snadno se to řídí, je to lehký, řazení snadné" uslyším na adresu Tourera od škodovkáře dvojkový facelifotvý kombíkový Oktávie, samozřejmě v dehtu.
Ale slyšel jsem... Úsměv

Vsak je to svata pravda. Pokud nechtel lhat, co jineho mel podle tebe rict? Je to tam.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 21:54   Citovat  

bphot0 napsal:
Vsak je to svata pravda. Pokud nechtel lhat, co jineho mel podle tebe rict? Je to tam.

To netáhne vod spoda... HaHaaa
   Návrat  
anunaki je teď offline  anunaki
2 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 22:27   Citovat  

To se divím, že nekritizoval motor, když má octávku v chrochtu. Jezdím občas se služební jedničkovou oktávkou 1.9TDI. Řazení je takový gumový a jen pět rychlostí. Co mě vadí ale nejvíc je hrozně nepříjemné dunění motoru, děsný aerodymický hluk ve vyšších rychlostech a tvrdý nepohodlný sedáky ala lavice bez bočního vedení. Co mě dostalo byly jízdní vlastnosti. Z Civicu jsem byl zvyklý na to, že auto v zatáčkách sedí a že jede tam, kam chci já. Chování Octavie mě první rychlejší projetí zatáčkou vyděsilo. Jako tenhle motor PD, bez filtru pevných částic znatelně táhne a má slušnou spotřebu, ale jinak je to špatný a vždycky se už těším, až přesednu do Civica.
   Návrat  
Jopeeeno je teď offline  Jopeeeno
4 háčka
PříspěvekZaslal: 19.4.2020 , 22:45   Citovat  

anunaki:
My máme na "dojetí" v práci ještě O1 1.9 TDI-PD (96 kW) s šestikvaltem a ten motor je šílený tahoun. Jede fakt nad očekávání dobře. Zbytek je děs běs. Převodovka, už ná nejlepší za sebou, sedačky tvrdé i po 270.000 km. Řízení a podvozek - taky souhlas. Brzdy super.
Holt, auto z devadesátek s těžkým litinovým tedéíčkem mezi podběhy, to na zatáčky není, ač ten motor potenciál má (Fabia RS, Ibiza "baby" Cupra).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 11:01   Citovat  

Jezdil jsem OII 1,8TSI a OIII 1,6TDI a obě auta byla děsně gumová na řízení oproti Civicu, řazení nepřesné. Tempomat debilně umístěný na páčce blinkrů... Takový pohodový auta, který moc nemaj ráda rychlou jízdu. Když se jim roztočilo turbo, tak to bylo jak ten gumovej míč supertele za větru, sice to letí, ale člověk neví přesně kam. Ta 1,6 byla neskutečnej pracant a ten malej motůrek ve městě na trojku otevíral ochotně hyperprostorový okna, kdykoliv se mu šláplo za krk, ale radši jen na rovný silnici HaHaaa samozřejmě 5 rychlostí je dnes na dálnici nesmysl. Příjemně mě u toho nafťáka překvapila reakce na plynový pedál Tak to koukám! - to bych chtěl u Civica 1,8 nemáte někdo radu, jak to zlepšit? Já ťuknu do plynovýho pedálu a tak 0,5 vteřiny nic. Meziplyny se s tím dělají naprosto žalostně, ale věřim, že je na to nějaký fígl to mi hlava nebere
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 11:41   Citovat  

gembler: "fígl" jedině update softu. Opožděná reakce na plyn je kvůli emisím a spotřebě, s tím se nic udělat nedá, nezmění-li se program. Bohužel, výhoda atmosfér - okamžitá reakce na plyn - šla časem do kytek. Třeba O1 1.8T 150 hp měla reakci taky opožděnou, ale to bylo primárně turbem, než se nadechlo, sekunda v tahu. Měl jsem tehdá C5G VTi a přesednout do služební ochcávky bylo utrpení kromě dálnice - tam byla 1.8T moc příjemný motor. Kdekoliv jinde hrůza. Naštěstí jsem služebně jezdil tak akorát na letiště, takže to nevadilo. Současně když pak firma přešla na O2 1.9 TDI 77 kW, s láskou jsem vzpomínal na 1.8T, protože k otřesnému podvozku se přidal ještě otřesný motor Velmi šťastný

Jsem ale překvapen, že ti přijde reakce na plyn u O3 1.6 TDI jako dobrá, mě to přišlo hrozné, snad ještě horší než v Superbu 2.0 TDI, kde to byla dieselová klasika. Ale i tak, stále mnohem lepší než třeba renaulty, u Talismanu je možné šlápnout plyn na podlahu, okamžitě pustit a spolujezdec vůbec nepozná, že jsem to udělal, šílenost. Tohle by i u C9G 1.8 vyvolalo slušné cuknutí.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 11:42   Citovat  

Prodleva je díky el. plynu... Ten mít reakce jako lanko nebude... Smutný
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 14:12   Citovat  

skyline napsal:

Jsem ale překvapen, že ti přijde reakce na plyn u O3 1.6 TDI jako dobrá, mě to přišlo hrozné...

Já tu nechci nijak vychvalovat TDI, ani škodu, ale fakt si zkus ty dvě auta mít nastartovaný vedle sebe a na neutrál jen špičkou nohy polochtat plyn na jednom a pak na druhém. Škodovka reaguje okamžitě - to mě na tom právě děsně překvapilo. Civic víme jak reaguje. Jako samozřejmě, za jízdy je tam už turbolag, ale o tom nemluvím.
Ok, no s tim fíglem jste mě nepotěšili Velmi šťastný ale čekal jsem to. Vím, že je to napojené na nějaký eko nesmysl, který to nejprve musí přepočítat a pak teprve otevře klapku. Mno nic, čipovat kvůli tomu nebudu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 14:16   Citovat  

Mimochodem všiml jsem si, že se zapnutym ECO režimem a plnym autem je auto živější, než když je prázdný. Je možný, že si Civouš dokáže spočítat zatížení motoru a podle toho určí "lenivost" ECO režimu?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 14:19   Citovat  

Ad reakce na pedál "plynu" u 9G. Nepsal tu někdo, nebo ve vedlejším vlákně, že už umí i tzv. "reflash"? Docela to pomohlo u Accordu, takže tu by taky mohlo.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 15:43   Citovat  

gembler napsal:
Já tu nechci nijak vychvalovat TDI, ani škodu, ale fakt si zkus ty dvě auta mít nastartovaný vedle sebe a na neutrál jen špičkou nohy polochtat plyn na jednom a pak na druhém. Škodovka reaguje okamžitě - to mě na tom právě děsně překvapilo.

Po tříměsíčním soužití s Oktávkou můžu říct, že tohle ani náhodou. Než se turbo nadechne, chvíli to trvá. Když je turbo nadechlý, pak teprve jsou reakce téměř okamžité.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 18:46   Citovat  

Jopeeeno napsal:
Ad reakce na pedál "plynu" u 9G. Nepsal tu někdo, nebo ve vedlejším vlákně, že už umí i tzv. "reflash"? Docela to pomohlo u Accordu, takže tu by taky mohlo.

Jo, až se uvolní režim, tak na to asi vlítnu s oběma... svatoušek
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.4.2020 , 19:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, až se uvolní režim, tak na to asi vlítnu s oběma... svatoušek

Právě. Když už se na to pějí takové ódy u Accordu, tak by to mohlo být u Civiku jen a jen přínosem je to dobrý
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 1:23   Citovat  

piskot napsal:
Po tříměsíčním soužití s Oktávkou můžu říct, že tohle ani náhodou. Než se turbo nadechne, chvíli to trvá. Když je turbo nadechlý, pak teprve jsou reakce téměř okamžité.

hmm, to máš pravdu, ale já píšu o reakci z volnoběhu, tam žádný turbo nemá co dejchat. U Civicu mi toto chybí a je to škoda. Je to atmosféra a díky nějakýmu eko blbinci to má dlouhý vedení.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 11:13   Citovat  

gembler napsal:
hmm, to máš pravdu, ale já píšu o reakci z volnoběhu, tam žádný turbo nemá co dejchat. U Civicu mi toto chybí a je to škoda. Je to atmosféra a díky nějakýmu eko blbinci to má dlouhý vedení.

Že ty máš trvale sepnutý ECON režim...? Velmi šťastný
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 11:28   Citovat  

gembler: a jaký má smysl řešit reakci plynu na volnoběh? Důležitější je, jak se to chová při jízdě a tam se k elektronickému plynu u turba ještě přidává lag. Takže chápu, odkud je ten rozdíl, mě vůbec nenapadlo, že bys mluvil o reakci u stojícího auta na neutrál, já posuzuju jízdu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 12:32   Citovat  

piskot napsal:
Že ty máš trvale sepnutý ECON režim...? Velmi šťastný
no jezdil jsem s tim loni celej rok a vypínal jen na předjíždění Se stydím zajímalo mě, kolik ušetřím. Jezdím tak 95% po městě.
skyline napsal:
a jaký má smysl řešit reakci plynu na volnoběh?
přesnější meziplyny, dávkování plynu při rozjezdu s klimou... já nevim, toho je. Já to neřeším, 8 let s tim jezdim (mám hatche), beru to jako vlastnost toho auta, ale napadlo mě se na to zeptat, když jsem viděl, že to u blbý 1,6TDI jde. To je celé.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 20:40   Citovat  

Dneska jsem to schválně zkoušel, Civic Tourer 2014 1.8 iVTEC a žádné prodlevy jsem nezaznamenal. I rychlé prošlápnutí plynu mělo odezvu narozdíl od služební jedničkové chroktávky.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 20:46   Citovat  

Ono stačí šlápnout víc k podlaze než to chtělo u C6g s lankem... Taky s meziplyny nemám problém...
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 20:58   Citovat  

gembler napsal:
přesnější meziplyny, dávkování plynu při rozjezdu s klimou... já nevim, toho je. Já to neřeším, 8 let s tim jezdim (mám hatche), beru to jako vlastnost toho auta, ale napadlo mě se na to zeptat, když jsem viděl, že to u blbý 1,6TDI jde. To je celé.

Dáváš meziplyn z volnoběhu? Pomalá reakce plynu je problém hlavně při řazení v max. otáčkách , při klidnějším ježdění je prodleva C9G R18 téměř neznatelná .
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 21:07   Citovat  

hopit: jasně, vyřadím kvalt, pustím spojku, dám meziplyn, setlápnu spojku a zařadím kvalt.
   Návrat  
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 22:35   Citovat  

anunaki napsal:
hopit: jasně, vyřadím kvalt, pustím spojku, dám meziplyn, setlápnu spojku a zařadím kvalt.

Moc nechápu smysl takového řazení. Při řazení dolů necháváš padnout otáčky na 700?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.4.2020 , 23:32   Citovat  

Proč bych měl nechat spadnout otáčky? Tak to koukám! Plynem přece srovnám otáčky tak, aby v ideálním případě odpovídaly otačkám po přeřazení. To je přece smysl řazení s meziplynem.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 112, 113, 114 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina